-
תגובה: אני שוקל למכור את הדיפנדר - יש משהו דומה מבחינת מפרט , אבל חדש ב15 שנים ?
כמו שאמרתי...
עוד רעיון שעלה לי ובטוח שהאישה תאהב - קנה ריינג', עד 2002- אחלה אוטו...
ואל תתייחס למכפישים..
-
תגובה: אני שוקל למכור את הדיפנדר - יש משהו דומה מבחינת מפרט , אבל חדש ב15 שנים ?
פראדו 99 או 2000 מעט אלקטרוניקה יחסית, לדוגמא הגז עדיין עם כבלים. אמין, נוח עבירות מצויינת וזול.
-
כמי שהרגע ערק למחנה השני אם הנסועה השנתית נמוכה אז למה לא רנגלר?
איני בקיא במחירי הרכבים שהוצעו לך ומה התקציב שלך אבל רנגלר שנת 2007 הוא אופציה לא רעה.
-
כל נושא ה"פחד מפני האלקטרוניקה" לא מעיד עליכם לטובה.
מדוע אלקטרוניקה כל כך מפחידה אתכם???
רכב עם אלקטרוניקה הוא רכב יותר אמין יעיל חזק וחסכני בדלק.
במקרה של תקלה ניתן לקבל קוד תקלות, ואפילו יש הוראות יצרן מפורטות לאיתור תקלה.
אז מה כול כך מפחיד באלקטרוניקה?
אם אתם חושבים ש"מכני טיפש" לא מתקלקל אתם טועים ובגדול.
יש לי הרגשה שאתם יודעים זאת אבל לא מוכנים להודות בזה...
אחד לאחד, רכב עם אלקטרוניקה הרבה יותר אמין מרכב בלי.
אז צאו מהמערה וברוך בואכם למאה ה 21 (שהתחילה כבר לפני 13 שנה לידיעתכם).
ולפותח השירשור..
תבדוק לנד קרוזר פראדו מ 2001 והלאה.
משנה זו הרכב הגיע עם מנוע 1kd-ftv עם 163 כוח סוס.
מותק של מנוע, הרבה מאוד מומנט וכוח מתפרץ, רכב מאוד אמין.
על אף שהוא אוטומטי, הוא רכב מאוד מאוד זריז (ברמה של סופה ויותר)
גם בשטח הוא מצוין כסטנדרטי, ועם כמה שיפורים (נעילה קידמית והגבהה) הוא מכונת עבירות לא רעה בכלל.
בכביש הוא עושה עבודה מצוינת, שקט נוח ומפנק, עם מהירות שיוט של 110 ויותר ללא בעיות.
אם אתה לא מגביה אותו, אפשר אפילו להשחיז קצת בסיבובים.
תצרוכת דלק של 1:9
וכן, הוא עם אלקטרוניקה...
-
מוני - בבית אני מתקן גם דברים אלקטרוניים בתור תחביב, מחליף קבלים ונגדים וכו - אז פחד מאלקטרוניקה אין לי ,
העניין זה שאם יש לך תקלה בשטח ואתה צריך קוד תקלה , בתור התחלה אתה צריך סקאנר איתך , שזה לרוב משהו יקר ,
ובתור המשך יש יותר סיכוי שהתקלקל איזה חיישן מצערת /אוויר/חמצן/ABS וכו' שאין לך להחליף על הדרך,
והסיכוי להגיע הבייתה על גרר ולא להמשיך את הטיול אחרי שעה , גדול יותר מאשר רכב "טיפש"
מה דעתך?
-
הנה הUBER פולני התעורר.
האדם האחרון שאמור לפחד מאלקטרוניקה זה החבר אמיר בא (פה אני יכול למלא דף עם היכולות שלו, אבל נפסח לא למלא לו את הראש)
אבל....אדם זה יצור של הרגל, והוא עוד פולני עקשן במיוחד אז.....העתיד די ברור, עוד מעט יפתחו שירשורים על קפיצים ונעילות לראב4...
הרוסיות תמיד מקבלות מה שהן רוצות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
העניין זה שאם יש לך תקלה בשטח ואתה צריך קוד תקלה , בתור התחלה אתה צריך סקאנר איתך , שזה לרוב משהו יקר ,
נייט טבריש
אתה לא צריך כלום שעולה יותר מ6-7$
כול השאר-זהה.
-
אמיר אם יש לך רקע באלקטרוניקה, על אחת כמה וכמה אתה לא צריך לפחד ממנה.
כמו שאמר גו (שהוא רד נק אמיתי, ועדין ממש לא מפחד מאלקטרוניקה) סקנר עולה היום גרושים.
אתה יכול למצוא אותם ב 12$ בדיל אקסטרים (משלוח חינם עד הבית)
ואני בטוח שגו יכול למצוא לך גם יותר זול.
סופות מסתובבות כבר 20 שנה עם מנוע מוזרק ושלל חישנים.
והבעלים שלהם (בדרך כלל רד נק סגנון ישראלי) לא מודעים בכלל לאלקטרוניקה, עד כדי כך היא אמינה.
אז מה? נפסיק לנסוע בסופה כי "חישן קרנק יכול למות לי פתאום" ?! אני לא רואה את זה קורא.
אתה כל כך מפחד מתקיעה? צא לשטח עם כל החישנים ספר בארגז כלים.
הם לא עולים כל כך הרבה כסף, ולא תופסים מקום.
לי זה נראה מאוד מטופש, אבל אם זה מה שירגיע אותך, לך על זה.
-
זה בדיוק מה שאמרתי על דרור, בשירשור אחר... כאילו שהסופה שלו לא "אלקטרונית/ממוחשבת ולמה הוא לא עובר לאיזה CJ, עם ידית הילוכים של אופניים, להגביר טורים בעלייות...
אבל מה הקשר בין ידע/כישרון באלקטרוניקה לקילקולים בשטח? ונגיד שיש לו סקאנר, נראה לך שמישהו (גאון אלקטרוניקה ככל שיהיה) יפרק וליחים ויאלתר חיישן קראנק שהלך לעולמו באמצע מעלה?
אני נסעתי שנים עם "מוסך נייד" באוטו בכל טיול (למזלי), כולל מחשב דיאגנוסטיקה מתוחכם מאוד, אבל זה לא היה עזר אם חיישן ה-MAF היא "הולך" או הקראנק או ..
זה הפחד שלהם, של פחדני האלקטרוניקה האלה (ואני בניהם) - פשוט, היום אין ברירה. אם רוצים איכות חיים מינימלית ורכב יותר חדש, אין אופציות "ברזל" ללא אלקטרוניקה, ברמה כזו או אחרת...
אין ברירה - או CJ ו/או דיפנדר DTI ודומיהם או ... ברוכים הבאים למאה העשרים ואחת...
-
כולנו נוסעים על רכבים משופעי אלקטרוניקה, מחשב מנוע, מחשב גוף, מערכות בקרת אחיזה וכו' וכו'
טפו, טפו - כמה מאיתנו נתקעו בלי יכולת תזוזה בגלל כשל מחשב / חיישן ? בדרך כלל שיש תקלה זה מתחיל בנורה צהובה ואם יש צורך הרכב נכנס למצב של Limp Home -צליעה הביתה. (לפני יותר מ 10 שנים אני נתקעתי בזכות רכב צרפתי שהלך לו המחשב, אבל זה באמת בחברה ידועה לשמצה במערכות החשמל שלה, גם החברה הזו מנסה להשתפר מאז).
מי שמפחד מהנורה הצהובה אין ממש רכבים שאפשר לקנות היום, האפשרות היא לקנות רכב בן 20 שנה ולהתפשר בכל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
כולנו נוסעים על רכבים משופעי אלקטרוניקה, מחשב מנוע, מחשב גוף, מערכות בקרת אחיזה וכו' וכו'
טפו, טפו - כמה מאיתנו נתקעו בלי יכולת תזוזה בגלל כשל מחשב / חיישן ? לפחות אחד... אני:(. ככה זה באנגליות (וגם בסופה הלך לי חיישן קראנק בחורשן - טחנו אותי במחיר הדרוזים שם):mad: אבל עדייין לא הייתי עובר ל-CJ :cool: בדרך כלל שיש תקלה זה מתחיל בנורה צהובה ואם יש צורך הרכב נכנס למצב של Limp Home -צליעה הביתה. (לפני יותר מ 10 שנים אני נתקעתי בזכות רכב צרפתי שהלך לו המחשב, אבל זה באמת בחברה ידועה לשמצה במערכות החשמל שלה, גם החברה הזו מנסה להשתפר מאז).
מי שמפחד מהנורה הצהובה אין ממש רכבים שאפשר לקנות היום, האפשרות היא לקנות רכב בן 20 שנה ולהתפשר בכל.
כולם מפחדים.. אבל מתגברים.
-
נו באמת, לא קצת הגזמנו??
אז עכשיו כל אחד יפשפש בזכרונו למקרה שקרא לבן דוד רחוק עם תקלה אלקטרונית פעם, לפני הרבה זמן.
אפשר לחשוב שמנוע "טיפש" לא יכול להדפק.
מנוע שהתחמם, קרבורטור שנסתם או חלק ממנו נשבר.
ואחרי הכול היכן אנחנו חיים? באפריקה?
מכסימום נתקעים, החברים גוררים אותך לכביש הקרוב (מכסימום 10 קילומטר) ומשם הביתה.
שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני מוקסם ממנוע ברזלים טיפש.
בבית יש לי CJ7 על טהרת הקרבורטור.
מכסימום נתקע, מרבצים עם פטיש 2 קילו והוא נוסע..
אז זהו שלא, אם הוא נתקע אתה צריך לדעת יופי מה אתה עושה.
ואם הפטיש של המפלג נשבר (וזה קורא) אתה בבעיה.
ברור אפשר לקחת פטיש ספר, אבל גם חישן ספר אפשר לקחת.
קימות עוד לא מעט תקלות שיכולות להשבית את הרכב.
בקיצור, רוצה פשוט, קנה רכב אספנות וסע להנאתך (זה מה שאני עושה) אבל זה ממש לא רכב יום יומי נוח.
רוצה רכב נוח ליום יום, סע עם אלקטרוניקה, והרבה ממנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
מוני - בבית אני מתקן גם דברים אלקטרוניים בתור תחביב, מחליף קבלים ונגדים וכו - אז פחד מאלקטרוניקה אין לי ,
ובתור המשך יש יותר סיכוי שהתקלקל איזה חיישן מצערת /אוויר/חמצן/ABS וכו' שאין לך להחליף על הדרך,
והסיכוי להגיע הבייתה על גרר ולא להמשיך את הטיול אחרי שעה , גדול יותר מאשר רכב "טיפש"
מה דעתך?
סקנר לאנדרואיד
https://play.google.com/store/apps/d...l.torque&hl=en
-
זו רק האפליקציה - ד"א. עובדת מצויין אצלי (ריינג') וגם עבד על כמה גראנד צ'רוקים (בדקתי לפני קנייה, לחבר. וגם אחרי הקנייה)..
צריך גם סקארנק בלו-טוט', שעולה בערך $15 (לא עובד על דיזל אנגלי)...
לדעתי שווה כל גרוש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
בקיצור, רוצה פשוט, קנה רכב אספנות וסע להנאתך (זה מה שאני עושה) אבל זה ממש לא רכב יום יומי נוח.
רוצה רכב נוח ליום יום, סע עם אלקטרוניקה, והרבה ממנה.
סיכום מצויין של השרשור הזה +1
-
-
רגע. חכה. מה אתה ממהר - ולמה הוא יחבר את זה?
שיקנה אוטו קודם..
-
עזוב, מדובר בפולני.
הוא יקנה ציוד מעבדה באלפי דולרים לפני שבכלל יחשוב איזה רכב לקנות, מכיר אותו.
-
ג'ו , מה אתה מפרסם את העניין , אתה הורס לי את התדמית ...
-
אמיר, כל זמן שהשרשור ימשך אתה פטור מקבלת החלטה. בנתיים הולך לך טוב. כפי שדיברנו, אתה מוזמן
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2