אני הייתי פשוט מחבר גלגל במידה קטנה יותר לדלת האחורית עם מתאם/מפזר לחץ, מחזק את הצירים אם צריך וזהו.
אבל אם כבר בנייה לגלגל בגודל מלא אז ללכת עד הסוף:
http://www.youtube.com/watch?v=vLF_ZWXVqlQ
Printable View
אני הייתי פשוט מחבר גלגל במידה קטנה יותר לדלת האחורית עם מתאם/מפזר לחץ, מחזק את הצירים אם צריך וזהו.
אבל אם כבר בנייה לגלגל בגודל מלא אז ללכת עד הסוף:
http://www.youtube.com/watch?v=vLF_ZWXVqlQ
נמרוד,
לי זה נראה חתיכת זובור כל פעם להרים/להוריד גלגל31+מתקן בשביל להגיע לתא המטען.
בסוף זה אולי פונקציונלי לרכב תחרותי כמו בדוגמאות ששמת, אבל לא ליום-יום.
לא הבנתי מה אתם מנסים לפתור?
קושי בהרמה של הגלגל?
בעייה לפתוח את המתקן של הגלגל בחנייה צפופה?
וכו'...
אתמול ביליתי כמה דקות סביב הדלת מנסה להבין למה כולם אומרים שזו דלת פלסטיק...
עכשיו נפל האסימון :)
הרעיון הזה דווקא נחמד, מצד שני, עכשיו אני מסתכל החוצה ורואה את הג'יפ בחניה, יש סיכוי סביר שעם גלגל מאחור הוא לא יכנס לחניה אצלי... :(
מלבד זאת, החלון האחורי יהיה מוסתר לחלוטין וזה נראה לי קצת חבל.
איזה בולמים הוא הרכיב שם?
סער
אצלי למשל בסופה קיבעתי את הדלת האחורית למתקן של הגלגל שככה שתיהם נפתחים ביחד
אבל שכל אחד יזרוק רעיון איזה מתקן הוא היה מעדיף
ואולי ביחד נמצא פתרון מושלם
פגוש אחורי יכול להכיל מיכל מיים פנימי
עוד רעיון:
אפשר לנתק את הדלת מהצירים ולהעביר אותה לזרוע של הפגוש ואז הכול נפתח בחתיכה אחת ובפתיחה צידית.
בועז, הרעיון מעניין, אבל במקרה הזה אני לא בטוח שזה כדאי, כל עיוות הכי קטן בפגוש יגרום לאי אטימה של הדלת.
עלה לי עוד רעיון גולמי מעניין.
הקו המנחה הוא הסטה נוחה של הגלגל וחשבתי על מנגנון ממוסב בסגנון דלת הזזה.
הפגוש עצמו ישמש במקום המסילה( יש כמה אפשרויות בלי לפגוע במראהו)
תושבת הגלגל תהיה ממוקמת בהסטה מהמיסבים במרחק של מעט יותר מהרדיוס של הגלגל.
לשם ההמחשה הגלגל במצב סגירה נמצא במרכז החלון האחורי בעוד חיבור הזרוע עם המיסבים לפגוש בקצה השמאלי של הפגוש.
בפתיחה הגלגל מימין ומחוץ לרכב ואינו מפריע לדלת להיפתח והמיסבים בקצה הימני של המסילה/פגוש.
נעילת המיקום של הגלגל עם פין קפיצי כנגד חורים במצב פתוח או סגור.
כמעט לא צריך כח בשביל לפתוח או לסגור.
נק׳ תורפה היא רגישות ללכלוך שעוד לא פתרתי...
מה דעתכם?
בועז, רעיון מעניין, אבל מה היתרון שלו לעומת מתקן פשוט על הפגוש?
לגבי הרעיון שעלה כאן קודם עם הגלגל על הדלת, דעות בעד ונגד מתקן כזה יתקבלו בברכה.
כמו כן, מישהו יודע איפה מוצאים בולמים כמו שהיו שם בסרטון? (ארוכים ועבים יותר)
שני יתרונות קטנים:
ניתן ״להחביא״ הכול מאחורי הפגוש המקורי
מתקן דיי אוניברסלי ליצור המוני ומה שמשתנה זה המתאמים לשילדה ופה ושם גם אורך המסילה..,
אני כמעט ולא מכיר את הצ'ירוקי על דגמיו, אבל אחרי קריאת כל השירשור יש לי איזה כיוון לרעיון.
קודם כל לגבי המתקן ציר אופקי של נמרוד, ניתן לבנות אותו ככה שכשרוצים להוציא משהו מהבאגז' הוא נפתח כלפי מעלה,נניח כ45-70 מעלות עד שהוא לא מפריע לדלת להפתח.
ככה הוא לא יפריע לגישה. כמובן זה לא פותר את בעיית המשקל, שאולי ניתן לפתור עם בוכנת גז.
אני לא זוכר איפה אבל ראיתי פעם מתקן צירי רגיל שניתן להגיע איתו לתוך תא המטען, ככה שבנסיעה רגילה הגלגל צמוד לדופן מבפנים (הדלת תסגר?), וכשצריך מקום בתא המטען מוצאים אותו החוצה וסוגרים אחרי הדלת. כמובן הכל עם פיני ביטחון שמקבעים את המתקן כל פעם למצב הרצוי.
ככה כשנוסעים לסבא וסבתא, לא צריך לריב עם הגלגל כדי להכניס שני תיקים קטנים, וכשיורדים לנגב, מוציאים את הגלגל החוצה ומעמיסים כל טוב.
הי,
תודה נמרוד.
אומי5, הדלת לא תסגר עם גלגל 31.
סער
יש לי תכנון מעניין למתקן "קצת" שונה מהמקובל, שבינתיים נמצא בצד, כי אני צריך פתרון לטיול המשפחתי של פסח - וזה אומר שהגלגל ישאר על הגג, אבל זה אומר גגון חדש לג'יפ מחודש. מיטת הסוכנות עשתה את שלה - חמש שנים (גגון לג'יפ צ'רוקי). הגגון עצמו כבר בבנייה, כל ערב עוד שעה של ריתוך והשחזה... תמונות בקרוב. הגגון סטנדרטי בעיצובו ובנוי סביב שישיית רגליים שקניתי כבר לפני שנה ומשהו (150$) ומחכות על המדף - http://www.defenderracks.com/products.asp?id=64
קובץ מצורף 70998
אני חוטף את השרשור לכיוון אחר - רעיונות לסולם לטיפוס על הגגון.חשבתי שהמצאתי את הגלגל עם סולם שנשען עם שני ווים על הגגון ועם רגל אחת על הגלגל האחורי... אבל נראה שהמציאו אותו הרבה לפני -
קובץ מצורף 70999קובץ מצורף 71000
אשמח לשמוע עצות ותובנות בנושא הזה של סולמות להגיע לגג, פריקים או קבועים, בדגש על צ'רוקי. איך אתם מגיעים לגגון שלכם? (עד היום הייתי מטפס על הג'יפ, אבל חבל... וחוץ מזה, הגיל ;))
הכול שאלה של השקעה. אתה יכול לעשות סולם ש"נכנס" לגגון ויוצא במשיכה.
לדעתי עדיף צמיג קטן יותר או צמיג לא מנופח ו*מקווץ*, ואם אתם פוחדים שיהיה קשה לנפח טיופלס, אז תוסיפו פנימית - זה רק גלגל רזרווי למיקרה של קרע עמוק בלבד, הריי לכולנו יש נחשים ופיטריות ברכב.
אבל, אם יש זמן, ורצון ל"היבדל" אז האפשרות של גלגל שמחובר לדלת היא נראת לי המרשימה ביותר. גם אז היתי מנסה להוריד משקל עי בחירת גנט\צמיג קטנים וקלים יותר.
רבין