שאפו עליך,
שתמיד תמשיך לבנות, וליהנות ולשתף,
שבת שלום ותיהנו ברמה.
שתף תמונות של מהלכי מתלה.
Printable View
שאפו עליך,
שתמיד תמשיך לבנות, וליהנות ולשתף,
שבת שלום ותיהנו ברמה.
שתף תמונות של מהלכי מתלה.
ציטוט: בשבוע הבא צמיגי 31.7 אינץ ישלימו את החבילה הבסיסית של הרכב.
סחטיין על הצניעות חבילה בסיסית .....
אחרי כל מה שקראתי כאן לא נראה לי כ״כ בסיסי אלא הרבה מעבר , זה דעתי בכל אופן, הרבה בהצלחה בהמשך. *
אומרים שגבר רואה את אהבת חייו ואומר לעצמו: "כך בדיוק אני אוהב אותה. שלא תשתנה לי לעולם!" נשים לעומתנו רואות את גבר וחושבות לעצמן הוא יתבגר ויהיה גבר חלומותיי.
כעבור שנים הגבר לא משתנה כלל. הוא נותר ילד מגודל. רק הצעצועים יקרים יותר, אבל הפרדיגמה המחשבתית שלו תקועה בשלב התפתחותי מוקדם מאוד.
העלמה שרצינו כל כך שתישאר כפי שהיא, יפה, חטובה, מבינה לצרכינו הילדותיים. היא מתפתחת כל הזמן. היא הפכה לאישה ופניה כבר אינם כתמול שלשום. היא הפכה לאם, גופה התעבה פה וגם שם, והיא לא מפסיקה להתלונן על הילדים (במיוחד על הגדול ביניהם – הגבר). היא לקחה את תפקיד המבוגר האחראי. עכשיו היא מעקמת את פניה המחושבות כל אימת שהגבר, זה שאמור היה להתבגר עם השנים, מופיע לעומתה עם חלום חדש וילדותי שתמיד רצה להגשים. הוא מבחינתו יודע שזה הזמן להגשמה עצמית, והיא יודעת שהוא במשבר גיל הארבעים, כבר לא קוראים לו למילואים וכנראה שלעולם כבר לא ישתנה.
כן כן, נשים משתנות ומתבגרות כל הזמן. גופן פניהן ומבע עיניהן אינם כפי שרצינו שתמיד הן תישארנה. והגברים, אנחנו מתחילים להשוות אותה לאחרות. לכאלו שמזכירות אותה ממש, אותה כפי שהייתה אז, כשביקשנו שהיא לא תשתנה והיא פיללה שרק נתבגר...
כן. כך מנהגו של עולם. המוסו שלי ממשיך בתהליך ההתבגרות המוגבלת של גבר. זה יעצר בשלב קרוב, אבל בינתיים: היום הותקנו בו גלגלים וצמיגים 31.7 אינצ' במקום ה- 29 אינצ' המקוריים. הצמיגים הזמניים נקנו יד שנייה ממושב בשרון. הם הותקנו על חישוקי 16 אינצ' של טרופר אשר נחרטו להתאמה מלאה.
ומה עושה מוסו מתבגר בשלב זה של חייו? נכון. משווה!
הנה תמונות של המוסו שלי אחרי הטיפול המיוחד שעבר ולידו המוסו של שכני שנותר סטנדרטי כביום היוולדו.
תמונה 1 עד 5: השוואה ילדותית. "של מי יותר גדול?"
תמונה 6: החישוקים והצמיגים החדשים.
עכשיו למסגרות – מדרגות, פגושים וגגון.
ערן CJ
הנה התמונות שהבטחתי:
השבוע היה קצת פחות זמן לעבודה על המוסו.
באה עת לעבודת המסגרות - התחלתי לעבוד על גגון יעודי ועל מדרגות הצד.
סה"כ עלות חומרים לשני הפרוייקטים - 200 ש"ח.
סה"כ זמן - המון (בעיקר מחשבה).
תמונות - שלבים ראשונים של מדרגות הצד. עדיין רק "פיקים" של ריתוך, ללא חיזוקים.
המוצר הסופי יצבע בשחור ויקבל פקקי פלסטיק בקצוותיו.
ערן CJ
ערן,
תשמע האוטו כל כך מכוער... אבל העבודה שלך מדהימה (מקווה שאתה לא נעלב זה בצחוק כמובן).
ולעניין - תוכל לפרט באיזה פרופילים אתה משתמש לגגון ואיך אתה מחבר אותו לרכב??
בתודה,
עופר
עופר שלום
בפרק הבא אציג בפירוט את תהליך בניית הגגון.
לדעתי כל שאלותיך יענו.
ערן CJ
ערן , תמיד אני נכנס לפוסט שלך מחפש את הפרוייקט ל Cj אבל רואה פרוייקט מוסו ... מתסכל , אבל בכול מיקרה למרות שזה מוסו אתה עושה עבודה נפלאה ( ותאמין לי יש לי רק דברים רעים להגיד על סנגיאנג ).
ערן מה עם עדכון,
עדיין מחכים פה!!
קליקליק
קידום בעבודה גרם להאטת הפרוייקט.
מה בוצע מאז:
* הגגון הותקן ונוסה.
* בולמי זעזועים קדמיים הוחלפו למונרו חדשים.
* רכשתי מטען מצברים והכנתי מחבר מהיר. הרכב חונה במשך שבועות. מטען מדיל אקסטרים עלה 30$, מחובר על שעון שבת שמפעיל אותו ל15 דקות ביום. המצבר תמיד מוכן לפעולה.
* החלפתי את האלטרנטור שבגלל ווסת תקול נתן טעינה טובה רק אחרי 10 דקות פעולה ראשונות.
* בשבת זו אנסה לסיים את מדרגות הצד.
* רכשתי גם קורא קודי תקלות במחיר מצחיק של 51$. אדע את טיבו בקרוב.
תמונות בהמשך.
ערן CJ.
אפשר קישור למטען מצברים?
קישור למטען מצברים:
http://www.aliexpress.com/snapshot/239620043.html
ערן CJ
קורא תקלות? לאיזה מחשב הוא מתחבר בדיוק? של הגגון? :)
ה״מחשב״ היחיד ברכב הזה הוא של הטרנספר (ואולי של מודול ה abs) ומוציאים ממנו קודי תקלות עם חוט ברזל.
בוזי שלום
בדגם שלי, דייהו מוסו 2002 יש חיבור למחשב הרכב. חיבור מסוג OBD2. החיבור נמצא בחיפוי שמתחת להגה.
קורא התקלות מכיר את הדגם ואפילו מראה את התקלות.
תקלה שהיתה במנוע של הסלקטור של הטרנספר זוהתה נכונה. לאחר החלפת המנגנון התקלה נמחקה ולא שבה.
כנראה שהתקדמו מעט גם במוסו.
בשבוע שעבר פיצצתי צמיג. מתברר שצמיגי 235/85 R16 די נדירים. המחירים גבוהים מאוד.
מבקשים 800 ש"ח לצמיג חדש (הזול ביותר).
בינתיים אני מושבת.
ערן CJ
למיטב ידיעתי, זה סוג התקלות היחיד שהוא יראה לך.
אולי תקלות גיר.
המנוע לא ממוחשב. *
בוזי, המחשב במוסו 2002 יודע לאבחן תקלות מנוע, גיר, טרנספר, בלמים ויתכן שגם חשמל.
אלכס.
לא ניתן להוציא קודי תקלות ממנוע שאינו ממוחשב ומחויישן, כגון מנוע הדיזל של המוסו.
ייתכן ומה שאתה רואה בסורק מתייחס לדגם הבנזין.
פרוייקט מדהים ומאוד לימודי... נהניתי מאוד לראות את רמת הירידה לפרטים מול החזון. מעורר השראה. ערן יש לך מושג האם המיגון גחון למוסו ולקורנדו הוא זהה? כרגע מחפש מיגון גחון לקורנדו ולא מצאתי אונליין מיגון כזה.
תודה רבה.
אינני מכיר את המידות של מיגון הקורנדו.
הפרוייקט ממשיך אך מצאתי לנכון להפסיק לעדכן מסיבות שאמורות להיות ברורות.
דברים שהתקנתי וניתן לספר עליהם:
משאבה + חמם מים למקלחת.
ספייסרים "2 לגלגלים.
4 צמיגי שטח מלא חדשים.
ניקוי אינטרקולר.
ניקוי רדיאטור.
מצערת ידנית.
בבניה:
דרופ קיט
מתקן גלילת ציליה לצד הגגון.
מתג ניתוק ABS.
התקן לניתוק מהיר של מוט מייצב.
הרכב מבצע יפה בשטח. אני יכול לומר שכבר הגיע ליכולותיו של הפוראנר המשופר שהיה לי.
בניית הדרופ-קיט תשפר את היכולות.
כיף גדול לעבוד על רכב פשוט עם ערך משתייר נמוך. אני לא חושב על מכירתו, הוא כבר ימות בידי.
אמנם יש מעט אלקטרוניקה אבל מעט.
אגב - מחשב איתור התקלות מזהה תקלות. החלפתי את המנוע של העברת מצבי הטרנספר לאחר שהמחשב כיוון אותי אל התקלה. בוזי, אתה מוזמן לבוא ולהיווכח.
ערן CJ
ערן.
החיישן על המנוע הזה הוא שמתקלקל.
ניתן לפרק אותו ולשחק עם המגענים כדי לנסוע עוד כמה אלפים רבים של קילומטרים.
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk