1 קבצים מצורפים
תגובה: מחפש פרונטאי שיודע מה זה סופה.
תתכופף מתחת לגיפ
היוק פלאנג אמור להסתובב חופשי
במידה ולא
פתח את בורג מס1 (לא את כולו רק כמה סיבובים)
דחף את ידית הטרנספר מתוך הגיפ למצב 2X4 המצב הכי קידמי
עכשיו תתכופף שוב מתחת לגיפ ותדחף את המנוף הכי אחורה (לכיוון אחורה של הגיפ) ותנעל את הבורג שפתחת
במצב כזה היוק אמור להסתובב חופשי אם כן אז יופי
עכשיו תמשוך את הידית של הטרנספר מתוך הגיפ ''שלב'' אחד אחורה למצב 4X4
ועכשיו היוק לא אמור להסתובב
נ.ב
אני רואה שהשורה הראשונה ב''יוק'' לא נקלטה
אז איפה שכתוב בכתום זה היוק
סופת המדבר תודה על ההסבר המדוייק אני יעשה את זה מייד אחרי העבודה בבוקר לא הספקתי לגעת בזה. אני יעדכן כמובן עם ביצוע הבדיקה ואו התיקון :-)
יום טוב לכולם
אוקי... חברה אני מצטער על האיחור בתגובה.
הבעייה היא לא מה שחנן ציין אני בדקתי את המוליך שיוצא מתיבת ההעברה לכיוון הבקקס הקדמי והוא מסתובב בחופשיות לגמרי... שיחקנו עם הידית הילוכים של ה-4x4 והיא מעבירה הילוכים זה מורגש על שפעם הנוליך ננעל ופעם זז בחופשיות.
במצב הרגיל של הידית המוליך מסתובב בחופשיות (אני מתאר לעצמי שההנעה היא אחורית והצד השני הוא זה שננעל...)
הצעות נוספות יתקבלו בברכה, מחר הרכב אמור להיכנס למוסך לטיפול החופש בבקקס הקדמי שלפי מה שאמרו לנו זו הבעייה אך אני לא יודע איך חופש בבקקס יכול לגרום למה שקרה.
ועוד משהו איך ניתוק גל ההינע הקדמי העלים את הבעייה כשבעצם אין תנועה מתיבת ההעברה? זה פשוט לא הגיוני... יכול ליהיות שהמוסך משחק בנו? יכול ליהיות שמה שחנן אמר זו הבעייה ופשוט הוא פתר אותה כבר ומשחק בנו בקטע של תיקונים נוספים?
תודה מראש לכל העונים ולכל מי שענה קודם לכן...!
ההשערה במשפט האחרון שלך נשמעת הגיונית, אבל לא בהכרח שזה במזיד. יתכן שהוא גם פירק את גל ההינע וגם שיחק עם ידית הטרנספר, או שניתוק גל ההינע איפשר לטרנספר להשתחרר ל2X4, מה שקודם היה בלתי אפשרי בגלל הלחץ בין התמסורות.
בכל מקרה, לאחר שוידאת שהטרנספר ב2X4, חבר את גל ההינע ובדוק אם הרכב מסתובב.
גל ההינע אצל המוסכניק (כמובן טעות של טירון). מחר הג'יפ אמור להיכנס לטיפול של הבקקס, אני יכניס את הג'יפ ויגיד לו להרכיב את כל ההינע לפני הכל ולתת לי לעשות סיבוב.
זה נראה לי הדבר הכי נכון לעשות, תקנו אותי אם אני טועה.
תודה רבה ושבוע טוב לכולם ולחנן בפרט.
צודק לחלוטין דורון, איך נקראת הביצה עצמה שנמצאת על הסרן?
תודה דורון.
ועכשיו נחזור לסורנו.
הגעתי למוסך בבוקר ואמרתי להם רק להרכיב את גל ההינע ולעשות סיבוב. אני עובד לידם אז אני יעשה את הסיבוב ונראה לי שהעדיפות היא שאשאר שם בזמן ההרכבה כי זה מעט מחשיד. אני לא רואה צורך בפירוק הדיפרנציאל לחינם אם הבנו שגל ההיניע לא מעביר כוח לדיפרנציאל כרגע.
אוקי אז ככה, גל ההינע הורכב, ידית ההילוכים נמצאת במצב של 2X4 והרכב נוסע כמו שצריך זוויות וסיבובים מצויינים.
תודה רבה לכולם.
ועכשיו לבעיות החשמל המוזרות של הרכב הזה (סופה עם אופי).
יופי שמח לשמוע..
אז כנראה שנסעתם במצב 4X4 בכביש?
כמה שזה מפדח, כן.
לפחות למדנו מהסיפור הזה כל כך הרבה, ובנוסף למדנו שצריך לקנות כלים ולהתחיל לעבוד עליו לבד עם עזרתכם המעולה.
בכל מקרה כל החלקים שהחלפנו (תפוחים בולם הגה ומחזירי שמן) היו צריכים החלפה, היו חופשים גדולים בגלגלים וזה פתר את הבעייה הבולם הגה היה מפוצץ, הכל לטובה.
תודה רבה לכל מי שעזר באמת אתם גדולים.
איזה חופש היה\יש בביצה שאמרת שצריך לסדר?
בדיפרנציאל היה חופש שהמכונאי אמר שצריך לבטל.
לאחר קריאה מעמיקה במאמרי האתר שניתנו לי על ידי בן (משתמש בפורום) הסתבר שהחופש הוא טבעי, (דיפרנציאל פתוח).
אגב בעיות החשמל, יש למישהו מושג מה יכול ליהיות ההסבר שכל לוח השעונים לא פועל וכשאני שם רוורס כולו חוזר לפעילות? בצורה קבועה לא פעם ב...
שלום. נסעתי לעשות כוון פרונט, חודשיים אחרי ערגול קפיצים. האם מקובל לתקן זוויות ע"י הוספת שימסים בין הסרן לקפיץ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
שלום. נסעתי לעשות כוון פרונט, חודשיים אחרי ערגול קפיצים. האם מקובל לתקן זוויות ע"י הוספת שימסים בין הסרן לקפיץ?
בספר הרכב יש אזהרה לא לחמם או לכופף את הסרן ע"מ להגיע לשפיעת אופן נכונה. זה לא מה שהשימס עושה?
שימס זה בסדר.
זה חלק פיזי שדוחפים והוא מייצר מרווח קשיח.
הוא לא כיפוף וחימום שמוזכרים בספר.
אני חושב שמה שמוזכר בספר מכוון כלפי זווית אחרת.
זווית שאין לה כיוון פשוט למעט החלפת בול ג׳וינט
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafpeleg
אלה לא שימסים אלא קלינים, וכן.