תגובה: תחקיר כלבוטק בנושא אדום-אדום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מידבר
1. יש בסרטונים בעיקר ספורטאי סיבולת ( שבאמת יכולים להיות טבעוניים ), ספורטאים לשעבר או ספורטאים שהפכו לטבעונים (לא ברור אם עשו משהו מאז בקריירה) והיחידי שעוד היה בטופ (קני וויליאמס, נו באמת...) - די חשוד בשימוש בחומרים אסורים בתקופתו,כמעט כמו חברו מר. ג'ונסון ( תראה את הסרט - bigger faster stronger ).
2. אני טוען שכל עוד לא פתחת אפילו רבע מהמחקרים, הדעה שלך לא רלוונטית ולא מעניינת משום שעד שלא עשיתי זאת , לא תבין כמה זבל מנותק מהמציאות
האקדמייה מחרבנת בנושאי בריאות הציבור, תזונה וספורט.
אגב המשפט האחרון של אשר - מי שלא מסוגל לראות מה עושים לחיה כדי להפוך אותה לבשר - שלא יאכל בשר.
ומהצד השני - כל מי שצורך בשר, שלפחות יידע ויפנים מה הבהמה עוברת בדרך לצלחת... ומהבחינה הזו, שחיטה בחצר הבית יש בה תועלת מסויימת.
אסף.
אין לזה סוף.
אנחנו צרכים לעשות מה שביכולתנו.
COAS
יש לך מוצר של אפל, איפון?
אתה יודע באיזה צפיפות ובאיזה תנאים עובדים הסינים המסכנים אלו כדי שלך היה מכשיר סלולרי מתקדם?
אתה חושב שהם מתעוררים בבוקר לא יודעים לקראת מה הם הולכים, שהם יודעים שאין להם הרבה אופציות אחרות בחיים האלו, שזה היעוד שלהם....
אתה יודע כמה מתאבדים שם?
תהיה בטוח שזה לא רק באפל.
ההבדל הקטן בן חיים של אומללות, האבסה ושחיטה למקום עבודה דורסני...
נראה שלא הייתי ברור דיו, אין לי בעיה עם אוכלי הבשר, זכותם המלאה. אבל להזדעזע מהתחקיר אחרי סטייק עסיסי- זה צביעות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
נראה שלא הייתי ברור דיו, אין לי בעיה עם אוכלי הבשר, זכותם המלאה. אבל להזדעזע מהתחקיר אחרי סטייק עסיסי- זה צביעות.
לזה בדיוק התכוונתי. ואני מאוכלי הבשר הנלהבים...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
1. יש בסרטונים בעיקר ספורטאי סיבולת ( שבאמת יכולים להיות טבעוניים ), ספורטאים לשעבר או ספורטאים שהפכו לטבעונים (לא ברור אם עשו משהו מאז בקריירה) והיחידי שעוד היה בטופ (קני וויליאמס, נו באמת...) - די חשוד בשימוש בחומרים אסורים בתקופתו,כמעט כמו חברו מר. ג'ונסון ( תראה את הסרט - bigger faster stronger ).
2. אני טוען שכל עוד לא פתחת אפילו רבע מהמחקרים, הדעה שלך לא רלוונטית ולא מעניינת משום שעד שלא עשיתי זאת , לא תבין כמה זבל מנותק מהמציאות
האקדמייה מחרבנת בנושאי בריאות הציבור, תזונה וספורט.
KD כמה זעם.
לגופו של ענין, אני יכול להעיד על עצמי שכאשר אני מעונין להעלות מסת שריר אני עושה זאת ללא קושי. הטבעונות לא מפריעה לי.
אבל באמת די, עייפנו כבר את החברים.
נתראה בשמחות.
אין זעם, רק עייפות מ- bro science.
אתה מוזמן לשלוח לי מתכונים טבעוניים טובים, אשמח לצרף אותם לתקציר תזונה לספורטאים שקבוצת המאמנים שלנו עורכת בימים אלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
זה לא אחרי. ראיתי את התוכנית תוך כדי האכילה.. גם צלעות כבש קטנטנות. ואפילו לא היססתי כשעברתי לקבב מתובל היטב ..
מה הקשר לצביעות ? מה עניין שמיטה להר סיני ?
אני יוצא נגד האלימות הברוטלית שהופגנה בתוכנית. אני חושב שייעוד הבהמה במקרה הזה לספק מזון לבני אדם. נקודה. למה צריך להפעיל עליה כוח לא סביר אלים בצורה כזו ? ברור שהאלימות לא שגרתית ולא מקובלת, ולראיה, גרם למנכ"ל תנובה לפטר את כל המעורבים.
אני גם סבור שהאלימות כלפי הבהמות מציגות משהו על האדם עצמו ועל היכולת הפוטנציאלית שלו לפגוע גם באנשים אחרים, אבל זו כבר התחלה של דיון אחר ..
הפעולות שמוצגות בכתבה, יכולות וצריכות להתבצע בצורה אחרת וללא אלימות מיותרת, גם [ ואוליי דווקא ] כשמובילים להרג הבהמה למטרה נאותה [ לטעמי , לפחות ], שהיא הכנת סטייקים ארוזים היטב.
בתאבון לכולם ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
coas
ההבדל הקטן בן חיים של אומללות, האבסה ושחיטה למקום עבודה דורסני...
הבדל קטן נוסף בין בן אדם לבעל חיים.
מצאת לזה הגדרה יפה "מקום עבדה דורסני".
תבדיל בין עבודה דורסנית לתנאי עבודה.
אם מבקשים מהקופאית בסופר לארוז את המוצרים מזמן שהיא גם מעבירה אותם זה דרישה דורסנית.
אם מבקשים מימנה לעמוד ולא לשבת כאשר היא מעבירה מוצרים זה כבר בעיה של תנאים וזה לא שונה לדעתי מ 3-4 תרנגולות בכלוב קטן.
גם שם הם חיים חיים של אומללות אל תיתבלבל (ולא רק שם), את השחיטה חלקם עושים לעצמם לבד.
מפחינתך אולי זה רק עבודה, מה הבעיה לא טוב לך, מחפש מקום אחר.
שם זה מחייב לקיום.
ומפחינתי זאת צביעות באותה מידה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פלג_
הבדל קטן נוסף בין בן אדם לבעל חיים.
מצאת לזה הגדרה יפה "מקום עבדה דורסני".
תבדיל בין עבודה דורסנית לתנאי עבודה.
אם מבקשים מהקופאית בסופר לארוז את המוצרים מזמן שהיא גם מעבירה אותם זה דרישה דורסנית.
אם מבקשים מימנה לעמוד ולא לשבת כאשר היא מעבירה מוצרים זה כבר בעיה של תנאים וזה לא שונה לדעתי מ 3-4 תרנגולות בכלוב קטן.
גם שם הם חיים חיים של אומללות אל תיתבלבל (ולא רק שם), את השחיטה חלקם עושים לעצמם לבד.
מפחינתך אולי זה רק עבודה, מה הבעיה לא טוב לך, מחפש מקום אחר.
שם זה מחייב לקיום.
ומפחינתי זאת צביעות באותה מידה.
נו....
אני חסיד של מילטון פרידמן, לא מרקס, אדם מגיע למקומו משום בחירותיו, מילת המפתח היא בחירה.
לא מתיימר להיות מתקן עולם והיה לי די מאלה אחרי שנה עם יפעת ביטון....
ןעדיין, ההשוואה שלך מופרכת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אגב המשפט האחרון של אשר - מי שלא מסוגל לראות מה עושים לחיה כדי להפוך אותה לבשר - שלא יאכל בשר.
ומהצד השני - כל מי שצורך בשר, שלפחות יידע ויפנים מה הבהמה עוברת בדרך לצלחת... ומהבחינה הזו, שחיטה בחצר הבית יש בה תועלת מסויימת.
אסף.
אני חייב לציין בהקשר זה את דבריו של הרב קוק (אברהם יצחק) , בספרו "חזון הצמחונות והשלום" .
הוא מסביר שהמיוחד בחיות שהותרו (ביהדות) למאכל אדם , זה שיש להם תפקיד נוסף במשק הבית, כגון חלב, ביצים, צמר וכו'
ומכיון שהאדם מגדל אותם ונהנה מתוצרתם בעודם בחיים, זה יעורר אצלו את מידת הרחמים בכל הקשור לקיפוד חייהם והיחס אליהם.
צריך לזכור שרשימת החיות הכשרות נכתבה בזמן שמי שרצה חלב היה צריך לגדל עז בחצר, אבל אני בהחלט רואה התעוררות בציבורים שונים בתוך היהדות
בכיוון של חשיבה אמיתית על המטרה של ציווים שונים מהתורה, למשל דרישה שבנוסף לתעודת הכשרות יהיה על העסק להציג גם "תו חברתי" המעיד על יחס נאות לעובדים, גישה לבעלי מוגבלויות וכו' .
אני מקווה שגם בנושא "צער בעלי חיים" שהוא חשוב בדיוק כמו כשרות השחיטה עצמה יתעוררו יוזמות מעין אלו.
מויש
ביהדות מאמינים שאדם נוצר כצמחוני, רק החולשה שלאחר המבול גרמה לו להיות נזקק לבשר.
אכילת יצור חי אחר הותרה לאדם המתנהג כאדם, לא לאדם המתנהג כבהמה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ymandel
ביהדות מאמינים שאדם נוצר כצמחוני, רק החולשה שלאחר המבול גרמה לו להיות נזקק לבשר.
אכילת יצור חי אחר הותרה לאדם המתנהג כאדם, לא לאדם המתנהג כבהמה...
לא מקבל את הקביעה הראשונה, כי כתוב במפורש: "וַיְבָרֶךְ אֹתָם אֱלֹהִים וַיֹּאמֶר לָהֶם אֱלֹהִים פְּרוּ וּרְבוּ וּמִלְאוּ אֶת הָאָרֶץ וְכִבְשֻׁהָ וּרְדוּ בִּדְגַת הַיָּם וּבְעוֹף הַשָּׁמַיִם וּבְכָל חַיָּה הָרֹמֶשֶׂת עַל הָאָרֶץ.וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת כָּל עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל פְּנֵי כָל הָאָרֶץ וְאֶת כָּל הָעֵץ אֲשֶׁר בּוֹ פְרִי עֵץ זֹרֵעַ זָרַע לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה.וּלְכָל חַיַּת הָאָרֶץ וּלְכָל עוֹף הַשָּׁמַיִם וּלְכֹל רוֹמֵשׂ עַל הָאָרֶץ אֲשֶׁר בּוֹ נֶפֶשׁ חַיָּה אֶת כָּל יֶרֶק עֵשֶׂב לְאָכְלָה וַיְהִי כֵן.
והמפרשים מסבירים שניתנו חיות השדה למאכל האדם, כבר מיום הבריאה.
אבל, על החלק השני שלך אין לי ויכוח כלל ועיקר ... סיכום נאה לכל הסאגה.
"אכילת יצור חי אחר הותרה לאדם המתנהג כאדם, לא לאדם המתנהג כבהמה..." - אני אימצתי, ושווה שיאומץ גם ב"תנובה" ...
המשך הסאגה, ועדכונים
הרבנות הראשית כצפוי, צפויה להסיר את חותמת הכשרות למשחטה.
ראו בכתבה
גם האוסטרלים [שמספקים את העגלים ] פתחו בחקירה משלהם
כנראה שהפעם, זה לא יעבור כ"כ מהר לסדר היום. וטוב שכך.