תגובה: מה זה הסיוט הזה? (אחרי הגבהה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
כל מילה - אייזן.
אבל אני לא מבין באיזה יכולות זה יפגע.
לכריות האלה (הארוכות, יש שני גדלים), יש מהלך מקסימלי של כמעט "15 - לקפיצים שלך יש יותר?
הקפיצים אצלי , קדימה ואחורה מעוגנים רק בנ' אחת [ לסרן ] בחלק העליון הם חפשיים. לכן אינם מגבילים את פתיחת המהלך, כריות לעומת זאת מעוגנות בשני בצדדים ומגבילות [ או שיתבלו ... ] .
למרות שהבולם הוא "רק " 14 " , הוא עובד באלכסון, כלפי מרכז הרכב ולא בניצב, כך שמהלך המתלה הרבה יותר ארוך עם אותו בולם.
בכל מקרה כרגע יש סט קפיצים, ברגע שאצטרך לשקול החלפה, זו בהחלט תהיה אחת החלופות, ואני משוכנע שסמואל יימצא את הדרך להתגבר על כל הקשיים.
אגב, בעיה שאינה קיימת בכל גרנד WJ או ZJ עם הגבהה "סטנדרטית " של 2.5"-4.5"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
foxy
סליחה על הבורות או חוסר הידע אבל מתוך סקרנות ספר לנו במה שונה האקזמפלר שלך משלי מענין אותי הסט אפ שבחרת בהשוואה לאחרים
נתחיל בזה שאני לא יודע מה יש לך, אז קצת קשה להשוות. אבל בכל מקרה תקצר היריעה [ הגם שהיא הוירטואלית... ] . וגם אין סיבה ... ג'יפולוג משמש מאגר מידע מצויין, ולכן את הרוב תמצא פה.
ומה שלא תמצא, תשאל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
הקפיצים אצלי , קדימה ואחורה מעוגנים רק בנ' אחת [ לסרן ] בחלק העליון הם חפשיים. לכן אינם מגבילים את פתיחת המהלך, כריות לעומת זאת מעוגנות בשני בצדדים ומגבילות [ או שיתבלו ... ] .
למרות שהבולם הוא "רק " 14 " , הוא עובד באלכסון, כלפי מרכז הרכב ולא בניצב, כך שמהלך המתלה הרבה יותר ארוך עם אותו בולם.
בכל מקרה כרגע יש סט קפיצים, ברגע שאצטרך לשקול החלפה, זו בהחלט תהיה אחת החלופות.
אה, ואין לך שום דבר שמחזיר את הקפיץ למקום? משהו בסיגנון "דרופ-קיט"?
ראיתי פעם קיט כזה. נדמה לי של "סקורפיון". הקפיץ מעוגן למטה והתושבת העליונה "מיוחדת" כזו ש"מושיבה" את הקפיץ במקום, כשהוא חוזר מהניתוק, כשהצד בפתיחה - ללנד-רובר, כמובן..
ובכלל, עד כמה שאני זוכר מניסויי ה"התאמות" בסופה שלי, כשמתקינים את הבולמים בזוית, לכיוון המרכז, זה דווקא מקטין את המהלך, לא?
מדדתי בזמנו ולכן הלכתי על ייצור (העתקת...) תושבות הארכה, שמשאירות את הבולם לכיוון חזית הרכב ולא למרכז.
אבל זה היה עם קפיצי עלים. אולי עם סט-אפ אחורי כמו שלך (מועתק מלנדרובר !!!!) זה אחרת(?).
אני, במקומך, כבר הייתי מתחיל להכין/לאסוף/לאגור את הרכיבים להמרה - שיהיה. לאט, לאט (ככה ההוצאה פחות כואבת...) - אם אתה מתחיל, אני מתנדב להתחיל לשלוח לך כל מה שצריך (אחד אחד) - נראה לי אחלה פרוייקט.
אולי כדאי לבדוק, מאחור, אם אפשר להתקין קפיצי אויר בעלי קוטר גדול יותר מאלה שלי - יש יותר מבחר, יותר מהלך ופחות לחץ אויר.
לשגיא אידלסון, עוד כשבדקנו את האפשרויות והמגבלות עם הקפיצים שהבאתי לו, המגבלה של המהלך מאחור היתה אורך הבולמים וכשהחלפנו את מוטות הרדיוס למיוחדים כאלה (ובדקנו מיסב אחר לזרוע ה-A אבל זה סיפור אחר..), בולם של "15 היה קטן מאוד על המהלך והקפיצים היו מחוברים כל הזמן = סרן בשליטה של קפיצים לכל אורך המהלך...
היה מאוד מרשים - כנראה שגם בני הדוד חשבו כך... לצערנו...
בכל מקרה.
עם קפיצי האויר, הנוסעים לא יצטרכו מעלית, על מנת לטפס לגראנד.. (-:
מה שדואג שהקפיץ יחזור למקומו , זה אכן "דרופקיט " שזה צינור ארוך, עליו מולבש אוקולון קוני, שמוודא שהקפיץ יחזור למקומו.
הבולמים ממוקמים מקצות הסרן [ למטה ] לכיוון מרכז הרכב למעלה. איך זה יכול לקצר את מהלך המתלה ?!
הפוך גוטה ...
ואללה המרחק מזיק לבריאות ... תבוא, תיקח קצת אוויר של קדושה ...
אבל בהחלט מסכים עם מה שכתבת [ על ההכנות ], בהחלט בתכנון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
מעניין....
שמעתי מסמואל עצמו שאוטו שעובד קשה מפוצץ כריות.
מעניין
אבל לא זכור לי שאמרתי דבר כזה
אומר רק זאת אם תכה אותי בחוזקה באזור מרכז גופי אני מניח שתפוצץ לי את הטחול
ומכאן באם לא תתנהג בהתאם להוראות יצרן ו/או שיקול דעת המבוסס על נסיון ארוך טווח
אני מניח שתפוצץ גם את הצמיגים גם את הרדיאטור
או את מיכל העיבוי אולי אפילו ראש מנוע ואולי גם יעוף לך צילינדר ממכסה המנוע
קפיש ?!
או שגם אני צריך לצייר מצבי קיצון למערכות רכב ?
הרי אם טענה כזו הייתה נכונה אזי כול אותן משאיות טריילרים אוטובוסים רכבות מתקני תעשייה וכמובן רכבים הנוסעים יום יום בכבישי העולם בכול התנאים
בדלתאת טמפרטורות 50- ל + 50 בכול מצב שטח שכולם אגב נועלים קפיצי אוויר (כריות אוויר ) היו רוכנים על צידם בשולי הכביש
לא כך המצב, לא ירחק היום שכול הרכבים הנעים על הכבישים יעברו לקפיצי אוויר עוד קצת סבלנות.
באם אתם סומכים על הצמיגים שלכם באותה מידה אתם צריכים לסמוך על קפיצי אוויר
כשקפיץ אוויר נקרע / מתפנצ'ר / מתפוצץ ( נדיר ) הרכב בסך הכול ייטה מעט לעומת זאת כשצמיג ייתפוצץ...............
מקווה שאתה אדם מאמין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
מה שדואג שהקפיץ יחזור למקומו , זה אכן "דרופקיט " שזה צינור ארוך, עליו מולבש אוקולון קוני, שמוודא שהקפיץ יחזור למקומו.
הבולמים ממוקמים מקצות הסרן [ למטה ] לכיוון מרכז הרכב למעלה. איך זה יכול לקצר את מהלך המתלה ?!
הפוך גוטה ...
ואללה המרחק מזיק לבריאות ... תבוא, תיקח קצת אוויר של קדושה ...
אבל בהחלט מסכים עם מה שכתבת [ על ההכנות ], בהחלט בתכנון.
די, אל תגזים.
זה שטעיתי קודם, זה לא אומר שאני לגמרי מחוק.. רק קצת..
אם בולם יושב "ישר" (לצורך העניין, לאורך הרכב, מאחור לכיוון החזית) ואתה לוקח אותו לכיוון המרכז באותו מישור אופקי של החלק העליון ואתה משאיר את נקודת החיבור התחתונה באותו מיקום - לאורך נתון של בולם, קיצרת את המהלך. הרי תנועת הסרן, בפתיחה, היא לכיוון החזית....
או..
או שהבולם שלך הוא כמו ב-WJ? פונה לאחור, במקור? שאז זה בכלל סרט אחר וכל שנוי במיקום הנקודה העליונה, לכיוון החזית (ישר או למרכז) כבר מהווה שיפור..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sambo
מעניין
אבל לא זכור לי שאמרתי דבר כזה
אומר רק זאת אם תכה אותי בחוזקה באזור מרכז גופי אני מניח שתפוצץ לי את הטחול
ומכאן באם לא תתנהג בהתאם להוראות יצרן ו/או שיקול דעת המבוסס על נסיון ארוך טווח
אני מניח שתפוצץ גם את הצמיגים גם את הרדיאטור
או את מיכל העיבוי אולי אפילו ראש מנוע ואולי גם יעוף לך צילינדר ממכסה המנוע
קפיש ?!
או שגם אני צריך לצייר מצבי קיצון למערכות רכב ?
תיארתי לי שמשהו פה יצא מהקשרו...
(סמואל, אני צריך את הכריות הקטנות....פה...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
די, אל תגזים.
זה שטעיתי קודם, זה לא אומר שאני לגמרי מחוק.. רק קצת..
אם בולם יושב "ישר" (לצורך העניין, לאורך הרכב, מאחור לכיוון החזית) ואתה לוקח אותו לכיוון המרכז באותו מישור אופקי של החלק העליון ואתה משאיר את נקודת החיבור התחתונה באותו מיקום - לאורך נתון של בולם, קיצרת את המהלך. הרי תנועת הסרן, בפתיחה, היא לכיוון החזית....
או..
או שהבולם שלך הוא כמו ב-WJ? פונה לאחור, במקור? שאז זה בכלל סרט אחר וכל שנוי במיקום הנקודה העליונה, לכיוון החזית (ישר או למרכז) כבר מהווה שיפור..
סתם,לא בשביל משהו,רק בשביל להעביר את מוצאי יום ראשון,קצת חומר למחשבה- :-)
מהלך מתלה הוא לא רק בפתיחה ,אל תשכח את הסגירה.
מהלך מתלה (סרן)הוא עלייה וירידה אנכית מקבילה לריצפה וגם "הצלבה" -צד אחד של הסרן יורד וצד שני עולה עם רדיוס מסויים שקודקוד מרכזו במרכז הסרן פחות או יותר.(תלוי בכמה גורמים ,אל תתפוס אותי במילה).
יש לזרועות הרדיוס זווית מסויימת בזמן עמידת הרכב במנוחה,-זווית מוגזמת בעקבות הגבהה , היינו זרוע לא מקבילה לרצפה, גורמת לחוסר לינאריות במהלך הבולם בין פתיחה לסגירה אלא אם כן נקודת חיבור הבולם העליונה הוזזה בהתאם לאחר ההגבהה....
בקיצור, כל מקרה לגופו של עניין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אמרת גם אמרת...
היתה לנו שיחה כזו לפני כשנתים מחוץ לסדנא של רוק סוליד.
הצגת לי את הכריות ודיברנו על האמינות והאחריות וסיפרת על כמה נהגים אגרסיביים שפוצצו כריות.
בכל מקרה אני מניח שמה שכתבת משרת את האחריות לטובת הרוכשים או שתסביר מהו השימוש הסביר לפי היצרן.
אני לא רואה כל סיבה ממשית לעוקצנות, בועז (בסוף השורה האחרונה) - אין הוראות יצרן מיוחדות, למעט "קומון סנס" (שלא תדקור ותתקין באופן הזויי וכו') וציון הלחץ המקסימלי (והכרית עובדת ונבדקת בלחץ הגדול פי שלושה מזה המצויין).
אני עם הכריות האלה כבר כמה וכמה שנים (יותר מכל אחד אחר פה ולדעתי הייתי הראשון שהבאתי לארץ והתקנתי) ומעולם לא נתקלתי ב"פיצוץ" של כרית.
אתה יודע מה צריכים להיות התנאים והלחצים ו/או החום שיביא לפיצוץ של כרית?
המכסימום הוא פנצ'ר/נקר/תקר של כרית - קרה לי כמה וכמה פעמים ותמיד בגלל שימוש "לא נכון" שלי, כשהחלטתי להתעלם מה"קומון סנס" ולנסות כל מיני ניסויים.
כך גם מנסיון של אחרים בעולם, עימם אני בקשר, בכל מיני פורומים רלוונטיים.
שמעתי גם על מקרה (אחד), כך סופר לי, של ענף חד ותועה שמצא דרכו ישירות לתוך כרית... כך "הוא" אמר. אני לא מטיל ספק באמיתות הסיפור ולא בהיתכנות ההסתברותית שלו אבל, איך אבא שלי היה אומר - האָט ער געזאגט - אז הוא אמר...
יכול לקרות. גם מיכל דלק של גראד צ'רוקי יכול להתפוצץ... למי שמבין על מה אני מדבר (היה פה באתר ועשה קצת "רעש" בארה"ב..)
להניח את דעתך, אני מאמין ש"שימוש סביר לפי היצרן" הוא אותו שימוש סביר לפי יצרן של קפיצים רגילים... בשינויים הנדרשים (בשפה משפטית) של לחצי הניפוח..
ולמען הסר ספק וגילויי נאות או איך שתקראו לזה - אין לי כל קשר עסקי עם סמואל ולא רווח כלשהו מהצלחת עסקיו... שיצליחו העסקים של כולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
talw
סתם,לא בשביל משהו,רק בשביל להעביר את מוצאי יום ראשון,קצת חומר למחשבה- :-)
מהלך מתלה הוא לא רק בפתיחה ,אל תשכח את הסגירה.
מהלך מתלה (סרן)הוא עלייה וירידה אנכית מקבילה לריצפה וגם "הצלבה" -צד אחד של הסרן יורד וצד שני עולה עם רדיוס מסויים שקודקוד מרכזו במרכז הסרן פחות או יותר.(תלוי בכמה גורמים ,אל תתפוס אותי במילה).
יש לזרועות הרדיוס זווית מסויימת בזמן עמידת הרכב במנוחה,-זווית מוגזמת בעקבות הגבהה , היינו זרוע לא מקבילה לרצפה, גורמת לחוסר לינאריות במהלך הבולם בין פתיחה לסגירה אלא אם כן נקודת חיבור הבולם העליונה הוזזה בהתאם לאחר ההגבהה....
בקיצור, כל מקרה לגופו של עניין.
ידעתי!!!
יהודים!!!!
תופשים מישהו בטעות... ישר מתנפלים! ברור!!
מגיע לי. גם זה ברור.
איך היה אומר מפקד היחידה שלי בעבר (איש מבריק. יחסי אנוש-לא מי יודע כמה. מאוד אהבתי אותו...:)): "גם טיפש וגם מודה". מגיע לי...
הכל ברור טל ונסיונות עשיתי בלי סוף - אבל אתה לא יכול להתייחס לכל נקודונת.
בגדול - תסכים איתי הזזה של קצה רחוק יותר מהאנך, מקצרת את המהלך (שבאופן עקרוני מקביל לאנך) - בג'יפ יותר קרוב לאנך מאשר בריינג'.
אל תתחיל להכניס תנועה צידית ואלכסונית וכו', משום שהויכוח לא יגמר וכולם יהיו צודקים (אנך - מקצר, אלכסון מלפנים לצד אחד מאריך ולצד האחר מקצר והצד של מוט הפנהארד וההחלפה שיש אצל יוסי ו... אין לזה סוף).
ואני בטוח שלתצורה ה"מיוחדת" הפונה לאחור של ה-WJ (והטרייל בלייזר) יש יתרונות בתנועה מסויימת....
ובכלל, אצלי זה "מוצאי יום ראשון". אצלך זה "סתם" יום ראשון בערב...:cool:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
נתחיל בזה שאני לא יודע מה יש לך, אז קצת קשה להשוות. אבל בכל מקרה תקצר היריעה [ הגם שהיא הוירטואלית... ] . וגם אין סיבה ... ג'יפולוג משמש מאגר מידע מצויין, ולכן את
הרוב תמצא פה.
ומה שלא תמצא, תשאל.
יפה עכשיו אני מבין בכלל לא דומה אפילו בצבע חחחחחחחחחחח וגם בשיפורים ובכלל אבל ניראה מצוין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
לא לכולם יש WJ, אבל ההבדל העיקרי זה הצבע! רק רגע, גם שלך אדום?!?!
חחחחחחחחחחח לא שלי לבן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אמרת גם אמרת...
היתה לנו שיחה כזו לפני כשנתים מחוץ לסדנא של רוק סוליד.
הצגת לי את הכריות ודיברנו על האמינות והאחריות וסיפרת על כמה נהגים אגרסיביים שפוצצו כריות.
בכל מקרה אני מניח שמה שכתבת משרת את האחריות לטובת הרוכשים או שתסביר מהו השימוש הסביר לפי היצרן.
בועז יקירי
בפתיחה כזו איני צריך להסביר לך כלום אז אפנה לצופים האחרים בשירשור הזה.
וזאת משום שאתה לא רואה את ההבדל בין שימוש סביר לשימוש אגרסיבי (זו שפתך) אז אין טעם להמשיך בתחביר נאות
ובכול זאת
יש כמה חוכמולוגים שחושבים שכריות אוויר סטנדרטיות נועדו לתחרויות אקסטרים והם מטפסים קירות בעזרתם
מה לעשות שהפיסיקה המגבילה של הסרנים והמתלים בכללם במצב הסטנדרטי מביאה את המערכת למצב קיצון
שמלכתחילה לא תוכנן לו ואז הדרך קצרה לבעיות אגב לא רק במתלים אלה גם במערכות אחרות של הרכב ,המה מה במידה והיו מגדירים את השימוש הנ"ל מלכתחילה ובעזרת תוספות מסוימות ובתוספת מחיר כמובן שכן פרצנו את גזרת הסטנדרט
יהיה אפשר גם להשתתף בתחרויות גם רייד וגם קרוס קאנטרי.
ואני מדגיש הגדרה מראש תכנון שונה החלפת מכלולים / תוספות ואתה שם.
עכשיו שעשינו סדר והסרנו את ה- אמרתי לא אמרתי נשאר רק להפנים שאפשר הכול רק לא בשיטה הישראלית
קונים בלירה ורוצים את העולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
תיארתי לי שמשהו פה יצא מהקשרו...
(סמואל, אני צריך את הכריות הקטנות....פה...)
הן בנות ערובה עד שתבוא לבקר אותי בגיחה הבאה שלך
אה.. התחכמות כזו..
בועז.
לתחרויות יש קפיצים אחרים -כמו בסליליים, גם קפיצי אויר לשימוש בתחרויות הם לא זהים ל"רגילים" - לא במראה, לא במבנה ובודאי לא בהתקנה.
יש כאלה שמשתמשים בקפיצי אויר לתחרויות עבירות למיניהן (אני לא רואה את היתרון שיש לקפיץ אויר בתחרויות אבל"לך תדע.."), בד"כ משתמשים בשילובים שונים של מה שנקרא convoluted אחד/דאבל/טריפל הם עמידים יותר במגוון מצבים אבל פחות לינאריים ונוחים מה"רגילים". גם הרזונציה שלהם שונה לגמרי, אם זה אומר לך משהו.
בכל מקרה, קפיצי האויר אמינים מאוד, לשימוש המתאים - כמו כל דבר אחר...
אני לא רואה הבדל "אמינות" בין קפיץ אויר שפורץ (או איך שתקרא לזה) בתחרות אסקטרים לבין קפיץ עלה שנשבר או לסליל שקורס ולא חוזר...
פופוליזם..
כריות לא מתפוצצות.לכרית אויר, בדיוק כמו לצמיג, יש אורך חיים נתון. מניסיוני עם הדיסקו 2, לאחר כ 3-4 שנים הכרית מתחילה לדלוף וזה הסימן שהגיע הזמן להחליפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
Sambo,
מה הערכת מחיר -\+ לכריות אויר לטנדר?
לתמיכה מעל לקפיצי עלים.
טנדר, יש עשרות יש ערכה לכול רכב
מחירים בפרטי: 050-5287689