תגובה: אמינות דיסקברי 2 ושאלות נוספות...
אני לא מבין למה אתם מנסים לשכנע את סער לפעול בניגוד ללב?
אני לא מכיר אותו אישית, ובהחלט בעד שיקנה דיסקברי, כי זה 'מדגדג' לו.
במקסימום - לא יתחבר - ימכור. מה המקסימום נזק שיהיה לו 10,000 שקלים? 15,000 שקלים? חליק. הבנאדם חייב דיסקברי.
חיים רק פעם אחת.
יואב, אפשר להתפלסף על מה שכתבתה ולכתוב שעל אותו קנה מידה כול אדם צריך סקס עם ליידיבוי תיילנדי לפחות פעם בחיים, מה כבר יכול לקרות?
אבל אשאיר אותך עם אימרה עתיקת יומין.
מה ההבדל בין חכם לפיקח? הפיקח לא מכניס את עצמו לסיטואציות שהחכם יודע איך לצאת מהם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
יואב, אפשר להתפלסף על מה שכתבתה ולכתוב שעל אותו קנה מידה כול אדם צריך סקס עם ליידיבוי תיילנדי לפחות פעם בחיים, מה כבר יכול לקרות?
למה רק פעם בחיים? יש אנשים שנהנים באופן קבוע מסקס עם ליידיבוי תאילנדית... אה, סליחה, לנדרובר דיסקברי :rolleyes:
רמי, כתבה מעולה, אשמח לקבל בה"פ את מס' הטלפון של עוזי כדורי . עניינית, הרכב מעולה לדעתי מהטובים שיוצרו ובמושגים של עלות מול תועלת נותן ערך מצוין. אממה, צריך לדעת לתחזק אותו ולא להתקמצן במיוחד כשעלות החלקים סבירה ביותר.
סער,
אם אתה לא רוצה להשתעמם אז תגוון.
זה נכון גם לרכב.
האחזקה עלולה להיות יקרה יותר משמעותית אבל אני בטוח שתהנה.
יש לי חבר שמחזיק שני רכבים כאלו שנוסעים יומיום והוא מאושר.
ההפסד הכי גדול שלך עלול להיות שתפסיד את הידע העצום של יואב ( שמיר, לא הבנקאי)
הי,
תודה לכולם, אני אשמח לקבל את פירוט ההוצאות ממי ששומר אותו.
אני לא ״נעול״ על דיסקברי, פוזל לכיוון יהיה נכון יותר לומר...
לגבי הידע העצום של יואב, אני משוכנע שלא אפסיד אותו, מקסימום נרחיב אותו :)
ברנרד
אל תיקח אותנו כל כך קשה, גם אנחנו עושים הפסקות קפה מתחת לרכב, גם לנו יש תקלות שונות ומשונות, זה שהדיסקברי במקור מכן יותר לשטח, לא הופך אותו ליותר אמין.
נמרוד
סער, אהבתי את הלהרחיב את הידע של יואב :D
יש רק בעיה אחת...
בקצב שהכרכרות הללו נעלמות מהכבישים, כבר לא יהיה מה לעשות בידע הזה.
אגב.. מאותה סיבה בדיוק לא הייתי רוכש היום ZJ ישן (93-95) רובם כבר כל כך שחוקים שלהחזיק כזה משול לאותו ילד הולנדי שמנסה לסתום חורים דולפים בסכר באצבעותיו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
לגבי הידע העצום של יואב, אני משוכנע שלא אפסיד אותו, מקסימום נרחיב אותו :)
נמנעתי מלהזכיר את זה כי זה יעביר לך את המחשבה מהראש, כמו שהרבה אנשים רעים וערלי לב מנסים לעשות כאן.
פרסמתי כאן באתר בדיוק כמה עלה לי להחזיק דיסקברי TDI, TDI עם EDC, ו TD5.
רמזתי על השרשור הזה בתגובה הראשונה שלי.
תעשה חיפוש. אם לא תמצא, אני אמצא.
אם אתה קונה דיסקברי 2, אתה חייב להתחיל להתרגל לחפש דברים באינטרנט. זה השיעור הראשון.:-)
יואב (הבנקאי)
בכל פעם שהוזכר כאן השם יואב, היתה הכוונה ליואב hitoy שהוא שכן וחבר של סער, על כל המשתמע.
ומי שמכיר את סער מכיר גם את יכולות האינטרנט שלו. הוא מתפרנס מזה.
לידיעתך :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
סער,
אם אתה לא רוצה להשתעמם אז תגוון.
זה נכון גם לרכב.
לגוון לגוון , אבל לכל דבר יש גבול ...
גם אייל גולם בראיון חושפני טען שא"א לאכול כל יום סטייק, וצריך לגוון מפעם לפעם.
ואני בטוח שרבים פה לא היו מחליפים את ה"סטייק" שלו רק כדי לגוון
אבל כמו שכבר נכתב פה, ייתכן וזה יעשה לך רק טוב. לך קצת לדיסקו. תראה מה זה.
רק אל תשכח לחזור ולספר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
יואב (הבנקאי)
בכל פעם שהוזכר כאן השם יואב, היתה הכוונה ליואב hitoy שהוא שכן וחבר של סער, על כל המשתמע.
ומי שמכיר את סער מכיר גם את יכולות האינטרנט שלו. הוא מתפרנס מזה.
לידיעתך :)
כבר נבהלתי שמישהו כאן לוקח אותי ברצינות.
הי,
יואב, דווקא אני לוקח אותך ברצינות... זכרתי שהיה שרשור הוצאות ולא זכרתי איזה בדיוק, אז חיפשתי ומצאתי: http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=52327
המצחיק הוא שיש גם תגובה שלי שם.
אין לי כוונה ל"התאבד כלכלית" סכומים כמו שציינת שם הם הרבה מעל מה שאני רוצה ומוכן לשלם עבור רכב שטח.
משום מה הייתי תחת הרושם שדיסקברי 2 עדיף ואמין לעומת הראשון, אני מגלה שכנראה טעיתי (לפחות לפי מה שרואים באינטרנט - ולא רק בישראל)
הייתי שמח לדעת מה הייתה עלות הטיפולים והתיקונים. ירידת הערך שהכנסת לחשבון כבר לא אקטואלית מן הסתם...
תודה,
סער
אם אוטו לטיולים בלבד, ומוכרחים נוחות גבוהה ולנדרובר, אז עדיף כבר דיסקברי דור 1. המון אוטו במעט כסף.
רק לך תמצא אחד במצב טוב שלא יקרע אותך בתקלות.
דיסקברי TD5:
טיפולים 43,000 שקלים (הסכום הזה הוא נטו, אחרי שמכרתי חלק מהדברים שהיו מורכבים על הרכב דוגמת מיגונים, פגושים ועוד. אם לא מורידים את הציוד שנמכר, עלות הסעיף היא 45,500)
הפרש בין קניה למכירה: 31,000 שקלים
ביטוחים + טסטים: 25,250 שקלים
שים לב שהיה ציוד שהועבר בין המכוניות, דוגמת מדרגות סף שעברו התאמה קלה ונכנסו ל TD5 אחרי שפורקו מה TDI ועוד כמה דברים כאלה.
אח"כ התבקש פירוט, בבקשה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
ניב,
בבקשה,
(למען ההגינות, חלק מינורי שונה, מחשש לעין רעה. המספרים הם המספרים, ההוצאות הן ההוצאות):
בדיקה 800
העברת בעלות 181
נקיון פנימי + חיצוני 950
איתוראן 1721
מיגונים (דיפ' קדמי, מיכל דלק, סף) 1963
צמיגים קדמיים 1362
פ"וה דיבורית 220
פילטר קומפרסור + בדיקה 350
חיווט חשמל 200
בדיקת חשמלאי 300
2 קפיצי אויר 2429
הרכבת קפיץ אויר 277
מצבר 1262
שמנים 585
פילטרים + צמה פנימית 959
בולמים 3150
בלמים + בדיקה 1050
שעון חום+נעילה מרכזית 750
נורות + חומר לריפוד עור 73
פגושים 4000
תיקון אגזוז 300
תיקון חשמל אחורי 100
פילטרים + שמנים 684
טיפול 140,000 – דרך השטח 3040
טסט + אישורי מוסך 174
נזילת שמן הידראולי 1776
ניקוז מזגן, מרכזית, 100
מחשב לאיתור תקלה 300
חיישן ABS+מראה ימנית 1100
חשמלאי - התקנת חיישן 300
נאבה קדמית (מפירוק) 2200
התקנת נאבה 404
צמיגים אחוריים 1340
פולי מנוע ראשי+הרכבה 1600
צלחות קדמיות+רפידות+פילטר סולר ואוויר 900
רפידות אחוריות + פקק 350
פילטר גיר + טיפול 1312
פגוש קדמי (מסירה) -------
פגוש אחורי (מכירה) -1000
מגב אחורי 128
מדרגות סף (מכירה) -800
טסט 110
מגבים 112
איתוראן 747
מותחן+רצועה 1262
צינורות גיר+מים 3486
צינורות מים + עבודה 860
מים 200
סה"כ 43300
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
דיסקברי TD5:
טיפולים 43,000 שקלים (הסכום הזה הוא נטו, אחרי שמכרתי חלק מהדברים שהיו מורכבים על הרכב דוגמת מיגונים, פגושים ועוד. אם לא מורידים את הציוד שנמכר, עלות הסעיף היא 45,500)
הפרש בין קניה למכירה: 31,000 שקלים
ביטוחים + טסטים: 25,250 שקלים
שים לב שהיה ציוד שהועבר בין המכוניות, דוגמת מדרגות סף שעברו התאמה קלה ונכנסו ל TD5 אחרי שפורקו מה TDI ועוד כמה דברים כאלה.
אח"כ התבקש פירוט, בבקשה:
גם אז, עם השירשור המקורי שלך חשבתי כך - נפלת על לימון ועכשיו אתה משכנע את כולם, שכולם כך...
שלא לדבר על הוצאות הזויות (לטעמי) כמו ניקויי ב-1000 ש"ח (?!?!) ושיטת חישוב, שאולי נכונה לכלכלן בבנק ישראל אבל...
ואח"כ ג'ו אומר שאני מכליל...
יעקב (?)
רשמתי את החוויה שלי משלושה דיסקברים.
הייתי שמח אם זה לא היה ככה.
לימון? היצרן הזה הוא עץ לימונים.
לך נראה הזוי לשלוח אוטו משומש לדיטיילינג פנימי מקיף, לי זה עושה כיף. תוריד 1000.
יואב
כתבתי כאן עוד הרבה דברים. מחקתי.
אני עדיין בעד שסער ירכוש לעצמו דיסקברי 2, וידווח או לא לפי מיטב הבנתו.
אני לא אומר שלנד רובר הוא שיא האמינות אבל 43K בשנה... מצאת את התפוח הרקוב ביותר, בעץ הלימונים של לנד רובר...
כל רכב עם הבעיות המובנות שלו ושוב אני אומר, הרבה תלוי באחזקה ובתחזוקה ובקיצורי דרך אופיניים לישראל - ואז אתה מגיע וקונה את התפוח, כרכב משומש ואחרי כמה זמן, מתבררת לך רמת התחזוקה/אחזקה של הבעלים הקודמים...
שוב, בלי להעליב ולפגוע, זה שאתה מעדיף דיטיילינג וזה עושה לך נעים בגב, זה לא הופך את ההוצאה ל"הוצאה מוכרת" של רכב לא אמין - אני בעד להוציא על האוטו כמה שצריך, לעשות אותו מתאים לי/לך.. זו הסיבה שאני לא רושם (לעצמי) הוצאות - לא רוצה לדעת כמה אני מפונק ובעל טעם "מעודן".
אני לא יודע כמה מההוצאות הרשומות אצלך היו באמת הכרח או שה היה הכרח "לטעמך" - וזה בסדר אבל לא בדיוק נכנס ל"רשימת החייבים" של כל אחד - ועדיין 43K...
אם הייתי צריך לקנות דיסקברי (ואמרתי מה אני חושב עליו), בהחלט הייתי מעדיף לקנות את הדיסקברי שלך. - איך חבר שלי אומר: "אני לא בודק את הרכב. אני מתרשם מהבעלים... וקונה".
אני יכול להבטיח לך, החבר שלי, עם ה-TD5 שנקנה עם 250K קמ', לא הוציא אפילו 1/2 מהסכום הזה והוא התקין קפיצי אויר ארוכים ותוכנת מנוע וכו' וכו' ונוסע כל יום עם הרכב וטיולים ומבסוט עד הגג...
1 קבצים מצורפים
תרומתי הצנועה לחלקו הפיננסי של הדיון; דיסקו-1 1998, נרכש לפני כ-15 חודש ו-16,000 ק"מ (היום, 335,000).
עם הקנייה עשיתי יישור קו ב-3400 שקל
מאז ועד היום, תקלות עלו לי 2080 שקל (החלפת מיסב קדמי, צינור לחץ משאבת הגה, ליטוש בלמים, טיפולים וטסט)
בנוסף, השקעה מונעת 2400 שקל לעתיד טוב יותר (מצבר, טיפול מערכת קירור ומד חום דיגיטלי, ביטול EGR), התקנת סט בוקסות אוסטרלי.
ממש לא נראה לי סיפור זוועה, ואני עוד מטפל במוסך, לא לבד