כל מכונאי אמור לדעת לבצע את הבדיקה.
אבל אם אתה מחפש מנוע מסוחר, תצטרך להגיע למחסן עם המכשיר ומישהו שיודע לתפעל אותו ולהתחבר לצנרת האויר במקום.
לא פשוט, אבל כשאני מתכוון להשיל 6000 ש"ח מהארנק אני לא מוכן לוותר על הבדיקה שחסכה לי אותם.
כל מכונאי אמור לדעת לבצע את הבדיקה.
אבל אם אתה מחפש מנוע מסוחר, תצטרך להגיע למחסן עם המכשיר ומישהו שיודע לתפעל אותו ולהתחבר לצנרת האויר במקום.
לא פשוט, אבל כשאני מתכוון להשיל 6000 ש"ח מהארנק אני לא מוכן לוותר על הבדיקה שחסכה לי אותם.
טושי, AWAY !!
http://4.bp.blogspot.com/_Y8m29ZLX5a...E+TURTLE+2.jpg
יש לי שאלה, (טיפה סוטה מהשרשור אבל עדיין באותו עניין )
איך מקבלים תוצאות בדיקה של קומפרסיה ודליפות (לכול צלינדר) ממכוני בדיקה כשהם לא מסירים הפלגים כלל ?
רענן
תודה ! סה"כ את העקרון הבנתי לבד מהתבוננות בביצוע בדיקה כזאת.
אך עדיין לא מצליח להבין עפ"י מה הם מתרגמים את הפולסים ללחצים ?
הרי אם זה לפי גובה האמפליטודה, אז כיצד בא לידיי ביטוי עוצמת המצבר ויכולת הסטרטר ?
והתעלומה הגדולה (מבחינתי לפחות), איך הם מחשבים ומציגים דליפת לחץ ?
רענן
המנוע הוחלף במנוע שאינו טורבו דיזל והמכונאי שם את מערכת הטורבו מהמנוע שהורד מהרכב ( גיליתי את זה רק בדיעבד) מה דעת המומחים ?
מנסיעה של כ 70 קמ מאז ההחלפה אני מרגיש הבדל עצום בסחיבה של האוטו - לרעה ! ( בעליות פחות ממתונות , כאלה שעולים למחלפים לדוגמה צריך להוריד להלוך שני מה שלפני כן עשה בהלוך רביעי )
המנוע אינו מעשן למרות שב 30 קמ הראשונים היה ריח חריף של אגזוז שאפילו צרב בעיניים - כרגע אין ריח והמנוע אינו מעשן.( גם לא מאבד מים או שמן והשמן בבדיקה של המדיד נקי כמו זה שיוצא מהקונטיינר ממנו נשפך)
ב IDLE ה RPM יציב והמנוע מניע בקלות.
משאבת הדיזל הועברה מהמנוע הישן.
האינג'קטורים לא הוחלפו - האם יש אפשרות שהרכב אינו סוחב בגלל האינג'קטורים ?
האם יש סיכוי שהטורבו אינו מתפקד כמו שצריך ? האם יש דרך לבדוק ?
( אגב באותה הזדמנות של החלפת המנוע הוחלף קלץ חדש ומיסב לחץ חדש)
תודה מראש לעונים.
ארנון
מן הסתם אני אחזור למוסך אבל אני לא רוצה לבוא כמו איזו עקרת בית טיפוסית שיכולים "למכור" לה הכל ובעיקר BS ...
שמע רענן , לפני המקרה המצער עם המנוע אני חייב להודות שהייתי די בור ( מה לעשות אבל מעולם לא הייתה בעייה עם הרכב או המנוע ולא ראה מוסך מלבד החלפת שמנים וכאלה)
רק מהפורום הזה ומהמקרה הספציפי שלי למדתי הרבה , אני מאמין ב : "לא תשאל לא תדע " ושאין כזה דבר שאלה טפשית...
אגב לא ציינתי אבל גם רצועת הטיימינג הוחלפה לחדשה ואפילו אפסנו את נורת 90 או 100 האלף..
אנפורמציה נוספת שאולי יכולה לעזור:
בשיוט בכביש מישורי במנוע הקודם ב 2500 RPM הרכב היה עושה 100 קמ"ש עכשיו ב 2500 הוא עושה 80 קמ"ש ....
אודה לתשובות במושור הטכני ( את הפלוסופיות נשמור להזדמנות אחרת (-:
זה לא נשמע הגיוני בעליל .
אותה מהירות סיבוב מנוע (גיר רגיל , קלאטץ' חדש לא מחליק) לא יכולה לשנות את המהירות . אלא אם כן,
הוחלף גיר/טרנספר/סרנים/צמיגים (מחק את המיותר).
ואם כן, דווקא הסחיבה הייתה צריכה להשתפר ולא להיפך.
בדיזל אני לא מומחה אבל,
ייתכן שיש בעיית כיוון למשאבת ההזרקה או בעיית אינג'קטורים.
טיימינג לא נכון (קפיצת שן או יותר)
או גם אפשרות רעה , פשוט המנוע "עייף" (את זה אפשר לבדוק בעזרת בדיקת קומפרסיה ודליפות לחץ).
בקיצור, אל תבזבז זמן . כול יום שעובר זה לרעתך. המכונאי מבחינתו אם לא חזרת והתלוננת עד עכשיו, זה סימן שהכול דבש ....
בהצלחה
רענן
הגיוני או לא ? קטונתי... אני רק מציין עובדות.
לא הוחלף שום דבר מהרשימה שלך אבל (וציינתי את זה מקודם) זה שמשאבת הדיזל שלי הועברה למנוע המושתל כי במנוע המושתל היא הייתה אלקטרונית ושלי לא.
במשאבה המקורית מעולם לא היו שום בעיות כך שאני נוטה לשלול את המשאבה כבעייה.
ברור שאני אגש למכונאי בחזרה לראות מה הוא יכול לעשות .'
אפשרות " המנוע העייף "היא זו שהכי מדאיגה אותי למרות שנאמר לי שבוודאות המנוע המושתל טוב מזה שהיה לי ( אולי הכירו את הרכב שירד ממנו , אולי... )
תודה ושבת שלום
ארנון
מד המהירות כנראה מחובר ליציאה מהגיר כך שאפשר לשלול שהוא מזייף (כי לא נגעו שם ).
מד הסל"ד מחובר ל ??? כנראה למשאבת ההזרקה (לא מכיר אולי טושי או איציק יגיבו ויתנו תשובה מדוייקת) .
כך שכנראה הקריאה ממנו שגויה ולא שבאמת המהירות הסופית השתנתה ביחס לסל"ד אמיתיים .
כלומר, מהירות סיבוב המנוע שאתה רואה במד אינה נכונה .
כמובן שזה לא מסביר או עוזר להבנת בעיית האי סחיבה של המנוע.
רענן
ארנון
אתה סותר את עצמך בהודעותיך וכדאי שתבדוק את הנתונים.
באחת אתה כותב שהמנוע המושתל היה ללא טורבו, דהיינו אטמוספרי, והלבישו עליו את הטורבו מהמנוע המקורי שלך.
באחרת אתה כותב שהמנוע הגיע עם משאבת הזרקה אלקטרונית ולכן העבירו את המשאבה המכנית מהמנוע הישן.
אני עדיין לא ראיתי מנוע אטמוספרי ללא טורבו אבל עם משאבה אלקטרונית.
מה שאני מניח זה שהרכיבו לך מנוע טורבו מקורי אבל מסיבה כלשהי עם הטורבו מהמנוע הישן.
70 ק"מ נסיעה זו לא אינדיקציה לשמן או מים או בכלל, אבל אם אתה מרגיש חוסר כח בנסיעה, כנראה שאתה צודק.
כמו שהומלץ לך, חזור אל המוסך בהקדם.
בברכה,טושי
כן טושי , זה מה שכתבתי כי זה מה שנאמר לי על ידי המכונאי וסיבה נוספת להחלפת המשאבה היא האימובילזר שהיה על שלי.
בנוגע למנוע אם הוא טורבו או לא על שלי היה 2LT על המושתל 2L , הבנתי שה T זה ה טורבו וגם זה מה שהמכונאי אמר.
צודק לגבי הקילומטרז וכמו שנראה זה לא יהיה מעצמו יותר טוב.
שבוע טוב וחג שמח
ארנון
מה זה מנוע עייף?
1. ספיקת סולר נמוכה?
2. תזמון הזרקה לקוי?
3. גידוש לא מספק?
4. זימון שסתומים לא נכון?
5. שרוולי בוכנה בלויים?
6. תאי קדם שריפה דולפים / מפוייחים?
7. בוכנות שרופות?
8. טבעות בוכנה לקויות?
אם הכול תקין, אז תניח למנוע לנוח בצהריים ואז הוא יבריא מהעייפות.
ברצינות, פליטת אגזוז של מנוע דיזל אשר צורבת בעניים ובעלת ריח חריף מעידה על תזמון הזרקה לקוי.
בברכה,
קיד.
טושי, אתה בבית מחר?