מישהו אמר לי היום משהו שמתאים לדיון .
95% מהמסלולים בארץ אפשר לעבור עם רכב ממוגן והילוך כוח .
תחשוב כמה שווה ההשקעה ל-%5 הנותרים .
כפי שג'וג'ו חלסטרה היה אומר " ותחשבו על זה" מאהאהאהאההאה
Printable View
מישהו אמר לי היום משהו שמתאים לדיון .
95% מהמסלולים בארץ אפשר לעבור עם רכב ממוגן והילוך כוח .
תחשוב כמה שווה ההשקעה ל-%5 הנותרים .
כפי שג'וג'ו חלסטרה היה אומר " ותחשבו על זה" מאהאהאהאההאה
הלואי והייתי יכול להתפזר. לצערי בקריטריונים שנתתי המבחר מצטמצם לדגם אחד.
אני מחפש בנזין, שנות ה-2000 המוקדמות (שגם מתאים לתקציב), שידוע באמינות סבירה לשנתונים הללו (כי ברור שזה רכב ישן ויש לו תחזוקה של בלאי), ובעל עבירות שתתאים ל-95% מהמסלולים שציינת.
זה מצמצם את המבחר לגראנד צ'ירוקי.
ואני דוקא מאד מתחבר לקביעה של רענן. זה נראה לי כמו פרייבט מוגבה ואני הלו רוצה לקנות רכב שטח שגם נראה כמו רכב שטח וגם מרגיש כמו רכב שטח.
בהחלט... פרייבט...
http://www.thailandoffroad.com/jeep/...7255516455.jpg
מי שלא ניסה לא מבין...
לפי השורה האחרונה שלך אתה זקוק לדיפנדר.....
תשמע'
כן נראה, לא נראה, לטעמי לפחות הגראנד צ'רוקי אחד מרכבי השטח היפים שייצרו אי פעם.
אין מה להשוות אותו לטרופר או לכל יפני/קוראני דומה, מצטער רענן... זו ליגה אחרת,
רכב כמעט מושלם שמעניק איכות חיים של מרצדס + ביצועי מנוע של מכונית שרירים אמריקאית וביצועי שטח של סופה.
זה נכון שצריך לשפר, שים איזה 10K בצד, תזדקק להם.
מדי פעם לפעם יוצאים לשוק אקזמפלרים משופרים ומתוחזקים טוב, תתאזר בסבלנות, אל תתפתה לכל מיני רכבים מוגזים, או זולים וגמורים.
ואו.. כמה שאתה תהנה.
אני מתגעגע.....
חבר יקר ניראה שלא כל כך הבנת לאן אתה ניכנס.....
תחביב כזה כמו כל תחביב עולה כסף, אם זה בנזקים ואם זה בתחזוקה שחייבים לבצע, אין פשרות, מי שמתפשר לרוב תימצא אותו תקוע באמצע הדרך, ככה זה.
אין כזה רכב שלא צריך השקעה וזה מניסיון, לא משנה מה, תשאיר לך 10k בצד לכל מקרה, גם רכבים בקריטריונים שציינת אחרי שתירכוש אחד מהם תיצטרך את הכסף (מקווה מאוד שלא), עוד לא ראיתי בעל רכב שטח שרק קנה אותו ולא היה צריך את השקלים האלה....
לגבי ניסיון וכו', זה בא עם הזמן לכל אחד, כאלה שרוצים לדעת ולהיתנסות יותר מתאמצים יותר ולא רצים ישר למוסכים, יש לי חברים שניכנסו לתחום לא מזמן ולא ידעו להחזיק מברג, לא הבינו כלום במכונאות, והיום מטפלים כמעט בהכל לבד, לא מדבר על החיסכון, זאת חלק מההנאה שבדבר.
אני בטוח שתירכוש רכב החבר'ה כאן יעזרו לך בפורום המתאים בכייף.
בהצלחה.
בהחלט פרייבט !!!
כך צריך להראות SUV
קובץ מצורף 80814
רענן
זה לא קצת בעייתי שהרזרבי נמצא מתחת לרכב ?(באינדיני) ?
טעות בידך חביבי.
כל SUV עם הילוך כוח הגבהה קלה של 2 אינץ ומיגון יעשה 95% ממסלולי הטיול בארץ, כנ"ל גם הגראנד ויטרה ובמיוחד אם היא נעולה אחורה בנעילה אוט' זולה. ואם חשקה נפשך בטיולי עבירות אז:
1. אני מקווה שיש לך כיס עמוק כי כגודל הסלע כך עומק הכיס
2. שום רכב שאני מכיר בארץ במצבו הסטנדרטי לא יספק אותך
אבל אני בספק שזה המצב.
אני מזדהה יותר עם רענן וגם אהבתי יותר את האיסוזו טרופר ארוך (וכך גם אשתי והילדים).
לצערי אין יותר מידי היצע בדגמי הבנזין ובתקציב שאני מוכן להשקיע (כהשקעה התחלתית).
נמשיך לחפש...
יום טוב ושוב תודה לכולם.
בגרנד צ'ירוקי , איפה הספייר ?
במקור - בתא המטען.
בפועל - הרוב מעבירים לגג או מוסיפים מתקן על הפגוש.
עזוב את השטויות, מה מעניין אותך מי בעל המניות שמייצר את הפחנוע שלך ? ואיך הוא ניראה ? מה אתה הולך לתצוגת אופנה ?
תגדיר סכום שאתה רוצה להשקיע וביצועים ומרחב מחייה חשוב היצרן וכו' שטויות העיקר שיעשה מה שאתה צריך . בעיקרון עדיף לבחור בנזין =עדיפות בכוח ואחזקה קלה יותר ע''ח דלק (פונקציה של ק''מ ) בדיזל פרט ליתרון הדלק יש יותר חסרונות במיוחד כשיש תקלות הם כואבות ויקרות בהרבה ככל שהמודל חדיש יותר הכאב גדול ויקר יותר !!!!
הטויטה הזאת נקראת לנדקרוזר 80 ! לדעתי ה SUV הטוב ביותר שהיה אי פעם ולצערנו גם האחרון (יכול להיות שהלנדקרזור 106 הוא באמת האחרון).
תוריד את הסרן החי מקדימה מהצ'ירוקי/גראנד צ'ירוקי וקיבלת פרייבט.
איך יודעים, פשוט, שילדה אחודה, סרנים עם יתירות לא גדולה. צמיגים מקוריים של פרייבט ...
תתפלא אבל, "משהו יפני" משנות ה 80 , בד"כ בנוי מוצק (תשווה תא נוסעים) עם רמת גימור טובה יותר מאמריקאי 2013 .
שורה סופית, יש מקום ל SUV יפני לצד "פרייבט" מוגבה עם הסמל האלמותי.
רענן
אמממממ אולי אותך לא מענין אבל אותי כןןןןןןןן אז ......... וחוץ מזה זה דיון וכמו בדיון יש המון דעות ובסיכומו כול אחד נוסע על מה שמענין אותו
רענן - ממש מעליב, לפי ההגדרה שלך הגרנד שלי זה פרייבט, נו נהיה אישי השרשור :)
אכן גרנד מקורי לא מיועד לשטח, זהו המצב היום - כל suv במצב מקורי לא מתאים. גם רוביקון 2013 מקורי מהיצרן צריך השקעה של עשרות אלפי שח כדי להפוך למכונת עבירות.
רז - ראיתי היום ג'יפ XJ בתולי יפה וחשבתי על השרשור. יוצר עד 2001, אם תמצא כזה זה פיתרון:
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Jeep_Cherokee_(XJ)
תכלס, פה בארץ אנחנו (החלק שמטייל) "מותחים" את מעטפת הביצועים בכמה רמות מול מה שתיכנן היצרן לרכב.
אנחנו "אונסים" SUV להיות כמעט רכב שטח לעבירות.
העניין שעם הרכבים הישנים (שנות ה 90 תחילת שנות ה 2000 ) זה איך שהוא עבד (עם שידרוגים), אבל עם הרכבים החדשים, אין סיכוי !
דווקא רוביקון זה אחרון המוהיקנים (תרתי משמע) עם פלטפורמה לשטח אמיתי.
"שפיכת" הכסף עליו בעיניי יותר בשביל הפוזה ופחות כצורך אמיתי.
רענן