וואלה ? בעייה שלי בהבנת הנקרא ...
טוב, אצלי אחרי 4 שנים כבר היו 3 ילדים ומיגרנה , אולי זה הזמן לייעץ לו לירות בבודדת ולא באוטומט ולהנות מהגידול של כל ילד בנפרד :)
Printable View
ילדים או מטען? מסיעים חפצים לגן? קו חלוקת מוצרים?
לא יודע איך זה אצל אחרים, כשאני נוסע עם הילדים אני מדבר איתם, מראה להם דברים, משמיע להם מוזיקה....
הסיכוי שאשכח מי מהם קטן משמעותית כשמתקשרים, אם אני לא מדבר הם מדברים, מראים לי רכב משונה או טרקטור גדול, שרים שירי גן אינפנטילים או כל דבר אחד.
כשהיו קטנים יותר, חודשים, היו בכיסא לידי או, בגיל מאוחר יותר, מאחור. גם אז תקשרנו.
אחרי שכולם בגן/בית ספר, מתקשר לדווח לבוסית איך היה, מי היה שמח ומי היה עצוב. אם היא הסיעה אז היא מתקשרת לספר.
אין שיחות טלפון כאשר אני איתם בבוקר, יש לי חצי שעה לבלות איתם, שהעולם יזדיין בסבלנות.
לדעתי האישית זה קשור מאוד לעניין הזיכרון ,
יש שני סוגי זיכרון , לטווח קצר ולטווח ארוך ,כאשר היכולת של אדם לזכור לטווח קצר לא קשורה ליכולת לזכור לטווח ארוך,
אצלי למשל , הזיכרון לטווח קצר ממש לא טוב , ומספיק הסחה אחת בשביל שאשכח במה התעסקתי ,
למי שמכיר את עניין - ללכת מחדר אחד לחדר שני ולשכוח למה הגעתי לשם.
באותה צורה , הרבה פעמים ברכב אני מפספס צומת , או נוסע לכיוון הלא נכון עד שאני ניזכר לאיפה הייתי צריך לסוע.
אני אחראי לקחת ולהחזיר את הילדים לגן , ובגלל החשש שאני אשכח אחד מהם במקרה וירדמו ,
אני גם מדבר איתם מתי שאפשר , וגם חושב על זה לאורך כל הנסיעה ,
פלאפון זה לא פיתרון טוב בשבילי כי ממילא אני שוכח אותו הרבה פעמים , ולמען האמת לא ממש חסר לי.
שיחות אני ממילא לא מנהל בנסיעה בכלל.
מפתחות זה אולי רעיון יותר טוב , צריך לחשוב על משהו בכיוון.
בכל מקרה העיקר הוא להיות מרוכז רק בזה - במיוחד למי שיש בעיה של זיכרון לטווח קצר.
לבדוק אחרי הגעה ליעד שהרכב ריק , ולוודא את העניין שוב אם צריך.
אני עם חנן , מי שטוען שזה לא יכול לקרות , במקרה הטוב עם ראיית עולם צרה מאוד.
אני גם מאוד מאוד מפחד שזה יקרה, ולכן נוקט את כל הצעדים שאפשר.
ביקורת עצמית. לא זכרון, לא אחריות הורית, לא נעל/תיק/פלאפון/אנטריקוט ליד הילד, לא זמזם אורות כלום - פיתוח ביקורת עצמית . כי רק ככה תמגר את התופעה לגמרי, רק ככה הילד שלך לא ימות - לא רק באוטו, אלא גם בבריכה/אמבטיה/ים/ונטילטור/ידרס בחניה ברוורס . אי אפשר להתכונן ספציפית לכל תרחיש. כן אפשר לפתח ביקורת עצמית על כל דבר שאתה עושה. ואם עשית או לא עשית בסדר.
איך אומרים הגששים? זו דרך חיים, זו צורת חשיבה, אני לא עושה את זה בשבילי אני עושה את בשביל הילדים שלי.
כי אם נניח הצלחת לפטור את כל הסחות הדעת אבל רק לרגע השארת את האקדח על השיש...או את הסכין של האבטיח על שולחן הפיקניק...או את האוטו על הג'ק.....ואז מה? תחבר את האייפון לאבטיח? תשאיר את הנעל מתחת לאוטו?
אם הדיון הזה הוא סקר - אז לא. לגמרי לא, זה לא יכול לקרות לכל אחד.
אחרי שקראתי את מגוון הדעות ירד לי האסימון למה חייבים בחוק להתקין אמצעי מיגון לילדים.
עם כל החכמולוגים שממציאים שיטות פילוסופיות ותרוצים למה להם זה לא יקרה... ובסוף זה קורה גם להם.
ריכוז, אין טלפונים, לשחק ולדבר עם הילד.... הכול עובד - עד הפעם הנוראית שזה לא עובד....
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4406345,00.html
מעניין שלוקחים 20 ש"ח בשביל חתיכת חוט וקוראים לזה אביזר להצלת חיי אדם - בטוח שמישהו ירוויח מן המהלך הזה.
בכל מקרה , את אביזר הנ"ל שמחובר לבסיס ההגה אפשר לעשות לבד עם חתיכת חוט ,
השאלה האם זה באמת יזכיר ?
כולם אשמים, גם האמא והגננת. לא מקובל שלא מחליפים מילה יום שלם. שמת את הילדה בגן? ספר לאשתך איך היה. הבעל לא התקשר לספר? למה האישה לא מתקשרת לשאול אותו מה נשמע? הרי גם מעניין אותנו איך הרגיש הילד, איך נפרד מההורה בגן. הגננת רואה שילד לא הגיע היום, לא מדליק נורה אדומה?
יש רק בעיה אחת בועז - אתה רוצה "להיכנס" בבעיה שבמקרה כרגע עומדת על הפרק, כאשר המוות של הילדים באוטו היא רק סימפטום למשהו הרבה יותר רחב שגורם להרבה יותר מקרי תמותה שאותם לא תמנע איזו מערכת שתגרוף רווחי עתק לכיסו של מישהו שאתה תקלל עוד שנתיים.
http://news.walla.co.il/?w=/15/2661656&m=1
סרטון להגברת המודעות מארה"ב (כנראה המצב שם חמור בהרבה מאצלנו, לא שזה מנחם...)
לפי הסטטיסטיקות - 33 ילדים בשנה בארה"ב.
http://www.ggweather.com/heat/
יש פה יותר מידיי יפי נפש, אנשים שאין להם מושג בגידול ילדים.
ילד רדום במושב יכל להיות נס בהרבה מובנים, וגם קטסרופה.
כמו שנאמר פה, צריך פיתרון טכני לבעייה.
אני חושב שכיסא בטיחות של ילד צריך להיות מחובר למחשב, בדיוק כמו אבזם של חגורת מושב, ובהתאם להתריע בזםזם\למנוע נעילת דלתות\להשבית כרית אוויר...
צריך תקינה\חקיקה
בואו ניזכר מה היה פעם: אותי בתור תינוק לא קשרו, ולא שכחו. אותי החזיקו ביידים, מצד שני,יש גם אחרים שנפגעו כי הוחזקו ביידים, אבל כמו שיש חקיקה בקשר לכיסא תינוק, צריך גם תקינה שמונעת את הבעייה הנוכחית. בעייה זו צצה רק ביגלל החובה לקשור ילד.
רבין
זו בדיוק הבעיה רבין - שבלי חקיקה אנשים לא מסוגלים לקחת אחריות על המעשים שלהם וגם אז צריך איזה מישהו שיעשה להם "נו נו נו "
חברה מלאה בחוקים בגלל שהיא לא יכולה להתנהל בכוחות עצמה.
עוד חוק שיוביל לעוד ניידת של משרד התחבורה שיוביל לעוד "נעוץ" על מיקום הניידת.
****סערה בדרום****
בדואי שכח את בנו בן ה-3 ברכב,
כאשר חזר הופתע לגלות, כי הילד פירק לו את הרדיו דיסק, הג׳אנטים, 8 קלו חשיש..ואת העודף במאפרה... :-))
לא מרבה להגיב פה בפורומים, אבל כהורה הדבר מעסיק אותי המון.
אני חושב שהפתרון הכי טוב שקיים הוא חיבור חיישן כובד שימוקם מתחת לעכוז העולל למתג ההצתה.
בדומה למנגנון האורות ברכב כאשר מתג ההצתה יכובה וחיישן הכובד מרגיש שיש תינוק יופעל זמזם שאי אפשר להתעלם ממנו עד אשר יורם התינוק מהכיסא.
זהו הפיתרון היחיד שאינו תלוי ביוזמת אנוש.