אתה רואה איך הכל פסיכולוגי בחיים וכמה שטויות מאכילים אותכם בפורום פה.
לברייטפרט אן קפיצים עבור ה90 , מה שג'קי מוכר זה קפיץ שמיועד לדיסקברי ,רכב כבד משמעותית מה90, ואחרי זה אתם עושים פה ניתוחים והרצאות על כמה שאתם רוצים נוחות ונסיעה רגועה...
Printable View
כל משפר והאמת שלו שבדרך כלל מושפעת ממה שיש לו במחסן...
בשוק ההון זה נקרא לדבר מפוזיציה.
שנה טובה
אלא אם כן יצא דגם שאני לא מכיר זה לא משנה מה הם כתבו, תסכל על עובי הסליל ועל כמה כריכות יש לך ותראה שזה קפיץ של דיסקברי( ואם אתה לא יודע לחשב את קבוע הקפיץ, תסתכל אצל ג'קי בקפיץ רגיל של דיסקברי(שגם כשהוא ערום הוא כבד משמעותית מ90) ותראה שהם פחות או יותר זהים.)
וכמובן שאם יצא דגם חדש אז אני מתנצל בפני אנשי בריטפרט בכל העולם....
מאתר היצרן.
מתאים לפי היצרן גם וגם בהתאם לדגם הקפיץ.
http://britpart.com/Accessory-Catalo...px?AccRef=3746
ללא ספק הכול פסיכולוגי ומאכילים אותנו גם באתר הזה המון שטויות.
האמת, לא פשוט כל פעם להחליט לאיזה שטויות להאמין כי כולם מאוד משכנעים...
בועז שים לב, מקדימה הרכב פחות או יותר באמת דומים, אבל מכיוון שאין להם הפרדה לרכבי בנזין מול דיזל או בין רכב פתוח לסגור זה כבר אומר שהחישובים שלהם לא מדוייקים.
בקפיצים האחוריים זה כבר יותר גרוע... למשל DA4203 הוא קפיץ שמוגדר קל גם לרכב כמו דיסקברי 1 ולאותו העומס ל90 שקל ממנו בהרבה גם ככה( ואני לא מדבר על הדיסקברי 2 שלדעתי כבד מהם)
זו טבלת משקלים שמצאתי ברשת:
Weight:
90: 3700 to 3950 lbs
US D90 (Basic): 3880
110: 4150 to 4520 lbs
US D110: 4848 lbs
127/130: 4590 lbs
ממה שמצאתי המשקל הכולל של דיסקברי 2 הוא 4,895 ליברות והדור ה1 בערך 4500 ליברות.
אם הנתונים האלו נכונים אז אני ממש לא חושב שאתה יכול להשתמש באותו הקפיץ לכל הרכבים( ולצפות שהוא יעמוד באותו נתון עומס), אבל מה כבר אני מבין, אני בטוח שיש כאן מספיק מהנדסים שיסבירו לי כמה שאני טועה....
בנושא, הקפיצים, אגב - ארז צודק. לא יכול להיות אותו קפיץ עבור משקלים שונים. זה טריק ידוע של המשווקים - אותו קפיץ הוא תחת מדבקה אחת קפיץ heavy duty לרכב קל, או קפיץ light duty לרכב כבד, ויש המגדילים לעשות ומשתמשים בו גם כקפיץ הגבהה לרכב קל.
ובנושא הבולמים - נאמר כבר הרבה... רק נשאר להחליט ממה להשתכנע...
אסף.
ארז, רק עכשיו אני רואה שהשרשור ממשיך להתגלגל...
אכן, אני מהמחזור של השמשוני, ואנחנו כבר מבינים שהחוכמה היא לא לצאת לטייל, ולגמור את הנסיעה מהר ככל האפשר.
מבחינתי, אני רוצה כמה שיותר זמן בשטח, לאוו דווקא לצבור קילומטרים, אבל זה רק אני. אולי לכם אצה יותר הדרך? סחטיין!