תגובה: יש לי נבלה חדשה בסלון (התחיל ביוסאנג, נגמר בהונדה XR600).
האום יושב על הסלסלה, שמחוברת ישירות לציר של הגיר. אני מכיר את השיטה של עצירת גלגלי שיניים כפי שתיארת, אבל כשפירקתי לא ראיתי שזה מסובב משהו שניתן לעצור, חוץ מגלגלי השיניים בתוך הבלוק שאין גישה אליהם. ניסיתי כמה דרכים ובסוף התחברתי למדחס האוויר שבהיילקס ובדחילו ורחימו פתחתי בזהירות את האום עם פטיש אוויר. פחדתי שה16 באר בהיילקס יפוצצו את פטיש האוויר.
xr זה לא dr , לאחר שנתיים עם הכלי המדובר אני רק יכול להגיד לך , תיזהר !!
כלי שהוא רכבת כוח בכל הילוך ! ולעניות דעתי גם בוגדני , שניה לא היית בפוקוס התפוצצת על סלע!
אם אתה אדם מרוכז ( יש לך מאסה) אתה תהנה מאוד , עובר הכל אך מפרק אותך בדרך .
אם כל זה שהכלי אגדה וגם אני נהנתי מאוד אני יכול לומר לך שהבולמים שלו שווים לתחת וכל הפיצוצים עוברים לגוף (בולמים מקוריים כמובן)
אני נהנתי איתו יותר בכביש מאשר בשטח , שקול הסבה לסופרמוטו.
תתחדש
1 קבצים מצורפים
לאחר אינספור שעות עבודה על הרכבת המנוע, חידוש מערכת החשמל כך שתתאים גם לרכיבת כביש, כולל צופר, מאותתים, אור גבוה ונמוך, אור חניה ובלם, שחלקם לא היו קיימים בכלל אצל הבעלים הקודם, לאחר פירוק והרכבת המאייד, ולאחר אינספור בעיטות בקיק בנסיונות עקרים להתניע, ולאחר מחשבות עגומות על צבע כחול...
הנבלה התניעה.
אמנם בירידה ולא בקיק, אמנם הסל"ד גבוה בטירוף ויש בקפיירים עצבניים בסרק פעם בשניה בערך, אבל הוא נוסע ומושך כמו סוס מיוחם, הגיר עובד, גם הטעינה, גם ההצתה, יש עתיד. יש גם עוד הרבה עבודה, על כיוון המאייד, על הפעלת ה"האף קומפרשן" האוטומטי, על קוסמטיקה ועוד.
כרגיל.... תותח
"בסיוע הארטילרי" מחכים לבקשות ....:)
התנעה קשה - יכול להיות קרב׳ רחוק מכיוונון או סלילי הצתה.
בדוק התנגדות וזליגה לפי בספר.
לא מכיר xr. ב dr הקונקטור של הסלילים מתחת למושב.
סל״ד גבוה יכול להצביע גם על כניסת אוויר למניפולד או כיוון שגוי של הקרבוקטור.
האף קו פרשים האוטומטי יושב בתוך מכסה ראש השסתומים למיטב זכרוני.
עכשיו כנראה שתצטרך לפתוח מחדש את מכסה הראש ולכוון שוב שסתומים.
הכיוון שסתומים דורש אם הזיכרון עוד עובד בוקסה מרובעת של 3 או 4 ממ שעולה המון כסף.
אולי יש לי כזו איפשהו ...
תביא סיבוב...
ההף קומפרשן האוטומטי מובנה בקאמשאפט, שיוחלף כמו גם שרשרת הטיימינג שבלויה מדי.
כיוון השס' הוא עם מברג שטוח. אין בעיה.
הסל"ד הגבוה הוא בגלל כבל גז מתוח מדי. טופל.
ההנעה הקשה היא כנראה שילוב של כיוון מאייד ותפקוד לקוי של ההף קומפרשן האוט'.
דווקא ההצתה סבאבה. לפחות זה.
סיבוב ינתן לאחר שנסיים את מה שציינתי. כרגע אני לא מתכוון יותר להניע אותו כי הטיימינג קפץ כבר פעמיים (ללא נזק) עקב השרשרת הבלויה, ואין לי רצון להמשיך לנסות את המזל שלי.
אמרתי לך שזה לא יגמר ביוסאנג...
על פניו, לא ראיתי בלאי חריג במובילים, והמותחן האוטומטי עובד באופן חד כיווני, כמו שצריך.
גם לא ראיתי בלאי חריג בשרשרת ובגג"שים.
אבל, כל זה היה נכון כשלא ידעתי על בעיה בטיימינג ולכן גם לא חיפשתי. בדיעבד, הייתי אמור לנחש כי היו סימני נגיעה של השסתומים בבוכנה, אבל הנתונים שקיבלתי מהמוכר היו שהבעיה היחידה היתה ההתנעה הקשה בגלל הנדנד השבור. אני יכול לומר, באנדרסטייטמנט מעודן, שהיה אופטימי מצדי להסתמך על הנתונים שקיבלתי, אבל נעזוב את זה כרגע. זה מה יש ואנחנו ננצח.
לפני שאזמין חלפים אפתח ואראה, עם כוונה להזמין חלקי טיימינג באופן נדיב שהולך על הצד הבטוח. בכל מקרה, מחיפוש נרחב באינטרנט אני מבין ששרשרת שהתארכה זה בלאי מוכר לדגם הזה.
לא מצאתי בספרות היצרן נתון של אורך מקס' של השרשרת. ראיתי ברשת נתונים על כך שבשרשרת באורך תקין, החור שבחלק העליון של המותחן אמור להיות אנכי, ובאמצע. כשהוא פונה אחורה השרשרת שחוקה. למיטב זכרוני הוא אכן פנה אחורה, אבל אראה טוב יותר כשאפתח. גם כיוון הטיימינג נתקל בבעיות היות והסימונים תמיד היו בחצי שן אופסט. או קדימה או אחורה, מה שמראה על התארכות השרשרת ו\או שחיקת המוביל. האופנוע אמור לעבור טסט בימים הקרובים ואם לא יהיו עם זה בעיות אז גם העברת בעלות, ולכן כרגע אני לא פותח כלום. יהיה לי נכון יותר להוציא כסף על חלפים רק לאחר שהוא יהיה בבעלותי.
1 קבצים מצורפים
האופנוע עבר טסט ובעלות ונפתח המחסום להזמנת חלפים. לאחר המתנה מורטת עצבים (לא יאומן, אבל אפילו טלי כבר התחילה ללחוץ שנתקן את הנבלה ונצא יחד לטייל) הגיעה היום (תודה לזאביק ונעמה) ערימה קטנה של חלפים מארה"ב. כל חלקי הטיימינג ועוד כבלים למאייד, מצמד, מפחת דחיסה וים של ברגים. הכול מקורי.
שנה מאוחר יותר....
לאחר החלפת סט טיימינג קומפלט, כולל גל זיזים, גג"שים, שרשרת, מובילים ומותחן, הוא הניע שוב. הפעם ממש בקלות, בבעיטה שנייה. סיבוב קצר בקיבוץ ודימום יזום ללא תקלות.
יש עוד עבודה על המסביב: תקר בגלגל האחורי ועוד, אבל אני מבסוט.
The family is coming to visit in the next few month. I can ask if its still relevant.