יקירי:
זכור לי איזה שרשור מעורפל על גי'פים פתוחים ושת"פ..
הגיע הזמן (והצורך) כואבות לי הרגליים (ואני זקן)
Printable View
יקירי:
זכור לי איזה שרשור מעורפל על גי'פים פתוחים ושת"פ..
הגיע הזמן (והצורך) כואבות לי הרגליים (ואני זקן)
בחום הזה? אוקי. ננסה לתאם איזה סופ"ש טיול ללא משפחות, ג'יפים פתוחים...
יקירי:
בלילות לא חם.
(השובב עם הג'יפ הפתוח (בצבע הלא נכון) מתפנה עוד כשבועיים - ידע אישי)
בתור זה שהשתתף בכל עונות החפירה בא-דיר וגם מדד, שרטט וניתח את הממצאים הארכיטקטוניים במנזר הזה ובעוד כמה ובתור אחד שמכיר דרך הרגליים עוד מספר שכיות חמדה לא ידועות במדבר יהודה, אשמח להצטרף לטיול, מטורף ככל שיהיה, לאזורים הללו שלא הייתי בהם יובלות. הטיול יכול להיות לזכרו של ידידי הארכיאולוג יזהר הירשפלד שנפטר בחטף בנובמבר שנה שעברה.
דרך אגב, נדמה לי ש"המנזר התלוי" הוא דיר מוכלך שבואדי מוכלך, הוא נחל אוג.
ארז
תודה נמרוד!ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
(זהו? הגענו לגהינום? דווקא די אחלה פה יחסית למה שסיפרו...)
ולמלעיז הראשי המתהדר בראשי תיבות נוצריים תחת שם עברי מקורי - ברכי כבר לא פקות וגווי כדבשתו של גמל משאות, מוכן ונכון אני למסע!
מתי יוצאים?
יוני5
יקירי:ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
מטורפים הם אלה שלא מטיילים במקומות הללו. רק צריך לדעת לעשות זאת נכון.
לגבי הזיהוי הנכון, מדובר אכן בקוינוביון (מנזר שיתופי) על שם תיאוקטיסטוס הקדוש בוואדי מוכלך בצפון מדבר יהודה. שמו הערבי: דיר מוכלך. ("דיר" בערבית - מנזר / כנסיה). תיאוקטיסטוס ואבתימיוס ייסדו את המנזר בשנת 411 לספירה ותיאוקטיסטוס שימש כאב המנזר הראשון. מהרס המנזר בשנת 614 לספירה על ידי הפרסים ועד ימינו לא שוקם המנזר. במקום שרידים מרשימים המדגימים את נועזות בוני המנזר בצורת התגברותם על תלילות המצוק: קירות תמך, קמרונות ובורות בנויים. נשתמרו גם מספר חלקי מבנים. בקירות הנחל קיימות מספר מערות ששימשו את אנשי המנזר. אחת מהן איננה ניתנת לגישה רגלית רגילה ובה כנסיה חצובה / בנויה בה נשתמרו ציורי קיר של קדושים.
הגישה היא רגלית בלבד והטיול מחייב תיאום בטחוני.
חודש מילואים מתקרב לו... בדיוק בגזרה הזאת! מתי טיול?
אם יש תכנון לטיול למנזרים, אשמח להצתרף. הרבה זמן לא ירו עלי (-:
שלום לכולם,
אני חדש בפורום. אני מעונין לרדת ממעלה עמוס למצפה דרגות דרך שביל 8368 (אדום) ואח"כ שביל 8433 (ירוק) או שבילים אחרים שמישהוא ממליץ. נראה שכדאי לחצות את נחל תקוע דרך המעקף של השביל השחור? אודה על כל מידע. אני מוטרד במיוחד לגבי הבטחון באיזור העליון (המערבי) של המסלול. האם יש הוראות מיוחדות מצה"ל לגבי הנסיעה באיזור ? תודה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי דןרזניק
לא נסעתי בשבילים האלו 10 שנים - השביל הירוק אם אני זוכר נכון היה דרך רס"פים של מחנה חצצון ז"ל. לא יכול להגיד שאני זוכר משהו מיוחד. האזור בכללי אכן בעייתי מבחינה בטחונית.
יקירי:ציטוט:
נכתב במקור על ידי דןרזניק
אני מניח שאתה מתכוון להגיע ממעלה עמוס למצוקי דרגות.
אתה יכול לנוע על אדום 8368 ולהתחבר איתו לירוק 8433. אתה גם יכול להמשיך עם האדום עד שהוא מתחבר לדרך הירדנית הישנה שחוצה את נחל תקוע. (לא ניתן לחצות את הנחל בשום נקודה אחרת ברמת המדבר). כמו כל טיול בשטחי יהודה ושומרון אתה חייב בתיאום ביטחוני עם מתא"ם פיקוד מרכז ורצוי גם עם החטיבה המרחבית באזור (חטמ"ר עציון). השביל האדום בחלקו המזרחי יותר מעט סחוף ומשובש - אבל ניתן לנסיעה. אתה יכול גם לנוע על הכביש ממעלה עמוס דרך ראשיידה למחנה הישן בחצצון ומשם על בסיס הנחל להתחבר לדרך הירדנית על יד ח'רבת מנקושיה. זו דרך הרבה יותר קלה ומהירה. בכל הדרכים כאשר אתה הולך ומתקדם מזרחה ומתרחק מספר המדבר - מצבך הבטחוני משתפר.
תודה לכל מי שענה לשאלותי. לאור התשובות נראה לי שאצמד לחלק המזרחי בלבד ואמנע מלטפס לגב ההר.
דן