תגובה: הרכש החדש שלי לשטח - ריינג' רובר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
עבודה מקצועית ביותר. מי תכנן את אלמנט הכריות?
מצטער... הייתי בביקורון קצרצר בארץ ולא היה זמן לענות..
עמית.
אני תכננתי את הכל.
הכל ניסויי וטעייה והרבה פרוטוטייפ ומדידות וזויות מקרטון וברזל, לפני כירסום של גושי האלומיניום ובניית תושבות/הארכות מברזל.
אין מוצרי מדף ל-RR ואין מי שעשה את זה ואין מאיפה להעתיק (עד עכשיו אבל אני ממש לא ממליץ).
ד"א - בכל ההתאמות במערכת המתלים, השתמשתי בתושבות ובחיבורים המקוריים וניתן לחזור לתצורה המקורית ממש מהר. הכל פריק (כולל חיבור/פירוק מהיר של הקפיצים (+חיזוק של בורג או שניים) לתושבות המקוריות).
גידי.
מה פוגע בפרופוציות? אני דווקא חושב שהגלגלים הגדולים מחמיאים ומתאימים יותר לצורה ולגודל של הרכב. הגלגלים המקוריים "קטנים עליו".
מנשא הגלגל... טוב. אין מה לעשות. הוא עדיין יותר טוב מלשים אותו על הגג...
אני אחפש אם יש לי תמונה של ה-RR מהצד, בגובה נסיעה רגיל... לדעתי לא פוגע בכלל בפרופורציות.. להיפך..
גידי.
מה פוגע בפרופוציות? אני דווקא חושב שהגלגלים הגדולים מחמיאים ומתאימים יותר לצורה ולגודל של הרכב. הגלגלים המקוריים "קטנים עליו".
מנשא הגלגל... טוב. אין מה לעשות. הוא עדיין יותר טוב מלשים אותו על הגג...
אני אחפש אם יש לי תמונה של ה-RR מהצד, בגובה נסיעה רגיל... לדעתי לא פוגע בכלל בפרופורציות.. להיפך..[/QUOTE]
יעקב
כאשר מדובר על פרופורציה בעיצוב בכלל ועיצוב מכוניות בפרט יש לכך כללים מאוד ברורים.
הפרופורציות כל כך ברורות וקבועות שפעמים אין ספור (לצערי) רכבים נראים דומים מאוד.
צריך להיות ממש גאון כדי לשבור פרופורציות ולייצר DS לדוגמא.
בעולם הזה של יצרני הרכב איבוד פרופורציות יש לו מלבד הניראות גם השפעה על תפקוד הרכב(לטוב ולרע) ולכן מקפידים עליו כל כך.
לכן רכב כזה:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...jRdZms6o-FoJoW
ניראה חסר פרופורציות ומתחיל להידמות ל-Bigfoot Jeep
יתכן כי הצילום שהעלת מטעה ובמציאות המרווח אצלך נמוך יותר אבל תיראה דוגמא פנטסטית לריינג (קרבי) עם גלגלים גדולים ורזרבי על הגג ועדיין שומר על פרפורציות. הפרופורציות נשמרות כאן למרות הגלגלים הגדולים ובעיקר בעזרת "הגבהת" צללית הרכב ע"י הוספת הגגון והרזרבי בתוכו.
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...fsHP4xKZwFa6Ii
מכיר את כל התמונות... לצערי.
התמונה למטה היא של בחור אוסטרלי, שמכר (סגר) כל מיני אביזרים ל-RR. הוא שומר על קפיצי האויר (ארנוט3) ומגביה ע"י ספייסרים - הוא מאוד שמח לשמוע ולראות את "העבודה" שעשיתי על ה-RR שלי - הרבה מחפשים פתרונות ואלטרנטיבות ל-ARNOTT III, שהאמינות שלהם מפוקפקת, במקרה הטוב.. בחור נהדר בשם אילן דיאמנט יוכל לספר לך סיפורים רבים עליהם..
התמונה למטה היא עם צמיגי "33 - 1/2 אינץ' פחות משלי... אם אני זוכר נכון..
התמונה למעלה זה בחור שויתר לגמרי על קפיצי האויר - ואז אני לא מוצא שום טעם ב-RR - דבר שמאפשר להתקין כל גודל צמיג שתרצה. שים קפיצים גבוהים, תחתוך או תוריד לגמרי את הפגושים ו.. זהו.
יש עוד כל מיני יצירות הזויות שמבוססות על RR אבל אני לא מדבר עליהן(כמו זו - http://www.rangerovers.net/forum/7-r...nge-rover.html ספייסרים שלא תורמים דבר למהלך, רק מעלים את רכז הכובד לשמים)
עד "35, זה מתאים יפה מאוד ל-RR.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
מצטער... הייתי בביקורון קצרצר בארץ ולא היה זמן לענות..
עמית.
אני תכננתי את הכל.
הכל ניסויי וטעייה והרבה פרוטוטייפ ומדידות וזויות מקרטון וברזל, לפני כירסום של גושי האלומיניום ובניית תושבות/הארכות מברזל.
אין מוצרי מדף ל-RR ואין מי שעשה את זה ואין מאיפה להעתיק (עד עכשיו אבל אני ממש לא ממליץ).
ד"א - בכל ההתאמות במערכת המתלים, השתמשתי בתושבות ובחיבורים המקוריים וניתן לחזור לתצורה המקורית ממש מהר. הכל פריק (כולל חיבור/פירוק מהיר של הקפיצים (+חיזוק של בורג או שניים) לתושבות המקוריות).
.
ברנרד,
היות ואני מהנדס וירטואלית כבר תקופה ארוכה (ארוכה מדי לטעמי ..אין מספיק זמן פנוי ..) מהלך בכיוון בסרן הקדמי של הדיסקו 2 וגם שינויים בסרן האחורי, אני יודע להעריך את מורכבות הפרויקט שביצעת. שאפו ענק.
דבר נוסף, אני ממש מופתע לטובה מהעובדה שהמכלולים שמעבירים את הכוח לגלגלים בריינג, מסוגלים לסחוב גלגל בגודל כזה. אין תופעות לוואי עם הגיר/צריות/דפרנציאלים/טרנספר....?
עמית, בדיסקברי 2 הכל יותר פשוט.
להארכת המהלך מאחור אתה צריך לעשות מודיפיקציה קלה למוט העליוןשל ה-WATSS LINK (יש אפילו קיטים מוכנים וגם לא בעייה לעשות לבד) ואז פשוט להחליף בולמים לארוכים יותר וקפיצים לכאלה שמוכר סמואל (והארכה למוטות חיישני הגובה - פשוט מאוד).
אני, בשל האופי מחפש הצרות שלי, הייתי מחליף את כל ה-WATTS LINK המקורי, לכזה בעל מייסבי קצה (או מחברי ג'וני) וחלק מרכזי ארוך יותר.
למעשה תיכננתי כזה לריינג', במקום מוט הפנהארד ואפילו הגעתי לשלב הניסויים עם ברזלים (יצא מצויין - מבטל כמעט לחלוטין את התנועה הצידה של הסרן, דבר שגרם בעיות עם קפיצי האויר הארוכים) - הכל (כולל שנורקל כפול יניקות ומסך מרכזי בדאשבורד (עשיתי רפליקה של הדשבוארד, מפיברגלאס) נכנס להקפאה עמוקה בעקבות הרילוקיישן לארה"ב..
מלפנים, קצת יותר מעייתי, בגלל מערכת ה-ACE ומיקום החלק העליון של הבולם - אבל גם לזה יש פתרון.
כמו שגם אמרתי לך בזמנו, ניתן גם להזמין בולם/קפיץ מוכן, להתקנה במקום הקפיץ/בולם הקיים - לא כ"כ עניין של שיפור מהלך אלא יותר "קפיצי אויר ב-4 פינות".
חבל להנדס יותר מידי (אלא אם נהנים) ולמשוך זמן - יש פתרונות מוכנים.
המכלולים של הריינג' חזקים מאוד (מאוד) ויכולים לעמוד בעומסים גדולים בלי בעיות מיוחדות.
יחד עם זאת..
כישרון מיוחד (כמו שלי למשל) בהחלט מסוגל לשבור - אני שברתי ציריה אחורית בערך שעתיים אחרי שהרכבתי את הנעילה... ממש ליד הבית, בעלייה חולית.
לקח לי מספר חודשים למצוא ציריות מחוזקות (מקסי דרייב - לא קיים יותר) שיובאו במיוחד משוייץ (מכל העולם, רק שם היה. לך תבין מה השוויצרים צריכים ציריות RR מחוזקות).
מלבד זאת מותקנים אצלי יחסי העברה של 4:10 בדיפרנציאלים והשילוב של כל המכלולים עם הגיר האוטומטי והטראנספר בעל הנעילה הויסקוזית ו... די קשה לשבור משהו, אם לא נוהגים בטיפשות ואו הגזמה..
בכלל.
תעבור ל-RR ו(אם הוא יסע מספיק)לא תביט יותר לכיוונו של הדיסקברי.
וברצינות.
בסופ"ש האחרון נסעתי לטיול עם חברים (נקרות, מצפה רמון... בקטנה. לילה אחד) וכאורח ישבתי מאחור בדיסקברי TD5.
מדובר בכזה שהקפיצים האחוריים הוחלפו לארוכים (כמו שלי) והותקנו 4 בולמי פוקס (ללא מיכל חיצוני) - שוס אדיר!!!
הרכב, לפחות מאחור, נוח בצורה בלתי רגילה וכמעט משתווה לריינג' שלי (מחמאה אדירה, ינון!!).
לשם השוואה, באמצע עברתי למושב האחורי של WJ (היינו שני כלי רכב וחמישה חברים) - אין מה להשוות.. בכלל!!!
אני חייב לציין שהקפיצים של ה-WJ (הגבהה של "3, אם אני זוכר נכון) אמורים להיות HD (אבל די ישנים) והמוט המייצב האחורי היה מחובר (הקדמי מנותק) אבל היה כ"כ לא נוח וקופצני, לעומת הדיסקברי, שאחרי בערך 20 דקות חזרתי להיות משקולת בדיסקברי... יותר עדיף..
ואפרופו השוואה.
יצא לעבור באותם מקומות בדיוק ומערכת ההינע של ה-WJ פשוט "שמה בכיס הקטן" את זו של הדיסקברי.
היכן שהדיסקברי פירפר והמתין בסבלנות שה-TC יציל אותו, ה-WJ פשוט.. עבר. בלי דרמות ובלי פירפורים. במקרים קיצוניים היה איזה 1/4 פירפור בלתי מורגש בעליל ו.. זהו.