תגובה: הנה עוד צרה מגיעה ושיהיה לכולנו בהצלחה עם הרשיון
כרגיל אתה מקצין.
בכל פעולה של אכיפת חוק יש אלמנט של כפייה וזה בהחלט סוג של אלימות. במיוחד כשאזרח אינו יכול להתגונן מפני שרירות לבו של האוכף - שרירות לב שלהבדיל מעבודת המשטרה שהקנסות שהיא מטילה לא זורמים לקופתה וששוטריה לא עובדים על אחוזים ובונוסים, במקרה הזה עלולה להיות מונעת על ידי רצונו של האוכף למלא מיכסה ולזכות באחוזים/בונוס כספי. זה בהחלט יכול להביא לחשד שה"אכיפה" לא מתבצעת לשם שמירה על החוק אלא רק לצורך רווח אישי של האוכף.
שים לב שיש קונצנזוס כמעט מוחלט לגבי אופן עבודת פקחי העיריות.
לתת לאנשים שעובדים על מיכסות, אחוזים ובונוסים את הכוח להשחית בדמות סמכויות שיטור - זה כמו לעשן בבונקר מלא חומרי נפץ.
אבל מדינת ישראל כבר מזמן הולכת על פי תהום. לא סתם מעשנת בבונקר התחמושת, אלא מדליקה בו מדורות. הפיצוץ הגדול עוד יגיע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
אני מרוצה מזה שאתה מתחיל להתגעגע לשוטרים ישנים וטובים..
אפשר למנות את שופטי בית המשפט העליון חס וחלילה ,משחררים מחבלים אבל מכניסים ל 3 שנים אחד שזרק נעל על שופטת.להיות פקחים עירוניים עם סמכויות של שוטרים
נוכל לקבל פקחים עם שיקול דעת,אחריות, שבונוס כספי לא יגרום להם להתעלל סתם ככה באזרחים תמימים.
אולי אני חי בכוכב אחר אבל לא נתקלתי עדיין בפקחים גסים ואלימים , אתה חי בשוויץ במקרה ????מי שנתקלתי בו הרג אותי ברכות.
דווקא כן נתקלתי באלימות של אזרחים כלפי פקחים.
נראה לי שאתה באמת חי בכוכב אחר.
בעוונוותיי, כשהייתי סטודנט, עבדתי בפיקוח חנייה בבאר שבע כחצי שנה. כל שאר הפקחים היו גם סטודנטים ובאופן כללי, אחלה אנשים. ברמה שהיא בוודאי מעל הישראלי הממוצע.
מכסות? שמענו שמועות על כך. שאם מישהו יחזור באופן קבוע מאיזור שבו נותנים 20 דוחות בממוצע עם חמישה דוחות יקראו לו לבירור. זה גם הגיוני. מי מאיתנו לא נמדד על עבודתו? ואם פקח או כל אדם אחר לא ימדד בעבודתו במוקדם או במאוחר הוא לא יעשה אותה. זה לא אמור להיות ככה אבל זה ככה. גם לראש הממשלה וגם לרמטכל.
אלימות? חד סטרית בלבד. כלפי פקחים והיו מקרים רבים מאוד. בונוס? נאדה, אלא אם אפשר להחשיב יבלות כבונוס.
רכב חונה כשרובו באדום לבן והקצה שלו נוגע באפור? אין דוח. הקצה נוגע בכחול לבן ויש כרטיס חניה? אין דוח. אם יש ספק אין ספק, תמיד לקולה ולא לחומרה.
אגב, נעשה פעם מבצע של כמה ימים שבהם לא חולקו דוחות, לרגל חול המועד או משהו כזה. לקח בדיוק חמש דקות עד שהבהמות המקומיות קלטו את זה ועצרו רכבים באמצע הרחוב והלכו לסידורים. בימים האלה לא היתה כל תנועה בעיר העתיקה. שיתוק מוחלט.
אכן יש מכסות ואכן יש שוטרים ופקחים שרמתם המוסרית דומה לקליפת שום,אך הם לא הרוב
לפני מספר חודשים זוגתי קיבלה דו"ח על אי עצירה במעבר חציה,דוח שיקרי
בהתייעצות עם עו"ד מוכר בפורום הוחלט לשלם וזהו,וכך היה,
אך אני בשקט כתבתי מכתב תלונה למח"ש על מתן דו"ח שיקרי
בבירור קצר-אותו שוטר נגרע ממצבת כח אדם במתנ"א ונקנס=רעייתי קיבלה מכתב מנומק-הדו"ח בוטל והמחאה של מ
י היתה מצורפת לדו"ח0 המרכז לקנסות)אז מה אם זה לקח חודשים?
גם בקרב פקחי התנועה יש תפוחים רקובים-אני שמח שיצאתי מהמערכת ההיא-נמאס לי להיות דון קישוט
אז יש בדבריו של דרור הרבה מהאמת אך ההכללה אינה נכונה
דרך אגב-נושא התלונה למח"ש היה=מרמה והפרת אמונים של עובד ציבור כלפי אזרח וכלפי מעבידו-
שבוע טוב
אז פקחי החניה אני מכיר כאן בחולון הם ממש לא צעירים ובטח לא סטודנטים. רובם ותיקים מאוד ורחוקים מלהיות "אחלה" או "נחמדים".
"קולה" זו מילה שלא קיימת בלקסיקון שלהם במובן של "הקלה". אולי של קוקה קולה. כמו שאמרתי וזה מנסיון. רכב שחונה ברחוב שלי בכחול לבן ובערך 20-30 ס"מ חורגים לתוך האדום לבן = דו"ח. וזה קורה כבר ב-06:00 בבוקר. היה כאן שכן בבניין ליד שהיה שיפוצניק/אנסטלטור או משהו דומה שהיתה לו ונדורה עם עגלה. בעיה אמיתית בחנייה ולא תמיד היה יכול לדחוס את כל הרכבת הזו לחניית כחול לבן, בטח אחרי שהעיריה מחקה עשרות מטרים של כחול לבן בכל רחוב וצבעה אותם באדום לבן. הוא היה חוטף דו"חות על ימין ועל שמאל והיה קם כל בוקר בחמש וחצי להזיז את האוטו. זה טירטור לשמו.
אחר כך היה סיפור חניות הנכים. ברחוב מסוים נערכו עבודות צנרת, פתחו את הכביש ובוטלו שם עשרות מקומות חנייה. אז את חניות הנכים (עם שלט ומספר רכב ספציפי) הזיזו לרחוב מקביל. הסתיימו העבודות, הרחוב נסלל מחדש ונפתח לתנועה והנכים חזרו לחנות במקומות השמורים המקוריים, אבל בעיריה לא טרחו להסיר את השילוט ברחוב האחר וכל מי שחנה שם חטף דו"ח. לקח חודשיים שלושה עד שטיפלו בזה, בינתיים אנשים חטפו ובטח גם שילמו הרבה כסף.
המנוולים האלה גם מתחבאים במקומות ספציפיים שבהם יש בעיית חניה/עצירה - ליד גני ילדים וכו', היכן שהורים מגיעים בשעות ספציפיות להוריד/לאסוף ילדים קטנים. כל מי שיש לו פעוטות בגן יודע שלמרות שבעיריה משתדלים ולמרות שהורים ממהרים לרשום את הילדים כדי שיהיו משובצים קרוב, מכל מיני סיבות זה לא תמיד מסתדר וילדים לא תמיד משובצים לגן שקרוב לבית. לפעמים צריך לנסוע קילומטר-שניים כדי להביא ולהוציא ילד, ואם נורא חם או שיורד גשם, נאלצים לנסוע באוטו, לחנות באדום לבן או על מעבר חצייה ואז הפקחים חוגגים. החוק היבש אולי לצידם, אבל זה מעצבן רצח. ותחשבו על אמהות עם שני ילדים שכל אחד מהם בגן אחר?... זה בדיוק איפה שאנשים מצפים לקצת התחשבות, ואיפה ששוטר אומר לך בכריזה להזיז את האוטו, הפקחים לא מבזבזים זמן - הם שולפים מצלמה, מצלמים את מספר האוטו ומיד בורחים. יעילות מרשימה. באמת. לא נותנים לחיות.
דרור
אני גר ברחוב קטן שיש בו גן ילדים
בלי פקחים ודוחות החיים שלנו ברחוב הזה הם סיוט מתמשך.
הורה ממוצע יכול להחנות את הרכב שלו כאשר הוא חוסם חניות של דיירים
כל עוד זה רק בשביל להוריד את הילד במהירות ולחזור לאוטו ניחא.
אבל תמיד זה מסתיים בזה שההורה נכנס לגן מקשקש עם הגננת עם שאר ההורים
וכשדייר נכנס לגן לשאול מי חוסם? הוא תשובה ישראלית טיפוסית "מה הלחץ ? שניה אני בא" וממשיך בשלו.
אתה מציג פה כאילו האזרחים הם נופת צופים אזרחים למופת והפקחים הם הרוע בהתגלמותו.
דוגמא משבוע שעבר:
הדיירים ברחוב מגדלים עצים שצמודים לגדר שלהם
אחרי זמן העץ גדל והענפים עוברים למדרכה ולמעשה חוסמים אותה למעבר.
אחד השכנים קיבל התראה מפקח ולא עשה עם זה כלום.
במקרה הגעתי מהעבודה וראיתי את הפקח מסתובב ומחפש משהו
שאלתי מה הוא צריך והוא אמר שהוא מחפש את השכן להודיע לו שוב
לגזום את הגדר כי הוא אמור לתת לו דוח אבל הוא ממש לא רוצה לגרום לו להוצאה כספית.
וזה לא פקח סטודנט וגם אם הוא לא מבדיל בין "לקולה" לקוקה קולה הוא עדיין אנושי ומתחשב
יותר מהרבה כאלה שיודעים לאיית ולהבין את המילה "לקולה".
ההתנשאות והזלזול שלך בפקחים בוודאי באה לידי ביטוי במגע שלך איתם
ואם אני הייתי פקח שמזהה במקצת מההתנשאות הזו לא הייתי מעגל לך אפילו קצה מילמטרי של חריגה.
נראה לי שפקחים הם תבנית נוף האזרחים עליהם הם מפקחים.
מושיק, מצטער לקלקל לך, אני אישית לא קיבלתי דו"ח חניה כבר יותר מחמש שנים.
הדו"ח האחרון היה זה שתיארתי כמה תגובות למעלה, כשהפקח עצמו טען שטעה. גם הוא בוטל, אחרי שטרטרו אותי קצת.
אבל אני מסיים לעבוד בשעה אחת וחצי בלילה ומגיע הביתה - ואני לא גר בת"א אלא בחולון, רחוב קטן ושקט, וחיפוש חניה לוקח לפעמים עשרים דקות ויותר.
שכנים חטפו כאן על חריגות זעירות ממש. מי שיש לו אוטו ארוך וחורג קצת לאדום-לבן, אכל אותה. אז תקום לפני שש להזיז את האוטו? לאן בדיוק? מה שאתה מסרב להבין זה אנחנו לא נגד אכיפת חוק, אבל מצפים לקצת התחשבות - לא בעבירות מובהקות של להכעיס אלא למקרים האלה שיש ספק.
ואם כבר עצים וגיזום - מקרה בדיוק כמו שאתה מתאר, שקרה בבניין הקודם שגרתי בו. לפני עשר שנים בערך. פקח רשם דו"ח לועד הבית על עץ שלא נגזם והפריע להולכי רגל שצועדים על המדרכה, אבל אותה עיריה מצד שני חודש קודם לכן בתשובה לפניית אותו ועד בית סירבה לגזום את העץ אבל גם לא הרשתה לאותו ועד בית לגזום את העץ באופן יזום כי לטענתה מדובר ב"שטח ציבורי" וב"חזות העיר"... אז של מי השטח? של הבניין או ציבורי? לגזום או לא? מי יקבע מתי גוזמים ומתי לא? מצד אחד אל תגזום, מצד שני תחטוף דו"ח כי לא גזמת?...
ולמה באיזור שבו מצוקת חנייה תמידית עובדי העיריה מקפידים לערום את הגזם רק בחניות כחול-לבן? - והוא מחכה שם יומיים-שלושה עד שיבואו לאסוף אותו?... ובינתיים מצוקת החנייה רק גוברת? עם עשרות מטרים של אדום לבן שממילא לא חונים בהם, אפשר היה לערום שם את הגזם בלי שיפריע ויגזול מקומות חניה יקרים. מבלי לקבוע שמדובר ב"רוע" וב"כוונה תחילה", התחושה היא שבעיריה משתינים על האזרח בקשת.
כל אלה קטעים רגילים של התנהלות רשויות מול אזרחים. לא שכל האזרחים טלית שכולה תכלת, אבל גם לא כל הפקחים. ומכיוון שבד"כ מדובר באנשים נורמטיביים שאינם עבריינים באופיים ובקנסות בסכומי כסף ניכרים, אולי היה ראוי לבחון היטב את התנהלות הפקחים כדי למנוע מקרים של דו"חות לא מוצדקים או מקרים של ספק ושל התעמרות נטו באנשים שגם כך לא קל להם. אבל כנראה שפוטנציאל ההכנסה מדו"חות מעוור ומסנוור את עיני המדינה...
עכשיו תחשוב שאותם פקחים יקבלו פתאום כוח רב כמו סמכויות שיטור תנועה. מזה בדיוק אני נחרד. תהיה חגיגה של דו"חות לא מוצדקים ברמות שלא הכרנו. עם כל הכבוד לשמירת החוק - אנחנו לא חיים בקסרקטין טירונים. גם אתה מודה שמבלי משים אתה מבצע מדי יום כמה עבירות קלות בלי להרגיש - ואני אומר שלא על כל שטות צריך לחטוף. שלטון פחד זה בדיוק מה שאנחנו לא רוצים ולא צריכים.
אנחנו מדברים על הצורה שבה פקחים אוכפים את החוק, ועל הסכנה האיומה שבנתינת סמכויות כה נרחבות וכה כוחניות לידיהם.
היי ערב טוב אני עוקב אחרי ההתפתחות ואני חייב להגיב אני גר ברמת גן בשכונה שקטה וצפופה ליד גן ובית ספר אצלנו מצוקת חניה היא בעיה מאוד גדולה לכולם 2 רכבים ויותר ופשוט אין חניה אז כמו שהרוב אומר אכלת אותה אז זהו שלא יש לנו ועד שכונה מאוווווד חזק ויש הסכם לכול דירי השכונה בעלי תו חניה אזורי מותר לעמוד בכול מקום עד השעה 8 בבוקר ופה ניכנס האפקת של הפקח או הפקחית ישנם ימים שבשעה 7 בבוקר עוברת הפקחית עם הגרר ומתחילה או מנסה לגרור רכבים למרות ההסכם ולא כול כך משנה הסיבה עד שפעם אחת הגרר ניסה ליגרור לי את הגיפ ואז ירדתי למטה התחילו הצעקות של הפקחית למרות שלא צעקתי היא צעקה כי התחלתי לצלם אותה ואת השעון לתעד את השעה והזהרתי את נהג הגרר שהוא לא יצליח ליגרור את הגמל כי הוא נעול בהילוך ויגרם נזק בקיצור כמו שאמרתי ליגרור לא הצליחו הפקחית סירחון של בן אדם אכלה כמו שאומרים זזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזזז והיא בבעיה עם ועד השכונה שממרר לה את החיים אז מה שצריך זה לדעת להישתמש בדמוקרטיה לטובתך
אנחנו בבעיה קשה מאוד רבותי גם ככה רמת השיטור במדינה שואף לאפס אז אני לא רוצה לחשוב מה יהיה אם אותה הפקחית או הפקח יהיה להם כוח עלינו על זה נאמר עבד כי ימלוך הגיע הזמן לעשות מעשה ולהתחיל להפגין אנחנו ציבור מחזיקי הרישונות נהיגה ובעלי הרכבים ציבור שמשלם המון אם לא בין הגדולים במדינה שלא מקבל תמורה אפסית תמורת המיסים שמשלם חומר למחשבה
חחחחחחחחחחחחח לא חשבתי על מהפיכה אבל יש על מה לדבר בעינין אבל מה שבטוח הוא לא תמצא הגיון בשום משרד ממשלתי לצערנו מי שמגיע לכיסא שוכח מאיפה הוא מגיע ומשם מגיעות הגזרות ולגבי הלפידים נשתמש בהם לצורך הדלקת מדורות וקומזיצים כי אנחנו ציבור משלם מיסים מנסה לחיות ויודע לקטר מעבר לזה לא ניראה לי שיצא משהו אבל מחר יום גדול הגרנד שלי יוצא מהמוסך אחרי השתלת סרנים וזרועות ונעילות אז תעשה חיים וחבל על העצבים
מירון ומושיק.
אינני מכיר אותכם אישית ולכן אחרוג ממנהגי ואנסה להיות עדין בניסוח.
אתם נאיבים או משהו?
צעירים, אחרי שיעור באזרחות.. תאורטית?
רציניים או סתם פרובוקטיביים, שלא ממש מתכוונים למה שאתם כותבים?
אין צורך לענות.. באמת..
מבלי לדרוך על יבלת כזו או אחרת, אמיתית או מדומה, איך בכלל אפשר לא להכליל?
המשפט "אתה מדבר בהכללות" ו"פוגע באוכלוסיה שלמה" ועוד פנינים מטופשים שכאלה, לדעתי, רק מצביעים על (חוסר) הרצינות של הדובר.
איך אפשר בכלל לא להכליל, ועדיין לשמור על איזהו אינטגריטי באמירה?
אי אפשר! כולם מכלילים ובאוכלוסיה של מעל שלושה אנשים אין בכלל אפשרות לא להכליל ולדבר לגופו של אדם... מי מכיר את כל השוטרים ואת כל הפקחים (למיניהם) שיכול להפריד ולדבר "נקודתית" על כל אחד?
קישקוש.
לעניין העברת הסמכויות לפקחים (ואני לא מדבר על גאוני המגזר ויחידי הסגולה וחדורי השליחות באשר הם - אני מכליל. מדבר על הפקחים כאוכלוסיה/קבוצה).
יש שוטרים כאלה ואחרים אבל כולם עוברים מספר מסננות עד שמתקבלים לעבודה (ויש טובים וטובים יותר) ויש עליהם מספר רמות של פיקוח, במהלך כל נקודה בקריירה וכל שנייה בתפקיד והכשרת שוטר "פשוט" אורכת כשנה ויותר (במידה כזו או אחרת של עומק והצלחה..) והשוטר מחוייב, בסופו של דבר לחוק ולחוק בלבד - כמו בצבא בדיוק, מבלי להיות ציני, הנהלים לגבי פקודה בלתי חוקית ברורים לחלוטין ולעולם שוטר לא ימלא פקודה שנתנה בניגוד לחוק ו/או לעבור על החוק (ואם כן, מגיע לו כלמה שיקרה לו.. ראה סיפורו של יוסי).
יתכן שניתן היה לשפר את המסננת ולהדק את הפיקוח ו להשקיע יותר בהכשרה ולהשיג תוצאות טובות יותר אבל בסה"כ יש את המערכת הזו ויפה סיפורו של יוסי להמחיש זאת.
זה לגבי השוטרים.
מה לגבי הפקחים?
מסננת קבלה לעבודה?
הכשרה?
מקצועיות?
פיקוח?
הפקת לקחים?
מחויבות.. למי?
עם כל הכבוד לסטודנטים שאחראיים על רישום דוחות חנייה, הם לא נדרשים להכשרה ולמקצועיות של שוטר, יהיו אינטליגנטיים ומוכשרים ככל שיהיו.
הם עדיין עובדים בעבודה זמנית והכשרה ומקצועיות שמתלווים אליה.
אני רוצה לספר לכם על החלטה של בימ"ש עליון, בקשר למחוייבות לאובייקטיביות...
עורכי הדין שעובדים במחלקות המשפטיות של הרשויות המקומיות, למעשה, אינם עובדים של הרשות. הם עובדי מדינה, שבאופן מעשי, מקבלים את משכורתם ממשרד המשפטים ולכן, לכאורה, אין להם כל מחויבות לרשות המקומית... לכאורה..
במספר משפטי חנייה, לפני מספר שנים, עלתה הטענה שאזרחים לא קיבלו הודעות לתשלום קנסות חנייה על פי דין - היינו, מכתב רשום, עם אישור מסירה.
דרישת החוק היתה (והינה) שהרשות צריכה להוכיח מסירה שכזו. הדרך לעשות זאת (לכל אזרח/רשות) היא להציג את אישור המשלוח הרשום, כפי שניתן מפקיד/ת הדואר ו/או אישור המסירה שנרשם ע"י הדוור.
עורכי הדין (התובעים!!) של הרשויות הציגו בפני בתי המשפט את הרישומים הפנימיים של העיריות (טבלאות מציינות באופן סתמי "נשלח בדואר רשום") והצהירו שהם, התובעים, מצהירים על נכונות ואותנטיות הדוחות שמציינים "משלוח בדואר רשום" - בניסוח משפטי, מדובר על רשומה משפטית, שמתקבלת כהוכחה לנכונותה (הנתנת לסתירה, אבל זה סיפור אחר.. במקצת), כמו תדפיס חתום של טאבו, רישום פלילי, מזכר של שוטר ועוד..
בסופו של דבר, קבע בית המשפט העליון שהגם שהתובעים האלה הינם עובדי מדינה ולא עירייה, והגם שהם מחוייבים לדין ולא לרשות המקומית אין לקבל את הצהרתם כמות שהיא, משום שעצם העובדה שהם מייצגים את העירייה, שמטרתה הכנסות מדוחות חנייה (כך לפי בימ"ש עליון), עלולה להביא לניגוד אינטרסים ולכן אסור לקבלה כמות שהיא ונדרש רישום של הדואר.
או, במילים אחרות, התובעים, שכבודם במקומו מונח והם מחוייבים, לפי החוק, לחוק ולבית המשפט לפני הכל, לא אמינים על בית המשפט, בכל הנוגע לענייני חניות ועירייה...
עכשיו הפקחים... הם אפילו לא עורכי דין..
ואם זה לא מספיק.
בעקבות ריבויי המקרים בהם פקחי עירייה רשמו דוחות סתמיים ולא חוקיים לרכבי נכה, עלתה בכנסת הקודמת הצעת חוק, לאסור על פקחי הערייה (בלי להכליל - כך, בגדול, לשון הצעת החוק..) לרשום דוחות לרבכים הנושאים תו נכה. בכל פעם שפקח "יאתר" עבירת חנייה של רכב נכה, יאסר עליו לרשום לו דוח. הפקח יצטרך להזעיק שוטר, שיבחן את הנסיבות ורק הוא, השוטר, יהיה רשאי, אם עלה הצורך החוקי בכך, לרשום דו"ח חנייה לרכב נכה.
מירון ומושיק.
גם בימ"ש עליון וגם בית המחוקקים (לטוב ולרע) הביעו את דעתם על האובייקטיביות והמקצועיות של העיריות ועובדיהם, בכל האמור באכיפה חוקים ואובייקטיבית של החוק - ואתם נעלבים מהכללה...
לאכוף חוקי תנועה - חשוב מאוד.
חשוב מכדי להפקיד זאת בידי פוליטקאים ובירוקרטים, שכל מטרתם לצמצם את הגירעון בקופת העירייה..
וואללה, התעייפתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני רק מזכיר לך שאחד מיקירי המערכת הוא פקח בדימוס...
לא יפה ככה
יקירי,
גם אני מכיר פקח אחד או 2 בדימוס, אנשים נפלאים ואני חולה עלייהם
מה לכול זה ולנושא השרשור?
היוצא מהכלל קובע את הכלל.
יהיה שמח.