אגב,
למי שיש ספק - ההתיקרויות האלו קורות ויקרו רק בגלל שאנחנו בשקט.
לו היה רעש ובלאגן בשטח היו מעלים למגזרים אחרים
Printable View
אגב,
למי שיש ספק - ההתיקרויות האלו קורות ויקרו רק בגלל שאנחנו בשקט.
לו היה רעש ובלאגן בשטח היו מעלים למגזרים אחרים
ומיהם בדיוק המגזרים האחרים ?
אלו שאוכלים מהעוגה אבל חא נושאים בנטל.
אלו שבדרכי רמיה לא נמצאים בסטטיסטיקה.
שיקחו להם את העוגה
העלאת מע״מ ומס על הדלק היא שוויונית , חלה על כל האוכלוסייה , גם על מעלימי הכנסות וגם על משתמטים אחרים. ראוי אולי להעלות את המע"מ ל 30% , את הבלו ל 6 ₪ ולהוריד את מס ההכנסה ב 15% , סתם זרקתי מספרים . זה עשוי לעודד אוכלוסייה רחבה יותר לשלם מיסים ולהיכנס למעגל העבודה ואולי לתקן עיוותים שיוצר ההון השחור. הטענה היא שזה יפגע מאד בשכבות החלשות, עדיין ניתן לסבסד מוצרי צריכה בסיסיים , תחבורה ציבורית , חשמל, מים, בצורה כזאת שהעניים לא ייפגעו ויוכלו לשרוד. אני לא מדבר על מנגנוני רווחה שמעבירים קצבאות , כי הם נוטים להיות מנופחים, בזבזניים, מושחתים ופרוצים לנוכלויות. *
המע"מ הוא הסיבה העיקרית להון השחור
צריך לבטל אותו לחלוטין ולגבות את המס הזה בצורה אחרת.
אז כבר לא תהיה השאלה הנפוצה : עם חשבונית או בלי חשבונית?
תאוות הבצע הטבעית גורמת לקונים לשתף פעולה עם מוכרים ורק בכדי לחסוך בתשלום המע"מ.
דבר ראשון אני לא כלכלן (גם לא ממש מבין מה הכוונה ב ״כלכלן״) , סיימתי תואר ראשון בכלכלה לפני כ 15 ומאז לא התייחסתי לעקומות ההיצע , הביקוש והתועלת. אני גם לא מקרואיסט ולא אנליסט או תיאורתיקן מסוג אחר. אז לא ישבתי לחשוב ולנתח את העניינים האלו ברצינות וישנם מוסמכים ומוצלחים ממני לכך. אין טעם אם כך להיכנס לפרטים. נראה לי שהמע״מ הוא לא הסיבה שבעלי עסקים או נותני שירות מעלימים הכנסות - הם הרי מזדכים עליו, זאת פשוט הנחה שהם יכולים לתת ללקוח ע״ח המדינה וע״י כך להימנע ממיסים על הכנסות. אם ירד האינטרס שלהם להעלים הכנסות , ספק אם יציעו ללא חשבונית כדי לחסוך ללקוח את המע״מ...*
המע"מ זו הסיבה שהקונה לא מעוניין בחשבונית והמוכר שמח על כך.
אצל המוכר לא המע"מ הוא העניין אלה הדיווח על ההכנסה
וכשהקונה משתף איתו פעולה (רוצה לחסוך את המע"מ) יש כר נח לעסקה לא מדווחת (הון שחור)
ברגע שלקונה לא יהיה רווח מעיסקה לא מדווחת הוא ידרוש חשבונית ולא הוא לא יבצע את העסקה.(החשבונית נותנת הוכחה שהייתה עסקה)
בכמה כאלה אני נפגש?
בכל פעם שאני זקוק לנותן שרות כזה או אחר (אינסטלטור,מוסך, רופא שיניים, קבלן שיפוצים,מתקן מכונות כביסה,וכו)
ברגע שלא יהיה מע"מ החיים של המעלימים יהיו מאד קשים , הם יצטרכו להוציא חשבוניות. אחרת הם לא יוכלו לבצע שום עסקה.
שוב אחזור על עצמי - אם הקבלן, האינסטלטור ורופא השיניים לא ישלמו 54% מיסים על הכנסתם השולית , הם לא יסכימו לבצע עסקאות ללא חשבונית ומצידם שתשלם 200% מע״מ . ככל שירד מס ההכנסה הגבייה תתרחב ולא ישתלם לאנשים להעלים. היום זה מאד משתלם , הקונה לא רלבנטי כי הוא לא נענש במקרה שהרשויות מגלות, הוא אפילו יכול להלשין ולקבל כסף.
אתה תמים
לא גובה המס הוא הגורם להעלים מס תאווה ובצע כסף זו הסיבה.
אבל זו לא השאלה. בהנתן גובה מס שולי שווה,
האם להורדת המע"מ יש השפעה על דווח על הכנסות התשובה היא בוודאות כן.
נניח שממחר אדם פרטי יכול להזדכות על המע"מ נראה לך שמישהו יבצע עסקאות ללא חשבונית?
אם יבוטל המע״מ , המוכר יאלץ להציע הנחה על חשבונו והקונה יסכים מאותה סיבה.
יש לפי הערכות בערך 30 מיליארד ש"ח בכסף שחור, מה הבעייה לקחת 300 רואי חשבון ולהילחם בתופעה הזו? גם ייצרת 300 מקומות עבודה וגם הרווחת הרבה מאוד כסף לקופת המדינה....
בוא נלך לעולם שלנו רגע.... מה הבעייה לאשר כל מיני שיפורים ברכב ולעשות את זה בצורה מסודרת כך שיידרש אישור של גורם מוסמך כלשהוא כגון הטכניון וכו' - גם ייצרת מקומות עבודה, גם הרווחת כסף ממסים ומע"מ על השיפורים שאנשים ייקנו, וגם הרווחת רכבים שמשופרים בצורה נכונה ובטיחותית, כי בינינו ברור שכולם ימשיכו לשפר למרות האיסור ולא כולם עושים את זה חכם....
מה הבעייה להוריד מסים על חלקים בטיחותיים ולהרוויח מזה שאנשים יתחילו להחליף צמיגים וכו' במקום למשוך את זה עד שיקרה אסון?
בקיצור, הבעייה היחידה שאני רואה זה שמישהו צריך אשכרה לקום בבוקר ולהתחיל לעבוד במקום רק להגיע לעבודה... אה, וצריך מישהו עם ביצים, מה שאין בארץ.....
כסף שחור קיים כי המס הוא על ההכנסה ולא על ההוצאה. רוצה לעודד אנשים לדווח אמת? קח יותר מס על ההוצאות ופחות על ההכנסות. האינטרס לדווח אמת יהפוך להיות של המוכרים. כך גם מעודדים עבודה וחריצות ומונעים בזבזנות ורהב.
אסף.
מע״מ הוא סוג מס על ההוצאה. מס עקיף.
כידוע לך זה אחד המיסים שהכי מעלימים... שלא לדבר על אלו שמזיפים קבלות ומקבלים החזר מהמדינה
מע"מ
אין כמעט עצמאי שלא משלם מע"מ
גם אם קנית "בלי מע"מ" המוכר מדווח על קניה בסכום נמוך יותר
במיוחד באם יש לו מלאי
מי שחושב שהוא חוסך בכך שהוא לא משלם מע"מ-דהיינו לא לקח חשבונית?
בסופו של דבר זה יתגלגל עליו במיסים עקיפים-
לו היית (כל אחד)לא משלם למוכר את המע"מ וגם דורש עוד הנחה בגין הכסף שלמעשה לא מוצהר למס הכנסה -הרי שהיית " מרוויח"
סך הכל אתה עוזר לבעל המקצוע לרמות קצת-וחבל-
שכירים עדיין לא יודעים מה זו ביקורת מס הכנסה-מע"מ-פקחי עירייה-או לנסות לסגור תיק במס הכנסה-
או להיות מוזמן 24 שעות לאחר שפתחת תיק לאחר שחודש קודם סגרת אותו-ואתה מתבקש להסביר "מה פתאום פתחת תיק חדש?
כל עוד יתעמרו בבעלי המקצוע העצמאיים,ומתעמרים בהם,הם יעשו הכל להפחית את ההכנסות שלהם-
אך לאחרונה לשכת העצמאיים "להב"מתחילה להילחם ופשוט באיום של חרם מיסים-
אני הייתי הבוקר במס הכנסה בפ"ת-ובמהלך השעה שביליתי שם נהיית שם כזו מהומה לאחר שהבינו שרואה החשבון שלי הינו גם עורך דין
שנראה לי שיהיה לי שקט ל 10 שנים הבאות-הם פסיכים-לא יכלו לעצבן אותי מפני שבדיוק חזרתי מסדנת השיפורים ורק חשבתי איך הפכו ארנון ורפי ויוסי את סופי הירוקה
לבעלת הפוטנציאל להיות הרכב המרגש ביותר שהיה לי---
אז שיעלו מצידי את הדלק ל 20 ש"ח לליטרויקחו עוד מיסים-ובסוף הפרה תהיה כל כך רזה שישאר לה קצת כח לבעות בדלי ולרוצץ את החולב
עיניין של זמן-גם בארץ היהודים-מפני שאני ורבים כמוני לא מוכנים לחיות כמו שאבותינו חיו בגולה מאימת הפריץ ושליחיו(ופשוט לקחו קצת מהפריץ)
לפחות בארץ החליפו מפלגת שלטון מסואב בשנות ה-70
ואולי עכשיו יחליפו את המסואב הקיים
ולפחות עד ששלטון חדש ילמד להסתאב אנו נהנה
יוסף
טוב, בעז... אני לא לגמרי דביל. את זה שמדובר במס על ההוצאה הבנתי. אבל הוא הרבה יותר נמוך מהמסים על ההכנסה. אם זה היה הפוך..!!! אף אחד לא היה מעלים.
אני אספר לכם אנקדוטה. סיפור אמיתי לגמרי.
הכרתי בעקיפין מישהו. עצמאי עם עסק קטן. הוא הבין שהכי טוב לעבוד "שחור" בלי חשבוניות. אז הוא יישם את זה הלכה למעשה. אבל בגלל שהוא קצת פחדן, והרבה מטומטם, הוא יישם את זה בכיוון הלא נכון. כלומר - מכר עם חשבוניות וקנה בלי.
ועד עכשיו הוא לא מבין מה רשות המסים רוצים ממנו כשהוא בקושי מרוויח מספיק כדי לאכול...
אסף.
אסף
תמיד יהיה מי שיעלים מס.
הכול עניין של מאזן בין מוסר, פחד מאכיפה ומצב כלכלי אישי.
אצל כל אחד באחוזים שונים.
בכל מקרה זה סטיה מהנושא של השרשור.
נתכנסנו פה לזכרו של עידן ה6 וה 7 שקלים ומשהו לליטר.
עידן שלא ישוב עוד כנראה עד שלא נעמוד על זכותנו לנסוע במחיר שווה לכל כיס.
מי שלא השתכנע שהממשלה תעלה שוב את המחיר בקרוב שיחפש את התשובה ל-למה כלב מלקק את הביצים...
בארה״ב מתלוננים על שיאי אובמה ועל התיקרות מחירי הדלק.
שימו לב- המחיר לגלון - כמעט 4 ליטר!
קובץ מצורף 63610
השוואה בין מחירי ליטר בנזין בין מדינות היא מיותרת/ לא רלבנטית / פופוליסטית וכל ביטוי דומה אחר.
התייחסתי בוויכוח הקודם ליחס בין מחיר הבנזין לבין רמות השכר המומצע במשק ( זה מגוחך להשוות רק את מחיר הבנזין , חייבים להשוות גם רמות שכר) ,
טוענים שלנפט נקבע מחיר גלובאלי שלא תלוי במשק המקומי ולכן "אין ברירה " וזו לא אשמת הממשלה.
אז הפעם אתייחס לנק' לא פחות חשובה והיא - כמה עולה בסה"כ אחזקה של רכב במדינה .
יש מדינות שבהן המס על הדלק מאד גבוה (נניח בריטניה) , אבל המיסוי על כלי רכב נמוך יחסית (כך שמחיר הקנייה של כלי רכב וחלקי חילוף יורד) ואחוז מסויים מתוך המס על הדלק משמש לסבסוד ביטוח החובה / השקעה בתשתיות. יוצא אם כן שהמדינה מעודדת אותך לרכוש כלי רכב חדשים, אבל ככל שתשתמש בהם יותר - כך תשלם יותר. זוהי למעשה אגרת גודש שיש בה המון צדק והגיון. אף אחד לא בא ומספר לך שאין ברירה - אומרים לך דוגרי - הדלק יקר ! בהגדרה ! אבל ביטוח החובה זול מאד , כי בעל רכב שלא משתמש ברכבו - גם לא משתמש בתשתיות וגם פוחת הסיכוי שלו להיות מעורב בתאונות , אז למה שיסבסד את אלו שנוהגים הרבה ? תוסיפו לזה גם תחבורה ציבורית יעילה ותראו כמה זה הגיוני ופשוט.
ואז באים כאן החוכמולוגים מטעם משרד האוצר ומספרים לנו שיש מדינות בהן מחיר הדלק גבוה יותר מאצלנו.
אני לא חושב שצריך לצאת לרחובות ולשרוף את המדינה. צריך להפיל את הממשלה בבחירות ולהרים כאן שלטון יותר הוגן. אם אנחנו לא מסוגלים להקים מתוכנו נבחרי ציבור שידאגו לנו וייצגו אותנו , כנראה שאנחנו לא ראויים למדינה משלנו...
הבעיה היא סבוכה וההשלכות שלה הרות אסון, בעיקר מבחינה דמוגרפית ואסטרטגית-
סביבה כלכלית שלא מאפשרת לציבור היצרני והמשכיל שלה להרים את הראש מתחילה לאכול את עצמה.
אם פעם יכולת להתחיל להתפרנס בצורה סבירה בגיל 22, לגדל 4 ילדים בעזרת הסבתא ובגיל 50 גמרת עם המשכנתא - היום זה לא הולך.
היום אפילו אם אתה מוצלח וסיימת לרכוש מקצוע "מכניס" בגיל 30, המציאות היא כזאת שאולי בגיל 45 תתחיל לשלם משכנתא ואולי תרשה לעצמך ילד וחצי בממוצע.
הסבתא שפעם היתה זמינה לעזרה? היא בעצמה חייבת לעבוד ולא זמינה כל כך לעזור כבר.
במקביל, הקבוצות הלא יצרניות ממשיכות בשלהן - ילדים בצרורות ועמידה בתור בביטוח הלאומי.
איפה זה שם אותנו עוד 50 שנה? מדינה מפגרת, עניה, עם רוב גדול של בורים ופנאטיים, מה שמזכיר מאד את המדינות השכנות.
ישראל שרדה עד היום בזכות שני דברים: סיוע אמריקאי וקצת יותר שכל משכנותיה. לאן האמריקאים הולכים אנחנו רואים, לאן הולכת ההשכלה הממוצעת הסברתי למעלה.
האסון הכלכלי יגיע כאשר הדור שהיום מתחיל את חייו הכלכליים יגיע לגיל פרישה, מבלי שהצליח לצבור נכסים (ההורים המסכנים שעזרו לו כל כך התאדו ומה שנשאר מהם זה אולי רבע דירה). גם הפנסיה שלו לא תראה כל כך טוב, כנראה. הילדים שלו? כנראה שמצבם יהיה טוב עוד פחות.