ככל שאני מסתכל, אני עדיין מחזיק בדעה שארגזי צד כמו שכתבתי קודם (שנפתחים מלמעלה מבחוץ) הם הפתרון הכי נכון מבחינת ניצול מקום ונגישות.. ולמקרר צריך למצוא מקום מוצלח יותר.
קובץ מצורף 80446קובץ מצורף 80447
אסף.
Printable View
ככל שאני מסתכל, אני עדיין מחזיק בדעה שארגזי צד כמו שכתבתי קודם (שנפתחים מלמעלה מבחוץ) הם הפתרון הכי נכון מבחינת ניצול מקום ונגישות.. ולמקרר צריך למצוא מקום מוצלח יותר.
קובץ מצורף 80446קובץ מצורף 80447
אסף.
זה לא נותן פתרון ליכולת שליפת ארגז המטבח בהפסקות, והפתח העליון יחייב פריקה של דברים כדי להגיע לפתח, או ריקון של הארגז אם יש לו פתח אחורי.
ככל שאני מתעמק, אני מתכנס לזה שחלוקה אנכית הוא הפתרון הנכון לדרישות שלי, תצורה שתאפשר שליפה של ציוד דרך הדלת האחורית של הארגז, בלי לפרוק כלום מעל לבמה.
השאלה העיקרית כרגע היא האם ללכת על מגירות/במה לכל עומק הארגז או חצי אחורי, מה שיאפשר לי להנמיך מרכז כובד של הציוד הכבד באמת בחלק שצמוד לקבינה (כלי עבודה, חלפים ומים).
אם הפתח העליון הוא מעל הדופן של הארגז, אתה לא מעמיס עליו אף פעם, זה הרעיון..
אסף.
בכל יציאה לשטח שמעבר לחד-יומי, הציוד תמיד עובר את סף הארגז.
אני גם בדעה של אסף. זה גם מה שכיוונתי אליו כשכתבתי לקחת רעיונות מהארגז הסגור.
אבל בניגוד לאסף, אני חושב שעדיף פתחי צד, עם תאים הרבה יותר גבוהים.
ככה אתה יכול להעמיס מעל לתאים האלו מה שאתה רוצה, ועדיין יש לך גישה חופשית לכל מה שיש בפנים.
בתאים האלו אתה שם את כל הציוד הכבד, חלפים וכלים, ומעליו את ציוד ה"הפסקות": מחצלת, כסאות, ערכת קפה, תאורה וכד'.
בין שני תאי הצד הללו יש לך עדיין המון מקום לכל שאר הדברים שאתה רגיל לשים בארגז, ומכיוון שהתאים הללו יושבים מעל בית הגלגלים אתה למעשה כמעט ולא מפסיד מקום משטח הארגז.
לדעתי אל תפסול את זה על הסף...
ואיפה נכנס המקרר בשליפה וציוד המטבח שצריכים להיות זמינים?
ברעיון הזה אני עדיין צריך לבנות במה.
שלא לדבר על הרבה יותר עבודה להכין תאים כאלו.
הרעיון לפשט את המנגנון, כזה שניתן יהיה להוריד לגמרי מהארגז ביום-יום.
המקרר נכנס איפה שאתה מתכנן כרגע, כנ"ל ציוד המטבח.
היתרון הוא שאתה מרוויח:
א. זמינות של דברים שרוצים שיהיו בשלף וכרגע אתה נאלץ לקשור אותם.
ב. מקום להרבה יותר דברים בשטח שבין התאים כי העברת חלק משמעותי מהציוד שיש לך שם כרגע לצדדים.
הקונפיגורציה האידיאלית לדעתי:
במה ומתחתיה המקרר והארגז של רכס ככה שניתן לשלוף אותם עם פתיחת הדלת האחורית (מבלי לפרק את הציוד שמעל לבמה).
תאי צד גדולים וגבוהים שמכילים את כל הציוד הכבד והציוד הנוסף שרוצים שיהיה בשלף.
מעל הבמה ובין תאי הצד- את כל ציוד הלילה והתיקים, קשור ומחכה ללילה.
אופציונאלי: גגון מעל הכל להעמסת משטחים ומזרונים.
החסרונות:
1. בנייה מעט יותר מורכבת של תאי הצד
2. צריך להתייחס לקשירת הציוד בעת בניית התאים כי אתה כבר לא יכול להוריד את החבלים מתחת למפלס הציוד אל דפנות הארגז כפי שאתה עושה כיום (זה היתרון של טנדר סגור).
זה ארגז של טנדר יפני, לא פולסייז, אין מקום לכל הקונפיגורציה הזו יחד לרוחב.
היום, לרוחב הארגז נכנס בדיוק מה שצריך, עם מרווח קטן- תסתכל על התמונות בהתחלה- זה מה שאמור להיות בשליפה דרך הדלת האחורית.
http://www.jeepolog.com/forums/attac...2&d=1380569831
בוא נבחן את זה ביחד:
התיק השחור- לא רואה בעיה לשים בתאי הצד (למרות שאני לא יודע מה יש בו.
בלון גז גדול- באמת הכרחי בטיולים? גם אם כן, חובה שירד בכל עצירה?
מה לגבי הבמה, איזה גובה אפשר לעשות אותה? אם היא תהיה בגובה המקרר זה הגיוני?
במידה וכן, אתה יכול לעשות בה חור עגול ולהניח את הבלון על הארגז בישול.
אם זה אפשרי אז הרוחב צריך להספיק.
מה עוד צריך לצאת בשליפה מתחת לבמה? ארגז אוכל וארגז ירקות נניח (שגם אי אפשר שיימעך...). אולי לעשות את הבמה מספיק עמוקה כדי שהכל ייכנס בטור ובשליפה על מסילות?
זה באמת כבר נהיה מסורבל אבל עדיין נראה לי עדיף מלפתוח את כל הקשירות ולפרוק חצי אוטו בכל עצירה.
אני מנסה לצייר לך את היתרונות של תאי הצד הללו. אני בכל טיול נפעם מחדש מכמות הציוד שנכנסת בהם ומהקלות של השליפה שלו בכל עצירה.
אם תצליח להתאים את היתרונות של התאים האלו לדרישות שלך לדיגום לדעתי אתה רק תרוויח.
מסתבר שיותר מדי זמן לא נפגשנו... אתה צריך לראות את הסידור הזה בשביל להבין את היתרונות שאני מדבר עליהם.
אני מכיר את הסידור הזה מרכבי עבודה- לא מתאים לי.
לא בגלל רוחב הארגז, ובמיוחד בגלל (לדעתי)החוסר ורסטיליות.
השאיפה שלי היא לא להפוך את זה לסמי-ארגז סגור, אלא לדגם פתוח במשהו פריק שלא ידרוש הרבה להרכיב בארגז או להוריד.
יש כאן כמה קישורים...
ראשון יש ארגז כלים רוחבי בצורת יהלום הכי שימושי מבחינת גישה ונפח.
http://www.800toolbox.com/
שני ארגזי מגירות מלאים (דרך אגב חבל להשקיע במסילות כבדות יקרות(נמצא אצל כל חנות פרזול לנגרים) ניתן פשוט להתקין 3 מייסבים התומכים מגירה ובנוסף מיסב ע"ג הדלת האחורית מבפנים לתמיכה ברגע שהמגרה פתוחה, ראיתי את זה בפורד 350 בארץ ייצור עצמי)
http://www.electrician-information-r...-tool-box.html
באחרון יש את מה שחיפשתם....ארגז כלים פריק עם רגליים צדדיות(אפשרות נוספת ליישום אחד כמו מיטת אמבולנס).
בזה אפשר ליישם כמעט כל מה שתרצה
http://www.pickup-truck-toolbox.com/
מעבר לכך ---> מעבר לארגז אוסטרלי ואז יש לך גם מקום לארגזים תחתיים ואתה יכול לבנות בלי הגבלה (flat bed) הבעיה העיקרית היא עלות הייצור והרישיון ....יקר.
מקווה שעזרתי.
למי שמחפש יש לי זוג מגירות מסנדוויץ מצופה משקל כבד רוחב 90 על 60 על 30 אם אני זוכר נכון.
ארגז רוחבי אלומניום מרוג בניה עצמית תואם היילקס או כל טנדר יפני .
אפשר בפרטי.
בהצלחה.
סתם אינסטלטור...
מצאתי משהו שמתרגם הכי קרוב לרעיון שיש לי בראש:
http://www.frontrunner.co.za/media/c...0930234754.jpg
עם הבדל עיקרי (בינתיים..) שהארגז בישול יכנס לחלל התחתון לצד המקרר, ולא בתוך מגירה.
המקור הוא מחברת הדיגום הזו: .FrontRunner
עכשיו נתחיל לתכנן איך להוציא לפועל.
הייתי עושה ממשיך את הרעיון שלך עושה חצי במה מעץ מעל המקרר בחצי השני ארגז
הבישול .
את הגז משאיר עמוק בתוך הארגז , ומוציא צינור גז , כמו עם המים. כנ"ל גריקנים לדלק.
ניב,
לא בטוח שירדתי לסוף דעתך לגבי סידור הבמה.
לגבי הגז,
אם אני משאיר אותו מאחור, אני מעלה פוטנציאל לתקלות משמעותית- צינור עם לחץ בתוכו, עם סיכון לדליפה עם התנועות של הציוד, ענן גז שמחכה לניצוץ.. וסיכון לא קטן.
וזה עוד הרבה לפני חוסר פרקטיות לכל סיטואציה שאני יושב שלא צמוד לרכב.
באמת לא הבנתי מה הבעיה בלון עומד בתוך טנדר פתוח.
מבין את הרצון להוריד את הגז אבל כמה אתה באמת תסחוב בלון כזה ולאיזה מרחק?
לגבי הבמה , היית בונה כמו הצתמונה האחרונה שהעלת מעץ , עם מגרה נשלפת למקרר. ,, תא למטבח ונשאר עוד מקום למגירה לציוד.
בצד הפנימי, במקרה דליפה, אני יוצר אמבטיה רוויה בגז.
בקצה הארגז, במיקום הנוכחי, הבלון ליד החלק הכי מאוורר של הארגז, ככה אני מבין את הבעיה.
כמה רחוק מהרכב אני סוחב את הבלון?
לפעמים גם 50מ׳. לא תמיד פורסים צמוד לרכב.
פתרון נוסף פשוט יעיל ועלות לא בשמיים..(מבחינתי מנצח מכל מה שראיתי עד היום).
פלטה של 3 מ"מ מונחת ע"ג הדפנות מחוזקת עם פרופילים מלמטה נסגרת עם רתק ע"י הדלת האחורית .
בניה של גגון או אמבטית צינורות מעל הארגז.
תפעול הארגז שנוצר פשוט וקל ע"י ארגזי פלסטיק גדולים.
חסרון - הרמת גובה מטען שמונח ע"ג הפלטה, התא שנוצר מוגבל בגובה 44 ס"מ לערך.
יתרון - עלות, פשטות, מוגן מים קל לפריקה, מסודר ואינו מושך את העין.
נכנס לרשימת הפרויקטים...
ניתן גם להשתמש ברשת עכביש גדולה ע"מ לרתום דברים ע"ג הפלטה וליצור סככה מעל הארגז לימים החמים..(ולטובת המראה..)
עדכון:
אחרי הסיעור רעיונות כאן, אחת התובנות המרכזיות היתה להשתמש במסילות מתאימות, ולא ללכת על מיסבי החלקה או קומבינות אחרות.
שיקול שהתברר כנכון ביותר, בעיקר בכל מה שקשור לקלות התפעול, בייחוד של אנשים אחרים- זה פשוט ולא מצריך הדרכה והסמכה איך לפתוח "מגירת קומבינה" מיוחדת.
עכשיו, ניתן לפרוק אוכל/שתייה/ציוד בישול בלי קשר לכל מה שמועמס מעל, ועדיין הפונקציונליות של ארגז טנדר נשמרה- כלומר הרבה מקום להעמסה, אין בעיה של עצים/מזרונים/תיקים/כלים, ובכל זאת אפשר לפרוק בהפסקות את הדברים העיקריים בלי לפרוק 3/4 ארגז כל הפסקה.
הקונסטרוקציה מחזיקה את המקרר, בלון גז 5ק"ג, תיק מדחס אויר (למילוי בסוף הטיול), ציוד בישול וארגז מטבח של "רכסים"- מה שראינו שצריך להישלף במשך היום+הקומפרסור, שתמיד היה מבאס להגיע אליו מתחת לערימות הציוד.
החלטתי ללכת על קונסטרוקציה ממתכת, פריקה, עם מינימום נק' עגינה, כדי שיהיה נוח הן להעמסה והן לפרוק.
הוכן אב-טיפוס, שעבר את טבילת האש שלו בסופ"ש האחרון בהצלחה מרשימה מבחינתי, ומבחינת המשתמשים האחרים.
כמובן עם נק' לשיפור כמו עיגונים נוספים, נעילה יעילה של מגירת המקרר למסגרת, והוספת חציצה פנימית וכו', אבל לא הפתעות כבדות.
הקונסטרוקציה בנויה משני אלמנטים נפרדים, שבתוצר המוגמר יחוברו אחד לשני, ועדיין יאפשרו תפעול בנפרד- למקרים שלא צריך את שניהם, ולנוחות העמסה ופריקה של אדם יחיד.
הפרופילים בהם השתמשתי לבמה הקטנה היו בחתך 20 מ"מ, שהיו זמינים בערימת ברזלים בחצר, ובעצם חתכתי את הבמה הישנה, שהייתה לרוחב כל הארגז, והתאמתי אותה לשטח שנותר במקביל לארגז מקרר החדש.
הקופסא של המקרר בנויה מפרופילים בחתך 20X40 שהיו זמינים כנ"ל, מאיזה ארון מתכת שפורק בעבר, כלל המוטות מרותכים.
בחלק האחורי של ארגז המקרר יש רשת מתכת, על מנת שיהיה אוורור מקסימלי מול פתח האוורור של המקרר, וכנ"ל בצד הימני של הקוביה.
מידות קוביית מקרר לוקחות בחשבון חלל חילוף אויר לאזור המדחס, ככה שיש שם כ-10ס"מ מרווח לחילוף אויר מצד ימין ומאחור.
המגירה עליה ממוקם המקרר הנה תוצרת ROCKSOLID, מאלומיניום, מכופפת ובעלת מגרעות מובנות לעיגון המקרר- מוצר יפה ונכון שמצידי חוסך הן משקל רב ביחס לפתרון אחר, והן זמן עבודה.
המגירה מקובעת לקונסטרוקציה ע"י מסילות תעשייתיות כפולות לעומס 80 ק"ג שנרכשו ב"מחם".
הקובייה עצמה מקובעת לרכב כרגע ע"י פלח 6מ"מ לשפת הארגז עם בורג 12מ"מ, לחור קיים בשפת הארגז, שפת הארגז מחופה פלח מתכת 4מ"מ לכל האורך, חזק בהרבה מהפח המקורי של הארגז- בהמשך נוסיף עוד 2 נק' עגינה בתחתית הארגז ע"ב חורים קיימים, עם פרפרים, לחיבור/שחרור מהיר.
עקב מבנה הארגז, נוצר חלל בין דופן ארגז המקרר והכנף, שאיכשהו יצא מתאים בול ל-3 כיסאות GONATURE מתקפלים ולמוטות צילייה.
לוח העץ העליון שייך במקור לדלת ארון מטבח, ובנוי מליבת עץ מלא עם פורמיקה בעובי כולל של 20מ"מ, שחובר לקונסטרוקציה עם ברגים.
מאחורי הקונסטרוקציה יש מיכל 30 ליטר מים, עם צינור שרץ לאורך דופן ימין אחורה, לצד המקרר, שבקצהו ראש טוש לחיץ, וברז כדורי פשוט לפניו בתור.
הכוונה היא שבנסיעה הברז הכדורי סגור, למניעה של לחיצה לא מתוכננת על ידית הטוש ובזבוז המים.
שבשביל מים צריך לפתוח את דלת הארגז, והברז שליף לשימוש, לחץ המים אטמוספרי ועובד על גרביטציה.
ועכשיו לתמונות:
כל הכבוד עבודה יפה מאוד.
מנסיון מר הידיות של המקררים האלו לא מחזיקות מעמד ,
רצוי למצוא פיתרון אחר לקיבוע המקרר.
sent from TIZ EL NABI