-
כפי שאני תופס את העניין, הדיון מתחלק לשלושה חלקים-
1. איסור נסיעה על רצועת ה-100
2. אופן האכיפה וחוקיות המט"ל.
3.השמת מכשול בפני עיוור.
לגבי סעיף 1 - באופן אישי אני די מזדהה עם העקרון של החוק הזה למרות שהייתי שמח לו היו מכריזים על כמה חופים שבהם ניתן להגיע לקו המים למרות שבאופן אישי כנראה לא תמצאו אותי בחוף כזה (או אחר).
2. אפשר להתווכח ואפשר אני מאמין שיחסית בקלות אולי לערער על מהימנות המדידה.
מצד שני, לפחות בחוף המדובר לקחו רזרבות מרחק במדידה וגם הנתונים לא היו כאלו שהיו חסרים 10 מטר בשביל להינצל.
אם הרט"ג יהיו מספיק טיפשים בשביל לנסות לדקדק ולא לאפשר 10-20 אחוז מרחב זיוף אז אולי שווה ללכת מולם בחזרה בכוח.
לפי מה שאני התרשמתי בסיור הם השאירו לאזרחים הרבה מרחב סטיה.
3. מה שהכי חשוב לדעתי ובגללו גם טרחתי הוא שנותנים לאזרחים שנפלו שלא לגמרי וחטפו קנס.
לא ראוי לדעתי שהגבול בין מותר ואסור לא יהיה מסומן ולמרות זאת יכניסו של קנסות כבדים.
זה לא הוגן ולא ראוי כלפי האזרחים.
זו מלחמה שניתן וראוי לדעתי לנהל בתור התחלה.
הרט"ג משרת את המטיילים והטבע וחובתו לטובת שני הקליינטים האלו שלו לשים שלטים ולתת הזדמנות נאותה לכבד את החוק.
בסה"כ בעניין הפקחים, מדובר בחומר אנושי איכותי וערכי.
גם אם אנחנו חלוקים איתם לעיתים עדיין הם חולקים איתנו את אותם האהבות בגדול.
לכן לדעתי אנחנו מדברים אליהם ואוהבים אותם הרבה יותר משאנחנו אוהבים את המשטרה.
אני מקווה שגם הם מסוגלים להבחין בין הג'יפאי הערכי לאחיו הבהמה כאשר הם אוחזים בפנקס הדוחות.
לא קל לראות את התמונה הגדולה כשאתה צעיר וחדור מוטיבציה ומאמין שהחיים הם שחור ולבן.
בועז
-
תגובה: Article: חוויה אישית: עם הפקח בטנדר הירוק, סיור אכיפה לאורך החוף
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אני מקווה שגם הם מסוגלים להבחין בין הג'יפאי הערכי לאחיו הבהמה כאשר הם אוחזים בפנקס הדוחות.
הם לא מסוגלים, לפחות לא בנושא פלמחי"ם, מה שהם רואים זה רק שקלים חדשים לנגד עיניהם ואף אחד לא יצליח לשכנע אותי אחרת.
לא דאגה למתרחצים ולא דאגה לצבי ים עומדים לנגד עיניהם שם, אלא דאגה למכסת דוחו"ת, בדיוק כמו משטרת התנועה!!!
הקטע הכי טוב בזה, שכל מה שנכתב פה מזיז להם כקליפת השום, אני חושב שאפילו זה מנפח להם את האגו שמנופח כבר ממילא שם...
-
קיבלתם את ההוכחה הברורה שכל המיתוס על שמירת טבע נגוע באינטרסים של כסף ובעיקר טמטום ורשעות של פקחים ,אתם מתווכחים פה על 100 מטר או 97 מטר יש שלט אין שלט ,במקום שאין הגיון הטמטום חוגג ,משפחה נורמטיוות שירדה לחוף לנפוש התקרבו עם הרכב כדי להעמיס וקיבלו דוח **** והמשך מתדרדר, ולא תואם את כללי או רוח האתר. רוצה לכתוב פה? התנסח בהתאם. תודה, המערכת ****
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
בועז
בעניין זה קיבלת תשובה שאינה משתמעת לשתי פנים. מילא אם לא היית חוזה במו עייניך. האין זאת אלא היתממות לשמה?
-
"אני מקווה שגם הם מסוגלים להבחין בין הג'יפאי הערכי לאחיו הבהמה כאשר הם אוחזים בפנקס הדוחות."
אפשר לצייד את הפקחים בשאלון ערכיות משהו שדומה לינשוף
עברת את המבחן אתה רשאי לגשת עם הגיפ לחוף בשקט ובצניעות .
לא עברת , תוכרז כבהמה תקבל דוח ותגורש בבושת פנים מהחוף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
כתבה רהוטה ומועילה מאין כמוה - תודה!
אחלה כתבה מצד הכותב, ואין לי טענות אליך, אבל לגבי הפקח, פשוט גועל נפש!!
אני מוביל לא מעט טיולים ופוגש בפקחים, ובתור ראשון בשיירה תמיד מוצא רגע להגיד שלום , לשאול אם הוא צריך משהו? ואני בטוח שרב הגיפאים נוהגים כך.
קשה מאד לקרוא את הכתבה, הרי רב האנשים לא משתוללים, ולא מלכלכים ושומרים על החוק, אז לתת קנס למשפחה שלא עשתה כלום וקירבה את הרכב להעמיס ציוד? לאן הגענו?
לא צריך אנטישמיות , הנה גועל בהתגלמותו, כן היה 100 מטר , לא היה, אולי 97 מטר, מה קרה?
נכון שאי ידיעת החוק אינה פותרת מעונש אבל ראבאק!!!
ממש עצבני!! כרגע פשוט מקומם לקרוא את הכתבה!
למה אי אפשר אחרת?
שיהיו שלטים ברורים, איפה מותר איפה אסור, מה המרחק מהמים, מותר לפרוק, להעמיס וכו'.
אם אני נמצא בחוף שהרוחב שלו 80 מטר והקפדתי להישאר הכי רחוק שאפשר, אני לא מפריע או מסכן חלילה את הצבים מה הבעיה?
ומה הבעיה עם להתיר פריקה והעמסה של ציוד?
מי שרוצה בכל זאת להשתולל שיקבל קנס של 10000 שקל מצידי, אבל מה עם כל היתר, ותאמינו לי שלא יספרו לכם סיפורים, רב הגיפאים לא משתוללים, לא בדרום ולא בצפון ולא במרכז!
אני חורש את הארץ ונתקל רק באנשים טובים- ראו זה פלא.
לפעמים, אבל נדיר צריך להעיר למישהו על הלכלוך, ושזה מגיע "מבן אדם רגיל" ללא דרגות, אנשים מגלים אמפטיה ומבינים.
אז שאדון פקחים ייתפשו עבריינים, ולא אזרחים תמימים שיצאו קצת לבלות בשקט בטבע.
צריך לשנות את החוק ואת האכיפה, כבר אי אפשר ללכת לים בלי להיות טרוד כל היום, יש פקחים אין פקחים, זה בסדר איפה שחנינו, זה יותר מ100 מטר מה????
הפקח הבא שאני אראה בשטח מסכן, כי אני הולך לפתוח עליו את כל הג'ורה ,יש לי מטען
אחרי הכתבה הזו וטעם לא טוב בפה.
-
אני שואל מתוך כונה להבין, לא לקנטר [ הפעם .. ]
מה כ"כ מושך בחוף פלמחים ? זה שווה את כל הבלאגן סביבו ?
הרי משוטטות בחופים אחרים, ובכוונה לא אזכיר את שמם אפילו ברמז, יש אמנם גם רכבים משתוללים, אבל אין פקחים.
נראה כאילו כל הפקחים במדינה התרכזו בחוף המסכן הזה. והזניחו את השאר וטוב שכך...
אבל למה אנחנו [ מי שמגיע לשם ] חייב להגיע דווקא לנקודה הבעייתית הזאת ?
מבטיח לכם שיש מספיק פינות חמד אחרות, שאפשר להגיע קרוב לים, לפרוק להנות ולא להכנס לעימות עם החשובים האלה, ולנפח להם את הכיס ואת האגו..
אז מה מיוחד בפינה הזאת שהפכה להיות קרנות המזבח של ה 4X4 ?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cgp
הפקח הבא שאני אראה בשטח מסכן, כי אני הולך לפתוח עליו את כל הג'ורה ,.
וזה בטוח ישפר את הדעה שלו על שאר הציבור.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
הרי משוטטות בחופים אחרים, ובכוונה לא אזכיר את שמם אפילו ברמז, יש אמנם גם רכבים משתוללים, אבל אין פקחים.
מבטיח לכם שיש מספיק פינות חמד אחרות, שאפשר להגיע קרוב לים, לפרוק להנות ולא להכנס לעימות עם החשובים האלה, ולנפח להם את הכיס ואת האגו..
אני אסביר לך למה. זה רק ניחוש אבל לדעתי ומנסיוני יש לו בסיס מוצק.
במשך שנים רבות (אני מדבר על 23-24 שנים אחורה, שאז הפכתי לבעל ג'יפ והתחלתי להכיר את האיזור לעומק) זה היה מוקד משיכה לג'יפאים מכל איזור ה"חי-בר" (חולון - יפו - בת ים - ראשל"צ, וכמובן גם החבר'ה מאשדוד, יבנה, רחובות והסביבה). בלי להיכנס לסטריאוטיפים והכללות, כי גם ב"חי-בר" שלנו רוב הג'יפאים בכל זאת נורמטיבים, אבל קבוצות לא קטנות של ג'יפאים וטרקטורוניסטים פחות נורמטיביים הפכו במשך שנים את כל איזור חוף פלמחים וסביבתו לג'ונגל פרוע. אני יודע כי בימי ה-CJ נסעתי באופן קבוע עם אחת החבורות האלה, גם ובעיקר באיזור הזה (למזלי, מיציתי מהר מאוד את התענוג המפוקפק הזה).
אני לא מדבר על השלכת ליכלוך אלא על נהיגה פרועה ומסוכנת (והיו שם המון תאונות של ג'יפים וטרקטורונים, כולל עם נפגעים), ובעיקר על פגיעה מסיבית בטבע - פשוט התחרעו שם בכל מקום ועל כל דבר. אני לא מדבר על נסיעה תמימה בצירי הדיונות, אלא על פתיחת קוליסים, רמיסת צמחייה ובעלי חיים, התחרעות פראית במעלה כל סכין חול וכל גבעת כורכר לאורך החוף בין פלמחים בצפון לנמל אשדוד בדרום.
למען הסדר הטוב ראוי לציין שמדובר בתקופה שבה המודעות לשמירת הסביבה היתה רק בחיתוליה, וחוק החופים עוד לא היה קיים אפילו בדמיונם של יוצריו - עצם הנהיגה בחוף עדיין לא נחשבה אז לעבירה על החוק.
אבל גם שנים לאחר כניסת החוק לתוקף, כשעוד לא הייתה אכיפה מסודרת - ההשתוללות המשיכה בכל יום שישי משעות הצהריים ועד רדת החשיכה. נופשים תמימים שהחנו את הפרייבט למעלה על הכביש וירדו לתומם לחוף, לא יכלו לשבת בשקט ליד המים כי תמיד היה סיכוי שאיזה ג'יפ או טרקטורון מתחרע ירמסו אותם.
עם הזמן זה היה רק טבעי שהפעילות המוטורית הזו תמשוך גורמי אכיפה. ולדעתי עניין ליווי מג"ב די ברור ומתבקש שם - מהיכרות בעבר עם חלק מהנפשות הפועלות שם אני מרשה לעצמי לנחש שפקח בודד ללא ליווי משטרתי בהחלט עלול להיתקל שם באלימות מילולית ואפילו פיזית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
זה היה מקום מאוד מיוחד בחורפים בכלל והסוערים שבינהם בפרט!!!
הדגש על זה היה...
אלו ש"שומרים" על הטבע המאיסו את זה בדרך ה"אנושית" שלהם!!!
-
כמה עובדות חשובות:
- צבי הים מטילים בייצים בלילה לא יותר מ25 מטר מקו המים
- יש מי שדואג לאסוף את הבייצים מוקדם בבוקר ולהעבירם לנקודות מוגנות ומגודרות
- הפקחים נוסעים פעמיים ביום 20 מטר מקו המים לאסוף את שקיות האשפה
- הכסף של הדוחות לא עובר לשיפור התשתיות בים או לטובת החי והפורח ובטח שלא לטובת הניקיון
- נראה שיש להם עבודה מאוד מעניינת, אדגרית ואף מסוכנת. הייתי ממליץ לתת להם תוספת סיכון למשכורת החודשית.
כמו שכתוב בתחילת הכתבה הפקחים "התלבשו" על החוק לטובתם, למה?
כי הם יכולים !!!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shoko
כמה עובדות חשובות:
- צבי הים מטילים בייצים בלילה לא יותר מ25 מטר מקו המים
- יש מי שדואג לאסוף את הבייצים מוקדם בבוקר ולהעבירם לנקודות מוגנות ומגודרות
- הפקחים נוסעים פעמיים ביום 20 מטר מקו המים לאסוף את שקיות האשפה
- הכסף של הדוחות לא עובר לשיפור התשתיות בים או לטובת החי והפורח ובטח שלא לטובת הניקיון
- נראה שיש להם עבודה מאוד מעניינת, אדגרית ואף מסוכנת. הייתי ממליץ לתת להם תוספת סיכון למשכורת החודשית.
כמו שכתוב בתחילת הכתבה הפקחים "התלבשו" על החוק לטובתם, למה?
כי הם יכולים !!!
אני חושב שאין מחלוקת שהחוק חשוב ונכון.
הבעיה היא ביישום שלו- שלא ממלא את המטרה הראשונית לשמה חוקק אלא יותר את הארנק של מישהו.
גם הצבים ירוויחו (והייתי מאד רוצה לראות יותר חיות ים מרשימות כמו צבים בים בארץ), וגם המתרחצים שלא צריכים לפחד מדריסה.
ושל הרשות שהתפרעה "קצת" במהות של יישום החוק לטובתה- במקום למנף את זה לטובת הטבע, יישמו את זה גם לסגירת שטחים, כמו שהיא מאד אוהבת בשנים האחרונות- שבילים שאינם בתחומי שמורה, ומחוץ לאחריות של הרשות באזורי החוף פתאום הפכו לאסורים- ומכרה לכסף.
לא מצליח להבין מה מרוח החוק לא מתקיים במקרה של שביל שמסתיים לפני השטח החולי של החוף, שאפשר להגיע עד לשם וללכת ברגל למים, לעיתים קרובות במרחק של פחות מ-100 מטר, פשוט כי רצועת החוף היא פחות מ-100 מטר.
באותה מידה, שביל שנוסע מקביל לרצועת החוף, על המצוק מעל, ונמצא פחות מ-100 מטר, פתאום נהיה "אסור".
שיפעילו "קצת" שיקול דעת, והכי חשוב, שיציבו שלטים בנקודות עיקריות, בהן הם מתמקדים, כדי לא לטמון פח מראש לאנשים שברור שלא באו להתפרע.
-
שישימו שלטים ושיפסיקו עם שיקול הדעת.
שיקול הדעת הוא זה שיוצר מסר לא אחיד, מבלבל ולא מחנך.
-
הנסיעה בים בדיוק כמו נסיעה בכל שביל אחר.
הרוח, הגלים והגשם דואגים לשנות את פני השטח כל שנה הרבה יותר מכל רכבי השטח ביחד
ואם יש אחד שמשתולל צריך להכניס אותו לכלא.
הפקחים לא מפעילים שיקול דעת כי הם לא רוצים אותי, אותך ואת האחרים בים ובשמורות הטבע.
הם כדרכם מנצלים את החוק לטובתם במטרה להרחיק אותנו מכל פינה טובה
עוד דוגמא לכך בקנסות שרוכבי האופניים מקבלים מאחר והחוק מגדיר אופניים ככלי רכב = ג'יפ ואסור לרוכבי האופניים
שיטת "החינוך" שלהם תקועה בשנות ה-70 עם מקלות ועונשים
הלוואי והיו אוהבים ודואגים לנו המטיילים כפי שהם דואגים לטבע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אני חושב שאין מחלוקת שהחוק חשוב ונכון.
הבעיה היא ביישום שלו- שלא ממלא את המטרה הראשונית לשמה חוקק אלא יותר את הארנק של מישהו.
גם הצבים ירוויחו (והייתי מאד רוצה לראות יותר חיות ים מרשימות כמו צבים בים בארץ), וגם המתרחצים שלא צריכים לפחד מדריסה.
ושל הרשות שהתפרעה "קצת" במהות של יישום החוק לטובתה- במקום למנף את זה לטובת הטבע, יישמו את זה גם לסגירת שטחים, כמו שהיא מאד אוהבת בשנים האחרונות- שבילים שאינם בתחומי שמורה, ומחוץ לאחריות של הרשות באזורי החוף פתאום הפכו לאסורים- ומכרה לכסף.
לא מצליח להבין מה מרוח החוק לא מתקיים במקרה של שביל שמסתיים לפני השטח החולי של החוף, שאפשר להגיע עד לשם וללכת ברגל למים, לעיתים קרובות במרחק של פחות מ-100 מטר, פשוט כי רצועת החוף היא פחות מ-100 מטר.
באותה מידה, שביל שנוסע מקביל לרצועת החוף, על המצוק מעל, ונמצא פחות מ-100 מטר, פתאום נהיה "אסור".
שיפעילו "קצת" שיקול דעת, והכי חשוב, שיציבו שלטים בנקודות עיקריות, בהן הם מתמקדים, כדי לא לטמון פח מראש לאנשים שברור שלא באו להתפרע.
-
שלום
אני מעוניין לעשות הסבה מקצועית ולהיות פקח או לבצע תפקיד דומה.
מי יודע להגיד איך מתקבלים ומה הדרישות?
תודה מראש
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shoko
שלום
אני מעוניין לעשות הסבה מקצועית ולהיות פקח או לבצע תפקיד דומה.
מי יודע להגיד איך מתקבלים ומה הדרישות?
תודה מראש
נדחה !!!
Overqualified
סיבה -הגיון יתר
-
המסקנה היא בלתי נמנעת
הפקחים מעוניינים שהם ורק הם יוכלו להנות מהטבע
לטייל לבד בחופים ובשמורות בלי חלילה להתקל בנו המצורעים והמרעישים
שמפריעים להם להנות מהסטריאוטיפ של הפקח הבודד בטבע.
הנוכחות שלנו בשמורות ובחופים הופכות אותם לשוטרים ומסרסת את אגדת הפקח עליו הם גדלו.
לא ירחק היום וגם שהות בחופים ללא רכבתוגבל לשעות מסויימות באור יום ורק בחופי רחצה מוכרזים
ותישלל הזכות לשהות בלילה בחופים ובוודאי יחול איסור על הדלקת אש.
ולבסוף גם תשלל הזכות לשהות בחופים לא מוכרזים לרחצה.
חוקי השמירה על הטבע בישראל הם מהחוקים הדרקוניים ביותר הקיימים בעולם.
הרצונות והגחמות שלנו הם חלק מהטבע (אנחנו לא צופים בטבע אנחנו חלק מהטבע)
אפשר לאמר בהגזמה שגם אם יהיה מותר לסוע עם גיפ בחופים צבי הים ימצאו בסופו של דבר
את הפתרון המתאים ע"מ להמשיך ולהתקיים.
פקחים הם משביתי שמחה קלאסיים.
אני לא אשכח שלפני הרבה שנים נסעתי עם אהבה חדשה לטיול בצפון הארץ
מצאנו מקום נעים לישון הקמנו אוהל הדלקנו מדורה קטנה היינו שיכורים מתשוקה ואופטימיות
עד שהגיע פקח והחליט שאנחנו חייבים עכשיו להתלבש לקפל ולעזוב את המקום.
-
רק עכשיו קראתי את הכתבה.
כמה עובדות:
1. השביל הצמוד לגדר נמצא בחלק מהקטעים, במרחק קטן מ 100מ מקו הים ועדין מאפשרים נסיעה עליו.
2. במרבית המקרים המג״בניקים או בשמם הפורמאלי ״סיור כפרי״ שמצטרפים הם מתנדבים (מתמידים) וככאלו הסמכויות מוגבלות. כמתנדב (בדימוס) אין שום כוונה ״ללכת מכות״ עם אף אחד.
3. אמיר ונועם עושים עבודת קודש ואינם רואים בעבודתם שליחות של מס הכנסה.
לאור החוק (הדרקוני), אני לא רואה שום סיבה הגיונית לרדת מהשביל וכל מי שיורד מסתכן כמו בכל עבירת תנועה אחרת.
גילוי נאות - אמיר הוא ידיד ותיק.
-
נתוני האכיפה – תשומות ותפוקות
נלקח מדווח רשות הטבע והגנים לשנת 2011 (2012 עדיין לא פורסם)
נתוני האכיפה – תשומות ותפוקות
בהשוואה לנתוני אשתקד נרשמה עליה בכל הפרמטרים. נרשמה עליה של
13% במספר התיקים אשר נפתחו. נרשמה עליה מרשימה מאוד של 166% בדוחות ברירות
המשפט. כמו כן נרשמה עליה של 44% בדוחות האזהרה.
לפי הכתבות בעיתונות כנראה ובשנת 2012 הייתה עלייה של מאות אחוזים "בזכות" קנסות הנסיעה בקרבת חוף הים
-
אולי מישהו כאן מבין ויכול לענות על השאלה:
מד טווח לייזר לא חייב להתמקד על נקודה כלשהי(עצם כלשהו) בשביל למדוד מרחק?
הרי זה כמו הלייזר המשטרתי שהנקודה פוגעת ברכב ומחזירה נתונים.....
לאן הפקח מכוון את הלייזר?