תגובה: טויוטה לנדקרוזר סדרה 40
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tooshey
בסדרה 40 וגם 60 הדיפרנציאל הקדמי הינו "9.5 כמו האחורי. אוברקיל רציני מחד, ומקטין מרווח גחון מאידך.
בסדרות המאוחרות יותר (70,80,100) הדיפרנציאל הקידמי הוקטן ל "8, כמו הילקס או פראדו (מאחור), ולמרות שהמנועים חוזקו, והמשקל עלה,כנראה שזה מספיק חזק.
בברכה,טושי
טושי,
אני לא מתיימר לבקיאות בסרני טויוטה , אבל קראתי בזמנו חומר לגבי כלי רכב ששקלתי לקנות (105/80/100) , אחת מנק' השבירה של הנ"ל הייתה הדיפ' הקדמי , דובר על כלי רכב שעבדו קשה ואאל"ט , משנה מסויימת עברו לדיפ' ארבעה סטליטים במקום שניים כדי לחזק אותה. הכצעקתה ?
אח זכרונות, היה לי כזה שנת 84 מקורי אדום גג לבן בטסמניה 3 שנים, גם אני התאהבתי אבל....תגיד ארקדי יש לך תחנת דלק ניידת פלוס תקציב? האוטו אוכל 1 ל 6-7
האוטו שוקל כמו טנק, בקושי עובר את המאה (אוורודינמיקה גרועה) גם עם המנוע בנזין על כל 130 הכוח סוס שלו...הגה של משאית והתנהגות של פרדה בייחום בכביש
הדבר היחיד שאין בו ספק, הוא שבשטח הוא נהדר ובלתי שביר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
טושי,
אני לא מתיימר לבקיאות בסרני טויוטה , אבל קראתי בזמנו חומר לגבי כלי רכב ששקלתי לקנות (105/80/100) , אחת מנק' השבירה של הנ"ל הייתה הדיפ' הקדמי , דובר על כלי רכב שעבדו קשה ואאל"ט , משנה מסויימת עברו לדיפ' ארבעה סטליטים במקום שניים כדי לחזק אותה. הכצעקתה ?
אם קראת אז כנראה שזה נכון, אני לא מכיר דיפ קדמי טויוטה עם 4 פיניון.
לא יצא לי לפרק דיפ של 100 / 105 כך שאני לא ראיתי.
בסדרה 70 /80 הדיפ הקדמי בעל שני פיניון.
בארץ יש כלים מעטים, ומרביתם לא עושים עבירות קשה מאד ,כך שהניסיון מועט.
אני עדיין לא ראיתי דיפ "8 טויוטה קדמי כלשהו שנשבר מעומס .
ראיתי שבר בקורונה כתוצאה ממכה בסלע עם הסרן, ראיתי בלאי, ראיתי התקנות נעילה גרועות, ראיתי חלודה בגלל סרנים מלאים במים.
בכל מקרה, מכיוון שבכל הסרנים של טויוטה הכניסה לדיפ היא בקוטר זהה עם 30 שיניים, נקודת החולשה נמצאת בציריה.
אני חושב שהשיקול העיקרי במעבר מדיפ "9.5 רגיל לדיפ "8 היי פיניון הינו מרווח גחון וזווית גל הינע.
בברכה,טושי