זה מעניין להן את הביצית השמאלית.
החיים והמוות ביד הלשון.
Printable View
זה מעניין להן את הביצית השמאלית.
החיים והמוות ביד הלשון.
שאלה לדוגמה:
סופה וסופה 3.אחת עם מנוע בנזין רוצח,השניה עם טורבו-דיזל אינטלגנט. שני המנועים מספקים כ"ס דומה 190-200
שתיהן גם במשקל דומה,אולי הבדל של 200 ק"ג.
איך זה שהמנוע בנזין,עם הנתונים המעט פחות טובים,מאיץ כמו שד כאשר הסופה 3 מרגישה כל כך מסורבלת?
האם יש איזה צורת מדידה לכמה מהר המנוע מפתח/מגיע לסל"ד תחת עומס נתון?
עוד דוגמה - פורד טרנזיט ודיפנדר.הפעם דווקא המנוע זהה,אבל יחסי העברה שונים לגמרי.הטרנזיט לא נופל בביצועיו משום משפחתומטית ועוד עושה את זה "בסטייל" על סל"ד נמוך.
לעומתו הדיפנדר צריך להתאמץ כדי לסובב את כל ארבעת הגלגלים ומאיץ מאוד לאט,אבל הוא גם יודע לחיות במהירויות נמוכות מאוד ביחס להילוך והוא אחד מהבודדים שאפשר לזרוק לו קלאץ' בראשון בפקק ולתת לו לטרטר על מהירות אפסית.עדיין,מאוד קשה למנוע להזיז את כל האלומיניום הזה,למה?
[QUOTE=Scrusher;477578]שאלה לדוגמה:
סופה וסופה 3.אחת עם מנוע בנזין רוצח,השניה עם טורבו-דיזל אינטלגנט. שני המנועים מספקים כ"ס דומה 190-200
שתיהן גם במשקל דומה,אולי הבדל של 200 ק"ג.
איך זה שהמנוע בנזין,עם הנתונים המעט פחות טובים,מאיץ כמו שד כאשר הסופה 3 מרגישה כל כך מסורבלת?
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++++
אתם סתם מתפלספים בנושא המומנט וההספק - אני חושב שההסבר שנתתי (ותקפתי הנושא מכל הכיוונים) הוא הנכון ביותר לרמת המתווכחים כאן.
בקשר להאצה של מנוע הבנזין לעומת מנוע הדיזל, זה שוב קשור לכמה סיבות .
1. מבנה תא הדחיסה (במנוע דיזל הוא שונה ממנוע בנזין) יש מה נקרא תא שריפה ראשוני.
2. המבנה המולקולרי של הדלק (אוקטן בבנזין)- כבר חלוד מדי להסביר נושא זה.
3. משקל החלקים הנעים והגבלת הסל"ד במנוע דיזל בגללם
2. משקל החלקים הנעים
לא מדוייק,
1. היה תא שרפה ראשוני, היום וכבר ממזמן כולם הזרקה ישירה
2-3 לחדד, מנוע דיזל בנוי שונה מבנזין. בגלל שה" דלק"לא נשרף אלא מתפוצץ כול החלקים הפנימיים צריכים להיות חזקים מספיק לעמוד בשוק וחוזק=גודל=משקל
כול זה מייצר מאסה מסתובבת כבדה שלא אוהבת לשנות מהירות ולכן...מנוע דיזל ירגיש "עצל" בשפת העם לעומת מנוע בנזין.
בעניין הטלטל הארוך
הוא לא מייצר מומנט, הוא מקטין חיכוך ע'י הקטנת הזוית בינו לבין הקראנק, למעשה זה הפוך, כמה הטלטל יותר ארוך כך הסיכוי לכ'ס יותר גבוה, כמובן יש מגבלות, טלטל ארוך= טלטל כבד...ראו סעיף 2-3
וואו אני בהלם,אני סך הכל שאלתי איך מומנט והספק באים ליידי ביטוי במכונית..
חלק אומרים ש90% מהמומנט הוא כח ההאצה של המכונית,חלק אומרים שההספק..
מה גורם למה???
הספק הוא החישוב של מומנט כפול סל"ד
מה ההבדל? יש רכבים (כמו הטרנזיט שדיברתי עליה) שמאיצים מ0-50 קמ"ש במהירות שקשה להאמין,אבל ב50-100 הם נרגעים קצת. לפי מה שהבנתי זאת התוצאה של מומנט רב עם מעט כ"ס (יחסית)
מסתובב איפשהו שרשור הרצאות של קיד שהסביר את כל הנושא של שיפורי מנוע בצורה מאוד פשוטה (עד לאזור עם החישובים של הפיזיקה גרעינית,שם הפסקתי לקרוא)
הנה דוגמא למנוע דיזל של טרקטור שהתחיל מ 100 כ"ס ושופר ל 750 כ"ס , 2 כאלו נדחפו לרכב בונוויל לרכב שהגיע ל איזור ה 500 קמ"ש..
http://www.youtube.com/watch?v=y80HKtAleqE
משהוא יכול להסביר לי מדוע מנוע בעל מומנט בסל"ד נמוך הוא מנוע גמיש?למה הוא יוכל "לקחת" פניות בלי הורדת הילוך (וכולי..)?