שבועיים? שלושה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אני משתדל להכינו לאירוע של שבועות בצפון,
אבל ספק אם אצליח.
Printable View
שבועיים? שלושה?ציטוט:
נכתב במקור על ידי lizard
אני משתדל להכינו לאירוע של שבועות בצפון,
אבל ספק אם אצליח.
אם תצטרך עזרה רק תבקש :-)
צריך עזרה בעניני דרייבשפטים ויוקים -
בניתי את הרכב עם שני דרייבשפטים זהים, על מנת שאוכל לסחוב איתי רק דרייבשפט רזרבי אחד. עד כאן הכל טוב, אלא מה??
היוק של הסרן האחורי(ג'י.אמ. 14, עם הקורונה הקטנה יותר של "9.5) גדול יותר מהיוק של הדנה 44 הקדמי. מאחור צלב 30 ומקדימה בדנה 44, צלב 27.
אני צריך יוק שיתאים לפיניון של הדנה 44 אבל יהיה מותאם לצלב 30.
האם יש חיה כזאת?
האם מישהו בנה אי פעם שרוול(sleeve) עם שיניים פנימה והחוצה, כך שיוכל להתלבש על הפיניון של הדנה 44 וייכנס לתוך היוק הגדול יותר??
האם יש למישהו רעיון אחר כלשהו?
אם תוכל לספק שרטוט של מה שאתה רוצה אני אבדוק אצל החרט שאני עובד איתו כמה יעלה לבנות את זה.
השאלה היא מאיזה מתכת בונים דבר שכזה.
זול זה לא יהיה לדעתי.
אתה רואה סיבה למה לא לחתוך על מחרטה יוק של 44 ויוק של צלב 30, ולאחר מכן לרתך את השרוול של ה-44 לאוגן של צלב ה-30? מבחינת המומנטים שעוברים שם, ריתוך של צינור בעובי ובקוטר של השרוול אל האוגן, יהיה חזק דיו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
יש להקפיד ולבנות JIG מתאם לצורך הריתוך, ולבדוק זריקת צד + מצח של העובד לפני הריתוך הסופי.
בברכה,
קיד.
ברוך שלום
אניח חושב אבל לא מאה אחוז בטוח שהיוק של דנה 44 אחורי בסופות מגיע בשני גדלים 30 ו- 27
אצל שי פה באילת עשינו את ההסבה כדאי לבדוק אצל ינוביץ' כמו כן אני אבדוק איזה יוק נמצא אצלי על הדנה 44 בפורד כי אני יודע שהאחורי הגיע עם צלב 30.
תודה חברים.
הבעיה נפתרה(וגם נפטרה... :P ) - נמצא יוק מתאים.
עדכון קצר לגבי ההונדה ניתן למצוא כאן
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...33489&pg=3
הרכב נראה מדהים.
מתי אתה בוחן אותו בשטח? אשמח להתלוות ולהתפעל כשצריך .
8)
ברוך שלום
קודם כל קבל 10 על העבודה
ודבר שני ראיתי באחת התמונות שהשתמשתה בקרדן של טרקטור לדרייב שאפט
האחורי ו חשבתי שראוי לציין שכדי לחזק אותו בטבעת חיצונית על הצד של הנקבה
בקצה כדי שלא יפתח וזאת מפני שהוא הולך להעביר הרבבבה מומנט וכוח
לפי התמונה נראה לי שהוא מספר 4 אם אני לא טועה...... :shock:
והוא גם מוגבל במספר סיבובים (סל"ד)ל1000
:!: :!: :!: :!: :!:
בברכה יוסי
נכון, יוק של טרקטור, כי הדרייבשפט קצר מאד(50 ס"מ בערך) ולא רציתי להסתבך עם זויות קשות - ניסיתי אותו בכל הזויות הקיצוניות והוא מתפקד מצויין. דרך אגב, אותם יוקים מקדימה ומאחור.ציטוט:
נכתב במקור על ידי sidewinder
בענין החיזוק ע"י טבעת - טוב שאתה אומר לי, ואני אבדוק את זה היטב.
מה שלא ברור לי הוא ענין הסל"ד - אתה אומר שהיוקים הללו לא מסוגלים לעבוד ביותר מ 1000 סל"ד?!?!?!?!?
לא נשמע הגיוני ואם זה נכון, אני בבעיה כי הסל"ד בהונדה הוא גבוה מאד בעקר בהילוכי אוברדרייב, בהם הדרייבשפט מסתובב כמעט פי שניים ממהירות המנוע!!
זה אומר שבהילוך חמישי בסל"ד של 4000 למשל, הדרייבשפט מסתובב במהירות של 7000 סלד.......
אולי תבדוק את הנתון הזה שוב?
אלה עם שישה ספליינים מיועדים ל540 סל"ד, ואלו עם 21 ספליינים מיועדים ל1000 סל"ד (למיטב זכרוני רוב מה שהולך זה עם שישה ספליינים) .
מכאן:
http://www.hse.gov.uk/pubns/as24.pdf
אם הדרישפט מסתובב ב7000 סל"ד, יחס בסרן 4.1 וגלגל עושה 3.15 מטר כל סיבוב (נתונים מתחילת הדיון), אתה נוסע במהירות של 320 קמ"ש :roll: זה כבר באמת מהר :wink:ציטוט:
לא נשמע הגיוני ואם זה נכון, אני בבעיה כי הסל"ד בהונדה הוא גבוה מאד בעקר בהילוכי אוברדרייב, בהם הדרייבשפט מסתובב כמעט פי שניים ממהירות המנוע!!
זה אומר שבהילוך חמישי בסל"ד של 4000 למשל, הדרייבשפט מסתובב במהירות של 7000 סלד.......
מהירות הסיבוב המקסימלית של גלי ההינע תהיה חצי מזה, אבל עדיין זה הרבה יותר מה1000 סל"ד המדוברים.
ב4000 סל"ד במנוע ויחס אופיני בהילוך חמישי של 1.25 אוברדרייב, תקבל 5000 סל"ד בכניסה לדיפרנציאל וכ1000 סל"ד ביציאה ממנו (והיציאה היא בתכלס' מה שמעניין אותך במבנה הרכב הייחודי שלך, שהרי אצלך גלי ההינע יוצאים אחרי הדיפרנציאל בגיר) , בהנחה של יחס 1:5 בדיפרנציאל של הגיר של ההונדה (מהו היחס הזה, אתה יכול לומר לנו? ) .
לקחתי נתונים שאני מעריך שהם קרובים מרכב דומה:
http://www.supercarsite.net/civic_type_r.htm
אתם צודקים ואני חמור - שכחתי את הדיפ' בגיר, שהוא ביחס של 4.1:1 :oops:
האוברדרייב בא בשני יחסים:
הילוך רביעי - 0.738:1 (1.35:1)
הילוך חמישי - 0.566:1 (1.77:1)
כלומר - כשאני בהילוך חמישי ב4000 סל"ד, אני ב - 1746 סל"ד של הדרייבשפט,
וכאשר אני ב 5500 סל"ד בהילוך חמישי, אני ב - 2289.
צריך לזכור שאם אגיע ל - 550 סל"ד בהילוך חמישי, אהיה במהירות של
בערך 115 קמ"ש, מה שיהיה נדיר למדי ברכב הזה.
לעומת זאת, אם אהיה ב 5500 סל"ד בהילוך רביעי, מה שיותר מתקבל על הדעת, הרכב יהיה במהירות של כ - 90 קמ"ש, והדרייבשפט יהיה בסל"ד של1745.
מוגזם, גבולי או נסבל???
יכול להיות שפיספסתי משהו אבל:
סל"ד הדרייב שאפט ביחס למהירות הרכב לא מחושב ע"פ סל"ד המנוע ויחסי ההעברה בגיר אלא המהירות (במטרים לשניה לא קמ"ש) כפול יחס ההעברה בדיפרנציאל וחלקי קוטר הגלגל במטרים...
ע"פ החישוב שלי ב 90 קמ"ש הדרייבשאפט נמצא בסל"ד של 422 בערך...
צריכה להיות לך איזשהי הפחתה קבועה בגיר שאתה לא מכניס לחישוב ...
שכחתי להכפיל ב 60 עבור סל"ד וגם פישלתי בחישוב..
חישוב חדש:
90 קמ"ש = 25 מ/ש * 4.1 (בסרן) / 3.15 (קוטר גלגל) * 60 (שניות בדקה...)
==> 1952
נכון, ככה בדיוק אני חישבתי.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
לא פספסת כלום. אלו שתי דרכים, נכונות בדיוק באותה מידה, להגיע אל מהירות גל ההינע.
חנן אצל ברוך אין ספליינים יש פלטה עם 4 או 6 חורים שמתחבר עם ברגיםציטוט:
אלה עם שישה ספליינים מיועדים ל540 סל"ד, ואלו עם 21 ספליינים מיועדים ל1000 סל"ד (למיטב זכרוני רוב מה שהולך זה עם שישה ספליינים)
ורצוי לבדוק אצל הספק איזה סוג הקרדן אם הוא של 540 סל"ד' או 1000 סל"ד
ואם הוא של 1000 ולא יעבוד בזויות קשות במהירויות האלו (ביו 1500-1900)
וברוך גם יוסיף טבעת חיזוק בקצה יש סיכוי שהקרדן יחזיק לו
ולברוך רצוי גם לרתך באזור החיבור בין היוק לגוף הקרדן איפה שיש פין קפיצי
אנסה להוסיף קישור לשרטוט יותר מאוחר
בברכת יום נעים
יוסי