תגובה: אוורור תא המנוע - רעיונות ? מוצרים קיימים ?
התאוריה של מי שמצדד בניקוז האוויר החם טוענת שככול שתא המנוע יהיה קר יותר המנוע יעבוד קר יותר בזמן עמידה או מאמץ במהירות זחילה.
עד כאן תיאוריה.
מבחנת הפרקטיקה ברור שאת החום שהמנוע מייצר סופחים המים אשר מצתננים ברדיאטור.
יחד עם זאת כולנו יכולים להסכים שחלק מחום המנוע נפלט לאוויר שמסביב למנוע ותורם במידת מה לצינון המנוע.
אם לאוויר החם קשה להתפנות אז מן הסתם המנוע יעבוד חם יותר.
כמה חם או קר יותר זאת השאלה.
אני חושב שזה זניח ביותר ואם יש בעית חימום הרי שהיא נגרמת מסיבות אחרות שכבר ציינתי במעלה השרשור.
רענן מוכר כבחור יסודי ורציני ובעל תנאים אופטימליים לבצע מדידות מדויקות לטמפרטורה.
באופן אישי אשמח אם לקרוא את התוצאות של המדינות ואולי להסיק מסקנות מועילות...
בועז
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
רענן, שים לב טוב היכן זרימות האויר בתא המנוע הן הגבוהות ביותר.
קשה לי להאמין ש"כונס" במרכז מכסה המנוע יהיה יעיל כלכך.
אויר הוא עצלן ,לדעתי תמדוד את הזרימות הגבוהות ביותר שנזרקות מהוונטה הראשית דווקא בצדדים ליד הכנפיים.
שים לב בתמונה למיקום הנכון של פתחים אורגינליים בגראנד 5.9 ליטר.
לא סתם הרבה גראנדים מרגישים שיפור ניכר בטמפ' תא מנוע בשטח עם מכסה מעט פתוח,הרבה מאוד אויר חם יוצא בין המכסה לכנפיים,בקדמת הרכב.
טל,
הלחצת אותי ...
בדקתי היכן זרימת האוויר הכי גבוהה, מסתבר שבקו הציר הזרימה הכי גבוהה. לא בצדדים.
כלומר, פתח במרכז גם אסטטי וגם יעיל.
הבעיה עם שיפוע מכסה המנוע.
ע"מ לקבל פתח בגובה 5 סמ' בחלק האחורי של המכסה (קרוב לשמשה), נדרש לייצר גיבנת גבוהה מהחלק המרכזי של המכסה (שם יחתך עיגול מדוייק עבור הוונטה) לכיוון החלק האחורי.
לחובבי הנוסטלגיה, המכסה לאחר השינוי יזכיר במשהו את המכסה של אלפא GTV6 (עד שנת 86 ).
הוונטה צריכה להיות מסוג "דוחפת" למרות שהיא בפועל שואבת.
הסיבה, יהיו החזרי אוויר לכנפיים מהחלק העליון של מבנה הכונס. הכנפיים בוונטה דוחפת מתמודדים טוב יותר עם החזרים אלו.
נראה לי שדווקא עדיף ספיקה נמוכה אך הכי חשוב עניין העמידות בטמפרטורה .
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
motorica.net
פירוק הגומיות בדלת תא המנוע (אם קיימות) זה פיתרון פשוט ובעיקר חינאמי, מהנסיון שלי הוא משמעותי בפינוי חום מהתא מנוע.
עוד משהו ששווה לנסות ולא יקר, במידה וסעפת הפליטה היא טובולארית, לאו דווקא המוצר הזה ספיציפי.
http://www.ngmotorsport.com/shop/products/23.php
אני משתמש כבר הרבה זמן בטיטניום 2'' והוא מעולה
זה ממש לא שרשור הגוז'ונים.
נמרוד, אתה ודאי יודע שהתחממות היא לא ליניארית, אלא אקספוננציאלית. מתונה אמנם, אבל ודאי לא ליניארית.
נכון, בעבודה רגילה, אין השפעה ממשית לממפרטורת תא המנוע. טמפרטורת התא, אגב, לא נמדדת בשום שעון, ואולי נכון יותר לקרוא לזה קצב פינוי האויר החם מתא המנוע.
ככל שפינוי האויר מהתא לא מספיק, וזה קורה בימים חמים מאד ובמקומות בהם המנוע מתאמץ ו/או שהוא לא בתנועה, מה שקורה זה שבשלב מסוים, קירור המים של המנוע מצליח פחות לקרר, והמנוע מתייצב על טמפרטורה גבוהה יותר מאשר כרגיל.
גם מעבר האויר על פניו החיצוניים של המנוע מקרר את המנוע, גם אם הרבה פחות צאשר קירור המים הפנימי.
כאשר האויר לא מתפנה מהתא ולא זורם על פני המנוע מספיק, התא מתחמם, ותורם את שלו להתחממות המנוע.
באורח "פלא", התופעה מוכרת לי, והיא לא נובעת ממערכת קירור לא תקינה, אלא מהשילוב של יום חם יחד עם פינוי אויר לקוי מהתא.
אם דוקא מספרים אתה רוצה - במקום עבודה סדירה בטמפרטורה של 91 מעלות בסטייה של 2 מעלות עם פעוולה לא סדירה של הונטה, מתקבלת עבודה בטמפרטורה של 97-09 מעלות עם עבודה קבועה של הונטה, שלא מצליחה לקרר יותר מזה את המנוע אפילו בעמידה ובסרק.
פתיחת מכסה מנוע, אחרי 10 דקות ללא הצלחה בקירור, מורידה תוך דקה את טמפרטורת העבודה של המנוע ל-91 ופחות.
פתרונות לתופעה הם פחות או יותר אילו שצוינו בשרשור.
תזכרו שתא המנוע לא תוכנן באופן אוירדינמי, מה גם שכאמור, אויר חם עולה למעלה.
כונסים אמורים לשפר את פינוי החום באופן משמעותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
התאוריה של מי שמצדד בניקוז האוויר החם טוענת שככול שתא המנוע יהיה קר יותר המנוע יעבוד קר יותר בזמן עמידה או מאמץ במהירות זחילה.
עד כאן תיאוריה.
מבחנת הפרקטיקה ברור שאת החום שהמנוע מייצר סופחים המים אשר מצתננים ברדיאטור.
יחד עם זאת כולנו יכולים להסכים שחלק מחום המנוע נפלט לאוויר שמסביב למנוע ותורם במידת מה לצינון המנוע.
אם לאוויר החם קשה להתפנות אז מן הסתם המנוע יעבוד חם יותר.
אני אנסה להסביר בפשטות,
המנוע מייצר חום , החום מתהליך הבעירה נפלט ברובו מסעפת הפליטה לאגזוז.
את מעטפת המנוע מקררים בעזרת הנוזל שעובר בסרקולציה.
מכיוון שהמערכת סגורה, חייבים לסלק את החום מהנוזל קרור אחרת הטמפ' תעלה ותעלה ...
הרכיב שמסלק החום הוא הרדיאטור. העקרון פשוט, מסיעים את החום מהנוזל לאוויר החיצוני.
לעצם העניין והבעיה שהתכנסנו עבורה ...
ככול שהפרש הטמפ' בין האויר (שמוזרם דרך צלעות הרדיאטור) לנוזל הקרור גדול יותר, יעילות הקרור טובה יותר.
כלומר, כשתא המנוע לוהט, גם האוויר שמסביב הרדיאטור חם ולכן היעילות יורדת וחום המנוע מטפס ...
הבעיה שהיום הרבה מחוונים מכווילים כך שהמחוג לא זז מאמצע הסקלה (עד שממש חורגים מהטפ' )
הערה חשובה ! רוב הבעיה נוצרת בעמידה בגלל החום שמופק ממעבה המזגן (לא לשכוח שהוא לפני הרדיאטור והוונטה שואבת את האוויר החם שלו לרדיאטור).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
כמה חם או קר יותר זאת השאלה.
אני חושב שזה זניח ביותר ואם יש בעית חימום הרי שהיא נגרמת מסיבות אחרות שכבר ציינתי במעלה השרשור.
ממש לא זניח. אם תתקין חיישן טמפ' לינארי (למד דיגטלי) על הבלוק או הראש, תבין בדיוק על מה אני מדבר.
שוב, מע' הקרור שלי טובה יותר מהמקור (רדיאטור חדש HD כפול שורות, משאבת מים GMB חדשה, צנרת חדשה, נוזל קרור ולווליין).
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
רענן ,זה קצת קשה למדוד זרימות עם מכסה מנוע סגור.
אל דאגה, לא הכנסתי את הראש מתחת למכסה המנוע ...
עשיתי ניסוי ביתי פשוט, מאוורר ונייר טישו ....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
אל תשכח שכשמכסה המנוע סגור וקרוב מאוד לראש המנוע,לאויר יהיה הרבה יותר קל להיזרק מצידי המנוע.
ככה לפחות זה ב zj. .
דווקא אצלנו (בטרופר בנזין) החלק המרכזי נמוך יותר מהצדדים שהראשים נמצאים (V6 )
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
למען הרקורד .... צריך להוסיף למשוואה גם את כמות זרימת האוויר וצפיפותו.;-)
צודק !
יש עוד הרבה פרמטרים שהשמטתי.
הכוונה הייתה לפשט ולהדגיש (לבועז) עד כמה חשוב להזרים אוויר קר לרדיאטור ולא אוויר "עומד" לוהט.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
כלומר, כשתא המנוע לוהט, גם האוויר שמסביב הרדיאטור חם
חולק על המסקנה הזו.
האוויר הקר מגיע מחוץ לתא המנוע וולכן אין לטמפרטורת תא המנוע השפעה קירור הרדיאטור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hogi
אותי מעניין מה הפתרון לגשם. יש תמונה מהצד התחתון ?
רענן
רענן , דיברנו על כך יש פתרון חינמי התחלתי זה כאמור הורדת גומיות האטימה , פרוק הבידוד מהמיכסה , והגבהה של 1-2 ס''מ של המיכסה מצד השימשה .
יש פיתרון זול מאד (כל רכב משופר או שרירים ביתי בארה''ב וכו' משתמש בו כבר 50 שנה ,לא המצאנו את הגלגל )
יצירת משפך על מכסה המנוע מ-0 בחזית ברוחב 20-40 ס''מ להגבהה של 5-10 ס''מ בצד החלון (צורת משולש ) לפי הרכב ושדה הראיה שלו , לא פוגם בשדה הראייה כלל ,
לא חותכים את המיכסה אלה עושים סידרה של חורים עגולים עם מקדח כוס (בכדי לא לפגום בחוזק ומיבנה המיכסה ) מאיזור 1/4 -1/3 קידמי לכוון השימשה
מסימים את החורים לפחות 15 ס''מ ליפני סיום המשפך (בצד השמשה )ומקבעים בתוכו פרופיל בצורת ח' פתוח לכוון השמשה עם חורי פינוי לצידי המשפך (מעגלים אותו או בצורת האות V ) לצורך פינוי יעיל של המים = אף מים ,וכו'
כך גם בשטיפה או בחורף לעולם לא יחדרו מים למנוע
המהדרים גם עושים את החורים עם ''פנצ' '' = ימכשיר לחיצה שיוצר קונוס כלפי מעלה
את המשפך קל ליצר אצל כל מכופף פחים ,זול פשוט ,יעיל, ו....קול.....
2 האג' שלי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
אבל אז... תחשוב מה יקרה
הוונטה תשאב את כל החום שיש בתא המנוע
לכיוון הרדיאטור ותחמם אותו יותר
אופסססס לא שמתי לב שיש דף2
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
חולק על המסקנה הזו.
האוויר הקר מגיע מחוץ לתא המנוע וולכן אין לטמפרטורת תא המנוע השפעה קירור הרדיאטור.
בועז,
כשהאוויר החם לא מפונה בעמידה (בנסיעה אין בעיה), נוצרת שכבה לוהטת למטה בכל משטח המכסה מנוע שמחפשת מקום להתנדף ממנו.
האוויר הלוהט מגיע עד לקצה הקידמי של מכסה המנוע ונשאב שוב דרך הרדיאטור.
פתיחה והרמה של מכסה המנוע בכמה סנטימטר, מחוללת פלאים בהורדת הטמפ'.
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אותי מעניין מה הפתרון לגשם. יש תמונה מהצד התחתון ?
רענן
חיפשתי ולא מצאתי תמונה מלמטה.
האם יש מקום כלשהו בכנפיים לפתוח פתחי אוורור? יש עשרות מוצרים אוניברסאליים ברמות מחירים שונות לפתחים כאלה [ http://www.carid.com/side-vents/ ]. מכיוון שהם צדדיים יש פחות בעיית גשם וממילא לא מסובך מאוד לסגור אותם בחורף:
http://www.autotrucktoys.com/300/images/fendervents.jpg
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפיז
בראבו אפריים ...
בדיוק לזה אני מתכוון .
עכשיו צריך פחח אומן (אסטטיקה מאוד חשובה לי ) לבנייה כזאת.
חידה, מדוע הגיבנת נמתחה לכול האורך והפתח מגיע כמעט צמוד לשמשה ?
קובץ מצורף 63356
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hogi
פתחים מהצד לא מתאימים לכל רכב
ויש בעיה נוספת שלפעמים אם אתה עם חלונות פתוחים אתה סופג חלק ניכר מהאויר החם בתנאים מסוימים ויום חם לא נעים,
הפתרון לכוון השימשה מונע את הבעיה (אלה אם אתה עם סן רוף פתוח ...חחחחח)
אני חושב לעשות בסופה גם משהו לפינוי האויר
יש כרגע כונס מורכב אבל סתם ליופי אין בתוכו שום חור לתא המנוע
הרעיון שאפיז העלה נשמע לי הכי בכיוון שלי
או שאני יהפוך את הכונס עם הפתח לכיוון הנהג ואז יעשה חורים
אבל מה רע שהכונס יהיה פתוח לכיוון קדימה
ואז יכנס דרכו אויר קר לחלל המנוע והאויר החם כבר ידחף לאיפה שהוא למטה כדי לצאת
אבל.לא הבנתי מה לעשות עם ה'ח' בסוף?