דרור - אתה עושה בדיוק את מה שאמרתי.. משבח את הגיר שלך ומהלל אותו.
Printable View
האוטו שלך יוסי, לא מטפל כל כך טוב מכשולים דווקא בגלל שהוא אוטומטי... כנראה התרגלת לכל מה שיש בו ושכחת ש-99.9% מהגרנדים בארץ לא משופרים אפילו חצי ממנו... גם אתה יודע שתיאורטית - רכב זהה לגמרי מבחינת שדרוגים אבל ידני לא יתקשה יותר מדי או בכלל יתקשה יותר מהרכב שלך...
לגבי התחממות או לא של גרנדים - עובדה שגם בארה"ב מתייחסים לזה ויש מגוון של מוצרי אפטרמרקט כמו כל מיני כונסי אוויר וחריצי אוורור ותריסים למיניהם שמיועדים לסייע בפינוי חום מתא המנוע... סימן שיש משהו בזה - אין עשן בלי אש.
כנ"ל הגיר - אני בדעה שהגיר האוטומטי בגרנד אולי לא כזה חריג לרעה בין גירים אוטומטיים אחרים בכלי רכב בגילאים האלה (כן, ברור שיש חריגים לטובה שאין להם יותר מדי תקלות, אבל שוב - הם חריגים לטובה). רק שאם מתוך כך וכך רכבים בני 15-20 למכירה שנבדקו אקראית, מעל 70% עם חשד לבעיה בגיר - מה זה אומר יוסי?
מה זה משנה בגלל מה יש חשד לבעיה בגיר. תחזוקה לא נכונה, נהיגה לא נכונה, בעלי הרכב הקודמים לא שדרגו ולא התקינו קולר נפרד וכו'... מה זה משנה בכלל? הרוב המוחלט של בעלי רכב בישראל לא מטפל בהן בעצמו. אפילו בעלי רכבי שטח, כולל משופרים שאני נוטה לייחס לבעליהם הרבה יותר מודעות למפרט הטכני ש לרכבם, למצב המכלולים ותחזוקתם והרבה יותר ידע טכני, לפחות תיאורטי - רובם עדיין לא מטפל ברכב בעצמו בכלל ובגיר בפרט. גם לתובנות של אדו סוזי אני מתייחס בספקנות ולא מפני שהוא משקר חלילה, אלא מפני שהוא לא מספר את כל הסיפור - הנסיון והידע הטכני שלו שהרבה מעל לממוצע והאפשרות שיש לו לעבוד בתנאים של מוסך מסודר...
אני מסכים שלא קל למצוא בעל מקצוע טוב בתחום הזה בישראל. זה עדיין לא אומר שכ-ו-ל-ם לא מקצועיים, גנבים ורמאים?... קצת מוזר האמת, במדינה שבה בשנים האחרונות כ-97% מכלי הרכב החדשים שנמכרו היו אוטומטיים, אז יש/תהיה דרישה שתלך ותגבר לשירות ברמה שהיא לפחות מתקבלת על הדעת. הרי כל מאות אלפי המכוניות האלה לא הולכות למיחזור אחרי 5 שנים. הן ימשיכו לנסוע 10-15-20 שנה ויחליפו הרבה ידיים עד שיירדו מהכביש בגלל גניבות/תאונות או סתם ירידת ערך שלא תצדיק השקעה בהן. עד אז מי מטפל בהן?...
נקודה למחשבה,
איך זה שבעלי גראנד וטרופר בנזין תמיד מסבירים שהבעיה לא בגיר. אלא,
במשפצים שלא יודעים לעשות את העבודה, בשימוש בשמן לא נכון, תפעול לא נכון וכו וכו ...
לעומת זאת,,
בעלי פאג'רו ופראדו חשאיים ולא מדווחים כמעט כלום ...
ייתכן שבמעמד העברת הבעלות נשבעים לכת של שתקנים ?
רענן
ממש לא. אני בוחר עקרונית אך ורק בגירים ידניים קודם כל כי יותר כיף לי לנהוג בידני, אבל יש לזה גם הסברים הגיוניים נטו שאין שום מחלוקת עליהם - צריכת דלק, ביצועים ואמינות.
להזכירך - ביומיום אני נוהג בפרייבט אוטומטי. אוטו טוב שיכל להיות אפילו מצוין, יותר חסכוני וכנראה גם יותר אמין (לאורך זמן, הוא פשוט עוד לא הגיע לקילומטראז' הממוצע של בעיות בגיר) עם עוד דוושה ועם ידית ש"מערבבת את הדלק"... לא אני בחרתי בו, אבל זה מה יש והפרייבט שיחליף אותו בבוא היום יהיה גם הוא אוטומטי - שוב, לא מרצוני, אבל בין המשתמשים ברכב הזה במשפחה יש גם רשיון נהיגה אחד שמוגבל לאוטומט בלבד וזו הסיבה העיקרית.
שלב השאלה המתבקשת, במיוחד לטוענים שזה עניין של
אנליזה לבעיה האמיתית.
האם יש בעל מקצוע שיודע לעשות אנליזה משובחת לגירים
הללו וקיים קונצנזוס לגבי מקצועיותו?
צבעתי לך את התייחסויותיי באדום, [ איך לא ...]
ולמי שמחפש את "כת השתקנים" של בעלי הפראדו והפג'רו- גם להם החיים לא קלים.. ראינו שרשורי גסיסה של הדשבורד שמתפרק ברכב של 300K ש"ח אחרי פחות משנתיים, או בקקס שמתפרק לגורמים ב LC120 אחרי 110K ק"מ, שלא להזכיר את מנועי הפטרול, או את היכולת המרהיבה להגבהה של 2-4 ס"מ, בפג'רו או מה קורה לציריות הקדמיות שלהם , או את ראש המנוע המדהים של טרופר דיזל שמחזיר את נשמתו לבורא, הרבה לפני שפרפר משלים את מחזור חייו...
אין רכב מושלם, אין גיר מצוין, בשום תחום. יש את הפשרה שאנחנו מוכנים לחיות איתה. ולשלם את המחיר בעבור מה שוויתרנו.
פעם זה גיר ידני או אוטומטי, ופעם זה נעילה נשלטת או אוטומטית, ומחר זה בנזין, גז או דיזל ...
קצת איבדתי ... כל תגובה ספר.
להתווכח אם אמינות גיר אוטומטי שווה לידני זה יומרני . מכני פשוט לעומת מכני/חשמלי מלא תחכום.
ברור שהידני ברוב המקרים לוקח. חריגים לכאן או לכאן לא נכנסים לסטטיטיקה.
ברור שאם בעבר גיר אוטומטי היה בעבר רגיש יותר אזי כיום לא היינו רואים אותו ברכבי מרוצים (במיוחד סיבולת) ובמשאיות ובטנקים כבדים.
האם הגיר של הגרנד הוא בעייתי-
בואו לא נייפה את המציאות מעבר למה שהיא באמת כי זה מתחיל להראות לא אמין וחבל - אין לנו סיבה להחביא דבר.
גם במולדתם סדרת הגירים של הגרנד (46/44/42) נחשבת לרגישה במידה מסויימת אבל לא עד כדי מגיפה של אי אמינות.
המחירים בארץ וחוסר הידע תורמים רבות בתחזוקה לא נכונה שתורמת כנראה לכשל גדול מהמקובל בניכר.
שימוש בשמנים לא נכונים/תדירות החלפה לא נכונה או התחממות הגיר ואי החלפת שמן שרוף אחריה עלול לגרום לנזקים משמעותיים ויקרים לגיר.
רדיאטור שלא הוחלף במועד וגרם לנוזל קירור להגיע לגיר.
הוסף על זה צמות חשמל שלעיתים עלולות לקצר, ריבוי חיישנים וסולנואידים וקבל מתכון לתופעות שאצל בעלי מקצוע חסרי נסיון ולעיתים גם חסרי מחשבי דיאגנוזה עלולים להסתיים בהמלצות יקרות ולאו דווקא נכונות במקום המלצות נכונות וזולות.
כנראה שיום יבוא וכולנו נזדקק לשפץ את הגיר האוטומטי בין אם זה של גרנד או של כל רכב אחר - זה לא יהיה יום נעים במיוחד.
אני בטוח שהחשש מהיום הזה מקנן אצל כל בעלי הגיר האוטומטי באשר הם.
כולנו נושאים תפילה שניפול על משפץ איכותי ושהנזק לא יהיה גדול ושלא נאכל סרטים של תיקון חוזר.
אחדים מאיתנו אכלו סרטים כאלו וקולם נשמע פה בכאב.
כקליינט של מכוניות משומשות במשך כל חיי (כולל נפילה אחת כואבת) יש כלל אחד שבמשך השנים אימצתי בתור נקודת התחלה בבדיקת רכב משומש לפני קנייה - מכוניות ישנות, אם הן באמת טובות, לא מוצעות כלל למכירה.
ספורים מאוד המקרים בהם רכב ישן שמוצע למכירה לא מחביא איזה בעיה שעלות תיקונה מתקרבת לעשרות רבות של אחוזים משווי הרכב כולו. כמעט תמיד.
אתה מספר על אנשים שאתה מכיר שמלכתחילה לא התכוונו למכור, נתקלו באיזו שהיא בעיה ופתרו אותה בלי היסטריה - בדרך של בדיקה מהקל לכבד. בהרבה מקרים, אם וכאשר הדיאגנוזה מראה שהנזק משמעותי יותר מסתם החלפת שמן/פילטר או סולנואיד, רבים עושים חשבון פשוט - להשקיע תועפות בשיפוץ שהשד יודע אם יהיה מוצלח או לנסות להסוות את הנזק ככל שיוכלו ולהיפטר מהנבלה בסכום הכי גבוה שאפשר יהיה לקבל עבורה.
בהחלט יש מצב שהדיאגנוזה שגויה/מחמירה שלא לצורך ושהגיר לא מצריך התערבות כירורגית אלא סוג של טיפול גדול ולא יותר - אבל המוכר כנראה לא יודע את זה וכמובן שגם לא הקונה... אלא אם הוא ייקח סיכון וירכוש את הרכב (בקיזוז עלות התיקון הצפויה) למרות הסיכוי לתקלה מג'ורית בגיר.
הויסה הויסה , עצור את הסוסים ...
הדיון פה על גירים אוטומטיים ולרכב ספציפי .
בוא נשאר ממוקדים לנושא גיר אוטומט בלבד.
אני טוען שיש גירים מוצלחים יותר (פאג'רו Q , פראדו) ויש כאלה שהם לא להיטים (בלשון המעטה) ובינהם של הטרופר בנזין וכנראה גם של הגראנד .
מסכים עם כול מילה !
רענן
רענן...
אם זה מנחם אותך להכניס את הגיר של הטרופר למשוואה עם גראנד, אז יאללה זרום עם זה, העיקר שתרגיש טוב.
לגבי אמינות הגירים האוטו' היפניים, מי קבע שהם יותר אמינים?
אולי שווה לקרוא את המאמר הבא שנכתב ע"י מכון לשיפוץ גירים אמריקאי, 5 הגירים הכי גרועים שייצרו אי פעם...
ולראות בחמישיה הפותחת.- טויוטה, ניסן, פורד, הונדה.
וכן.. גם מוזכר בשאלות הקוראים שם למטה 45RFE שנמצא בין היתר בWJ, והתשובה שם מסבירה בדיוק את כל שנכתב בשירשור הארוך הזה.
http://www.delawaretrans.com/2011/11...smissions.html
יש לי שאלה.
בהנחה שרוצים להשאר עם גיר אוטומט.
כמה בעיה זו להחלי. את הגיר האוטומט בכזה טוב יותר? או אמין יותר? נניח הדורות המתקדמים של הTH700/400?
לדעתי, מבחינתך, הקונה - יש תסריט אחד: שיפוץ גיר מלא, ואת עלותו אתה צריך לקזז מהמחיר הנדרש עבור הרכב.
גיר זה מכלול מכני מתבלה, בר תיקון/שיפוץ/החלפה. אם אתה כעיקרון בעד גיר אוטומטי, זו לא סיבה לפחד מרכב שבסה"כ הוא מוצלח וטוב.
יש עוד דברים לבדוק לעומק - שריקות מדיפרנציאלים, טרנספר שקט, מצבים מתחלפים בקלות, מנוע - מערכת קירור, נזילות, שלמות תא נוסעים ותפקוד מערכות שונות בו: אבזרים חשמליים, מזגן וכו'. וזה בגלל שהרכב אמנם מפואר ומפנק ומאובזר עד מאוד, אבל איכות החומרים וההרכבה הכללית היא "אמריקאית" טיפוסית = לא מהגבוהות ביותר = סיכוי לא קטן לבלאי גבוה בכל מיני דברים קטנים ו"שטויות" שתיקונם עלול להיות יקר.
אם מדובר ברכב מוגבה - הייתי מקפיד על שלמות המרכב, עם דגש על גחון ותושבות המתלים שלא בדיוק מסיביות ושקיטי הגבהה למיניהם + שימוש שטח אנטיסיבי לאורך שנים יכולים לגרום להן להיסדק/להיקרע. היו דברים מעולם.
אתם ממש נשמעים כמו בדיונים על דיסקברי...
לא יודעים בארץ לטפל בגיר...
לא שמים שמן נכון...
לוחצים חזק מידי על הכפתור של החלון...
בלה
בלה
בלה...
יוסי עם כל הכבוד ..
המעט קילומטרז' שיש לי וה- 30 שנות ניסיון שיש לאבא שלי במכונאות רכב הצלחתי ללמוד ולהבין שחד משמעי שגיר אוטומט אינו מתאים לנסיעה בשטח אתגרי.
נ.ב מכוני שיפוץ גירים כבר לא נותנים אחרויות של יותר מכמה ימים לרכב שנוסע בשטח בתדירות.
ולשרוף שני גירים אוטומטים בשטח בטיול קצר מאוד אז תן קצת קרדיט
תודה מראש
א. לא לקחתי ממך דבר, בטח שלא קרדיט על השמדה מאסיבית של שני "גירים" ... ועוד כמה הפתעות אחרות .
ב. אני יכול להסכים, על החלק הראשון, עם השני, אני ממש לא מסכים. זה ששרפת 2 ממסרות, רק מראה שמשהו אצלך, [ באופי הנהיגה אולי ? ], לא בסדר. זה בוודאי מקרה חריג, שלא מעיד על הכלל.
והכלל הוא שהרכבים האלה, בטיפול נאות, עם השמן המומלץ, שורדים, 10-15 שנה עד לתקלה הבאה, ושלא תמיד המשמעות היא שיפוץ כולל.
ואם כבר יורדים לדוגמאות אישיות, אז אני עם רכב שנסע [ רק אצלי ] הרבה מעל 140K מיל , כולל החלפת שני מנועים [ הראשון הלך בגלל שטות שלי .. ] עם גיר שמיומו הראשון הוגדר כ"לא תקין" . טפו טפו טפו ...
אז נא לא לספר לי על גיר אוטומטי מתאים או לא לשטח ...
אני לא יודע איך אתה [ שי ] עם כל שנות דור של ניסיון נוהג בשטח אבל אולי באמת לא מתאים לך גיר אוטומטי. אני לוקח את כל האחריות הקרייזלרית עליי ואומר בשם המפעל עתיר הידע שבנה את הגיר, שלא לקחנו את שי בחשבון כשייצרנו את הגיר לגרנד צ'ירוקי... - נו שיהיה...
ואגב, במסגרת החיפושים שלי ראיתי שיש דגם ידני של גרנד דיזל, ZJ, עם מנוע 2.5L, מעניין שהוא כזה נדיר, אם גיר ידני הוא כ"כ טוב ..
מודל ארופאי בלבד, לזיכרוני עם ערכת כוך של VM-פיאט
הנה, 1700 סטרלינג והוא שלך
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/OHJscOYR-s8?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
אולי הגיר שלו מתאים לשידוך עם מנועי הבנזין?....