תגובה: גיוס כוח אדם טכני לעבודה
מכמות קורות החיים שמגיעות אלינו (או יותר נכון לא מגיעות) אין עובדי מלאכה בשוק מחפשי העבודה,
אני לא חושב שזה (רק) בגלל השכר, פשוט לא מגיעים אנשים לראיון עבודה בשביל לשמוע את השכר המוצע.
אין לנו בעיה לקלוט גם עובדים לא מוכשרים אבל עם נכונות ללמוד ולהשקיע בהם את הלימוד הנדרש (קודם לבחון בעבודה ויותר מאוחר גם בהשתלמויות).
השכר תלוי במי שמגיע, כמובן שעובד מוסמך עם נסיון יקבל יותר ועובד לא מנוסה פחות, את עקומת הלמידה וההשקעה הלא בטוחה בעובד המעסיק לוקח על עצמו.
נתקלנו לא פעם בעובדים שמספרים על עצמם גבוהה גבוהה ולבסוף התאכזבנו.
אבל עובדים שלוקחים על עצמם אחריות, אמינים ובעלי ראש גדול יכולים למצוא את עצמם מתקדמים מהר, הן בתפקידים והן בשכר.
וזה נכון לכל תפקיד (לאו דווקא חשמלאי או מסגר).
בקרבתנו יש בית ספר טכנולוגי, שהציעו לנו לפתוח קורסים בהתאם למקצועות הנדרשים אצלנו ובתמורה לשלב אותם בעבודות במפעל במשך השנה. לצערי זה לא הצליח לרקום עור וגידים כי היינו צריכים להתחייב להעסיק כמות גדולה הרבה יותר של עובדים ממה שאנו צריכים.
במקום, אנו מעסיקים מספר עובדים מצומצם בזמני החופשים בתחומים שחופפים בין הלימודים שלהם למקצועות הנדרשים אצלנו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לשם ההשןואה... רון, אם אתה נוטה לדכאון, דלג...
מהנדס מכונות מתחיל יקבל בין 9000 ל 12000 ברוטו.
זה שכר ש "לא יוצאים מהבית בשבילו".
ודווקא בתחום הזה, ברי המזל בעיני עצמם הם אלו שזוכים לעבוד לפחות חלק מהזמן מחוץ למשרד, קרוב לברזלים.
היתה תקןפה שמסגרים קיבלו גם 100 שח לשעה... אבל זו היתה תקופה קצרה ואלו היו רתכים עם תעודות והסמכות, בפרט בריתוך שריון... הרבה ביקוש.
גם התקופה הזו נגמרה.
ואני עדיין חושב שכמו שכתבתי בהתחלה- כשהפריון של העובדים יעלה, המשכורות יעלו.
אבל בינתיים קשה למצוא בעל מלאכה טוב ואיכותי שרוצה לעבוד במלאכה ולא באופן זמני.
ובכל זאת... תראו כמה כאלו הגיבו כאן בדיון...
אסף.
למה דכאון?
זאת התמונה כמו שאני מכיר אותה... בשביל להיות מנוסה, צריך להתנסות.
ויש סיבה שאני לומד הנדסת מכונות ולא הנדסת תכנה... צריך לפחות קרבה לברזלים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gasgas
נתקלנו לא פעם בעובדים שמספרים על עצמם גבוהה גבוהה ולבסוף התאכזבנו.
אבל עובדים שלוקחים על עצמם אחריות, אמינים ובעלי ראש גדול יכולים למצוא את עצמם מתקדמים מהר, הן בתפקידים והן בשכר.
וזה נכון לכל תפקיד (לאו דווקא חשמלאי או מסגר).
.
לי הייתה בדיוק אותה בעיה (כשתחום ההעסקה היה בסמכותי).
בראיון כולם מהללים את עצמם (כנראה סימפטום של תרבות הכוכבים הנולדים). אתה צמא וכמה לעובד אמין עם ראש גדול, ומוכן לתגמל - אבל פשוט לא מקבל הזדמנות לכך...
מה, להפוך את זה לשרשור על כך שהכל מתחיל בחינוך?
ששכר גבוה כבר לא מקושר לעבודה קשה?
שאנשים מתגאים בתלוש ולא במשלח היד או בתוצרת?
בעצם, גם לא בתלוש. כמה שיותר שחור, יותר טוב. מתגאים ב"ג'יפ" (ואני כותב את זה בהתרסה. הכוונה היא, כמובן, ל- BMW X5).
זה לא עניין של פטריוטיות, אגב. אני לא מדבר על עשייה לשם ציונות. אני מדבר על עשייה לשם עשייה. הפקת תוצרת.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוקטבה
שלום לכולם,
יש לי בעיה ואשמח לעצת חברי הפורום הנבונים.
אני לא מצליח למצוא חשמלאי עם רקע מכני ונכונות לעבודה.
צחי
0544-525942
פה מתחילה הבעיה שלך!
אתה מחפש 2 במחיר אחד ואני ארחיב מנקודת מבט של חשמלאי (הנדסאי אם זה משנה), כשאני רואה מודעה כזו או מקבל שיחה מחברת כח אדם שבה מציינים דרוש חשמלאי עם רקע/ידע מכני וכו'... אני אישית מדלג על המודעה או מסיים את השיחה בנימוס ואני אסביר.
אני הלכתי והשקעתי זמן וכסף בלימודים ופרוייקט, בחינות וכו' , אח"כ שנתיים עבודה שחורה אצל קבלן ע"מ ללמוד לעבוד נכון , יפה ונקי מהיסוד, ומאז עוד כמה שנים בתעשייה כחשמלאי ראשי במפעל גדול, מכונות , תשתיות, פרוייקטים ועוד..
מה שאני מכיר מהמודעות האלו זה בד"כ עבודת חשמל והרבה עבודה מכנית+מסגרות+התקנות ומה לא, מה שמעסיק שמפרסם מודעה כזו בד"כ צריך זה את הרישיון שלי , חשמלאי יכול להיות גם מכונאי אם יש לו ידיים וראש טוב ואפשר ללמוד הרבה תו"כ עבודה, מכונאי לעומת זו מדופלם ומקצועי ככל שיהיה לא יכול להיות חשמלאי ללא לימודים ורישיון, עיסוק בחשמל ע"י מי שאינו בעל רישיון ובתוקף הוא עבירה פלילית!!
מכאן אפשר יכול לקרוא לי מפונק , עצלן, או איך שבא לך, שלא רוצה ללכלך את הידיים, למרות שאני בד"כ מטפל בתקלות רוב הזמן יש גם הרבה ימים של עבודה שחורה, אני מהצד שלי רואה את עצמי כבעל מקצוע שמעריך את עצמי ואת המקצוע שלי והזמן שהשקעתי יחד עם הניסיון שצברתי ולא מעוניין לעבוד כמכונאי/מרכיב/עוזר מסגר כשאין עבודה וכו'.
אני הלכתי ללמוד כדי להיות חשמלאי ולא כולבויניק שגם יודע ומותר לו לעסוק בחשמל, במקום שאני נמצא היום אני לא מבריג בורג שלא קשור ישירות בעבודה שלי כחשמלאי, בשביל זה יש מכונאי, יש מסגר ויש כולבויניקים שלמדו לעבוד אצלינו במפעל..
ומעבר לכל זה אכן יש מחסור בחשמלאים עם רשיונות מתאימים לדרישות השוק היום, את זה שמעתי מנציגת כח אדם שהציעה לי כמה עבודות בסכומים שפעם נשמעו לא הגיוניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
פה מתחילה הבעיה שלך!
אתה מחפש 2 במחיר אחד ואני ארחיב מנקודת מבט של חשמלאי (הנדסאי אם זה משנה), כשאני רואה מודעה כזו או מקבל שיחה מחברת כח אדם שבה מציינים דרוש חשמלאי עם רקע/ידע מכני וכו'... אני אישית מדלג על המודעה או מסיים את השיחה בנימוס ואני אסביר.
אני הלכתי והשקעתי זמן וכסף בלימודים ופרוייקט, בחינות וכו' , אח"כ שנתיים עבודה שחורה אצל קבלן ע"מ ללמוד לעבוד נכון , יפה ונקי מהיסוד, ומאז עוד כמה שנים בתעשייה כחשמלאי ראשי במפעל גדול, מכונות , תשתיות, פרוייקטים ועוד..
מה שאני מכיר מהמודעות האלו זה בד"כ עבודת חשמל והרבה עבודה מכנית+מסגרות+התקנות ומה לא, מה שמעסיק שמפרסם מודעה כזו בד"כ צריך זה את הרישיון שלי , חשמלאי יכול להיות גם מכונאי אם יש לו ידיים וראש טוב ואפשר ללמוד הרבה תו"כ עבודה, מכונאי לעומת זו מדופלם ומקצועי ככל שיהיה לא יכול להיות חשמלאי ללא לימודים ורישיון, עיסוק בחשמל ע"י מי שאינו בעל רישיון ובתוקף הוא עבירה פלילית!!
מכאן אפשר יכול לקרוא לי מפונק , עצלן, או איך שבא לך, שלא רוצה ללכלך את הידיים, למרות שאני בד"כ מטפל בתקלות רוב הזמן יש גם הרבה ימים של עבודה שחורה, אני מהצד שלי רואה את עצמי כבעל מקצוע שמעריך את עצמי ואת המקצוע שלי והזמן שהשקעתי יחד עם הניסיון שצברתי ולא מעוניין לעבוד כמכונאי/מרכיב/עוזר מסגר כשאין עבודה וכו'.
אני הלכתי ללמוד כדי להיות חשמלאי ולא כולבויניק שגם יודע ומותר לו לעסוק בחשמל, במקום שאני נמצא היום אני לא מבריג בורג שלא קשור ישירות בעבודה שלי כחשמלאי, בשביל זה יש מכונאי, יש מסגר ויש כולבויניקים שלמדו לעבוד אצלינו במפעל..
ומעבר לכל זה אכן יש מחסור בחשמלאים עם רשיונות מתאימים לדרישות השוק היום, את זה שמעתי מנציגת כח אדם שהציעה לי כמה עבודות בסכומים שפעם נשמעו לא הגיוניים.
ליאור שלום,
אני רוצה לתקן אותך
אני לא רוצה שנים במחיר אחד
אני רוצה אחד טוב ומשלם בהתאם.
אני לא רוצה מישהו שיהיה "פרימדונה" ויגיד לי שאת זה הוא עושה ואת זה זה לא.
ואם יוצאים ללקוח הוא יסתכל ולא יעזור.
אנחנו עובדים כצוות.
הוא מחבר חשמל/מתקן תקלות חשמל אבל עוזר כשצריך.
וכן אם אין עבודה בחשמל והוא רוצה (ומקבל) משכורת הוגנת אז צריך שיהיה מאיפה לשלם אותה.
אני יכול לספר לך שלא חודש אחד שילמתי שכר מהכנסות אחרות ולא אמרתי לעובדים :
לא ייצרתם מספיק הכנסה החודש אז החודש מקבלים פחות.
רק הבעלים מקבל פחות... (או מביא כסף מהבית)
אני עסק קטן ולא חברת חשמל או תעשייה אוירית שיכול להעסיק כמה עובדים שהוא רוצה וזה לא מהכיס שלו.
אני לא יודע כמה אתה מכיר את הקשיים של להיות בעל עסק בישראל.
ואני חוזר שנית - אני לא מעסיק אנשים בשכר מעליב.
אני מעסיק הוגן ומעלה.
רק לצורך הקוריוז היה אצלי אתמול עובד צעיר ללא נסיון בתחום.לא חשמלאי.
ילד עם אולי פוטנציאל - הוא יתחיל (לאחר נסיון כמובן) בשכר של 7000 שקל
בתוספת שאר ההטבות שאצלנו.
ממליץ לך לבחון עוד נקודות מבט.
יום טוב
צחי
צחי
אנשים שיכולים להתאים לך הם המושבניקים בני 50+ שסגרו את המשק בשל מדיניות הממשלות
הם אנשי עבודה מאוד טכניים כול מושבניק שניהל משק עבד בחשמל ריתוך אינסטלציה בינוי
אני מכיר חברה טכנית גדולה מאוד שמגייסת בעיקר את החברה האלה
בהצלחה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בינתיים... אני שולח אליך, צחי, עובד מנוסה שיענה לדעתי על כל הדרישות וגם יש לו תעודה של חשמלאי..
אסף.
מחכה לו
צחי
צחי,
תעשה טובה, אל תיקח שום דבר מהדיון הזה באופן אישי,
פונים אליך לא בגלל שאתה לא טוב או לא הוגן אלא כי אתה פתחת את השרשור הזה והפכת להיות "הנושא" שלו אבל אני באמת לא חושב שיש למישהו פה, איזה שהוא משהו נגדך.
לטעמי אשכול מאוד מעניין ומעלה נקודות כואבות.
מקווה שבסוף תמצא את העובדים הנכונים עבורך
אני חווה את המצב בדיוק כמו צחי
אני מעסיק באזור מוכה אבטלה לפי העיתונים בנצרת עלית
העבודה אצלי היא במשמרות חוץ מהתמיכה
השכר שאני משלם דומה לצחי אבל מהצד הנמוך של ההטבות וסביבת העבודה
אני לא מצליח למצוא עובדים תקופה ארוכה
שכרתי חברה שתעסוק רק באתור וגיוס וגם הם לא מצליחים לאתר עובדים
אני צריך עכשיו 3 עובדי יצור לא מיומניםבעבודה מעודפת כל עובדי היצור של ערבים והיהודים לא רוצים להתקרב
אני זקוק לחשמלאי תעשיה מוסמך שכר שמגיע ל 9000 שח ולא מוצא כלום ללא הבדל דת גזע מין או גיל
אני זקוק למנהל אחזקה שכר של 12000 רכב טלפון ושאר ירקות ולא מוצא (צריך גם לעבוד פיזית לא רק משרד ולתמוך במפעל שעובד 24/7)
אפילו איש מכירות אני מתקשה לאתר
אני מפרסם במספר אתרים כוולל אול גוב רשום במספר חברות כא ותקוע באותו מקום
הזכיר במילה צחי את הקושי של לנהל עסק בארץ הקודש אחת כמה וכמה עסק יצרני בלואוטק
צור
מהנסיון שלי
קח דרוזים מהצפון.
אם אתה צריך עזרה דבר איתי
צחי
0544-525942
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אוקטבה
ליאור שלום,
אני רוצה לתקן אותך
אני לא רוצה שנים במחיר אחד
אני רוצה אחד טוב ומשלם בהתאם.
אני לא רוצה מישהו שיהיה "פרימדונה" ויגיד לי שאת זה הוא עושה ואת זה זה לא.
ואם יוצאים ללקוח הוא יסתכל ולא יעזור.
אנחנו עובדים כצוות.
הוא מחבר חשמל/מתקן תקלות חשמל אבל עוזר כשצריך.
וכן אם אין עבודה בחשמל והוא רוצה (ומקבל) משכורת הוגנת אז צריך שיהיה מאיפה לשלם אותה.
אני יכול לספר לך שלא חודש אחד שילמתי שכר מהכנסות אחרות ולא אמרתי לעובדים :
לא ייצרתם מספיק הכנסה החודש אז החודש מקבלים פחות.
רק הבעלים מקבל פחות... (או מביא כסף מהבית)
אני עסק קטן ולא חברת חשמל או תעשייה אוירית שיכול להעסיק כמה עובדים שהוא רוצה וזה לא מהכיס שלו.
אני לא יודע כמה אתה מכיר את הקשיים של להיות בעל עסק בישראל.
ואני חוזר שנית - אני לא מעסיק אנשים בשכר מעליב.
אני מעסיק הוגן ומעלה.
רק לצורך הקוריוז היה אצלי אתמול עובד צעיר ללא נסיון בתחום.לא חשמלאי.
ילד עם אולי פוטנציאל - הוא יתחיל (לאחר נסיון כמובן) בשכר של 7000 שקל
בתוספת שאר ההטבות שאצלנו.
ממליץ לך לבחון עוד נקודות מבט.
יום טוב
צחי
צחי
צחי
כמו שכתבו לפני, שום דבר לא אישי נגדך, או נגד בעלי עסקים שע"מ לתחזק את העסק צריכים להוציא מקסימום מכל עובד בכדי להצדיק משכורות..
להיפך צחי
כל הכוונה שלי הייתה שיש בעיה בהגדרה של "חשמלאי עם רקע טכני", זה מרחיק חשמלאים מקצועיים שהשקיעו שנים בלימודים וניסיון..
כשהתחלתי לעבוד אחרי הלימודים, ללא ניסיון, אז כן משכתי ק"מ רבים של כבלים, התקנו עגורנים בבתי מלאכה ומפעלים, התקנו שערים חשמליים ועוד בסגנון העבודה שלך , מי כמוך יודע שמתוך נניח יומיים עבודה אצל לקוח בהתקנה של עגורן/שער חשמלי, בסוף העבודה חיבורי החשמל לוקחים שעה עד שעתיים כולל התקנת לוח פיקוד שנבנה מראש, אז כן בתור חשמלאי עם תעודות וניסיון זה לא מה שאני מחפש, אין פה עניין של נקודת מבט שונה או פרימדונה ואני מכיר עוד הרבה חשמלאים שהלכו ללמוד כדי לעבוד בחשמל ולא בכל מה שיש עם קצת חשמל מידי פעם.
תנסה לרשום "דרוש עובד כללי עם ידע בחשמל" ותראה שתקבל יותר טלפונים, לא בטוח שכל מי שיתקשר באמת חשמלאי אבל אם אתה חייב רישיון אז זה המצב בשוק היום..
ואני זוכר שאחרי ההתקנה , המסגר ועוד 2 פועלים היו הולכים להכין קפה בזמן שאני מחבר את השער ועושה את כל הבדיקות, כמו שאמרתי חשמלאי יכול להיות מכונאי, מכונאי לא יכול להיות חשמלאי, אני לא עובד בהייטק , אני עובד במפעל פלסטיק ששייך לחברה גדולה מאוד ובתור חשמלאי יש לי הרבה שעות מתות כמו גם למכונאים, אם מכונאי יבקש עזרה להרים, להחזיק משהו אין לי בעיה לעזור אבל אני לא עושה עבודות מסגרות ולא מחליף שמן ובוכנות למכונות בדיוק כמו שמכונאים לא מחברים מנועים ולא פותחים לוחות חשמל.
ליאור
לפחות עשרה אחוז מהמועמדים הם עובדים טובים בוודאות.
אם אתם לא מצליחים לגייס עובדים אז כנראה האלטרנטיבות שיש למועמודים שלכם הן יותר אטרקטיביות ממה שאתם מציעים.
הרי אם תכפילו או תשלשו את השכר יעמדו אצלכם בתור מיטב העובדים, לא?
נכון, אני יודע כמה קשה ליצר הכנסות שמצדיקות את השכר.
במיוחד אם אתה עסק קטן או בינוני.
גם לי בזמנו היו חודשים לא מעטים שבתור בעל עסק לשעבר לא משכתי משכורת... מכיר מקרוב את הבעיות. ( ובגללן חזרתי להיות שכיר).
תחשבו מחוץ לקופסא.
תכנסו בנעלי המועמדים ותבינו למה הם בורחים.
תשאלו חברות כח אדם מה לא בסדר אצלכם.
תרתמו את העובדים שלכם להביא חברים שלהם ותתגמלו אותם על עובד שהביאו ונשאר אחרי שנה.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
בא אדם ומבקש לקלוט חשמלאי בעל ידיים טכניות למטלות נוספות, אומר את זה מראש במודעה, אז אומרים עליו שהוא חוסך עובד נוסף?? ממש לא מסכים עם זה!
כן, צריך חשמלאי מוסמך למספר שעות חשמלאי מצומצם ביום ובנוסף מתקין שערים והעגורנים או וואט אבר לעוד כמה שעות, אז זה מוגזם לבקש מאדם אחד במשרה אחת לבצע את העבודה בהכללה כזו? יכול להיות שלא מתאים לאחד אבל מתאים לאחר, אבל לרמוז שזה ניצןל זה מוגזם.
כמה מנהלים בחברות עושים דברים נוספים ושונים מהגדרת התפקיד שלהם? כמה עובדים מקבלים אחריות נוספת על דברים נוספים? אם תבחנו את זה תראו שהרבה. ולדעתי אלו האנשים שמתקדמים ומתפתחים במקום עבודתם. וכן, זה גם ייעול- וזו לא מילה גסה.
אתן לכם דוגמא, יש לנו שני עובדים שעשו את אותה העבודה, היינו צריכים שאחד מהם ייקח אחריות נוספת על עצמו שקשורה בעקיפין למקצוע שלהם (אני בכוונה לא מפרט)והצענו לשניהם את התפקיד, התשובה של הבוגר משניהם הייתה ״עזוב אותי, אני באתי רק לתפקיד ששכרתם אותי עבורו״ והתשובה של הבחור השני (הצעיר מבין השניים) הייתה שהוא רוצה לקחת זאת על עצמו. (אני חייב לציין שחשבנו ששניהם מסוגלים לבצע את התפקיד הנוסף). לאחר מספר שנים הבחור המבוגר נשאר באותו תפקיד, הגיע לתיקרת השכר ומרגיש ממורמר. לעומת זאת הבחור השני הצליח מאוד בתפקיד הנוסף, קיבל אחריות נוספות ושכרנו מישהו אחר לבצע את התפקיד הראשוני שלו, הוא מנהל עובדים מתחתיו, מרוויח הרבה יותר. בקיצור מתקדם.
בקיצור מה שאני אומר שהמולטי טסקינג בסופו של דבר משתלם לשני הצדדים, ועובדים שמקבלים תחושה שמקום העבודה שלהם הוא הבית שלהם ומתנהגים ככה ומסתכלים קצת רחב יכולים לקבל ולתוגמל הרבה יותר. וזה נכון (לדעתי) לכל מקום עבודה ולכל מעסיק.
דבר אחרון, נכון, בסוף עם המשכורת שמקבלים הולכים למכולת, אבל עדיין לא רק הכסף משחק תפקיד.
צחי,
אם זה עוד רלוונטי, אולי אולי האתר הבא יכול לעזור לך -
http://www.tzevet.org.il
הם שולחים קו"ח מתאימים של גמלאי צה"ל המעוניינים להמשיך לעבוד.
בהצלחה
אני אתפוס טרמפ על השרשור
אנחנו מחפשים עובדים בסגנון עבודה דומה - טכנאי עם הכשרה של חשמלאי.
העבודה הינה בשירות טכני לציוד מטבח מקצועי, לא תמיד קלה ונעימה אבל השכר הוגן והתנאים טובים - משכורת הוגנת, רכב צמוד וכדו'.
מחפשים אנשים עם ראש על הכתפיים שלא מתביישים להשתמש בו אבל גם לא מפחדים לעבוד עם הידיים ולהזיע.
נסיון במסגרות יכול להיות יתרון אבל אינו חובה.
עבודה בכל רחבי הארץ
אשמח לקבל קורות חיים רלוונטים מכם או ממכרים שלכם - [email protected]
בברכה
גלעד
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
kd2
צחי,
אם זה עוד רלוונטי, אולי אולי האתר הבא יכול לעזור לך -
http://www.tzevet.org.il
הם שולחים קו"ח מתאימים של גמלאי צה"ל המעוניינים להמשיך לעבוד.
בהצלחה
תודה.
פניתי מחכה לתשובות/קורות חיים
צחי