תגובה: נהגת בכביש 6 ללא יכולת לעצור - השיחה המוקלטת:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
גז נתפס, ידית הילוכים שלא יוצאת לניוטרל, בלמים שלא עובדים, בלם חנייה שלא מגיב....
ונסיעה במצב הזה לאורך כל כביש 6, עד לעצירה...
מריח לי....מוזר משהו...
גם אני ששמעתי היה נראה לי קצת מוגזם (3 מערכות שונות שכושלות במקביל). אבל, במחשבה שניה זה כן ייתכן.
א. התקלה הראשית תקיעת מצערת (אם זאת אלקטרונית בכלל הגיוני).
ב. גיר מבוקר מחשב שלא מאפשר הוצאה לניוטרל (או הורדת הילוך) מסל"ד ומהירות מסויימת (למנוע פגיעה במנוע).
ג. נהגת לא החלטית על הבלמים ולכן שורפת אותם.
רענן
בשברולט ויואנט הגיר לא מונע ממך להוציא לניוטרל בכל מצב..
מזל שלפחות המכשיר הסלולרי שלה עבד...
בבקשה, עוד פרטים לפאזל:
http://www.thepost.co.il/news/new.as...=E&0r9VQ=EILDK
חתכו לה צינורות, צינורות נחתכו, שמן או בלמים... ויש לה מלא שמות... השוטר קרא לה הילה, פה שילת, דגנית נחום...
למה אי אפשר למצוא בשום מקום סיפור עם התחלה, אמצע וסוף ?
הפרטים בתקשורת כל כך לא הגיוניים שאם הייתי איש של תיאוריות קונספירציה הייתי די משוכנע שמישהו פה אירגן הצגה מבוימת היטב.
האם יש במדינה נהג אחד כל כך מוכשר שמסוגל לנסוע מי-ם עד באקה, בשעות העומס, ללא בלמים ועם גז תפוס ב100-130 קמ"ש?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
האם יש במדינה נהג אחד כל כך מוכשר שמסוגל לנסוע מי-ם עד באקה, בשעות העומס, ללא בלמים ועם גז תפוס ב100-130 קמ"ש?
הוא שאמרתי, חנן....מריח מוזר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יונתן..
בבלמי תוף כמו שיש ברבים מהג'יפים, הבלמים כמעט לא עובדים ברוורס. עם או בלי ואקום.
בסופה, למשל, אני מכיר אישית כמה וכמה מאושיות האתר שאיבדו כמה שנים מהחיים בגלל זה...
אסף.
מיותר לציין שעם מנוע עובד יצא לי להקלע לסיטואציות דומות יותר מפעם-פעמיים.
נכון, בסמוראי יש בלמי תוף מאחורה (שלא חזקים גם בתנועה קדימה), בדיוק בשביל זה נוסעים ב- 4X4. אז הבלמים הקדמיים עוזרים בבלימת הגלגלים האחוריים דרך רכבת הכח.
ב- 4X4 הסמוראי תמיד עוצר בכל עלייה שנכשלת. נכון, לפעמים העצירה לא ממש נושכת, אבל ללא ספק מתפקדת באופן מספק למדי.
בסיפור שהבאתי המצב היה שונה. הרכב לא רק שלא האט אלא האיץ!!!
אני מזכיר, לא ירדתי בצורה מבוקרת אלא נתתי לרכב להתדרד מהר מהמדרגה כדי למנוע התהפכות ואז ניסיתי לבלום. התאוצה במקרה שלי גברה על יכולת הרכב לבלום, ואני משוכנע שזה היה בגלל שהמנוע היה כבוי.
שוב, זה קרה לי אין ספור פעמים עם מנוע עובד, גם אחרי המקרה ההוא וללא שום בעיה בבלימה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
לשמחתי זיק ישר אז חיברנו רצועה לרכב בולם מאחור כדי לסייע בבלימה מבידת הצורך ולאט לאט ירדתי ללא מנוע.
הרצועה נשארה מעט רפוייה כל הדרך ולא הייתה לי בעיה לבלום - אמנם עם 2 רגליים בפמפום על הדוושה - אבל בלם.
איל
עד כמה שאני זוכר, כשאני ניסיתי לעלות בעבר את זיק, הפודרה ייצרה כ"כ הרבה התנגדות שברגע שהרכב נעמד הייתי צריך לתת גז ברוורס כדי שהוא ייסע.
בעליה שאני תיארתי, הדרדרת הייתה כ"כ קשה שגם עם 4 גלגלים נעולים הרכב לא עצר מיד, בטח עם גלגלים שלא ממש רוצים להנעל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ב. גיר מבוקר מחשב שלא מאפשר הוצאה לניוטרל (או הורדת הילוך) מסל"ד ומהירות מסויימת (למנוע פגיעה במנוע)
רענן
על משקל השאלה של חנן,
אתה מכיר רכב שהמחשב לא נותן לך להעביר לניוטרל?
נשמע לי מופרך למדי, מסוכן מאד, ולא רואה חברת רכב שפויה שתכניס מגבלה כזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
על משקל השאלה של חנן,
אתה מכיר רכב שהמחשב לא נותן לך להעביר לניוטרל?
נשמע לי מופרך למדי, מסוכן מאד, ולא רואה חברת רכב שפויה שתכניס מגבלה כזו.
אז כנראה פורד לא חברה שפויה.
פוקוס 2007 מנוע 2000 עם טיפטרוניק, דוושה עד הרצפה 5000 סל"ד אתה יכול רק להעלות הילוך (אין הורדה ואין N )
רענן
ברכבים הטיפשים של פעם, היה לנהג הרבה מה לעשות בזמן תקלה.
דימום מנוע, הוצאה לניוטרל, בלם יד מכני, התחככות בקיר.
בוולוו s60, למשל, ההתנעה והכיבוי היא באמצעות כפתור start/stop.
בלם היד מופעל ע״י מתג חשמלי.
הגיר הוא רובוטי.
מערכות למניעת תאונה שולחות קרני לייזר לפנים, מודדות מרחק ובולמות את הרכב במצב חרום.
אתם חושבים שאיזו שהיא מערכת מאלה תאפשר לנהג לעשות משהו תו״כ נסיעה?
לא בטוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אז כנראה פורד לא חברה שפויה.
פוקוס 2007 מנוע 2000 עם טיפטרוניק, דוושה עד הרצפה 5000 סל"ד אתה יכול רק להעלות הילוך (אין הורדה ואין N )
רענן
אי-אפשרות להוריד הילוך אני מבין את ההיגיון.
חוסר יכולת להעביר לניוטרל? ממש לא מבין את הרעיון- את מי מעניין המנוע אם אתה עומד להיתקע בקיר/ליפול מצוק וכו'?
זה גם לא נשמע לי הגיוני משפטית, כי זה מכניס אותם לאחריות לאירועים מסוכנים מאד מול הלקוחות.
בגיר הרובוטי של הקורולה אתה יכול להוציא לניוטרל בכל מצב, אבל אתה צריך להגיע למצב כמעט עצירה כדי לשלב מחדש את התיבה.
למנוע לא יקרה כלום משתי דקות בקו האדום - יש מנתק הצתה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
גז נתפס, ידית הילוכים שלא יוצאת לניוטרל, בלמים שלא עובדים, בלם חנייה שלא מגיב....
ונסיעה במצב הזה לאורך כל כביש 6, עד לעצירה...
מריח לי....מוזר משהו...
+1.
+ נהגת היסטרית שלא יודעת מימינה ומשמאלה. כמו 99% מאוחזי ההגה במדינה הזו שפשוט לא יודעים לנהוג. נקודה.
ועוד משהו... תנו לי לנחש - הרכב אוטומטי, נכון?............
למה כל הניסים והנפלאות קורים במכוניות בעלות תיבה אוטומטית?...
למה רק במכוניות עם שתי דוושות נתפסים שטיחונים בדוושות מצערת והולכים ברקסים ובלמי יד לא פועלים והבוררים לא יוצאים לניוטרל והגז לפעמים הופך לברקס והברקס לפעמים הופך לגז, ולפעמים המטומטמים/ות אפילו נופלים/ות מקומה שלישית של חניון?
דבר אחד נשאר לי לומר - כל הכבוד לשוטר על התושיה והנחישות.
זה בדיוק חלק מהמצבים שדרך התגובה של הנהג/(אין דבר כזה נהגת, זו רק מילה, באג לשוני אם תרצו...), צריכה להיבחן במבחנים המעשיים לקבלת רישיון נהיגה, ואולי אף במבחנים תקופתיים, (נניח כל חמש שנים), ומי שלא יודע איך לתפעל את הרכב במצבי חירום - שיסע באוטובוס!!!
ד"א, אני מסכים עם טושי - בסעודיה זה לא היה קורה...נקודה.
טל.
לדעתי לפחות, הלכתם רחוק עם השוביניסטיות, אבל מה שעושה לכם את זה.
אני רק אומר שמי שזה לא קרה לו אישית שלא יהיה לי גיבור,
כולנו בני אדם וכולנו יודעים מה אנחנו שווים תחת לחץ רק בפעם הראשונה שאנחנו פוגשים אותו.
שבת שלום.
Sent from my XJ
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
כולנו בני אדם וכולנו יודעים מה אנחנו שווים תחת לחץ רק בפעם הראשונה שאנחנו פוגשים אותו.
שבת שלום.
Sent from my XJ
צודק 100% !!!
לכול השובנסטים ומומחי התפעול במצבי חירום (מאחורי המקלדת ...),
אז בעידן שגב' מילר (תחפשו בגוגל) עוד לא רצתה להיות טייסת, טייס קרב בכיר על F16 חווה תקלה באויר (לא מהגרועות ביותר שיש)
של תקיעת מצערת ב 100% כוח. לצערנו המטוס נמחה והטייס נהרג בנחיתה.
במושגים של תקלות (בפרט שהיה מודע לה טרם היעף לנחיתה) זה לא סוף העולם, מניח שהיכולת אישית של טייס קרב גבוהה משל רובנו,
ובכול זאת הסתיים המקרה כטרגדיה. אז נא לצאת מהשובניזם ולקוות שלא תגיעו לידיי ניסיון במצבים כאלה ....
רענן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
JustDoB
שבת שלום.
Sent from my XJ
יש לזה פתרון די פשוט, שעולה קצת יותר מעוד מיכל דלק.
ללכת לאחד מהחברות הדרכת נהיגה ולהשקיע בעצמך ובמשפחה שלך, בהדרכה מבוקרת להתמודדות עם מצבי חירום בנהיגה.
השתלטות על מצבי חירום - זה משהו שהיה צריך להיות חלק מלימוד הנהיגה הרשמי.
אבל משרד התחבורע מעדיף שתשננו תמרורים ומסלולי טסטים.
בינתיים, מי שחייו יקרים לו צריך לרכוש את הידע הזה אחרי שכבר קיבל רשיון. ערכם של הקורסים לנהיגה מתקדמת לא יסולא בפז, אבל זו עובדה מוגמרת שרוב מוחלט של ישראלים שתמליץ להם על קורס כזה יגיב בביטול - יכריזו שהם נוהגים מספיק טוב ושיש להם דברים טובים יותר לעשות ב-650-750 שקל ויום עבודה.
אחר כך המטומטמים האלה נכנסים להיסטריה כשנתפסת להם המצערת בשטיח - אבל כשאמרת להם לוודא שהשטיח לא קרוב מדי לדוושות, התייחסו אליך כאל טרחן מעצבן.
אני לא טייס, אבל נתקעה לי מצערת על פולגז מספר פעמים בDR600, דוושת בלם ירדה לריצפה לפני רמזור בעיר בהאמר, ABS תקול שחרר בלמים לחלוטין ברנו מסקוט לפני כניסה לכיכר עירונית, רנו מידלום עם תקלת EBS דפק לי בלימת חירום עצמאית בכביש ללא נגיעה בדוושת הבלם, הגה נתקע לי בדיפנדר לפני סיבוב בשטח. מנוע כבה לי אינספור פעמים בCJ תוך כדי נסיעה. אני עדיין פה, עם עוד קצת שיערות לבנות.
אבל אני באמת לא שופט ולא כתבתי כלום נגד הנהגת. אני חושב שהיא תוצר סביבה שבה ילדים ומבוגרים לומדים שלא לעשות שום דבר ללא הנחיות, בגני שעשועים יש מגילה של הוראות שימוש ובטיחות, ואמהות שאומרות לילדים לא לרוץ, שלא יפלו. באתרי שטח 4X4 מצווים על מטיילים לא לצאת לשטח לבד, ואוי ואבוי אם רואים תמונות של ילדים נוהגים.
גם בכיוון השני יש בעיות. של מושבניקים שזורקים את הילדים בחוץ ונותנים להם לעשות מה שבא להם. אני תוצר של סביבה כנ"ל ובאמת בנס יצאתי מזה בחיים. מה שאי אפשר לומר על כל ילדי המושב.
יש שביל זהב. לעניות דעתי אנחנו לא נמצאים עליו.