תגובה: עיצה בקשר למגורים בארה"ב לחודשיים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אוקי אני אחשוב על זה. יש מדריך שלם על מה שאני הולך לעשות, כשאטרח לקרוא אותו בטח יהיו לי יותר תובנות :-)
שאלה אחרונה, הסמסונג גלאקסי 2S שלי (גרסת אינטרנשיונל) והסמסונג S4 של אשתי (לא יודע איזו גרסה, מניח גם אינטרנשיונל) יעבדו בארה"ב? אני חושב פשוט לקנות סים מקומי, משהו בסגנון טוקמן או PRE PAID. חשבתי לקנות שם נגלאקסי 4 חדש עבורי אבל אני לא בטוח שזה יתאים לארץ.
תודה
S4 פתוח מהמפעל, גרסה בינ"ל שעובד בארץ (בוודאות מנסיון) נמכר באיביי ב 550 דולר ומצאתי גם ב530 לפני כחודש - צריך לעקוב באתרים המתאימים ולקנות את במודל שכתב ברנרד. אם תשיג כזה (מגיע תוך ימים בודדים לאחר תשלום PAYPAL) צייד אותו בסים או פרי פייד ואתה מסודר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אוקי אז אני צריך לבדוק באיזו רשת סלקום עובדים ולקנות טלפון שמתאים לרשת הזו. כמובן צריך סים מתאים לרשת הזו...
תודה
בוא אני אחסוך לך עוד קצת התעסקות:
http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/0/3050.pdf
או במילים אחרות, כל טלפון מהרשימה שרשמתי לך למעלה, יתאים לסלקום - בעייה אחת פחות...(-:
אין מה לבדוק "כרטיס מתאים" - כל כרטיס מתאים. כל רשתות GSM (אורנג', סלקום ובכמה השנים האחרונות פלאפון ובארה"ב) עובדות עם אותו כרטיס - במקרה שלך S2 עם סים רגיל וכל היתר (S4, אייפון ונקסוס) עם מיקרו-סים - באתר ששלחתי לך, אתה בוחר איז סוג אתה רוצה... 0אני קניתי אחד מכל סוג - לי ולגמד שלי).
כסף, מותר ואסור - מותר להכניס כל סכום.
אתה יכול להכניס כל סכום לארה"ב ותאמין לי, הכנסתי הרבה בשנה האחרונה. כשעניתי לשאלת המוכסים (שהרי הצהרתי בכניסה), שאני מכניס כל פעם קצת פחות מ-$10K בגלל המגבלה, הם צחקו עלי ואמרו ששמעו את הבדיחה הזו מהרבה ישראלים ושאנחנו פשוט לא מבינים שאין הגבלה...
מותר להכניס כל סכום אך מעל $10K צריך להצהיר = למלא טופס, ללכת למשרד המכס שצמוד למסוע המזוודות ולמלא טופס נוסף וזהו.
כנ"ל בבנק - מותר להפקיד כל סכום אך מעל $9K, ממלאים טופס נוסף..וזהו.
אם אתה מתכוון להסתובב עם מזומן, לבריאות. אני הייתי פותח חשבון (אפילו לחודש וחצי) ולוקח כרטיס DEBIT (לא אשראי, כאמור) - בירוקרטיה של 1/2 שעה ושקט נפשי לחודש וחצי.
אבל זה לא קריטי ותעשה מה שנוח לך.
PASYPAL.
לשים לב (גם בארץ) למטבע החיוב, כפי שהגדרתם בהגדרות המשתמש שלכם.
אם רציתם לחסוך קצת והחיוב בדולרים (השער של PAYPAL נמוך משל הבנק) ויש לכם כרטיס של ויזה כ.א.ל, סביר להניח שאתם משלמים על המרות כפולות:
- PAYPAL מחייב בדולרים, ממיר לשקלים ושולח לחב' האשראי חיוב בשקלים.
- ויזה כ.א.ל רואה שהחיוב (בשקלים) מגיע מ-PAYPAL, הופכת את הסכום לדולרי (או למטבע המקור במקום הרכישה) בשער הגבוה ואח"כ ממירה חזרה לשקלים (גם כן בשער הגבוה) ומחייב עמלת המרה על כל פעולה (פעמיים, למי שפיספס).
שוב, אותו חבר מהתחום (מהט'רד למעלה) עלה על זה. התקשרתי ל-PAYPAL ישראל, שאמרו לי שהם מודעים לבעייה עם ויזה כ.א.ל והציעו לפנות אליהם, משום שהם, PAYPAL לא יכולים לעשות דבר - הם מצידם שולחים חיוב שיקלי לויזה.
ב-PAYPAL אמרו לי שהבעיה היא רק עם ויזה כ.א.ל.
לי יש כריס עיסקי (בינלאומי) ולכן לא רבתי איתם יותר מידי - העמלות והשערים לכרטיס כזה נמוכים יותר ולא היה לי כוח להתעסק איתם.
אולי היום פתרו את הבעייה... לבדוק.
השכרת רכב - אני עם מואיז.
לחבר שלי (אותו חבר) שכבר ביקר אותי, פה בגולה, כמה פעמים יש איזה כרטיס הנחה של AVIS (אני אברר איתו איזה) והוא שכר, דרך AVIS ישראל (עשינו את ההזמנה מפה, באתר האינטרנט של AVIS ישראל) MID SIZE לשבוע, במחיר זול במאות דולרים (כמעט 1/2) מאשר אילו היה שוכר פה - כולל ביטוח מלא, שהיה עולה פה עוד $19 ליום (!).
עשינו את ההזמנה ביום ראשון בלילה (פה) ולקחנו את הרכב מהמשרד הקרוב אלי, ביום שני ב-11 בבוקר.
שווה לבדוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moisofnik
S4 פתוח מהמפעל, גרסה בינ"ל שעובד בארץ (בוודאות מנסיון) נמכר באיביי ב 550 דולר ומצאתי גם ב530 לפני כחודש - צריך לעקוב באתרים המתאימים ולקנות את במודל שכתב ברנרד. אם תשיג כזה (מגיע תוך ימים בודדים לאחר תשלום PAYPAL) צייד אותו בסים או פרי פייד ואתה מסודר.
גם אני עוקב וראיתי את המבצעים האלה.
חשוב מאוד לבדוק איפה נמצא הטלפון ואם יש TAX לכתובת שאתה רוצה שישלחו אליו.
ביומיים האחרונים מצאתי כמה מבצעים דומים אבל למרות שהטלפון יושב בניו יורק או בטנסי, היה TAX אלי (ניו ג'רזי), בגלל שלחברות יש משרד/מחסן/חנות בניו ג'רזי.
לבדוק - זו תוספת של 8.25-7 אחוז למחיר - חבל.
דבר נוסף.
כמו שאמרתי, יש שני סוגים של S4.
למרות ה"שמועות" וה"אגדות", רק I9505 תומך/משדר/קולט LTE/4G.
למי שזה חשוב, משום שבארץ עדיין אין LTE/4G...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ב
PASYPAL.
לשים לב (גם בארץ) למטבע החיוב, כפי שהגדרתם בהגדרות המשתמש שלכם.
אם רציתם לחסוך קצת והחיוב בדולרים (השער של PAYPAL נמוך משל הבנק) ויש לכם כרטיס של ויזה כ.א.ל, סביר להניח שאתם משלמים על המרות כפולות:
- PAYPAL מחייב בדולרים, ממיר לשקלים ושולח לחב' האשראי חיוב בשקלים.
- ויזה כ.א.ל רואה שהחיוב (בשקלים) מגיע מ-PAYPAL, הופכת את הסכום לדולרי (או למטבע המקור במקום הרכישה) בשער הגבוה ואח"כ ממירה חזרה לשקלים (גם כן בשער הגבוה) ומחייב עמלת המרה על כל פעולה (פעמיים, למי שפיספס).
שוב, אותו חבר מהתחום (מהט'רד למעלה) עלה על זה. התקשרתי ל-PAYPAL ישראל, שאמרו לי שהם מודעים לבעייה עם ויזה כ.א.ל והציעו לפנות אליהם, משום שהם, PAYPAL לא יכולים לעשות דבר - הם מצידם שולחים חיוב שיקלי לויזה.
ב-PAYPAL אמרו לי שהבעיה היא רק עם ויזה כ.א.ל.
לי יש כריס עיסקי (בינלאומי) ולכן לא רבתי איתם יותר מידי - העמלות והשערים לכרטיס כזה נמוכים יותר ולא היה לי כוח להתעסק איתם.
אולי היום פתרו את הבעייה... לבדוק.
למה הפייפאל שלך לא מקושר לחשבון האמריקאי?!
גם אם פייפאל ישראל, מניח שאפשר לעשות העברה או הפקדה של סכום גדול ואז הפעולות נעשות מהיתרה מבלי לחייב כל פעם בכרטיס האשראי?
קניות בארה"ב בד"כ משתלם באינטרנט דרך אתרים שנותנים % של החזר כספי מעבר למבצעים שיש באתרי הסוחרים עצמם, תשלום פייפאל נותן ביטוח מסוים בנוסף לאחריות ולרוב אפשר למצוא משלוח חינם ומהיר (מומלץ להרשם לשופראנר לנסיון חינמי וכנ"ל אמזון פריים, לזכור לנתק בסוף הנסיון או להתמקח איתם שימשיך בחינם) שחוסך שעות וימים של חיפושים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moisofnik
למה הפייפאל שלך לא מקושר לחשבון האמריקאי?!
גם אם פייפאל ישראל, מניח שאפשר לעשות העברה או הפקדה של סכום גדול ואז הפעולות נעשות מהיתרה מבלי לחייב כל פעם בכרטיס האשראי?
מקושר, מקושר.
גם זה היה סיפור - בתחילה אמרו שניתן לקשר שני חשבונות לאותו מייל אבל אח"כ התברר שטעו והייתי צריך לבטל את החשבון שהיה מקושר לכרטיס הישראלי/בינלאומי שלי ולפתוח חדש.
את כל הסיפור שכתבתי, גיליתי כשסיפרתי לחבר שלי על הבעייה והוא "האיר" את עיני לבדיקה של המרות ועמלות כפולות - ש-PAYPAL אישורו.. את הסיפור.
ויזה, מצידה, טענו בתחילה שקיבלו את כל החיובים בדולרם, טענה שהתבררה כלא נכונה ואח"כ אמרו שהם לא יכולים לקבל מ-PAYPAL חיוב שיקלי, משום שהיא חברה זרה (?!?!?!) ואז נמאס לי...
ד"א.
PAYPAL גם "מקבלת" כרטיס DEBIT, כך שאפשר, מיד, לקשר את הכרטיס שמקבלים עם פתיחת החשבון, לחשבון PAYPAL חדש (עם אימייל חדש או לבטל את החשבון הישן ולפתוח חדש עם המייל הרגיל..)- אי אפשר לקשר כרטיס שכתובתו במדינה X, לחשבון PAYPAL שבפרטי בעליו, הכתובת בארץ Y...
בחינה זו, הטלפון לא נעול הכי זול שיש הוא נקסוס של גוגל. 300$ + מיסים, לטלפון עם 8GB אחסון.
עובד בארץ (השבוע הבאתי אחד לגיסתי).
אם אתה מביא סים מהארץ וקונה טלפון שם, שים לב לגודל הסים. יש רגיל ויש קטן. אפשר לגזור רגיל לקטן, לא עשיתי את זה אף פעם אבל ראיתי (בעיניים) שעושים את זה.
כל חברה בארץ תנפק לך סים קטן או רגיל בהתאם לדרישה.
תכף כול הטכנו נאצים יקפצו עלי
גאלאקסי S4 זה לא זבל, זה המיץ של הזבל שאפילו חולדות נרתעות ממנו.
מאז הסאמסונג הראשון שהיה לי לפני המון שנים, העתק של מוטורולה רייזר ששרד חודש וחצי לא היה לי אמון במותג
לפניי כחודשיים אישתי (לא מקשיבה כל כך טוב) הזמינה 2 חתיכות של הדרעק.
המכשיר שהיה בשימושי, שאגב הממשק זה הזבל הכי לא אינטואטיבי שניתקלתי בו אי פעם, (אבל אני מעדיף את ה סנס של HTC)
1.לפני 4 ימים הטלפון התחיל להשתגע בלילה והעיר אותי..הסוללה התחממה רצח(היה במטען)
מאז הפסיק להטעין, שקע המיקרו יואסבי הלך
2.יום אחרי המסך הלך, יש אור ירוק וזהו. המכשיר עובד, אבל אי אפשר להשתמש בו
היום חזרתי לארה'ב ומחר אצתרך להלחם בנבלות לנסות לקבל אחריות. נחיה ונראה.
מיכה לא להכנס לפאניקה, כול עוד יש לך מכשירים פתוחים יש סים שיעלה לך $45 בחודש להכול בלי הגבלה.
ואל תבזבז כסף על זבל.
לא רוצה לחטוף את השרשור... אבל בעניין של סמארטפון - לשימוש רגיל, בארץ - על מה אתם כן ממליצים? מה הכי פחות זבל? אין צורך בדור האחרון והמשוכלל ביותר, אלא בתמורה טובה למחיר, שיעבוד שנתיים ברציפות בלי תקלות. לא למשחקים או לסרטים - לשימוש רגיל, כטלפון, לאינטרנט ומיילים וניווט (וויז, לא שטח). מבחינתי אייפון או אנדרויד, אין לי משהו אישי בעד או נגד אף אחד מהם, היה לי אייפון (3S).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אם אין בעיה אז אני הכי מעדיף להשאר עם הקיים ולקנות סים או דיל כזה או אחר בארץ. אין לי כסף מיותר ובאמת שאני לא צריך.
אשתי קבלה אתמול galaxy 4 מהעבודה. נראה איך יחזיק.
אין בעייה בכלל. אני עם S2 בן שנתיים בערך, שעבד בארץ.
שוב, חבר שלי קנה "דיל" - היה פה 4 שבועות - הלינק שהעלתי פה (ה-$45 לחודש, כולל הכל הכל) יוצא הרבה יותר זול ואתה מקושר לארץ כל הזמן עם וואטס-אפ, סקייפ, טנגו, גוגל הנג-אאוט וכו' - לא צריך מספר ישראלי (שבא עם הדיל) ולא נעליים.
אם בכ"ז אתה מחפש דיל (חבר שלי, אחרי סקר אינטנסיבי ביותר) הלך על רמי לוי (מחיר/תמורה) ו1/4 מהזמן אי אפשר היה לדבר איתו. לא עניין של כיסויי (רמי לוי עובד על רשת של AT&T) אלא בגלל הממשק - אתה מתקשר, מושמעת הודעה שמנסים לאתר את המנוי והרבה פעמים מקבלים הודעה שהוא מחוץ לתחום. כך אתה מנסה כמה פעמים, עד שתופס, כשהוא בכלל לא שינה מיקום.. (מסתובב עם גלקסי S3... שאני קניתי לו פה...) - בפעם הבאה ילך על ה-$45 ההוא...
ג'ו - הקידמה גדולה עליך...
יש לי S2 שנמכר בארץ. האם הוא יתאים לרשת בארה"ב? הבנתי שלארה"ב יש מודל אחר שנקרא SKYROCK או משהו כזה. היה לי סיפור עם כיסוי לנייד ומשם הבנתי שיש הבדלים.
סבבה לא חושב שאקנה נייד חדש. חבל לי על הכסף שאפשר לבזבז על חלקים לג'יפים :-P
לפני שאתה מתחיל לבזבז על חלקים תוודא שהמכשירים פתוחים, אם אתה עם אורנג' תכניס סים של סלקום, אם עובד אתה מסודר, אם לא קח שיפתחו אותם ל"סים פרי"
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
יש לי S2 שנמכר בארץ. האם הוא יתאים לרשת בארה"ב? הבנתי שלארה"ב יש מודל אחר שנקרא SKYROCK או משהו כזה. היה לי סיפור עם כיסוי לנייד ומשם הבנתי שיש הבדלים.
S2 יתאים.
S2 סקיירוקט הוא מודל אחר (יש לי כזה). אפשר לקרוא לו S2.5 ייעודי של AT&T... קצת יותר גדול, מעבד יותר חזק ובעיקר, תומך בדור רביעי 4G.
תארתי לעצמי שצריך לפתוח את הטלפון לכל הרשתות. אני אטפל בזה כמובן. אני מניח שגם אשתי צריכה לעשות את זה במכשיר שלה? היא מנויה של פלאפון.
אם מדברים על שיחות לארץ. למי שיש קו של בזק NGN
האפליקציה שלהם נותנת עלות תועלת לא רעה. היא חייבת
לעבוד על WIFI ולא יכולה לעבוד על DATA בגלל רגולציה
בארץ, אבל, מעבר לזה, במלון או כל מקום אחר עם WIFI
אתה מפעיל אותה ומחייג לכל מספר בארץ במחיר עלות הקו
הרגיל. אתה גם מקבל שיחות נכנסות בזמן שהתוכנה רצה.
אם כבר מדברים על SIMים, ואני מתעלק, המלצות לתוכנית+סים
למי שבא לשבוע/10 ימים פעם בכמה חודשים? איזה תוכנית
פרי-פייד ושל מי עם דאטא, טלפונים נכנסים ומקומיים וקצת שיחות
חזרה לארץ במידת הצורך.