הסטאפ שארז מדבר עליו לא מהרשת אלה מקורי שלו.
לא כל דבר הועתק מאתר אמריקאי, לפעמים הם אלה שמעתיקים...
שוב, אתה חורץ דין מבלי להכיר את העובדות, עם הרבה מלל וללא ביסוס וידע אמיתי.
Printable View
מה שנכון נכון
על הנושא של מאוורר חשמלי במקום פאן קלאץ שמעתי לפני שנה
ולא מארז S4L זה שהוא רוצה קרדיט כאילו הוא המציא את הגלגל שיהיה בריא זו זכותו
בנוסף לכך פורומים עולמים בעיקר אצל הדוד סם יש חופשי ברשת
ושם אפשר ללמוד את הנושא על בוריו - מעניין שהאמריקאים לא מחפשים קרדיטים
ולאחר שחרשתי את הנושא לקחתי את הרעיון וישמתי אותו בדרך שלי - אם הוא (ארז) רוצה לקרוא לי שקרן שיהיה בריא
אבל אם הוא ביקש 4500 ש"ח על ההתקנה ואני ביצעתי אותה ב 1200 ש"ח אז ברור שאני לא יגיע אליו
זה הכייף שלי לעשות לבד
לגבי קרדיט אז גם זה שעושה הכלאה בטרנספר מ 3 מצבים ל5 מצבים אולי צריך לקבל קרדיט בלעדי
והדוגמאות רבות
לגבי רילי של 70A ולא של 100 A - גם 40A יחזיק מעמד לפי הנתונים של מנוע המאוורר
ואני לא השתמשתי בסט כפול של ריליים - לפי דעתי מיותר לחלוטין ויוצר נקודת כשל נוספת
אני גם התקנתי הפעלה ידנית
ואני יכול להמשיך ולמנות דברים לא זהיים
מי שרוצה להמשיך ולהתנגח לבריאות לי אין את הזמן המיותר להתנגחויות
ארז שלום
אצלי הותקן מאוור של מרצדס ולא של וולוו - נבחר בגלל כושר יניקה
לגבי ריליים השתמשתי ב 70A ולא ב40A כי זה מה שהיה לי לפי הבדיקה שלי (ואני קצת מבין בחשמל) גם 40A יעמדו בעומס ללא בעיה
הגידים שהשתמשתי בהם הם 10ממ"ר גמיש (מתוקף עבודתי נמצאים במלאי)
העדפתי יוניט ולא בקר כי אני לא יודע מה האמינות של בקר כזה לגבי יוניט אני מכיר (כדרך אגב ביטלתי את המהירות הנמוכה - מיותר בקיץ לדעתי!!!)
לגבי מיקום היוניט בתחתון - לדעתי ואך ורק לדעתי היוניט יתן פקודת עבודה (עזרה בקירור) כשהאוויר שזורם באופן טבעי לא מצליח לקרר מספיק את המים ברדיאטור - לכן תגיע עזרה מהמאוורר בספיקת אוויר גדולה יותר אם היוניט היה הצינור העליון אז המאוורר היה כל הזמן בפעולה כי אלו מים שמגיעים מהמנו לכיוון הרדיאטור לקירור ולכן הטמפ' גבוהה כמו כן יכול להיות שהרדיאטור עם תנועת האוויר הטבעית יצליחו לקרר את המים ללא עזרת המאוורר לכן עדיף להתקינו בצינור התחתון של המים שהתקררו וחוזרים למנוע
כולי תקווה שעזרתי לך כי אני לא מחפש התנגחויות הנושא הזה רץ ברשת חופש
לגבי עלויות 1200 ש"ח עלו לי כל החלפים (לא כולל רדיאטור - אם אתה רוצה להשוות)
WOW...
מישהו יוצא פה חומוס... ומישהו אחר יוצא פיתה...
מה שאומר שחלאס עם ההתנגחויות ובואו לאכול בשר! משפחת האינדיאנים מתכנסת.
איל
שאין לו בעיות חום ב-WJ אז הוא לא מבין מה כל המהומה... :)
אני לא אמשיך לבחוש בנושא, אבל דורון תעקוב קצת יותר אחרי דברים שאתה רושם... :)
לסיום הנושא מבחינתי,
הבהרה אחת וסופית כדי להעביר את הנקודה כי משום מה נוצר הרושם כאילו אני מחפש מעורבות או קרדיט אישית על הסיפור - אז לא, אני אישית לא מחפש לא פרסום לא קרדיט לא חשיפה ולא שום דבר בסגנון - אם זה מה שהייתי מחפש מזמן הייתי עושה את זה. אז על איזה קרדיט אני כן מדבר?
במקרה הספציפי המדובר המערכת שהאדון העתיק הותקנה ברכב של אחיו לפני כשבועיים, במוסך ארז 4X4 ובמסגרתו, בשיתוף שלי ושל ארז הבעלים.
מראש נרמז לנו ע"י הבחור שכשהמערכת תהיה מורכבת ותעבוד כשורה - האח (דורון לוי) יעתיק וכרגע רק מחכים לראות איך היא עובדת.
עד כאן למרות הסלידה שלי מהגישה הזאת, טכנית לא היתה בעיה - אין לי פטנט על המערכת או על אף חלק בה, הבחור שילם גם על המערכת וגם על ההתקנה, וזכותו לבצע בה כרצונו גם אם זה להעתיק כמו קוף חלק לחלק רכיב לרכיב. אם זה מוסרי או לא - איש איש ואמונתו, לכאן אני לא נכנס בכלל.
להבהיר חד משמעית - כל מה שכתוב כאן הוא לא מניחושים, השערות, ספקולציות וכדומה, זה הרבה יותר פשוט - מעבר לרמזים שכבר קיבלנו שהתקנו אותה, אחרי שבוע וחצי קיבלתי טלפון מהם ששואל אותי אם זה בסדר להרכיב ריליים 70A או שזה חובה ריליים כמו שיש במערכת אצלו... אז הסיפורים של "זה מה שהיה לי לפי הבדיקה שלי" לא תופסים כאן.
אז איפה הבעיה ולמה בכלל הגבתי כאן אם אני טוען שאני לא מחפש קרדיט או חשיפה? הנה התשובה- לעצמי לא, למוסך שבה בוצעה והותקנה המערכת כן, בהחלט.
לתפיסתי, ואולי אני מיושן, אם כבר אתה עושה כזה מהלך ומעתיק משהו שמישהו עבד עליו המון זמן כדי להגיע לתוצאה שאותה אתה מעתיק, לכל הפחות תסתום את הפה ואל תתגאה במשהו שאין לך דבר וחצי דבר בו.
עשית מה שעשית - שתוק.
אם כבר בחרת לפרסם ולכתוב את מה שכתבת - מן הראוי לכל הפחות (ושוב, זה רק לתפיסת הראש המיושן שלי), שתוסיף משפט קטן ופשוט שאומר בגילוי נאות, שהמקור למערכת שהעתקת הוא מערכת שXYZ (במקרה הספציפי הזה ארז 4X4) התקין ברכב של מכרך/ אחיך/ וואטאבר.
לי צרם מאוד החוסר פירגון על משהו שמחקרית, רעיונית, וביצועית, לא נעשה על ידך אלא רק הועתק והורכב 1 ל1, ואתה עוד מציג אותו כפרי מחשבתך.
רק על זה פתחתי את כל הנושא הזה כאן, אין לי היכרות אישית איתך ובהתאם אין לי שום בעיה איתך ספציפית, אלא עם הסיבה עצמה בלבד.
אשר
כמו שאני לא נכנס עם הבחורצ'יק הזה לפינות אני מציע לך גם לעשות כמוני, יש אנשים שמחפשים את זה.
רק בנינו... בלי שאף אחד רואה... אני יכול לספר לך שמר SOS היקר מכיר טוב מאוד את המערכת המדוברת - יש אחת כזאת מותקנת אצל מכר שלו שמטייל איתו מדי פעם, אדם נהדר ורכב לא פחות נהדר.
אחרי שהבחור יצא ממני עם המערכת עובדת והשתתף בטיול משותף עם מיודעינו SOS, קיבלתי ממנו (הבחור עם המערכת) טלפון בשמו של מר SOS בכבודו ובעצמו (שבחר לא להתקשר בעצמו), ששואל אם אני מוכן למכור לו חלקים למערכת שהוא מנסה לעשות (או יותר נכון המכונאי שלו) על הרכב שלו (ואני לא אכנס לכמה פעמים היא כשלה כל פעם בנקודה אחרת כדי לא לבאס את הבחור ולא להרוס את ההילה שהוא מנסה לטפח באדיקות על הרכב הנהדר שלו :) ).
(ניחוש פרוע אומר לי שנקבל על זה תגובה ארוכה שעיקרה הכחשות אבל זה בסדר ומובן:rolleyes: )
לסיכום לדברים טובים תמיד יצוצו חיקויים, אני רק יכול להמליץ על מטף 18 קילו קבוע באוטו :)
שיהיה לכולם טיול ממוזג :cool:
אין הכחשות, הרוב אמת, אכן התעניינתי ברכישת כונס אוויר, שנראה בנוי לתלפיות, ואיכותי, אך לאחר שקיבלתי הצעה של מעל 4000 ש"ח רק לכונס, הבנתי לאן נפלתי, ולמה עדיף להמשיך ולחפש פתרונות ברשת,
נכון גם שלייצב את המערכת שלי לקח זמן והיא כשלה יותר מפעם אחת. אני לא רואה בזה בעיה כל שהיא - כל עוד אני עושה זאת כחובב ומטפל ברכב בעצמי, ולא כבעל מקצוע שמחוייב לאחרים. .
אגב, היו גם נסיונות אחרים שבצעתי, במסגרת הבניה של הרכב שלי, שהוא באמת נהדר, ואני מרוצה ממנו מאד. וכשלו... לא רק בתחום ה EFAN , מי שרוצה פירוט מדוייק מוזמן לקפה ... הרשימה ארוכה ...
:)
ארז היקר
באף אחד מההתכתבויות בנושא לא הוצהר על ידי כי המצאתי את הגלגל ותבדוק
אני רק צינתי שהתקנתי מערכת קירור זה הכל
לגבי ריליים של 70A מאחר והיה לי וויכוח עם אחי הוא החליט לשאול אותך(ללא ידיעתי) לאחר שכבר סימתי את המערכת כל מי שמבין בחשמל יודע לעשות חישוב צריכת זרם
בסה"כ של הצרכנים ושל הצרכן הספציפי - ואם תשים הגנה גדולה יותר או ריליי גדול יותר זה לא יעזור גם אם תשים ריליי על ריליי (של מי הרעיון הזה בכלל ומה הוא נותן????)
לגבי סוג המאוורר אצלי הותקן של מרצדס (למרות שפורסם בטעות של וולוו)
הותקן גם מאוורר נוסף על רדיאטור המזגן
אז אל תספר לי שהעתקתי
ששאלת (בצורה לא הבי הוגנת ) שאלות טכניות על המערכת הבנתי את כוונתך ולכן לא הגבתי רק צינתי שתדבר עם ארז 4X4
לגבי קרדיט למערכת שהוא התקין - לא אני זה שצריך לתת לו את הקרדיט הרי הוא לא התקין לי , חשוב לי לציין שארז הוא בעל מקצוע בחסד עליון ובנאדם הגון מאוד אשר נעזרתי בשרותיו ומקווה שיעמוד לשירותי גם בעתיד
ונסיים בדבר אחד המערכת היא לא המצאה שלך ראינו אותה בפורומים בארה"ב ועם הסברים טכניים וסרטוני הדגמה על ההתקנה
עד היום ( ניסיון של 18 שנה באלקטורניקה וחשמל לא נזדקקתי למטף !!!!!!!! חמסה חמסה)
לסיום הנושא מבחינתי,
הבהרה אחת וסופית כדי להעביר את הנקודה כי משום מה נוצר הרושם כאילו אני מחפש מעורבות או קרדיט אישית על הסיפור - אז לא, אני אישית לא מחפש לא פרסום לא קרדיט לא חשיפה ולא שום דבר בסגנון - אם זה מה שהייתי מחפש מזמן הייתי עושה את זה. אז על איזה קרדיט אני כן מדבר?
במקרה הספציפי המדובר המערכת שהאדון העתיק הותקנה ברכב של אחיו לפני כשבועיים, במוסך ארז 4X4 ובמסגרתו, בשיתוף שלי ושל ארז הבעלים.
מראש נרמז לנו ע"י הבחור שכשהמערכת תהיה מורכבת ותעבוד כשורה - האח יעתיק וכרגע רק מחכים לראות איך היא עובדת.
עד כאן למרות הסלידה שלי מהגישה הזאת, טכנית לא היתה בעיה - אין לי פטנט על המערכת או על אף חלק בה, הבחור שילם גם על המערכת וגם על ההתקנה, וזכותו לבצע בה כרצונו גם אם זה להעתיק כמו קוף חלק לחלק רכיב לרכיב. אם זה מוסרי או לא - איש איש ואמונתו, לכאן אני לא נכנס בכלל.
דבר נוסף מעבר לכל מה שנכתב עד עכשיו כדאי שיופיע כאן - כל מה שכתוב כאן הוא לא מניחושים, השערות, ספקולציות וכדומה, זה הרבה יותר פשוט - מעבר לרמזים שכבר קיבלנו שהתקנו אותה, אחרי שבוע וחצי קיבלתי טלפון מהם ששואל אותי אם זה בסדר להרכיב ריליים 70A או שזה חובה ריליים כמו שיש במערכת אצלו... אז הסיפורים של "זה מה שהיה לי לפי הבדיקה שלי" לא תופסים כאן.
אז איפה הבעיה ולמה בכלל הגבתי כאן אם אני טוען שאני לא מחפש קרדיט או חשיפה? הנה התשובה- לעצמי לא, למוסך שבה בוצעה והותקנה המערכת כן, בהחלט.
לתפיסתי, ואולי אני מיושן, אם כבר אתה עושה כזה מהלך ומעתיק משהו שמישהו עבד עליו המון זמן כדי להגיע לתוצאה שאותה אתה מעתיק, לכל הפחות תסתום את הפה ואל תתגאה במשהו שאין לך דבר וחצי דבר בו.
עשית מה שעשית - שתוק.
אם כבר בחרת לפרסם ולכתוב את מה שכתבת - מן הראוי לכל הפחות (ושוב, זה רק לתפיסת הראש המיושן שלי), שתוסיף משפט קטן ופשוט שאומר בגילוי נאות, שהמקור למערכת שהעתקת הוא מערכת שXYZ (במקרה הספציפי הזה ארז 4X4) התקין ברכב של מכרך/ אחיך/ וואטאבר.
לי צרם מאוד החוסר פירגון על משהו שמחקרית, רעיונית, וביצועית, לא נעשה על ידך אלא רק הועתק והורכב 1 ל1.
רק על זה פתחתי את כל הנושא הזה כאן, אין לי היכרות אישית איתך ובהתאם אין לי שום בעיה איתך ספציפית, אלא עם הסיבה עצמה בלבד.
מבחינתי הנושא סגור, תפרגן או לא תפרגן הזה לא רלוונטי הנקודה הובהרה, אין פה שום התנגחויות או נסיון להתנגחויות וחבל שזה הרושם שנוצר.
אשר
כמו שאני לא נכנס עם הבחורצ'יק הזה לפינות אני מציע לך גם לעשות כמוני, יש אנשים שמחפשים את זה.
רק בנינו... בלי שאף אחד רואה... אני יכול לספר לך שמר SOS היקר מכיר טוב מאוד את המערכת המדוברת - יש אחת כזאת מותקנת אצל מכר שלו שמטייל איתו מדי פעם, אדם נהדר ורכב לא פחות נהדר.
אחרי שהבחור יצא ממני עם המערכת עובדת והשתתף בטיול משותף עם מיודעינו SOS, קיבלתי ממנו (הבחור עם המערכת) טלפון בשמו של מר SOS בכבודו ובעצמו (שבחר לא להתקשר בעצמו), ששואל אם אני מוכן למכור לו חלקים למערכת שהוא מנסה לעשות (או יותר נכון המכונאי שלו) על הרכב שלו (ואני לא אכנס לכמה פעמים היא כשלה כל פעם בנקודה אחרת כדי לא לבאס את הבחור ולא להרוס את ההילה שהוא מנסה לטפח באדיקות על הרכב הנהדר שלו :) ).
(ניחוש פרוע אומר לי שנקבל על זה תגובה ארוכה שעיקרה הכחשות אבל זה בסדר ומובן:rolleyes: )
לסיכום לדברים טובים תמיד יצוצו חיקויים, אני רק יכול להמליץ על מטף 18 קילו קבוע באוטו :)
שיהיה לכולם טיול ממוזג :cool:[/QUOTE]
יוסק'ה
אתה אולי קלדן מוכשר אבל נוכל אתה לא תוציא אותי.
קודם כל לא קיבלת אף הצעה כי אני לא מוכר חלקים אז תחשוב שוב. מה שבפועל קרה זה שחבר שלך ביקש בשמך אפשרות לרכוש כונס, והתשובה שלי היתה שתיצור איתי קשר אתה אישית ולא דרכו. לא יצרת קשר כידוע לך.
אתה יודע טוב מאוד שהמחיר שכתבת "מעל 4000 ש"ח" הוא המחיר שהמכר שלך שילם לפני שנתיים, למערכת שלמה מורכבת על האוטו עם אחריות, ולא לכונס בלבד כי שוב - אני לא מוכר חלקים.
זה שאתה בוחר לסלף זה נחמד, אבל לפחות תסלף בהיגיון ;)
לשים מאוורר חשמלי בגרנד אכן לא המצאה שלי, וכן הלאה.
את המערכת שלי בפירוש לא ראית בשום פורום, אתה אולי חושב שראית אבל לא ראית.
בשום מקום באינטרנט לא תראה מערכת שמשתמשת בחלקים במערכת החשמל שבהם אני משתמש כי הם יקריםםםםם... בשום מקום באינטרנט לא תראה כונס ברמה שאני מייצר כי הוא מחומר יקררר ודורש עבודת לייזר. אסכם לך את זה אחרת - אני לא אמרתי לרגע שהמצאתי משהו, לא המצאתי כלום. הבחירה באיזה חלקים להשתמש ואיך היא שלי ולא לפי מערכת מוכנה, הכונס מיוצר לפי דרישות ספציפיות שלי ולא לפי משהו מוכן, זה מה שמבדיל את המערכת הזאת מאחרות נקודה. אם היית יודע כמה משאבים הושקעו כדי להגיע לתוצאה הזאת היית מדבר אחרת לגמרי. בכל אופן זה כבר גולש לגמרי ומיותר.
אף אחד לא המציא שום דבר :) בהצלחה.
אל תכעס שלא הסכמתי לבצע אצלך את העבודה
מה לעשות הרי שהמערכת שלי עלתה 1200 ש"ח שזה יוצא חיסכון של ממממממממממממממממ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
בוא נגיד משהו כמו 3300 ש"ח ח י ס כ ו ן ( ממה שדרשת)
ואיפה איפה ההנאה בביצוע העצמי אין פשוט אין מחיר לזה
ל י ל ה ט ו ב!!!
דורון, על מה יש לי לכעוס אם אני בכלל לא מכיר אותך ומעולם לא הצעתי לבצע את העבודה אצלך או אצל אף אחד אחר לצורך העניין?
כמו שאמרתי העניין מעולם לא פורסם ואני לא מחפש "קונים".
לעניין המחיר - העבודה היא עבודת קסטום, המוצר הוא לא מוצר מדף והוא נתפר לכל רכב מחדש. העבודה הזאת מתבטאת בלא מעט זמן ויש מחיר לשעות עבודה, חלקים חדשים ברמה גבוהה ולא צ'יקמוקים, כונס ביצור לייזר מאלומניום תעופתי צבוע בצבע מיוחד, אחריות על המערכת, וכן הלאה. מעבר לכך הדין וחשבון הוא לא לך מן הסתם אלא לאחרים שקוראים ועוד עלולים לקחת את הדברים שלך ברצינות.
אכן, בעבודה עצמית כל דבר יעלה פחות מעבודה של בעל מקצוע, זה כלל אצבע ואף אחד לא מכריח אף אחד ללכת לבעל מקצוע או לעשות לבד, כל אחד וההחלטות שלו.
אתה טוען שהחלקים עלו לך 1200 ואתה מבסוט מהחיים. אז למה נתת לאחיך לשלם 3500 ש"ח על מערכת משומשת בת שנתיים כולל הרכבה, אם זה מה שהמערכת עולה לך והאינטרנט מפוצץ בידע עליה גם ככה, לא חבל על הכסף? איזה מן אח אתה :)
בקיצור כל המטרה כאן היתה כדי להזכיר לך ולאחרים כאן שאפשר לפרגן למוסכים גם כשהם מצליחים, לא רק כשהמצב הפוך.
מעבר לכך אתה מנסה לרדת לפסים אישיים ואני לשם לא יורד.
לצורך ההבהרה - אני לא מוסך ולא עובד במוסך, אני מתפרנס מתחומים אחרים לגמרי, ואין לי קשר לארז4X4 פרט להיותו חבר קרוב מאוד.
"איזה מן אח אני"
אתה לא יורד לפסים אישיים???????
אתה לא שווה תגובה סוף פסוק
כתבתי כאן כל מיני דברים ספציפיים ומחקתי לאור התפתחות השרשור.
שימו לב שהשרשור מתחיל להתפזר, להיות לא ענייני ועל גבול סבלנותנו.
רוח האתר היא רוח שיתוף ועזרה ונא לשמור עליו ככזה.
המשך השרשור לגופו של אדם ולא לגופו של עניין יגרמו למחיקת התגובה ולנעילת השרשור.
למי שמעוניין במוצר מוגמר, כולל כונס, מאוורר, וכו'
מצורף קישור לאחד הפתרונות שמצאתי ברשת ,
לרווחת הכלל - ולהנאתכם !
אין בהודעה זו משום המלצה על איכות המוצר או על מחירו. יבדוק כל אחד לפי אמות המידה שלו...
האם י יש החלטה או שסתם עדיף להוסיף מאוור חשמלי נוסף על המיכני והחשמלי הקיימים ,בצ'ירוקי טמפ' העבודה כמעט קבוע על 100 האם טרמוסטט או חיישן יכוליםלפתור את הבעייה, שמעתי שאם קודחים חור קטנטן בטרמוסטט זה עוזר, היכן ובמה מדובר אם מישהו יכול לפרט על הבקר טמפרטורה האלקטרוני שהוא מדוייק יותר היכן משיגים? עלות? האם כונס הוא משמעותי ? ואיך או איזה פתרון יש להוצאת חום החוצה? מלבד לחתוך את מכסה המנוע ולהתקין בו כונסי אוויר להוצאת החום
כרגע למרות שיש נסיעה עם מזגן יש לחצים בתוך המערכת והמדחס של המזגן ספג הפעם והלך לו המיסב , האם מישהו הצליח בצ'ירוקי לעבוד בטמפרטורה קבועה של מתחת ל100 או שכך בנוי המנוע הזה כי לעיתים קשה לעמוד ליד הרכב מהחום שהוא פולט,האם אין אפשרות לעבוד על המערכת כמו הנמכת הטמ' של פתיחת הטרמוסטט או חישן שמכוייל לטמפ' נמוכה בפתיחת המאוור החשמלי?
אודה לתשובות השירשור הזה נוגע לרבים
למי שמעוניין לדעת מה מקבלים בקופסה.
1 מאוורר וכונס 18X18 אינץ
2.בקר טרמוסטטי מתכוונן עם 2 סוגי חיישנים
3. הוראות הרכבה
4 קיט הרכבה
http://i1125.photobucket.com/albums/...1/IMAG0262.jpg
http://i1125.photobucket.com/albums/...1/IMAG0263.jpg
וואלה ג׳ו, נראה מעניין לאללה...
הייתי שמח לאחד כזה