תגובה: שאלת תם/הוצאת קיטור: מדוע פערי המחיר כל כך גדולים במחירי שיפורים!?!?
רענן,
אתה יעול להוסיף ליוקר המחיה את עול נפנסיה התקציבית.
אחד הסעיפים הכי כבדים בהוצאות המדינה...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אני שאלתי שאלה מאוד פשוטה כמה עולה סרן קידמי דנה 44 משומש שירד מגיפ רוביקון ולא קיבלתי תשובה אתם יודעים למה ................אני יסביר אני קניתי גם קידמי וגם אחורי והסכום היה מטורף נכון אפשר להביא מחול הכון אפשר הרבה דברים אבל רבותי נסו את מזלכם תיבדקו כמה עולה אההההה ואין מסים על הסרן כי הוא פורק בארץ
ואל תשכחו את הנמלים ...
כל הפסקת קפה שלהם מייקרת פלאות את העלויות של כל מכולה .
sent from TIZ EL NABI
עוד משהו שאתם לא יודעים, כספי המיסים שלכם הולכים לסבסד תעשיה מיצאת (הכנסת מט'ח)
דוגמה בפועל:
http://www.motoradusa.com/about-us/
יצרן קל של חלקי רכב, הגדול מסוגו בארה'ב אם לא בעולם. הוא OEM כמעט לכולם. מחירי זנות, טרמוסטט לג'יפ עולה כ$3 בכול חנות
מכירים? כמובן שלא כי הכול מיוצא, לעומת זאת אתם צריכים לקנות איזה זבל סיני במחיר פי 5, מדוע?
דוגמה שנייה: כתר תעשיות, מייצרים ארגזי כלים(גם), נמכרים במחירי ריצפה(בארה'ב) (אותו מחיר כמו זבל סיני) איך זה?
אין להם מיסים וארנונה?
הסיבה שהם יכולים להתחרות בסינים זה בגלל הסיבסוד, כלומר, אתם משלמים מכס פעמיים, גם ביצוא וגם ביבוא.
גן עדן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
המשוטט
ואל תשכחו את הנמלים ...
כל הפסקת קפה שלהם מייקרת פלאות את העלויות של כל מכולה .
sent from TIZ EL NABI
זה אחד הקישושים הכי גדולים שמאכילים אותנו.
ההשפעה של עלות התפעול בנמל היא כל כך שולית על המוצרים.
בוא נניח ש 3 אחוז מערך המוצרים בממוצע.....
על זה יש בממוצע עשרות אחוזי מיסוי שהולך לקופת הגנבים באוצר.
מדובר בתרגיל מגוחך חיסול של מוקדי כח ועבודה מאוגדת.
עדיף שהרבה עובדים ירוויחו טוב מאשר חבר אחד של ביבי שיתעשר ועוד המון פועלים בשכר מינימום...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
.
סתם לשם השוואה הייתי עכשיו באיטליה כוס קפה עולה שם 1 יורו ( 4.66 ש"ח ) + מאפה 1 יורו = 2 יורו שזה 9.32 ש"ח נראה אותכם מוצאים מחיר כזה בארץ ( וזה לא מבצע או משהוא כזה זה המחיר הרגיל שם ) , אז מה אני נכנס לפורום " קפה ומאפה " ורושם שם חזירים / מרוויחים מאות אחוזים / וכו ' למה לא בעצם , כי זו אותה תשובה : ממשלה/ פקידי ממשלה .
י
עידו
בראש השנה הייתי באיטליה וגם אני כמו עידו קניתי (יותר מפעם אחת.) קפה ומאפה ב 2 יורו.
כשחזרתי לשוויץ ויצאתי לעבודה נגשה אלי לקוחה עם הבת ושאלה כמה עולה כיסוי לאייפוד ועניתי 15 פרנק.
הלקוחה כמעט טרפה אותי חי וטענה שבאיטליה זה עולה 3 יורו,אני ששתי דקות לפני כן יצאתי מקפה של בוקר בבית הקפה שאלתי אותה האם כבר שתתה הבוקר קפה ?
הלקוחה ענתה בחיוב,ואני שאלתי כמה שילמה? 3.5 פרנק ענתה הלקוחה ,ואני מייד שאלתי :האם גם בבית הקפה שאלת מדוע זה יקר ביחס לאיטליה ? כמובן שהיא התחמקה מתשובה,ואני הסברתי לה שאני חי עובד ומשלם מיסים בשוויץ ולא בסין.
שלא תחשבו לרגע שהבעייה קיימת רק בארץ הקודש.
ואגב,בצעתי כמה עבודות אצל עידו והמחיר ששילמתי היה יותר (הרבה יותר ) מסביר,שלא לדבר על המקצועיות והיחס שעבורי הם דבר חשוב כשלעצמו.
שבוע טוב לכולם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
רענן,
אתה יעול להוסיף ליוקר המחיה את עול נפנסיה התקציבית.
אחד הסעיפים הכי כבדים בהוצאות המדינה...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בזה אני לא אוביקטיבי ! אבל, מ 2004 אין יותר למתגייסי צה"ל אפשרות לפנסיה תקציבית אלא רק צוברת.
לדעתי גם בשאר השרות הציבורי מזמן כבר אי אפשר להצטרף להסדר פנסיה תקציבית.
אם מזכירים פנסיה, אז זה עוד רעה חולה שמפקידים בידי מקורבים את העתיד שלנו.
אותם מקורבים ידעו לאשר בקלילות לחבריהם הטייקונים הלוואות ללא כול בדיקת סיכונים (כי זה כסף של הפראיירים שנקראים עם ישראל),
בהתאם גם "תיספורות" נדיבות כשלא יכלו להחזיר ההלוואות.
רענן
היי FOXY
לא קיבלת תשובה היות וברכבך כבר הותקנו סרנים כאלו שניקנו מאיתנו והותקנו על ידך בסדנא אחרת.
כל מקרה לגופו וכל סרן לגופו, מצבו, מקורו וכו' וכו'.
רפי
החתום מטה והעונה לכם הינו חזיר מיובש-וזאת לפי שני המשפטים שהעתקתי משתי תגובות
1-מאוד פשוט: להתעלם לחלוטין מהמוכרים בישראל ושיתייבשו. הארנונה שלהם אינה בעיה שלי, הארנק שלי הוא הבעיה שלי
2-שאלה, בחו"ל אין ארנונה, שכירות, חשמל, מים, עובדים, עירייה, מיסים ועוד.
אולי אני לא מבין בזה (ואני לא אומר את זה בציניות) אבל נראה לי שזה חזירות נטו, הדברים מתומחרים פה במחירים המקסימאלים שנראה למוכר שהוא יצליח למכור בו
ותגובתי
זה לא חדש שיש לי חנות מתנות-זה לא חדש שאני קונה מיבואנים מסודרים-
יש פריטים שבאיביי אכן עולים פחות-ככה זה במסחר גלובלי וככה זה שאנו נהנים משוק של מאות מיליוני צרכנים ויש דברים שכדאי לקנות דרך ענקי הקניות המקוונים עד ש....
מוצרים עם אחריות שעלו ממון רב כדאי ורצוי לשקול
אביא דוגמא קטנה-נכנס לקוח-התעניין בדגם מסויים של זיפו-טען שיקר לו המחיר והזמין באיביי-חודשיים לאחר מכן התייצב אצלי בחנות בטענה שהזיפו נשבר ושאדאג לתקנו-
בעדינות הסברתי לו שאני לא נציג של זיפו ויש יבואן רשמי בארץ ושילך אליו או שיפנה לנציגו באיביי-תוך כדי כך נכנס לקוח עם זיפו שקנה אצלי-הוא התעסק עם אבן הצור ועיקם את הציר-הוצאתי פנים חדש של זיפו ,החלפתי לו ושלחתי אותו לדרכו.אפרופו גם את הראשון שלחתי לדרכו רק בלי שרות,
וזה רק זיפו שעולה באיביי 25 דולר ומשלוח 150 שקל,
כך גם עם לדרמנים וכו'
אז כן גם בחו"ל יש ארנונות ומיסים אך בסגנון אחר
אך לקרוא לנו המוכרים או הסוחרים חזירים?
לאחל לנו להתייבש?
נו אולי צריך לחשוב אם זה הפורום המתאים להמצא בו-מפני ששני תפוחים רקובים פוגעים בכות עצומה של חברים שלפחות אילו שאני מכיר והם לא מעט ישרים כמו סרגל
ואפרופו סדנאות
שיפרתי את הסופה בסדנת רוק סוליד(כתבתי על כך בעבר)אני לא וחשב שאם הייתי שולח את הסופה לחו"ל כדי שיעשו לי את אותה העבודה הייתי משלם פחות-
ולכם שני התפוחים אני מאחל הרבה בריאות ושלא תזדקקו למוכרים או בעלי מקצוע מפני שבשביל הראשון התייבשנו והשני בשבילו אנו חזירים
תלמדו לא לכתוב בהכללות מפני שאלה הן התגובות שתקבלו
החתום מטה והעונה לכם הינו חזיר מיובש-וזאת לפי שני המשפטים שהעתקתי משתי תגובות
1-מאוד פשוט: להתעלם לחלוטין מהמוכרים בישראל ושיתייבשו. הארנונה שלהם אינה בעיה שלי, הארנק שלי הוא הבעיה שלי
2-שאלה, בחו"ל אין ארנונה, שכירות, חשמל, מים, עובדים, עירייה, מיסים ועוד.
אולי אני לא מבין בזה (ואני לא אומר את זה בציניות) אבל נראה לי שזה חזירות נטו, הדברים מתומחרים פה במחירים המקסימאלים שנראה למוכר שהוא יצליח למכור בו
ותגובתי
זה לא חדש שיש לי חנות מתנות-זה לא חדש שאני קונה מיבואנים מסודרים-
יש פריטים שבאיביי אכן עולים פחות-ככה זה במסחר גלובלי וככה זה שאנו נהנים משוק של מאות מיליוני צרכנים ויש דברים שכדאי לקנות דרך ענקי הקניות המקוונים עד ש....
מוצרים עם אחריות שעלו ממון רב כדאי ורצוי לשקול
אביא דוגמא קטנה-נכנס לקוח-התעניין בדגם מסויים של זיפו-טען שיקר לו המחיר והזמין באיביי-חודשיים לאחר מכן התייצב אצלי בחנות בטענה שהזיפו נשבר ושאדאג לתקנו-
בעדינות הסברתי לו שאני לא נציג של זיפו ויש יבואן רשמי בארץ ושילך אליו או שיפנה לנציגו באיביי-תוך כדי כך נכנס לקוח עם זיפו שקנה אצלי-הוא התעסק עם אבן הצור ועיקם את הציר-הוצאתי פנים חדש של זיפו ,החלפתי לו ושלחתי אותו לדרכו.אפרופו גם את הראשון שלחתי לדרכו רק בלי שרות,
וזה רק זיפו שעולה באיביי 25 דולר ומשלוח 150 שקל,
כך גם עם לדרמנים וכו'
אז כן גם בחו"ל יש ארנונות ומיסים אך בסגנון אחר
אך לקרוא לנו המוכרים או הסוחרים חזירים?
לאחל לנו להתייבש?
נו אולי צריך לחשוב אם זה הפורום המתאים להמצא בו-מפני ששני תפוחים רקובים פוגעים בכות עצומה של חברים שלפחות אילו שאני מכיר והם לא מעט ישרים כמו סרגל
ואפרופו סדנאות
שיפרתי את הסופה בסדנת רוק סוליד(כתבתי על כך בעבר)אני לא וחשב שאם הייתי שולח את הסופה לחו"ל כדי שיעשו לי את אותה העבודה הייתי משלם פחות-
ולכם שני התפוחים אני מאחל הרבה בריאות ושלא תזדקקו למוכרים או בעלי מקצוע מפני שבשביל הראשון התייבשנו והשני בשבילו אנו חזירים
[QUOTE=רפאל;537436]היי FOXY
לא קיבלת תשובה היות וברכבך כבר הותקנו סרנים כאלו שניקנו מאיתנו והותקנו על ידך בסדנא אחרת.
כל מקרה לגופו וכל סרן לגופו, מצבו, מקורו וכו' וכו'.
רפי[/QUO
למה ספר כמה עלו סרנים משומשים תרגיש חופשי לגבי מחיר העבודה היה שווה כול שקל אבל תאיר את עינינו
אני חושב שהעינין יצא מפרופורציה נכון מאוד יקר התחום לפעמים יותר מידי אבל כמו שאני הכנסתי את היד לכיס ושילמתי. ואיך אומרים מתאים לך תשלם לא מתאים תעמוד ותסתכל העלויות מאוד גבוהות אבל עדין אין אופציות אחרות
תלוי למה. לפנסים כמו שכתב פותח השירשור יש אפציות אחרות. וגם לעוד הרבה דברים אחרים. בגדול כל תרבות הפנאי היא מאוד יקרה וכשיש אופציה לקנות בחול לדעתי זה שווה את הסיכון ברוב המקרים. יעידו מי שהזמין פנסים, רכבי שלט, ציוד לאופניים ועוד ועוד ועוד. פאק, עד היום רק על כפפות של FOX לאופניים חסכתי 300 שקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yes1952
יוסי, ראשית, אני לא יודע אם כבודו יודע, אבל התפוח הרקוב הזה הוא גם לקוח שלך. סט כלים מעולה למנגל, שלצערי עד היום לא פתחתי כי לא מצאתי זמן לעשות מנגל.
שנית, במפתיע, תיבת הדואר הפרטי שלי סובלת בשלושת הימים האחרונים מפיצוץ אוכלוסין: "מאיפה הבאת שנורקל?", "אנא שלח קישור ללד באר", "אנא שלח קישור למכשיר קשר". אני מבין שאני יוצא כאן הרע, אך הרשה לי לומר לך בעדינות שהצרכן הישראלי אינו פראייר. רבים וטובים שמגיבים כאן מציינים בעצמם שבפועל הם רוכשים לא מעט מוצרים באיביי, אותם מוצרים שהם יכולים לרכוש בישראל - ביוקר. האם הם רוכשים באיביי בגלל שהם רוצים להעניק פרנסה לעסקים מקומיים בישראל? התשובה היא שלא. אתה מדבר על כמות עצומה של חברים ישרים כמו סרגל? הם חברים של איביי, לא שלך, הם פשוט לא כותבים את זה כאן.
ושלישית, נקודה למחשבה: למזלנו הרב אנחנו נמצאים בכלכלה (בערך) חופשית ואחד מיופיים של כללי ההיצע והביקוש הוא היכולת לרכוש בזול. חכם גדול אני לא, אבל על רגל אחת, זה מה לימדו אותי באוניברסיטה על היצע וביקוש: קיים היצע מסוים של מוצרים, כלומר כמות ורמת ביקוש למוצרים, כלומר כמה אנשים מוכנים לשלם עבור המוצרים. במקרה של חלק ניכר מן המוצרים שמוצעים באיביי - ההיצע אדיר ולכן הביקוש למי שמוכר אותם ביוקר- יורד. מי שמוכר בזול - מרוויח. בין ההיצע לביקוש יש נקודת השקה, כלומר נקודה בה ההיצע הגדול והמחירים הנמוכים יוצרים נקודת כדאיות לרכישה, שנמצאת הרבה יותר נמוך ממה שבמקרים רבים עסקים ישראלים מוכנים למכור. היצע וביקוש הם גמישים - הגמישות הזאת היא בעצם כמה מהר הצרכן מסתגל לשינוי - או במקרה שלנו - כמה מהר הוא לומד לפתוח מחשב - והצרכן אכן יודע לפתוח מחשב. מה קורה במצב כזה? העסקים נאלצים לפעול לפי כללי השוק כדי לשרוד. איך הם עושים את זה? על ידי תחרות, כלומר הם מורידים את מחיר המוצר כדי להיות תחרותיים (או שמעניקים ערך מוסף). כמובן שהם נדרשים לבחון היטב את ההוצאות שלהם וכו - ומה נדרש לעשות כדי להיות תחרותיים. חלקם עומדים במשימה בכבוד. חלקם לא מורידים מחיר: קוראים לזה כשל שוק. במקרה כזה, כמו שאומרים בשפה יפה, אוי אברוך. הם נאלצים להילחם על הלקוחות באמצעים אחרים, אל תשאל איזה סיפורים, אפילו עלבונות, במקרה של עסקים כאלה, היתי אומר שאנשים ירכשו ממתחריהם הזולים אבל פשוט לא יספרו להם. יש כאן עיניין של תקורות, של עלויות, של מתחי רווחים וכיו"ב - אני משער שלעסקים כאלה יש רואי חשבון מצוינים שיודעים לומר להם האם עסק כזה הוא בכלל כדאי או לא. לאור התחרות העזה לא בושה לפעמים לבוא ולומר "אני לא יודע אם זה כלכלי". חשוב מאוד שנפריד כאן בין עסק שנותן ערך מוסף ייחודי ששווה לשלם עליו - ר' מה שכתבתי קודם על רוק סוליד - שאני כן אשים את הרכב שלי אצלם בגלל הידיים של רפי - ובין מקום שאינו נותן ערך מוסף. וגם כאן יש שאלה של מה בעצם שוויו של הערך המוסף, כלומר נגיד שאתה נותן אחריות על הזיפו. היא שווה X כסף. אם במחיר שאתה מוכר זיפו ניתן להזמין 2.5 זיפו, אז עדיף להזמין מחו"ל אחד ספייר. זה הכל, חשבון פשוט. אפשר לקבל את המתמטיקה הפשוטה הזו, ואפשר גם להיכנס למגננה, ואפשר עוד משהו: לעשות חשבון ולומר "רגע, איביי מוכר יותר בזול? אז אני אמצא דרך לדפוק את איביי, לא רק באמצעות האחריות שאני נותן, אני גם שולח את הפריט עד הבית, אני חורט בחינם את שמך על הזיפו, אני מוריד את השכירות על העסק שלי, אני מקים אתר אינטרנט מפואר שמבהיר בעברית פשוטה מה אני מוכר ואולי זה טיפה יקר אבל אצלי זה בעברית וזה קרוב אליך, לא איזה מוכר מפוקפק באינדונזיה". יוסי, לפני הכפשות, בדקת לאחרונה איך נראה אתר האינטרנט של החנות שלך!?!
http://www.globes.co.il/news/article...p_firstarticle נהניתי לקרוא כל מילה. ניתן רק לשער שמתחריו טוענים שלקוחותיו הם תפוחים רקובים, בזמן שהוא מחייך כל הדרך אל הבנק.
תומר שלום וברכה
לא שללתי לרגע את הגלובליות או את איביי והקניות שם
אני מתגאה ברמת השרות שאני נותן
אין ספק שבמקרה של מציתי זיפו ,לו הייתי יכול לייבא הרי שמחירם היה בהתאם למחירי ארצות הברית-בינתיים יש יבואן אחד בארץ ורוב החנויות קונות דרכו
מציתים שאינו מחזיק במלאי אני דואג להפנות את הלקוח למקורות גלובליים,
לגבי האתר של החנות-רק בימים אילו הוא עלה לאוויר ועדיין איננו פעיל
לגבי הביטוי תפוחים רקובים
הוצאת קיטור היא טובה ,תמיד
להכפיש באופן כללי זה לא מקובל לפחות בבית ספרי
כאשר היה לי סיג ודברים מול מוסך שעשק אותי ,פירסמתי זאת
כאשר היתה לי מילה טובה פירסמתי זאת-
אז אם נפגעת אישית אני מתנצל-אך הרגשתי אני פגוע מההכללה
תמיד לשרותך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
hadtomer
פה זה לא איביי
תזהר שלא אחייב אותך בעמלה
http://www.jeepolog.com/forums/showpost.php?p=537680
;)
תומר שלום וברכה
לא שללתי לרגע את הגלובליות או את איביי והקניות שם
אני מתגאה ברמת השרות שאני נותן
אין ספק שבמקרה של מציתי זיפו ,לו הייתי יכול לייבא הרי שמחירם היה בהתאם למחירי ארצות הברית-בינתיים יש יבואן אחד בארץ ורוב החנויות קונות דרכו
מציתים שאינו מחזיק במלאי אני דואג להפנות את הלקוח למקורות גלובליים,
לגבי האתר של החנות-רק בימים אילו הוא עלה לאוויר ועדיין איננו פעיל
לגבי הביטוי תפוחים רקובים
הוצאת קיטור היא טובה ,תמיד
להכפיש באופן כללי זה לא מקובל לפחות בבית ספרי
כאשר היה לי סיג ודברים מול מוסך שעשק אותי ,פירסמתי זאת
כאשר היתה לי מילה טובה פירסמתי זאת-
אז אם נפגעת אישית אני מתנצל-אך הרגשתי אני פגוע מההכללה
תמיד לשרותך
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מכיוון שמזג האוויר הופך לידידותי, אולי הגיע הזמן לאיזה ערב של נשנושים מעולם החי ואחר כך שתיה כדת. רצוי ערב שבסיומו לא נוהגים אלא הולכים לנחור באוהל. אי שם במדבר.
בחודש הבא שמתחיל ממחר
הרי אומי הבטיח לנו חיפושיות בציר המצלעות לא ?