חברים הקשור הזה נועד לעזור לנו להימנע מלפגוש את הניידת של משרד התחבורה
לכן בואו לא נעמיס אותו בדברים שלא קשורים לנושא , ניתן לפתוח דיון נפרד לכל שאר הדברים
Printable View
חברים הקשור הזה נועד לעזור לנו להימנע מלפגוש את הניידת של משרד התחבורה
לכן בואו לא נעמיס אותו בדברים שלא קשורים לנושא , ניתן לפתוח דיון נפרד לכל שאר הדברים
להיפך. כבר יש שרשור אחד לדיווחים. עדיף לנהל את הדיונים בשרשור הנוכחי שממילא נפתח בטעות.
אני פונה לכל המתחסדים פה (ומי שמכיר אותי יודע שאני רואה מנייק על שלל תפקידם אני נתקף בחלחלה):
לפני כחודש רכשתי לי גיפון קטנטן (שמוצע למכירה, בין יתר הסיבות גם מהסיפור המובא פה), הרכב נרכש יומיים לפני תום הטסט, כאשר האגרה משולמת ויש רק להעבירו במכון הרישוי, ביודעין שאצטרך החלפת צמיגים (גם יבש גם מידה שגויה), אצתי רצתי למכון הטסטים, עברתי את המבחן בהצלחה פרט לצמיגים (העדפתי להכשל ולדעת אם יש עוד דברים לתקן), באותו הערב עת נסעתי בעיר עם הרכב נסיעה פרטית (שלא לצורך תיקון הרכב ע"פ הארכה שניתנה לי במכון הרישוי), נעצרתי ע"י מתנדב לביקורת שגרתית (מישהו רוצה להסביר לי אולי אם הם סהכ עושים עבודתם נאמנה מדוע הם מתחבאים בכל מיני פינות חשוכות ? לימדו אותי שכאשר הכל כשורה אין צורך להתחבא), מיד התנצלתי והסברתי לכבודו בשפה גבוה ויפה שהרכב נכשל בטסט על צמיגים שאני מחליף מחר בבוקר (הצעתי שיבוא איתי לבית לראות את הצמיגים החדשים), הודיתי שאני נוסע נסיעה שלא לצורך תיקון הרכב, ואז מגיע הזבאנגגגגג:
"תן לי ת"ז בבקשה" "הנה אדוני" "לא, אני רוצה רישיון נהיגה" "אבל ביקשת ת"ז" "בא לי רישיון!" "בבקשה אדוני", הולך לניידת, חוזר ומבשר לי: "אתה דרוש, אני צריך לעצור אותך" (אני אזרח שומר חוק שלא עשה מעולם שומדבר רע לאיש) "בבקשה, תעצור אותי"(מושיט ידיי לאזיקים) "אבל אני לא יכול" "אז מה עושים ? אני אשאר כאן איתך לנצח" (השלב בו סבלנותי פקעה כבר, לאחר כחצי שעה של עיכוב מטומטם שיכולתי לנוח ליום העבודה של מחר).
המתנדב עולה בקשר מול הקצין, זה מבלבל את המוח על משהו שאיש לא הבין (3 מתנדבים ואנכי), ואז הוא אומר לי "אני אתן לך הודעת נא לסור, זה אומר שאתה צריך להתייצב מחר ב8 בבוקר בתחנת המשטרה" "אתה יכול לתת, אתה גם יכול להתייצב, אני הולך לעבודה, ואני לא מתכוון לאחר או לפספס, צריך כסף" "אז אני אעצור אותך" "אבל כבר דיברנו על זה שאתה לא יכול, נכון ?" הוא מתייאש והולך לחפש את הפנקס המיוחל למסור לי את ההודעה, מגלה שאין לו, מתייעצ שוב עם הקצין, ואז הוא מחליט לרשום לי "מזכר", רשם רשם רשם, אני סרבתי לקחת כי אני לא יודע על מה מדובר (מבחינתי זה כמו לקחת דוח של מישהו אחר בעצם), הוא איבד את העשתונות כבר מהשטויות שלי ואז הוא התחיל לאיים (כן, אני רואה את זה כאיום) "אתה מפריע לי ומתחצף, אני אתן לך הורדה מהכביש על צמיגים יבשים ודוח של 1000 שח" "ממה שאני זוכר, נכשלתי הבוקר בטסט ככה שאתה לא ככ יכול להוריד אותי מהכביש, וחוצמזה אף אחד לא רוצה לבוא לסייע לך אז תפסיק לאיים בבקשה ותן לי את הפרטים שלך", מר בחור קימט את הדף שרשם לי, נכנס לניידת והתחפף משם.
מה יצא לנו ? עוכבתי שעה וחצי מזמני הפרטי, ובסוף גם לא קיבלתי תשובות לעניין.
אתה באמת רוצה להגיד שהם סהכ עושים עבודתם נאמנה ?
אז בוא עכשיו אני אספר לך עוד דבר:
נוסעים לפסטיבל האורות בירושלים, במקרה יוצאים מבית עובד ממש, ורוצים להשתמש בכביש 431, נוסעים עם 3 גיפים כרכרות שאם היו נעצרים בוודאות לא היו ממשיכים נסיעה באותו ערב, השוטר עצר דווקא חבר שלנו עם רכב חדש לחלוטין, מה הם עושים ? ? ?
שוב, מטרידים את הציבור !!!
כשאני רואה שוטר, אני עוצר בצד ומחכה שימשיך.
וגם אני רוצה להיות בשרשור, למרות שאני אזרח שומר חוק ואפילו לא עושה עבירות מהירות (פתרתי את כל הבעיות בשיטה פשוטה מאוד)
הזכרנו אותו קודם, אבל לא שמתי קישור להורדה. מי שזה מעניין אותו - לדעתי זה דו"ח מעניין מאוד.
http://www.rand.org/pubs/research_re....html#abstract
מה שיותר מעניין זה שהם מנסים להיות מאוד עדינים אבל בכל זאת, למי שמבין שפה של עבודות מחקר, אלו העיקרים של עיקרי הממצאים, והם קשים מאוד:
ושוב, מי שיקרא את התקציר של הדוח או את הדו"ח המלא יבין יותר, אבל גם בלי זה, בשפה מאוד מדעית ומכובסת הם אומרים, בשורה התחתונה, שהדבר העיקרי שיש להם לומר על משטרת ישראל זה שהם לא נתפסים בעיני הציבור כמשרתי ציבור, ושהם לא עושים את העבודה...ציטוט:
The public recognizes some positive elements in police actions and behavior.
- For example, many sources noted that the Israel Police is effective at fighting many types of crime.
- A review of media sources found evidence that the Israel Police's efforts to improve its image and to increase public satisfaction are finding their way into the press.
At the same time, the public holds some negative views of the police.
- The perception persists that the police do not always appear to behave in a professional way and do not adequately provide safety and security.
- Informants noted that the police typically do not have a "customer service" orientation when dealing with the public (e.g., they arrive late, do not write down information). There was also perceived bias in police behavior, and some described fear of the police.
וזו לא פרשנות שלי.
אסף.
יש מתנדבים ושוטרים לא מקצועיים זה נכון, הם עושים נזק לכל המערכת, אבל זה לא מעיד על הכלל. רוב השוטרים שעוסקים בתנועה, כן מקצועיים ומפגשים כאלה לא מתרחשים בדרך כלל. מצד שני ובלי להתייחס למילה כזאת או אחרת שנאמרה שם, תחשוב בעצמך, אם מבדיקה מול מסוף אתה מופיע כדרוש חקירה, מה אתה מצפה שהמתנדב יעשה ? הוא כנראה רצה לעכב אותך לתחנה אבל בסופו של דבר קיבל הוראה אחרת מראש המשמרת שלו שהעדיף להתעסק בדברים יותר חשובים במקום עם איזה רישום אולי מלפני 15 שנים שאתה דרוש לחקירה. הייתי ממליץ לך בחום לבדוק את הנושא כי הוא יעלה בכל מפגש עם שוטר.
בגדול, אני ממש לא חושב שעוסקים האכיפה מחפשים לדפוק אף אחד, זה העבודה ונכון שהיא לא נעימה לאזרח אבל זה משמעות החוק.
את השליח בכל מקרה, לא צריך להרשם, אם יש תקנות בעייתיות, הן האשמות.
אור
נכשלת בטסט על צימיגים
נתנו לך ארכה לנסיעה אך ורק לצרכי תיקונים
לא צייתת לארכה שנתנו לך , אל תבוא בטענות לאף אחד.
וזה למה?
תאר לך שהשוטר היה אנושי ולא אומר לך כלום ומשחרר אותך לדרכך וחלילה היית עושה תאונה אח"כ בגלל צמיגים לקויים.
והיה מתגלה ששוטר עצר אותך ושחרר אותך לדרכך.
השוטר היה מפוטר והיו ברשת שלל תגובות נזעמות על המשטרה.
איך זה שהשוטר לא הוריד אותך מהכביש.
תפעיל שכל ישר :"אתה לא יכול לנסוע עם צמיגים לקויים נקודה.
צמיגים זה הדבר הכי חשוב ברגע שנקלעת לצרה בכביש.
וזה לא משנה שאתה אדם נורמלי שרכש כבר צמיגים ומתכוון להחליף אותם
הסטטיסטיקה לא מתחשבת בזה.
מושיק, שים לב שלא התלוננתי ואו ניסיתי להתווכח בעניין הצמיגים, אני מתייחס אך ורק ל2 דברים:
שעה וחצי !!! עיכוב לשווא
איומים !
באיזו זכות יש לו לאיים עליי ?
לגבי דרוש, אני חי בדרכים ונעצר פעם בשבוע לפחות לביקורות שונות, ככה שהעניין סודר עוד ביום למחרת אבל בזמן שנוח לי ולא לאדון מתדנב.
שורה תחתונה, הם מטרידים אזרחים חפים מפשע, ראו לדוגמא את השוטר בצומת של המטאורולגית מלביש דוח שווא ומאיים על האזרח שאם יתווכח יקבל דוח על "חפיי נתיבים"
ולגביי כן מקצועי לא מקצועי, מעניין לי את התחת... כמו שאני נכנס למוסך מצפה לקבל שירות ופתרון, ככה אני חושב שצריך להיות מגוף משטרתי, לדעתי זו חוצפה ולמתנדב הזה אין מה לחפש במשטרה, אגב אני יכול לשפוך פה סיפורים מכאן ועד מחרתיים על התקלויות עם שוטרים (לא מתנדבים), לאו דווקא בדרכים
אור, את דעתי על המתנדבים ועל ניידות משרד התחבורה אתה יודע.
אבל תסלח לי. כל הסיפור שלך על המפגש עם המתנדב - לא נעים ומעצבן ככל שיהיה, מסביר בדיוק למה יש ניידות בדיקה בכבישים ולמה הם עוצרים אזרחים, מציקים להם ומטרטרים אותם.
אתה דרוש לחקירה ולא משנה למה (זה מה שכתוב לו במסופון, אתה מצפה שיתחיל לברר אם זה בטעות או לא?) נוסע בלי טסט ועם צמיגים לא תקינים, ושלא לצורך תיקון או החלפת הצמיגים - ואתה יודע שאני לא מדבר על המידה אלא על זה שהם יבשים ופסולים לשימוש - למה בדיוק אתה מצפה? יכול להיות שהמתנדב הזה הוא באמת לא העיפרון הכי מחודד בקלמר - אבל אני חושב שכדאי שתגיד תודה שבאמת לא עצרו אותך ללינת לילה באבו-כביר.
בחו"ל זה היה אשכרה נגמר במעצר עם אזיקים וכל ההצגה שמסביב ואולי היית גם חוטף קצת מכות - רק תנסה להתנפח ככה על שוטר צרפתי או אמריקאי למשל...
קאט. חזרה למציאות הישראלית.
עכשיו תחשוב שיש עוד כמה מאות או כמה אלפים כמוך שנוסעים ברכב לא תקין וללא טסט בתוקף, וחלקם לא נוסעים "רק כמה מטרים עד הבית" או כדי לתקן את הליקויים, אלא נוסעים ככה באופן רגיל. יומיומי. בין אם בהיסח הדעת ובין אם ביודעין. כשהטסט לא בתוקף - גם הביטוח לא בתוקף. ואם היית מעורב בתאונה חס וחלילה, באשמתך או שלא - היית מסתבך טוב-טוב...
אז אחר כך מתפלאים למה משרד התחבורה שולח את הזאבים המורעבים שלו לכבישים והם צדים כל מה שקופץ להם לתוך העין?....
ארבע הורדות מהכביש חוויתי בעשרים ושלוש שנות ג'יפאות. תמיד זה היה על לא כלום, "ליקויים" שמומצאים מהמותן, בג'יפים מתוחזקים היטב עם טסט בתוקף וללא חריגה אחת ממה שמותר בחוק וכתוב ברשיון - עצרו אותי רק בגלל שזה היה ג'יפ ותו לא, ואחרי שהם עצרו אותי הם לא הירפו עד שמצאו משהו, ואם לא מצאו - המציאו...
כן, זה מעצבן, לא הגון ולא הוגן, וזה מלוכלך ונבזי כמו שרק הבריונים האלה יודעים להיות ומביא אותי לרתיחה מטורפת עליהם אישית בכלל, ועל המערכת ששולחת אותם ונותנת להם כוח וגיבוי - בפרט.
אבל כשאני חושב "למה הם נמצאים שם בכלל?" אתה נתת את התשובה הכי טובה - ושמטת לי את כל הבשר מהטיעונים שלי נגדם.
לוקח אתכם למקום אחר, לא קשור לגיפים בכלל: אני יושב בים, על סלע, עם בירה ביד, מגיע שוטר (לא מתנדב) ומבקש ת.ז תוך שהוא מתכוון לעשות עליי חיפוש סמים (לא פעם ראשונה שזה קורה וזה בסדר), אני קם עמ להוציא ת.ז לבקשתו, והוא קולט שקית נייר מקופלת (המנצס שהיה חבר של הבירה, אני לא מלכלך בטבע), הוא כבר ראה בעיניים מעצר) ואני פרצתי בצחוק, כי אני בכלל לא מעשן וגם אין לי חזות. הוא זרק את הנייר בזעם על הרצפה למרות שביקשתי שיחזיר לי את זה ביד כדי לא ללכלך את הטבע.
מה יש לך להגיד עכשיו דרור ? למה הוא נמצא שם ? למה הוא נטפל אליי ? ושוב אני מזכיר שלא בכיתי לא ניסיתי להצטדק בפני המתנדב בסיפור עם הגיפ. הייתי צריך לנסוע ולקחתי בחשבון את ההשלכות שאתפס, לגבי ליקוי או לא ליקוי, אתה רוצה לראות את הצמיגים של הקטנוע שלי ואיך שהם עברו טסט חוקי ? אז אל תבאו לבלשט לי את החיים על למה הם שם, זה סהכ יד נוספת שחופרת בכיסים, מבטיח לך שיש למתנדב הזה דברים טובים יותר לעשות.
ואני מזכיר שוב, רציתי להעצר ואו לקבל תשובות, לא התלוננתי וטענתי שזה טעות, ואני עדיין חושב שמגיע לי כאזרח לקבל תשובות או בכלל לא לדעת, חצי עבודה מראים לחמור !
״אמר רבי יוחנן: ענוותנותו של רבי זכריה בן אבקולס, החריבה את ביתנו, ושרפה את היכלנו, והגליתנו מארצנו״
(מסכת גיטין, דף נ״ה עמוד ב׳ ודף נ״ו עמוד א׳)
לוק איט אפ דרור - נראה לי שימצא חן בעיניך.
ובקיצור ובמילים שלנו - גם צדיק מידי לא טוב להיות....
אגב דרור, בתור מי ששלח את המכונאי לטסט, אל תבוא להרצות לי, כי כולם יודעים שאם היית הולך לבד היו כבר מוצאים לך איזו חגורה פרומה או מכה בבודי או וואטאבר. נסעתי בלי טסט ולקחתי בחשבון את ההשלכות ואין לי טענות, אני רק לא מבין למה לאיים עליי כאילו אני ילד בן 3 שמסרב לגמור את ארוחת הצהריים... מקווה שהבנתם אותי קצת יותר עכשיו
תום, לא צריך להיות צדיקים מדי.
אבל לאוטו צריך להיות טסט בתוקף? צריך. צמיגים תקינים? צריך. לא רק בשביל השוטר אלא בשבילכם.
אור, אתה צודק. בלי המכונאי או המאכער הג'יפ שלי היה ללא טסט עד עכשיו ואולי לעולמים.
אבל לשלוח את המכונאי עם הרכב לטסט זו לא עבירה. האוטו נכנס למסלול ואם יש ליקויים הוא נכשל כמו כל אוטו אחר. ההבדל הוא שכשהמכונאי נכנס איתו לטסט, הוא מקבל יחס ענייני. אם אני אכנס לטסט באמת יחפשו לי בשריטות הקטנות שבצבע.
אז נכון, זה מושחת ומסריח - אבל חוקי.
לנסוע ללא טסט זו עבירה בריבוע. לא חוקי. כן או לא? ...:rolleyes:
עכשיו תחשוב שעוד כמה מאות או כמה אלפי כלי רכב שנוסעים ככה כל הזמן?
זה למה יש ניידות בדיקה של משרד התחבורה ולמה השוטרים מציקים. לכולם. אני מודה ומתוודה שכולנו יודעים את זה, אבל מעדיפים להתעלם כי אנחנו חושבים שאם אנחנו בסדר אז כולם בסדר. אז מסבתר שלא - כי אתה באת והכרזת בראש חוצות - "אני נסעתי בלי טסט ועם צמיגים לקויים", ואחרי זה עוד בא בטענות לשוטר. אז מה זה כבר משנה לי שהוא אידיוט אם באותו רגע אתה היית עבריין?....
שמטת לנו את הקרקע מתחת לכל הויכוח.
דרור היקר, בדרכ ברכבים שלי אני דואג להעביר טסט ברגע שהניירות מגיעים, את הסרסורמוראי שלי רכשתי יום לפני פקיעת הטסט. אין לי כל תלונות לשוטרים או המתנדבים, פרט לעובדה שהייתי שמח לדעת מדוע הם מתעסקים בקקי ולא מבצעים את עבודתם ?
אם אתה חושב שהם מבצעים את עבודתם, ספר לי בבקשה מה למדת אתה מהמתנדב המתוק שעצר אותי, גזל שעה וחצי משנת היופי שלי והלך לו לדרכו, כאמור, לא קיבלתי שום עונש דוח או נזיפה לעניין הצמיגים והטסט.
אתה יודע מה אני למדתי ? שהוא דביל !
ולמען הסר ספק, זו פעם ראשונה בחיי שיוצא לי לנסוע ברכב שאין לו טסט בתוקף, אני מאוד מקפיד על טסט (באופן חוקי לחלוטין כאמור) וגם ביטוחים בתוקף...
אם הוא היה נותן לי דוח/אזהרה על העניין, הייתי מברך אותו לשלום ומתחפף לדרכי, אני אדם בוגר ושקול ולקחתי בחשבון אפשרות שאתפס בדבר עבירה
מי רוצה עכשיו לספר לי, מדוע אני נעצר עם משאית לביקורת שקילה, ואיש אינו מקשיב לי שהרכב ריק לחלוטין ? (זה קורה לעיתים מספר פעמים ביום ומהווה עיכוב בעבודה)
אוי, כמה מעייף לקרוא את כל מה שיש לכל המתחסדים וכל החכמים וכל אלה "שלא עשו כלום" וכל אלה ש"יש להם פתרון פשוט" ובמיוחד כל אלה עם ה"תשמעו סיפור שקרה לי...". - יאללה. די כבר.
בחור, שלפי התנסחותו נשמע דווקא אינטילגנטי, נוסע (ביודעין ומתוך כוונה) בניגוד לחוק (שהוא לגמרי מסכים איתו...?!?!?) ועוד מתברר שהוא ד.ח. (דרוש לחקירה) וברוב חוצפתו מתעלל בשוטר/מתנדב, שלפי הסיפור נשמע שהוא די פחות אינטילגנטי מהמספר...
"פתרתי את הבעייה מתי שנוח לי ולא לו" (ציטוט חופשי, מתנצל) - אתה בכלל מקשיב לעצמך?
החוצפה, האגוצנטריות - אצלי כבר מזמן היית עצור והייתי מוצא את העילה והסמכות מפני שאתה בדיוק הדוגמא לצורך בפיקוח, שכולם מתנגדים לו - עושה מה שהוא רוצה, מתי שהוא רוצה, איך שהוא רוצה ו"שלא תבלבל לו את המוח" - בריון.
אני לא מבין איך אתה קורא לעצמך "שומר חוק" - אתה לא. אתה חצוף ובריון ועושה נזק לכולנו והשוטר/מתנדב ההוא, שלא "הלך" לו נגדך יעצור את דרור המסכן, בגלל שהוא נוסע עם רכב כמו שלך והוא, המתנדב ההוא, "כבר מכיר כאלה" - ועוד אתה מתלונן.
אולי הדבר הנכון לעשות הוא להסגיר אותך למשטרה/משרד התחבורה, כולל עותק של ההודייה שלך בביצוע עבירה בכוונה תחילה...
ואם נפגעת מדברי פה, חבל (אבל אופייני) - תתנצל בפני כולם.. אתה, כן.
לעניין הנושא הנדון.
לכלום יש פתרון בית-ספר פשוט להכל אבל כולם, בלי יוצא מהכלל, לא מוכנים "לשלם" בעבור הפתרון הזה. כולם מעדיפים להתמקד בנקודה (הזערורית) שלהם ומתעלמים מהמשמעויות.
- יש פתרון לגנבי המכוניות - אבל לא מסכימים לפגיעה בזכויות האזרח, שהפתרון הזה כולל (בהכרח).
- יש פתרון לרכב פתוח/סגור/הגבהה/הסרה/הוספה (שיסמכו עלי..) - אבל ישתפסו את המסוכנים "באמת", שמצידם חושבים אותו הדבר עלי..
- יש פתרון לכוח אדם יותר איכותי במשטרה/משרד התחבורה/פקחי חנייה - אבל לא מוכנים לתוספות המס שיממנו משכורות שיביאו את האנשים האיכותיים ואפילו יותר מזה, מצביעים למפלגות שמצהירות שיתנו את הכסף לדברים "חשובים יותר"...
- יש יותר מידי כוח למוסדות והם משתמשים בו לרעה (נגדי) - אבל זה בסדר שבגלל שהשכן עושה רעש לידי, יעבירו חוק שיתן למוסדות אפילו יותר כוח ואפשרות לשרירות לב, תוך התעלמות מוחלטת למשמעות לגבי... בעתיד (זה כמו לתקוע רגל בדלת, דרור. חכה תורך עוד יגיע)
- אין לי בעייה להכליל ציבורים שלמים (וציבורי עובדים) - אבל שלא יכלילו אותי ויתייחסו אלי כאל אינדבידואל (אני לא כמו ההוא ששיפר את הסופה באופן אידיוטי ומסוכן - אני אחר. אני חכם/צודק/מבין יותר. מה פתאום השוטר/פקח תחבורה לא מבין את זה מיד ועוצר אותי ומתייחס אלי כמו... בעל סופה ששיפר...
כמו שאומרים, הגמל לא רואה את הדבשת/גיבנת של עצמו וכולם מתלוננים ומסכנים.
אני לא יודע מה הביצה ומה התרנגולת אבל היחס של הישראלי הממוצע (אני אומר את זה אינטואיטיבית, ללא סקר וגם בהסתמך על השירשור הזה ואחרים ו... "ידע אישי") הוא כזה, שבכל מדינה אחרת, כמו שדרור אמר, היה נעצר במקום! וזה גם ברור לאותו ישראלי ממוצע, משום שבחו"ל הוא מתנהג אחרת ולא מרשה לעצמו "חרויות" שהוא "זוכה" להם בארץ (כמו, ששוטר יתווכח איתו...).
בשל כך הוא "זוכה" ליחס אחר מה"שילטון".
דוגמא - במיוחד לאותו בחור (מתעצל לדפדף) רלוונטי - גם בארה"ב אסור להכהות יותר מידי את השמשות. לא בודקים את זה יותר מידי ולא מציקים אבל אם שוטר אכן יעצור את אותו צ'חצ'חון (שהרי מי מכהה פה את השמשות לגמרי) שוטר (שהרי גם לשוטר ברור מי מכהה...) הוא בחיים לא ישלח אותי לעשות עבודה אמיתית במקום להתעסק איתו.
פה שומרים מאוד על זכויות האזרח אבל נסה להבהב באורות, להזהיר שיש שוטר בהמשך - עבירה קשה כולל עונש מנדטורי!! ולא יעזור לך אם תגיד שסתם הדלקת אורות במקרה, בדיוק עכשיו - בארץ, הבהב עצמך לדעת..
ויש אינספור דוגמאות, שבטוח חלקן יקלע לציפור נפשם של חלק מהכותבים פה.
עם כל הכבוד, סקר על תחושת ביטחון זה קישקוש לא מקצועי.
זה חשוב מאוד (בלי צחוק) כמדד איך הציבור רואה את המשטרה ואיך הוא מעריך או לא את המקצועיות שלה אבל זה סקר פופוליסטי בהגדרה ותוצאותיו - כלומר דעת הציבור, לא תשתנה אם ידעו ו/או ילמדו את הנתונים האמיתיים ואת התוצאות הסטטיסטיות הרלוונטיות - והם/אנחנו (הציבור) גם לא צריך לעשות זאת. כל אחד "מרגיש" דרך הנסיון (המר?) שלו ולפי אמונותיו.
דיעה/תוצאות סקר כזה כזו יכולים להשתנות ע"י יחסי ציבור נכונים, מבלי לשנות דבר וחצי דבר מהמצב האובייקטיבי... עובדה.
ושלא תבינו אותי לא נכון - אני חושב שתחושת הביטחון זה דבר חשוב מאוד ואולי החשוב ביותר לגוף כמו משטרה (מכל מיני סיבות) וצריך לשנות את המגמה הזו ומהר אבל הסקר הזה אינו מוכיח מה שדרור מנסה להגיד (שנים..).
אני מסכים שצריך לשנות דברים (במיוחד במשטרה ושילטון החוק) אבל, כמו שאמר פה מישהו, אלה השליחים (לפעמים חכמים ולפעמים מטומטמים ורעי-לב אבל רק שליחים).
בדמקורטיה יש דרך אחת לשנות (ולא, מצרים זו לא דוגמא טובה לדמוקרטיה וגם השינויי שם לא משהו..) אבל כל 4 שנים (בד"כ פחות) אנחנו, כמו דבילים, מצביעים עבור דברים חשובים יותר (עם או בלי מרכאות) ומיד אח"כ מקטרים וסובלים מהשוליים...
אור,
התגובה והדוגמאות שלך יכולות להחליף במילון את ההסבר למינוח ״שירות דוב״.
(:
מה הבעיה שלכם עם הניידות של משרד התחבורה ?????
עצרו אותי פעמיים,,,,,הסתכלו על הדיפנדר ואמרו :
סע,,סע,, אין לנו את כל היום לבזבז עליך,,,עוף לנו מהעיניים !!.
אנשים מאוד חביבים
ברנרד היקר, אני אנסה שוב: התייחסתי אליו יפה והייתי מוכן להעצר. אם אתה רוצה אני מוכן לספר לך בפרטי מדוע סרבתי להגיע לחקירה בבוקר, אז אל תתלהם ותתחכם איתי "אצלי כבר מזמן היית עצור".
תאמין לי שהתווכחתי עם שוטרים יותר רעים מהמתנדב הזה ויצאתי מהם...
אגב, אזרח שומר חוק זה באופן יחסי לאנשים אחרים, אין מישהו שלא מכופף פינות פה ושם.
האאא ואני לא נפגע מפגועים אז קח הכל בחביבות... אני אמשיך להתעלל בכל המתנדבים והשוטרים שינסו להתעלל בי, ואקבל בחיוך דוחות משוטרים אשר מבצעים את עבודתם וניגשים לעניין ולא מאיימים או הולכים סחור סחור, אני גם לא אתפלא אם אתה חבר טוב של המתנדב ההוא שאיים עליי (מדוע איש ממגיבי השרשור לא מתייחס לאיום שלו ???)
רק שתדע, לא מאיימים על יונה עם יין... ואם החברים שלו למשמרת יושבים בשקט בצד כי הם מתפדחים להתערב בשטויות שהוא עושה ומדבר, זה אומר שאני בסדר, כשבנאדם עומד על שלו, הוא יודע למה הוא עומד.
ושוב לגבי שמירת החוק:
מה עדיף, להצהיר ששלחתי מעכר לטסט ? או ללכת לבד ? אתה מבין את הראש שלי ?