תגובה: שאלה עקרונית (אני בקטע של שאלות החודש) קלמיני או קיט 2" בגרנד ויטרה דור שני 5
תשמע, אין לי כח לקלדנות. אני באמצע יום עבודה והתשת אותי.
אני אתיחס למספר דברים
GV *ידנית* שמותקן בה נעילה אוט' בעיניי היא פח אשפה. גיר ידני ולא אוט'.
פרונטאקס מברזל לא היה גם בויטרה ה"מהוללת והמשופצרת" שהייתה לך, אבל כמובן אז כשזה היה שלך זה היה מושלם. ממש עז סלעים כהגדרתך..
אני פורש.
היה לי חשוב להעמיד דברים על דיוקם ואני סומך על האינטלגנציה והנסיון של מי שקורא את השירשור הזה להבין מי פה האלוף בקלדנות ומי מסתמך על פרקטיקה ומציאות.
אם תרצה לבחון את הכלים בשטח רציני, תפדל. וכן אני עדיין ילד רק שהצעצועים שלי היום יותר יקרים.
תגובה: שאלה עקרונית (אני בקטע של שאלות החודש) קלמיני או קיט 2" בגרנד ויטרה דור שני 5
רענן זה לא יפה , הרי ברור שבנעילה אוטומטית הוא התכוון שברכב ידני הנעילה האוטומטית בעייתית .
דרך אגב לגרנד ויטרה סטנדרטית יש 130 כ"ס ולאיסוזו טרופר 160 כ"ס(דגם דיזל נכון) ולנד קרוזר 166 כ"ס .
יחס משקל לכח לטובת הגרנד ויטרה (אתה לימדת אותי ) נכון שלך יש את הבנזין אני לא עושה תחרות ביננו פשוט משחק של שווי כספי בעד תמורה ונצילות.
בנוסף (עוד משהו שלימדת אותי ) עלות רכב מצביע על האיכות שלו אז טרופר דיזל זה בריצפה ולכן נמחק אותו, מנגד פאג'רו שנת 99 שווה בידיוק כמו הגרנד ויטרה שלי , תבדקו במחירון.
אז מה שאני מסיק זה שאנשים מעדיפים לקנות גרנד ויטרה על פאג'רו למרות שבהתחלה ההפרש במחיר בינהם היה פי 3 או 2 בגלל איכות , אמינות ופוטנציאל .
אני העליתי את הנושא כדי לחקור מה עדיף הגבהה של 2" או הגבהה של 2.5 " קלמיני .
אני לקחתי את דעתך שעדיף כבר להחליף לגמרי רכב, אני מתייחס גם לדעה של דיויד שלדעתו כדאי לי לשים קלמיני .
בואו נקח בחשבון שיהיה פחות מסובך להגביה את הרכב בכל מיקרה על מכירת הרכב וקניית רכב אחר.
ובכל מקרה רענן אני אשמח לשמוע בלי הוספת יותר מידי כסף על איזה רכב ממליץ לי כדי לשפר עבירות ולשמור על רף הוצאות סביר (כאשר הגרנד ויטרה זה סביר ביותר) .
ואני הצצתי קצת במחירונים ובאופציות , הקילוטרז של הרכבים למכירה נראה מטורף ! לי יש 155 אלף וחשוב לי רכב עם קילומטרז נמוך (גם אם זה יחסית לדיזל , לדוגמה 200 אלף).
דיויוד הייתי שמח אם תוכל לעזור לי מבחינת המחירים למצוא את המחירים שציינת כי זה בנתיים לא מה שהוצע לי גם במקומות הפחות יקרים .
.
מחירונים רשמיים נועדו למי שלא מכיר את השוק. נכון שהם סוג של עוגן, אבל בעיקר פסיכולוגי ולא תמיד לחיוב.
ג'יפ קונים עם הבנה של מצבו, טכני ופח. כאשר את הברירה איזה דגם עושים בהתאם לצרכים הרצויים. כמובן שיש את עניין הרגש, אבל על זה אני לא מדבר כרגע.
לא הבנתי מה הקשר.
מחירון נותן את הבסיס לעלות רכב. אם רכב אחד יותר יקר מאחר אז כניראה שתשלם עליו יותר אלה שמדובר במצב מדהים ואז תשלם מעל המחירון או נבלה שחוטה ואז תשלם פחות . ההשוואה שלי הייתה מבחינה רעיונית האם להגביה על ידי X או Y ,ואז בא רענן ואומר יש אופציה נוספת (נראה לי שזה היה הוא) שהיא Z , קניית רכב אחר.
אז על מה אתה באמת מדבר כרגע ?
כנראה שבכל שרשור רענן יקפוץ עם האג'נדה שלו - סוזוקי זה פרייבט עם הנעה כפולה וציריות ביסלי גריל, טרופר בנוי על אותו פס יצור של מרכבה סימן 5 ופראדו קונים פראיירים שמיחצנים את הרכב בשביל לשמור על מחירו השערורייתי.
בעולם הפוך אולי כל זה היה מתקיים...
אמרת שהצצת במחירונים ושזה השפיע עליך. אז ציינתי שמחירון אינו דבר מחייב בתחום הזה ולפעמים הוא אפילו מזיק. לראיה מחירון רכבי סוזוקי למינהו שנראה לרוב תלוש מהמציאות.
יונתן, לדעתי חבל לבזבז כסף על הגבה של 2״ .
הרכב שלך ממוגן, השלב הבא נעילה אחורית לוקרייט, שדרך אגב בגרנד אוטומטית ממש לא מורגשת.
אחר כך קיט קלמיני צמיגים ולטייל.
*רק תסגר על זה שאתה נשאר עם הרכב
תשתדל לטייל בין לבין גם: )
בניגוד לרוב פה אני חושב אלך על ה-2" . ההצעה מסלמן לגבי ה2" זולה בהרבה מקלמיני. אני יודע שהגובה ומהלך המתלה יהיו קטנים יותר מקלמיני אבל נראה לי שאם בהמשך אני אשים גם נעילה אני לא אצטרך יותר מזה לטיולים שלי.
בקיצור שיגעתי את כולם ובסוף אני הולך עם האופציה הכלכלית. אך חבר עם רוביקון אמר לי " עד עכשיו לא נתקעת בשום מקום והעברת הכל מה אתה צריך הרפתקאות חדשות ". לפעמים אתה מחפש כל כך הרבה ולא מוצא כלום ולפעמים אתה מוצא בלי לחפש. והפעם מסתבר שמישהי מאוד מאוד חמודה הזמינה לי מתנה מדהימה ליום הולדת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gruyon
בניגוד לרוב פה אני חושב אלך על ה-2" . ההצעה מסלמן לגבי ה2" זולה בהרבה מקלמיני. אני יודע שהגובה ומהלך המתלה יהיו קטנים יותר מקלמיני אבל נראה לי שאם בהמשך אני אשים גם נעילה אני לא אצטרך יותר מזה לטיולים שלי.
בקיצור שיגעתי את כולם ובסוף אני הולך עם האופציה הכלכלית. אך חבר עם רוביקון אמר לי " עד עכשיו לא נתקעת בשום מקום והעברת הכל מה אתה צריך הרפתקאות חדשות ". לפעמים אתה מחפש כל כך הרבה ולא מוצא כלום ולפעמים אתה מוצא בלי לחפש. והפעם מסתבר שמישהי מאוד מאוד חמודה הזמינה לי מתנה מדהימה ליום הולדת.
מקדימה גם אם תעמוד על הראש לא תשיג מהלך מתלה טוב יותר במקור ולא משנה במה תבחר, קלמיני או בולם וקפיץ מקורי (במידה והכל מנגן כמו שצריך כמובן).
מאחור מהלך המתלה יהיה תלוי באורך הבולם בו תבחר, בלי שום קשר לסוג ההגבהה.
הדבר היחיד ששווה משהו בסט של קלמיני זה המשולשים, הבולמים זבל וגם הקפיצים לא להיט כך שעם מעט יצירתיות אפשר להגיע לתוצאה טובה ואף טובה יותר גם בלי זה.
פורום נוסף בחו"ל שגם צריך להמתמודד עם בעיות הבולמים של "calmini"
http://www.cardomain.com/ride/316134...vitara/page-3/
תמונה ישנה.
זה ברור לכולם שחבל על המאמץ להתקין את הבולמים הקידמיים שמגיעים בקיט, כיוון פרונט עולה יותר.
אי אפשר לקבל בקיט מקיף בעלות של 1000$ גם בולמים איכותיים.
זאת טעות של קלמיני למכור את הבולמים הקידמיים עם הקיט, זה רק פגע בהם ויפה עשה המשווק באר. שהחליט שהוא לא מוכר את הקיט עם הבולמים הקידמיים.