ברוך הבא!
אחלה רעיון שהצטרפת לפורום.
האם ישנה אפשרות שתדווח פעם בתקופה על מה שקורה בשטח.
יש עוד משהו שמאד מטריד אותי, הליכלוך שמטיילים משארים בשטח.
אם הרשות מארגנת יום ניקיון על בסיס התנדבותי, נראה לי שתקבל עזרה מהחברים. אני מוכן להתנדב.
Printable View
ברוך הבא!
אחלה רעיון שהצטרפת לפורום.
האם ישנה אפשרות שתדווח פעם בתקופה על מה שקורה בשטח.
יש עוד משהו שמאד מטריד אותי, הליכלוך שמטיילים משארים בשטח.
אם הרשות מארגנת יום ניקיון על בסיס התנדבותי, נראה לי שתקבל עזרה מהחברים. אני מוכן להתנדב.
[QUOTE=ד ו ר ו ן;515017]בועז, דווקא במקרה הזה אם יש לך מפה, שלפיה אתה מחוץ לשמורה, אז על מה המחלוקת?[/QUOTE
עלית בדיוק על הנקודה.
אבל אם הפקח טוען שאתה בכ"ז בשמורה, אתה תיסע לבית משפט באילת או השד יודע איפה בשביל להוכיח שהוא טועה?
ובמשפט הפקח ישלוף לך החלטה שהאזור הוכרז כשמורת טבע ויטען שאתה נסעת עם מפה לא מעודכנת - ועכשיו לך תוכיח שאין לך אחות.
בפסח האחרון תכננו לישון בנקודה מיוחדת אי שם.
במפה האזור לא מוכרז כשמורה, אלא כשמורה מוצעת (מפה יחסית מעודכנת).
רגע לפני שפרסנו את הציוד הגיע משום מקום טנדר ירוק שדרש שנעזוב כי לדבריו היינו בתוך שמורה שהוכרזה זה מכבר.
במקרה כזה, אין לך שום דרך לטעון אחרת.
לצערי, גם לאחר המקרה אין לי דרך לבדוק את הנושא...
ולכן, הסוגייה לגמרי במקומה ואודה על התייחסותו של פותח השרשור.
אם הטונים היו רגועים... למה הוא טיפס על עץ..? ועוד באמצע המדבר..??
:cool:
אסף.
דורון, אני אנסה טיעון אחר בשבילך.
המפות מתעדכנות אחת לכמה שנים אבל בנתיים הוכרזה שמורה חדשה.
איך תדע אם אתה בשמורה אם אין לך מידע זמין?
עוד מצב לגמרי היפותטי :
האיזור המוכרז סומן על שטח איקס אבל הפקח בשטח סבל משיגעון גדלות והחליט להרחיב בשטח את הגבולות.
נפגשתם והוא מספר לך שהגבולות במפה שלך לא נכונים.
איך תדע אם הוא טועה או צודק?
שבילים קיימים ואינם מסומנים הם העניין הבוער בעצמותינו.
נוסעים שם פקחים , הצבא בדואים וציבור המטיילים ממודר משם.
מדובר בצירים מרהיבים מבחינת נוף והנסיעה בשביל הקיים לא תזיק לטבע
רשימה חלקית :
הר בוקר , נחל דרורים , ציר פלנגטון , ציר הכסף , הציר מגבי שיש לכביש הערבה , עין אורחות , הר כרכום מהצירים ממנו מערבה וצפונה נחל חצבה
ועוד ועוד.
בנוסף אנו רואים כפגיעה בטבע עודף התערבות במרקם כגון יישור עם שופל הנחת קילומטרים של אבני סימון .
אנו רואים בטבע מקום לטיולים וביקור בו מתוך אהבת הארץ ושביליה.
היינו שמחים אם הייתם מפקחים על גזילת שטחים ע"י מקומיים המשתלטים על שטחים כמו חסימת דיר עזיז ונחל ראש פינה ועוד
כמו כן אם הייתם משקיעים ממרציכם לטיפוח פינות חמד בעיקר בצפון ונטיעת תאנים , רימונים ועצי תות ליד מקורות מים
במקום להכניס שופלים לשטח.
תודה
אלדד,
משהו הרבה יותר בסיסי, למה הרוב המוחלט של חניוני הלילה מוקמו בנקודות מחורבנות להפליא?
קשה שלא להתרשם כאילו יש מגמה של לגרום לך לא לחנות בהם.
יש לי הרגשה שלמרות הכוונה הטובה, אלדד לא יכול/פנוי/סיבה אחרת להתמודד עם הדיון דרך הפורום ובאופן שהוא מתנהל.
יוצא שאנחנו מדברים עם עצמנו ומפתחים תיאוריות בלי קבלת תשובה או תגובה.
הכוונות מבורכות
האכסניה קיימת
במבחן התוצאה - אין תגובה או תשובה אמיתית לאף אחת מהשאלות שעלתה.
ועוד שאלה בסיסית :
היכן אני יכול לראות מהו "סימון שבילים חוקי" ,,,
אני מסכים איתך בחלק מהדברים
(ועם מה שאני לא מסכים איתך, אתה פשוט טועה... :p)
הכוונה של אלדד אכן טובה ולכן הוא בא לפה,
לא בטוח שהמערכת (רשט"ג) הבינה כמה עניין יש לגולשי ג'יפולוג בנושא השטח ולכן הם, אולי, לא נערכו בהתאם ויצאו מתוך נקודת הנחה שזה משהו שיכול להעשות על הדרך, נוסיף על זה את העובדה שאלדד הוא מנהל אגף הפיקוח והמבצעים ברשות הטבע והגנים, מה שאומר שהוא כנראה עסוק מאוד, שימו לב שרב התשובות שאלדד נתן היו מעבר לשעות העבודה...
ולכן,
אני חושב שצריך לתת לו זמן, יכול להיות באמת שהוא לא הבין כמה עבודה זה דורש ואולי הוא / המערכת צריכים להערך מחדש לנושא.
אל תספידו ובטח שאל תכעסו, בסוף זה יקרה,
סביון
בהמשך לפנייה בנוגע למפות,
באתר המפות הממשלתי http://www.govmap.gov.il/<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
יש ללחוץ על "שכבות מידע נוספות" מתחת לרשימת השכבותשנמצאת מימין,<o:p></o:p>
נפתחת חלונית, יש לבחור את "תיירות, טבע, פנאי וספורט"למטה ברשימה מצד ימין,<o:p></o:p>
להוסיף את שכבות השמורות והגנים, לסמן V כדי להפוך אותן לניראות, ולהגדיל את המפה<o:p></o:p>
בעזרת הסרגל שמשמאל כדי שהן יופיעו.<o:p></o:p>
שלום רב,
מצרף לעיונכם כתבה שפורסמה אתמול במוסף ידיעות אחרונות וחושפת ולו במעט את הקשיים העומדים בפני מי ששומר על הטבע בעבור כולנו.