נכתב במקור על ידי
שלמי
רמי, אתה טועה ובגדול.
החברים האלה (לא חברים שלי) עושים מה שצריך כדי שאני ואתה לא נוכל לטייל בטבע, בעוד לא הרבה זמן. לילדים ולנכדים יישארו סיפורים.
אתה תוכל לספר לנכדים שלך על נחל דישון, שכל כך שמחת שסגרו. תראה להם גם את הבטון שהקבלנים שפכו בדישון התחתון, הקבלנים האלה שהרשות מגנה עליך מהם.
תספר להם גם איך סגרו את הזאכי, ואת בקעת ארדון (מי זוכר ?), ואת נחל ברוקה ומעלה שגיא, ואת נחל כרכום ומיצר כרכום, והרשימה עוד ארוכה. תראה להם גם תמונות, להמחשה.
אני מטייל בדרום מספיק שנים לדעת שאפשרויות הטיול היום בנגב מצטמצמות במידה מוחשית, כל טיול הוא בין המגבלות. לי לא ימכרו את "ההסברים" שמכרו לך.
לפני שבועיים רצינו לעשות מסלול רגלי שלא היינו בו שנים, הר מרפק, אחד ההרים היפים בנגב. תצפית מדהימה. אבל אם לא היית שם אתה כבר לא תזכה.
המסלול סגור, כמאתיים מטרים אחרי תחילת השביל יש שלט של הרשות שאוסר את המשך הטיול - ברגל, לא בג'יפ - להר קטום והר מרפק ולקיר "ההפוך".
זה לא מסומן או סתם לא מתאים להם, וזה מסלול שפעם נחשב כמסלול משפחות פופולרי בטיולים של החברה להגנת הטבע (אני יודע, כי הייתי המדריך).
אז כן, יש לי בעיה עם המדיניות של הרשות וההתנהלות של הפקחים שלה בשטח. אני מרשה לעצמי להגיד שזה מניסיון אישי ולא משמועות.
מה שמעניין את הרשות זה לסגור שמורות, "לפתח" אותן, לקחת כסף בכניסה ולמכור זיכיון לקיוסק. כל היתר, בעיקר ג'יפאים, זה מטרד ורצוי להגביל אותם לשניים שלושה שבילים, וגם זה זמני.
תהנה כל עוד אתה יכול, בקרוב לא יישאר לך הרבה.