נשמע כמו קלאץ׳/מיסב לחץ/חופש בציר בגיר אבל מה אני מבין.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
נשמע כמו קלאץ׳/מיסב לחץ/חופש בציר בגיר אבל מה אני מבין.
אני מקווה שזה משהו באזור הזה ולא באזור המנוע, אשמח לדעת למה אתה חושב שלא מדובר באותה תקלה כמו בתחילת השרשור?
אמרת שזה לא קורה בניוטרל (כשהגיר מנותק מהמנוע) אמרת שאין שינוי בסל״ד, מנוע מצלצל זה לא רעש של מתכת מתחרקשת. והיה לי רעש דומה מתכתי ברכב ידני שהיה לי שהגיע מהקלאץ בסוף דרכו. שוב, לנחש זה קל. גש למוסך שמכיר את הרכב אם זה משהו שנשמע חריג..
אלוף, תודה
טוב אז בדקתי את הצלצולים שהיו אצלי במוסך, נאמר לי שמדובר בממיר קטליטי שאינו תקין. והוא שגורם לצלצול והרעשים. כמה אמור לעלות ממיר כזה חדש? האם הורדת עלויות על ידי רכישת ממיר לא מקורי היא קמצנות או המעשה הנכון?
נדלקה לך נורת check engine? כי יש קוד לממיר שדורש החלפה..
עלות חליפי סביב 1000₪, מקורי? פי 3 בערך - הייתי בודק עם אגזוזיסט מה הסיפור שם אם לא נדלקה נורה.
מעניין מה שאתה אומר מעלה השערה - מה הסיכוי יש בעיה בחיווט ובמקום נורית מנוע נדלקה לי abs? כי היא כבר נדלקה בשני מקרים תלושי מציאות.
לגבי החלפת ממיר, יש בעיה מסוימת עם חליפי? או שמומלץ באופן מיוחד מקורי?
אני שמתי חליפי בויטרה - ללא בעיות.
ולגבי הנורית? מה אתה חושב?
לדעתי תיגש למוסך, בטח שלפני החורף. לגבי ההשערה שלך בנוגע לחיווט - לא נשמע הגיוני. אלא אם אתה אשכרה קורא קוד של ממיר קטליטי ממחשב הרכב פ, מאפס אותו ואז נורת הABS נעלמת לה. תשיג קורא OBD2 ותגלה לבד. לגבי הממיר, אמרת שבניוטרל אין רעשים - האם בניוטרל בסל״ד גבוה יש? כי אם לא - לדעתי זה לא הממיר.
מקפיץ, 3 שנים ו15 אלף ק״מ (בערך) עברו -
אתמול במהלך נסיעה מהירה בכביש החוף ושוב נדלקה לי נורה, קוד p0012 בלבד הפעם.
מה עשיתי מ2015:
2-3 החלפות שמן ופילטרים
החלפתי את השסתום vvt לאחד מפירוק (הייתה נזילה של שמן, רכשתי את האטם בכמה שקלים - כבר לא זוכר למה החלפנו את כל החלק לבסוף, יכול להיות שנסדק בפירוק)
האוטו נוסע פיקס סהכ, 240 אלף ק״מ על השעון.
לבינתיים אופסה התקלה, נראה אם תחזור.
קראתי קצת שזה גם יכול לנבוע משרשרת טיימינג שהתארכה או משסתום vvt סתום, או בוצה במנוע.
מעדכן:
לאחר פירוק שסתום הvvt- על הדרך הורדנו פאן קלאץ, רדיאטור. הוא שוב היה סתום חלקית ברשתית שלו. מה שמסביר את הופעת התקלה הלא עקבית.
הוחלף לאחד נקי עם אטם חדש.
כנראה שנוריד קרטר בהחלפת השמן הקרובה, וננקה את מה שיש לנקות ע״פ המדריך הבא.
https://www.manualslib.com/manual/81....html?page=505