זה לא בשמיים, עם הmtr הישנים הגעתי פעמיים לק״מ הזה, כשעם רוטציה גם מעל זה.
כנ״ל עם הKM2.
אני מניח שגם צמיגים של יצרנים אחרים ברמה הזו יגיעו לתוצאות כאלו.
Printable View
זה לא בשמיים, עם הmtr הישנים הגעתי פעמיים לק״מ הזה, כשעם רוטציה גם מעל זה.
כנ״ל עם הKM2.
אני מניח שגם צמיגים של יצרנים אחרים ברמה הזו יגיעו לתוצאות כאלו.
זה עוד הבדל בין צמיגי ליגת על לסתם צמיגים.
חברים , דרור ברלי, עברו 4 שנים והרבה מים בירדן, BF הורידו 30 אחוז במחירים, אבל כנראה לא מעט באיכות, COOPER חלשים מאד בדופן הצד ונקראים בקלות ונכנסו KENDA ועוד - לעומת השתפרות יחסית של MAXIS = האם יש מצב לכתבה מרעננת ומעודכנת שתיתן קצת פרספקטיבה על ידי מי שמבין ? יעזור מאד (אני משתמש בכמה רכבי שטח ובכמה סוגי צמיגים - אבל קטונתי מהבנת המונחים הטכניים של היצרנים, (אמרו לי בצמיגיה שהיום PLY כבר לא רלוונטי כי החברות משתמשות ברשתות מתכת בדופן ולא בפוליאסטר - האם נכון גם לגבי ה BF A/T החדש 50:50 ? ניראה לי רגיש ורך בדופן גם, כמו ה COOPER 50:50 זל
אני עם סט שלישי של BF/KM2, לא מרגיש ירידה באיכות.
אכן, התעדכנו כמה דברים. יש בשוק גם צמיגים זולים יותר באיכות טובה.
מסתבר שכשמגזימים, גם צמיג יקר ואיכותי יכול לחטוף חזק בדופן ואז נושא הזמינות של צמיגים בפנצ'ריות הופך להיות קריטי.
אני עדיין סבור שטויו הוא צמיג ה-MT הטוב בשוק למרות שהוא כבד ויקר. יש לו כמה יתרונות מוחצים כמו קוטר בפועל גדול מכל צמיג אחר במידתו המוצהרת, שקט על הכביש ועמידות יוצאת דופן בתנאים קיצוניים כמו לחץ אויר נמוך במיוחד.
אבל אחרי שהצלחתי להשמיד דפנות משוריינות של שני צמיגי טויו MT, התברר שהיבוא שלהם הופסק (ענייני תקינה למיניהם),ועל כן קשה להשיג אותם ובפנצ'ריות הבודדות שהיו להן צמיגים במלאי (או שהתחייבו להשיג) התברר שמדובר בצמיגים מאוד לא טריים (בלשון המעטה) ממלאי ישן ובמחירים רצחניים... אולי הייתי מסכים לשלם 2,200 שקל לזוג טויו חדשים, אבל לפחות שיהיו טריים ולא בני יותר מ-3.... ואם בכמעט אותו מחיר אפשר להתחדש ברביעיה חדשה של צמיגים טריים בני שבועות בודדים ולא סיניים - החלטתי לנסות סחורה זולה יותר.
לא, לא מקסיס. מנסיון אישי, אני לא אוהב אותם. בחרתי בצמיגי אכילס XMT. לא, הם לא סיניים, הם אינדונזיים..... שעלו 2400 שקל לסט של ארבעה, על הרכב, כולל הכל. אלה צמיגים שנוכחתי בביצועים הטובים עד מפתיעים שלהם על סופה של חבר באחד הטיולים העצבניים שעשינו. אחרי 8 חודשים של שימוש אינטנסיבי יש כמה תובנות:
הצמיג (אצלי 31) לא גדול בקוטר כמו טויו (מי שיבחר ב-33 יגלה שהאכילס 33' דווקא גדולים יותר מצמיג 33 הממוצע...) לא שקט על הכביש כמו טויו.... ו... נו, זה לא טויו.
אבל הוא גם לא כבד כמו הטויו. האחיזה בכביש, כולל רטוב, מפתיעה לטובה (יחסית לצמיג MT), צריכת הדלק השתפרה ומסתבר (לא מפתיע, כי את זה ידעתי) שהוא טוב מאוד בשטח. מה אגיד לכם? אחרי כ-12,000 ק"מ עליהם (סופה נעולה כפול, אוטומטית מאחור שידועה כמחסלת צמיגים) , הבלאי מינימלי עד כמעט לא קיים ובינתיים, בשורה התחתונה לדעתי זה צמיג לא רע בכלל אם לא ממש טוב, אם לא ממש מצוין - כשמכניסים למשוואה את סעיף התמורה למחיר. עד כה לדעתי מומלץ, ונראה איך ימשיך לאורך זמן.
וגם אם אצליח (בסוף אצליח, זה ברור) לקרוע לו דופן באחד ממסעות העינויים בואדי כזה או אחר, לפחות זה יכאב פחות בכיס.
יש כוכב נוסף בשוק צמיגי השטח...
צמיגי קנדה KENDA
לאחרונה נחשפתי לצמיג די זול, לטעמי מפתיע בביצועיו, הן אצלי והן אצל חברים.
אני לא בוחן צמיגים מוסמך :) אבל בינתיים אני די מרוצה.
http://automotive.kendatire.com/en-u...uck/klever-mt/
שימוש ארוך טווח (חו"ל)
http://overlandguild.org/index.php?topic=129.15
שלום,
מעוניין בהמלצות ממי שיש לו נסיון גם בנושא וגם עם צמיגיות מומלצות לצמיגי שטי באיזור שרון/מרכז
יש לי כרגע 4 צמיגים של goodyear adventure mud & snow 245/65/17 על פורד אקספלורר 2007 שרכשתי לפני כחצי שנה.
הצמיגים בני שנתיים וחצי לערך האחוריים במצב טוב עד טוב מאוד, הקדמיים מתחילים להתקלף בקוביות (היו בסדר עד לטיול שטח עם דרדרת לא קלה שכנראה לא היתה הכי נעימה להם).
הרכב נוסע ברובו על כביש, פעם בשלושה חודשים לערך טיול שטח (כגון נקרות), כמה פעמים בשבוע קיצורי פקקים דרך הפרדסים של השרון.
ולשלב השאלות:
האם להשאיר את האחוריים בשל מצב בטוב ולחפש את אותו סוג צמיג לטובת הקדמיים?
אם אחליף את כל הארבעה, מה והיכן הייתם ממליצים? תקציב של כ 500 +- לצמיג.
ידוע לי מה לבדוק בצמיג (טריות, התאמת מהירות וכו מאחר ותציד הקפדתי על זה במוכניות פרטיות שהיו לי).
אודה למי שיוכל לסייע כי אני רוצה להחליט בימים הקרובים.
תכף הבוץ מגיע, זה זמן מצויין לעדכן את הכתבה (אולי גם להוסיף מידה או שתים עבור גמדי סוזוקי 205\215\235).
מחירים, מה מיובא, דעתכם ונסיונכם.
מצטרף לבקשות העזרה. אחרי שפוצצתי שני
צמיגי קופר....
מחפש זוג או רביעייה.
265/75/16.
שטח מלא.
מי קנה לאחרונה ויודע להצביע על מחיר וזמינות?
תודה..
איתי
אפוקליפסה..?! תעזוב את bf?'!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
למה יש לי מניות שם?
תמיד צריך לבדוק דברים אחרים.
קופר 150שח פחות מ-BF, לרביעייה זה צמיג שלם.
לחבר היו כאלו, לא הבריקו.. חצי ממה שאני מוציא מה-BF.
גם אני עומד לקראת החלפה של הסט.
מידה 31, את הסט צמיגים הנוכחי קיבלתי עם הרכב (מקסיס 980) במצב כמעט חדש (בני שנה). מאז, שנתיים אחרי ו-27000 קמ הצמיגים נראים כמי שעשו את שלהם. הם בעיקר יבשים ועייפים ובדפנות יש כל פגיעות מסלעי המדבר.
חשבתי לעבור לשטח מלא אבל האמת שאני לא בטוח שיש באמת סיבה אם יש אלטרנטיבות עם דופן 3 פליי וסוליה קצת אגרסיבית.
אז חוץ מ-BF AT מה עוד יכול לבוא כאופציה?
איך הגודייר AT?
Sent from my iPhone using Tapatalk