אין מצב שזה עובר בגצ. פשוט חדירה מטורפת לפרטיות.
Printable View
אין מצב שזה עובר בגצ. פשוט חדירה מטורפת לפרטיות.
ראשית = שלחתי את התגובה הראשונה מהסמארטפון "ויצא" כאילו אני עונה לאסף, אבל התשובה היא ל "זרש"
אני לא מחפש מנהיג.
אנו מכירים "מנהיגים" בעמים אחרים ולאן הגיע העם היהודי בעזרתם .
כבר היה לי כאן "מנהיג"- רבין-שהביא את אסון אוסלו הארור עם 1500 הרוגים+ הנהגת אש"ף בשטחים
אני לא רוצה "מנהיג" כמו שמעון פרס עם חזון המזה"ת החדש שלו + חזון 2 המדינות שאנו יודעים לאן זה יוביל .
נבחר כאן כבר "מנהיג" , אריאל שרון,שהביא לנו את מלחמת לבנון+ההתנתקות.
אני מחפש אדם עם חוש אחריות ורגליים על הקרקע -לא מנהיג
דייי פאטתי לומר שברלי כותב ממניעים פוליטיים, לדעתי אם טיבי היה ראש הממשלה או יחימוביץ הדברים היו נאמרים , דרך אגב לעומת הסיגנון הרגיל נראה לי שבאמת התאמצת לרכך משמעותי , לעניין מס נסועה, אל דאגה המחלבה עובדת ,והכי גרוע זה האח הגדול
כבר היה לי כאן "מנהיג"- רבין-שהביא את אסון אוסלו הארור עם 1500 הרוגים ++++. +הנהגת אש"ף בשטחים
דידין סליחה...... הייתי חייב לתקן אותך.
בבקשה אל תסטו מהנושא לחילוקי הדעות הפוליטיים הרגילים והרעים.
זה לא עניין של "מנהיג" לא מהשמאל ולא מהימין הפוליטי, אלא של תפיסת עולם בולשביקית ששולטת כאן מאז קום המדינה, ומשותפת הן לממשלות השמאל והן לממשלות הימין, שרואה ברכב פרטי "מותרות" ובבעלי הרכב סוג של פרה חולבת ו"אשמים" אוטומטיים בכל הרעות החולות כאן.
אסף עשה את האבחנה המתבקשת שאני אולי פספסתי - זו לא "סתם" אגרת גודש כמו בלונדון. התוכנית מדברת על מס נסועה - מס נוסף שמוטל על עצם פעולת הזזת כלי רכב ממקומו ופוגע ישירות ובאופן חמור וחצוף מאין כמוהו בחופש התנועה של האזרח. על החדירה האנושה לפרטיות וההשלכות שלה כבר כתבתי מספיק... ואם אתם זוכרים את תוכנית המאגר הביומטרי, הרי שמס הנסועה הוא לא ההצעה הראשונה שמגיעה ממסדרונות השלטון ושמאחוריה עומדת התאווה הבלתי נשלטת לכוח ללא מעצורים ולניטור כל צעד של כל אזרח ואזרח ללא אבחנה.
הרי אין מצב שכולנו רק צדיקים. כל אחד מאיתנו מבצע מבלי לשים לב, כל מיני עבירות קלות על כל מיני חוקים מדי יום. ולא רק עבירות תנועה. אמצעי ניטור כאלה יאפשרו לשלטון לשים עלינו יד, אם רק ירצה, על כל שטות.
ככה, בלי שנשים לב, מתחיל שלטון טוטליטרי.
דרור אתה (במקרה הטוב) תמים.
הרעיון של הטלת מיסים על בעלי הרכבים נובעת מעובדה אחת, הקלות שבה אפשר לגבות את המס !*
כל שיטה אחרת לגביית מס עלותה היא הרבה יותר יקרה וגורמת לתוספת כוח- אדם שאנו נכנה "אוכלי חינם".
* זאת הסיבה שהסיסמא "סובסידיה לנצרך ולא למצרך" היא אמנם יפה אבל לא מעשית , כי העלות להוכיח מיהו הנצרך היא הרבה יותר יקרה הן בכוח אדם (אנו רוצים עוד ועד עובדים בארץ ? )והן באמצעי גילוי והוכחה, כך שתמיד עדיף לשלטון לעשות את הדבר הקל ביותר .
אנו יכולים לראות זאת היטב בנסיונות לסדר הן את הביטוח הלאומי שהיא רשות ממשלתית והן בענף חברות הביטוח המעסיקים גדודים שלמים לסילוק תביעות שווא.
אם היינו מדינה בעלת נורמות התנהגות ממלכתיות כמו בסקנדינביה, אפשר (אולי) לדבר על שינוי באופן גביית מיסים או חלוקת סובסדיות (שזה אותה גברת בשינוי אדרת.
אבל במדינה שכל תכלית אזרחיה היא "לסדר" את השילטון -תמהני
אז אתה עוד פעם נופל לתעמולה שיקרית,
מה שאתה קורא אסון אוסלו התחיל באסון קמפ דיוויד שבו אחד מ"מנהיגי" הימין החזיר את כל סיני אבל החליט להשאיר את עזה תחת שילטון ישראלי,
אותו אחד הגדיל ועשה כשחתם על נספח להסכם עם מיצריים שבו ישראל מכירה בזכותם של העזתים להגדרה עצמית, למעשה מנחם בגין הוא ראש הממשלה הישראלי הראשון שהכיר בפלסטינאים כישות בעלת זכויות, ומשום מה הימין טורח להסתיר את זה ולהעלים את זה מתוכנית הלימודים.
רק להזכירך שאותו "מנהיג" לא הצליח להשאיר בארץ 500 מטר של מלון סונסטה למרות שאלי פפושנדו הסכים לשלם על הקרקע מחיר מלא.
אוסלו והנסיגה היו סה"כ נסיונות לתקן את הטעות שמשום מה הימין טורח להסתיר.
טוב טוב, אז לא ימין ושמאל, לא רעים וטובים.
רק בולשביקים. אשכנזים ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
דרור
אני עוקב אחרי מה שאתה כותב ואני מאד מעריך את העקביות שלך
אבל אני חושב שבמהות של הדברים אתה שוגה בהבנת הרעיון הדמוקרטי.
אני חושב שבסופו של דבר השלטון מייצג את הרוב ולמיעוטים יש השפעה על דרך קבלת
ההחלטות של נציגי הרוב.
אצלנו יש איזונים מצויינים כך שהרוב לא כופה את דעתו על השאר ולמיעוטים יש השפעה לא
מבוטלת על אופן קבלת ההחלטות .
עצם הרעיון שאתה מתנגד באופן קבוע להחלטות השלטון (מייצגי הרוב)
אומר שלמעשה יש לך התנגדות עקרונית לרעיון של שלטון דמוקרטי או שפשוט
אתה לא מבין את השיטה.
אני מקבל בהכנעה את החלטות הרוב במדינה ומכבד את השלטון שנבחר על ידם
לרבות ההחלטות שהם מקבלים.
לשמחתי (לפעמים לצערי) יש בלמים להחלטות הרוב ובג"צ מוכיח שהוא לא פראייר
ואם מתקבלות החלטות שלא סבירות הוא יודע לכפות את דעתו.
לא תמיד אני מסכים עם זה אבל במידה מסויימת זה נחוץ.
שלטון באופן טבעי נגוע בשחיתות כל שלטון זה חלק מהDNA שלו
אני גם חושב שהשחיתות פה לא חורגת מהרמה הסבירה ("שחיתות נסבלת")
פעם ב4 שנים יש לי אפשרות להשפיע
בכל שאר הזמן אני משתדל ליישם בחיי היום יום שלי את השקפת עולמי
להיות שמח בחלקי,להעריך את אלה שמשרתים אותי (נבחרי ועובדי ציבור)
חוצן שינחת פה בטעות ויקרא את כל מה שאתה כותב
יהיה משוכנע שהוא הגיע לגיהנום.
שלטון צריך רוח גבית מהאזרחים שלו
ב65 השנים האחרונות נבנה פה משהו שראוי להערכה בכל קנה מידה
ברור שיש דברים שאפשר לשנות ולתקן אבל במהות האזרחים פה והשלטון זכאים
לקצת נחת והערכה על מה שהם עשו.
הנסיון שלך כל הזמן להפריד בין האזרחים לשלטון הוא מוטעה ביסודו
אין פה עניין של אנחנו והם יש רק אנחנו.
מושיק,
אתה חייב לספר לנו איפה קנית את המשקפיים הורודות האלה, מי רשם לך את הכדורים,
ועל איזה פטריות אתה חי.
במדינת ישראל בגלל המבנה העקום של שיטת הממשל, המיעוט כופה על הרוב, מפלגה של 2
מנדטים מחזיקה בשר ללא תיק כי אחרת היא לא תכנס לקואליציה ואז הקואליציה תהיה רעועה.
זה החולי של כל השיטה.
כדי לייצר משילות צריך להעלות את אחוז החסימה ל 5 מנדטים, ראש הממשלה צריך להבחר ישירות
וכדי להפיל אותו יצטרכו רוב של 70-80 מנדטים. כמו כן, צריכים פה חוקה שתעגן את זכויות הפרט
והמיעוט, כי כמו שראינו שאין דברים כאלה, הרוב מסוגל לחוקק חוקים שידרסו ביד גסה את זכויות
הפרט. וכל עוד אין חוק יסוד (או חלק מחוקה) שמגן על דברים כאלה אתה ואני בסכנה.
תנסה את הקוקטייל הזה:
katamin+mdma+lsd
מושיק, אני מאמין שב"ישראל היום" יקבלו אותך באהבה.
אני מסכים איתך
שהתקשורת,משרד המשפטים ובג"צ משוכנעים שהבחירות והתוצאות שלהם
זה הצגת משנה ומי שקובע את סדר היום ותפיסת המציאות זה הם עצמם.
ישראל היום (עיתון שלא קראתי מעולם) שנתפס כתומך שלטון אין לו למעשה השפעה
כי תקשורת (בארץ לפחות) אם היא לא אופוזיציונית לשלטון אין לה זכות קיום.
ימנים הם פטריוטים מטבעם ולכן הם לא נזקקים לתקשורת מהסוג הזה
יש להם את תמיכת הרוב גם ככה.
העם בישראל מוכיח שהוא בוגר ואחראי והוא לא נותן לתקשורת לעצב את תפיסת המציאות שלו
כרצונה.
לא תמכתי ולא בחרתי בשלטון הנוכחי.
עדיין לא ברורה לי ההתנשאות בה מתייחסים למי שכן תומך בשלטון.
כאילו שאם אתה לא אנטי, ביקורתי, מרדן, נרגן אתה פשוט עגל וכצאן לטבח מובל.
Sent from my iPhone using Tapatalk
מושיק, צריך וחובה לכבד את החוק, אבל ממש לא חובה לכבד את השלטון, וזה אחד ההבדלים בין דמוקרטיה לדיקטטורה. למה אני לא מכבד את השלטון כאן? כי לטעמי שיטת השלטון בישראל רקובה ומסואבת במהותה, ומביאה למסדרונות השלטון ולעמדות הכוח אנשים רבים מדי שהם שנויים במחלוקת במקרה הטוב ושכמאמר הפתגם, "לא הייתי קונה מהם מכונית משומשת" - וזה באנדרסטייטמנט... במציאות לא הייתי מאמין לתשובה שיתנו לשאלה הפשוטה "מה השעה"... אלה אנשים שלא רואים אותך ואותי ממטר. הם נזכרים בקיומנו רק לפני הבחירות. דקה ורבע אחרי שנבחרו, אנחנו חוזרים להיות כספומטים.
מצד שני - אם "רוב עם ישראל" בחר באנשים האלה, בין אם מרצון ובין אם מ"חוסר ברירה" כפי שרבים אוהבים לתרץ, כנראה שזה מה שמגיע לו. כפי שזרקתי למישהו כאן, שצעק וקיטר על מס הנסועה - אם הוא בחר במפלגת השלטון הזו או באחת מהגרורות שלה - אל לו להתלונן. הוא מביא את האסונות על עצמו במו ידיו.
אתה ציינת ש"הרוב אצלנו לא כופה את דעתו על המיעוט". שאין אצלנו "דיקטטורה של הרוב". ואני טוען שבשיטת הבחירות בישראל שהיא מרובת מפלגות עד כדי חוסר יכולת לתפקד, אין למעשה דבר כזה "רוב". חלפו ועברו ימי מפא"י ההיסטורית עם 55-60 מנדטים. היום, שום מפלגת שלטון בישראל לא מייצגת ולא יכולה לייצג רוב. אם ניקח את מפלגת השלטון הנוכחית, למעשה תומכים בה, במקרה הטוב, רק כשישית מאזרחי המדינה, לא יותר. כאשר ראש הממשלה מתהדר בהיותו "בחירתו של הרוב" הרי שזו אחיזת עיניים. שקר גס. רק שישית מהאזרחים בחרו בו. זה מיעוט מבוטל.
אחת החירויות הבודדות שנשארו בדמוקרטיה הישראלית היא הזכות לומר ואפילו לצעוק את דעתך, גם ובעיקר כנגד השלטון. שלטון שנוי במחלוקת שאין מולו ביקורת מוצקה כל הזמן, יגלוש מהר מאוד לכיוון טוטליטרי. מה שאני חושב זה שאזרחים לא צריכים לפחד מממשלות. במצב בריא ממשלות הן אלה שצריכות לרעוד מפחד מפני האזרחים. ועד אז, אם לא יהיה מי שיצעק היום כל הזמן שהמלך עירום, אז מחר ומחרתיים תוכניות כמו מאגר ביומטרי, מס נסועה, מלשינונים למיניהם וליטר בנזין שמחירו יטפס ל-20 ול-30 שקל, יהיו הבעיות הכי קטנות שלנו.
דרור ברלי
תמיד אצל השכן הדשא ירוק יותר !
קרא בבקשה את סיפרה של ח"כ לשעבר ד"ר ענת וילף "זאת לא השיטה טמבל" ותראה שמבחינת צורת השילטון אנו בכלל במצב לא רע.
נכון תמיד יש מה לשפר, תמיד פקידים קטנים עושים עוולות גדולים,תמיד (אבל תמיד ובכל מקום) שלטון וכוח משחיתים !. תמיד יהיו"מעשי חלם" של שלטון ואנשים.
טוב שאתה מבקר, טוב שאתה קופץ בראש, טוב שאתה פוקח עינים לאנשים,אבל בבקשה ,אל תזלזל באחרים, כל אחד הוא אדם ומלואו וכל אחד באופן בחירתו (אפילו אם הוא בוחר מועמד שעובר"טוב" בתקשורת) הוא הוא בחירתו וכבד אותו על זה.
אם יש לך רעיונות "אוטופיים" שכנע את ההמון "הנבער" ותביא גאולה לעולם.
לחשוף עוולות - בבקשה. להראות משוא פנים - אדרבא ואדרבא, להצביע על "טימטום" זאת חובה, אבל מכאן ועד פסילה מוחלטת של בחירה/העדפה של אחרים- לא זו הדרך.
אכן יש לנו מזל גדול שביבי עכשיו צריך להתרוצץ
ולנהל משא ומתן עם נציגי קבוצות אחרות באוכלוסיה ולהגיע
איתם להסכמה ע"מ שהוא יוכל להרכיב ממשלה
זה מה שיפה בשיטה שלנו.
נכון בשוליים של הדבר הזה יש התנהלות מכוערת ואינטרסנטית
אבל במהות של השיטה הרוב לא יכול לדרוס את המיעוט
הוא חייב להגיע איתו לפשרה.
בסופו של יום הרוב יהיה מורכב מכמה קבוצות שהגיעו להסכמה.
כל מה שהחרדים קיבלו בעבר ויקבלו בעתיד בדין הם קיבלו.
כאשר הימין או השמאל (הנציגים שלנו) רצו בשלטון הם הציעו לחרדים
תמורה עבור תמיכתם ( קחו כסף,אתם לא חייבים להתגייס ,וכו)
להציג את החרדים כסחטנים ופרזיטים זה העוול הכי גדול שנעשה להם
הם קיבלו בדין את מה שאנחנו הצענו להם בתמורה לתמיכה שלהם.