תגובה: יעוץ ברכישת ג'יפ (אחרי שהבנתי שראב4 זה לא זה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ori abr
היי. לא הייתי כאן כמה ימים וראיתי את התגובות, אני מקוה שאף אחד לא יתלהם כאן... לגביי מה שכתבתי על דגם ארוך וקצר, לטעמי הארוך עביר יותר מניסיון עם פראדו ארוך וחברים בקבוצה עם קצר ( אני מסכים עם מה שרן כתב ועד כמה שאני זוכר הוא עם פראדו קצר). ההשוואה בין קינג לפראדו לטעמי לא נכונה. הפראדו נבנה בבסיסו כרכב עם נטיה גדולה יותר לשטח ואילו הקינג עם כל הכבוד נבנה בעקבות דרישות של אנשי מחלקת שיווק לרכב שיהיה יותר בכביש ( מה לעשות רוב האנשים לא יורדים על פי חברות הרכב. ) גרנד ויטרה להשוות לפראדו או קינג נראה לי לא לענין בכלל.
רענן לגבי האמינות של הטויוטה אני עכשיו מסיים לשפץ את הפראדו שלי ( הוחלפו כל התפוחי פרונט והגה והבושינגים) כל זה נעשה אחרי 350 אלף קמ ועד השיפוץ לא קרה לא הרבה, היה לי גרנד דגם ZJ ונאלצתי למכור כי פשוט לא יכולתי לעמוד בהוצאות אחזקה של הרכב הזה...לכל רכב יש בעיות, מי שיגיד לך אחרת פשוט משקר לעצמו אבל מניסיוני הטויטה פשוט מתקלקלת פחות. לגבי פראדו מול טרופר, לאיסוזו יש את אחת השלדות הגמישות שאני מכיר ולא הייתי מבטל אותו מול הפראדו, החסרון שלו שאין נעילה אחורית לטרופרים משנת 2000 והלאה ( אלא אם כן עושים הסבה וחריטות ונכנסים להשקעה גבוהה מאוד ורוב הסיכויים שלא הכי אמינה...) הפראדו משנת 2001 עד 2003 הפרונט רגיש יותר פשוט כי שמו יותר כח מנוע אבל לא חיזקו את שאר המכלולים מלפנים.. לפותח שרשור זה, כמו שכתבתי בהתחלה תקבל כאן המון דעות לכאן ולכאן. בסופו של דבר אני חושב שאתה צריך לשבת עם עצמך ולהחליט.
אפשר לומר שאני מסכים/מקבל את כול מה שכתבת. אבל,
אני עדיין חושב שהשוואת פראדו, קינג, טרופר היא רלוונטית (גראנד ויטארה מסכים שהיא לא ברת השוואה כאן). מהטעם הפשוט,
הם פנו לאותו קהל יעד, מימדים כמעט זהים, ביצועים דומים, מחיר +/- היה זהה כשהיו חדשים .
נבחנו ועומתו אחד מול השני בארץ ובעולם .
נכון שהפראדו מנצח בנקודות את הטרופר והקינג. אבל,
לקינג יתרון בכביש על הפראדו.
כך שכול מתלבט ומבקש עצה, יוכל להחליט מה עבורו חשוב יותר ועל מה הוא מוכן לוותר/להתפשר.
כלומר, קביעה מוחלטת והמלצה קבעונית, "רק פראדו", לטעמי לא טובה ופסולה.
במאמר מוסגר לגבי הטרופר,
מעבר לגמישות השילדה, הוא בעל מהלכי מתלה הטובים ביותר בקבוצה.
אכן הוא ללא נעילה אחורית. אבל, המוגבל החלקה שלו (כשהוא תקין כמובן) מאוד יעיל !
אני שעברתי "מעז הרים" נעולה ק+א ב ARB , הופתעתי מאוד לטובה מהטרופר במצב סטנדרטי
(במקומות שנלחמתי אז עם 2 נעילות, עם הטרופר ומוגבל ההחלקה טיפסתי ללא קושי).
אגב, בזכות זה החלטתי לא לשנות הסרן האחורי ולהוסיף ARB קדמי בלבד.
רענן
היי רענן.
פראדו וטרופר בהחלט רלוונטית,לטעי הקינג פחות,שני הראשונים נבולשטח על חשבון יולת הכביש, הקינ בדיוק הפוך ( למרות שבמקרה הזה אני חושב שאם החו מגיע מראב4 אז בהחלט הקינג יעשה את כל מה שהוא רוצה פלוס היכולת הכי ובה בכביש ביום יום ( בין השאר כי הוא תוכנן הרבה אחרי הטרופר או הפראדו. ( טויוטה פראדו 120 במקור הינו דגם ה 90 שיש לי אך עם שילדה מוקשחת ב 40% ובעיקרון כמעט כל מחלות הילדות של הפראדו 90 טופלו בו. אני עדין חושב שאין תחליף לנעילות,
תודה לכל המגיבים! זה שרשור שהשכיל אותי מאוד :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
forest
תודה לכל המגיבים! זה שרשור שהשכיל אותי מאוד :)
אותך ואת כולנו.. תודה.
עידכון: נרכש לנדקרוזר 2004 דיזל ארוך (דגם רגיל) עם 180k על השעון הכולל מיגון מלא של אספיר :)
תודה לכל המשיבים!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
forest
עידכון: נרכש לנדקרוזר 2004 דיזל ארוך (דגם רגיל) עם 180k על השעון הכולל מיגון מלא של אספיר :)
תודה לכל המשיבים!
תתחדש !
סע בדרכים בטוחות
רענן