יש פה כמה חברי פורום שהם פקחי רשט"ג...
Printable View
אני ממש לא בסדר, שלא חזרתי לעדכן.
אז ככה: אחרי לבטים רבים, התייעצויות, וקריאה של השרשור הזה לאורכו ולרוחבו - אתחיל באוקטובר לימודי הנדסת בניין בטכניון.
ההחלטה הראשונית הייתה ללכת להנדסה, בעיקר לאור מה שנכתב, כאן.
לאחר מכן התחבטתי בין מכונות לאזרחית, והחלטתי להשאיר את התחביב לסופי השבוע, ולהישאר בתחום הבניה שמעניין אותי מאוד.
משם הדרך למגמת בניין הייתה די קלה, גם כי אצא עם תעודת קונסטרוקטור, שתאפשר לי לחתום על מבנים שונים, ובעיקר כי מסיבה לא מובנת התחום הזה מאוד מושך אותי.
שוב, המון תודה לכל מי שהשקיע מזמנו, כאן ובשרשור הקודם (שנמרוד העלה לאחרונה מהאוב). עזרתם לי מאוד.
שנה טובה וחג שמח, עודד.
בהצלחה!
סיבה מצויינת לבחור את התחום.
והבחירה בטכניון היא הטובה ביותר בישראל.
בשנה הראשונה תלמד בקורסים גדולים ומפחידים עם כל שאר הטכניון ביחד - קודם כל קח את זה באיזי, אל תבהל גם מציונים גרועים - זה חלק מהחיים בטכניון עד שתלמד איך ללמוד. שנית, אפשר לעבור מפקולטה לפקולטה במהלך השנה הראשונה או בסופה, זה אפילו די מקובל, אז אם תגלה שדווקא פקולטה אחרת מושכת אותך יותר, זה לא מסובך מדי.
בחירה מעולה, בהצלחה
ספר עודד, שתף ואפשר לנו לברך
סמי, בשביל ברכה ממך...
אז מבחנים כבר אין, והדיו על פרויקטי הגמר יבש לפני מספר שבועות. אחרי שבעה סמסטרים מתישים, מתסכלים, מלמדים ומחזקים - סחבק מוהנדס, ומיד אחרי ששלחתי את המטלה האחרונה בתואר - שלחתי חוזה העסקה חתום למשרת חלומותיי (אגב, בסוף - כמהנדס "ניהול ובניה" ולא קונסטרוקציה)
זהו. שכחתי מזמן מהשרשור הזה, והיה כיף לקרוא אותו עכשיו שוב מנקודת מבט קצת שונה ובדיעבד. אני יכול לומר היום שכמה מהנקודות פה השפיעו על החלטתי ובכך על מהלך חיי, ואני שמח על חברותי בקהילה הנהדרת הזו ש"מגדלת" אותי במובן מה מאז הייתי נער בן 16.
תודה רבה לעוזרים, נתראה באבן הדרך הבאה :)
מברוכ יא מוהנדס
בהצלחה עודד!
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
זה הרבה יותר פשוט ממה שחושבים. והיום החברות הגדולות בחו״ל מכשירות על חשבונן. אם הייתי צעיר יותר...
אסף.
יש לי חבר שעבר את התהליך באופן עצמאי. לא היה זול, הצריך לא מעט זמן (שנים) כדי שיוכל להגיע למצב של הגשת מועמדות לתעופה מסחרית ולא טיסות פרטיות אבל היום הוא מבסוט עד השמיים, תרתי משמע.
בהצלחה לכולםן.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
תשובה מהחבר שעבר את התהליך -
לי לקח 5 שנים ו500,000₪ בערך. אבל אפשר בפחות אם יש קומבינות (אבא טייס בחברת התעופה). אפשר גם ב3-4 שנים עם השקעה של בערך 200,000₪ אם טסים לארה״ב ועובדים כמדריכי טיסה. כמובן ששום עבודה לא מובטחת גם אחרי הרישיונות והכספים.... בהצלחה :)
תשובה ממי שעבר את התהליך:
הייתי אומר שצריך לפחות 500 שעות . מדובר בערך בשנתיים-שלוש של טיסה.
הדרך המהירה והזולה להגיע לשם היא להדריך. ולהערכתי כל ההכשרה תעלה משהו כמו 50,000 דולר. אולי יותר.
הבעיה היא שזה מאוד אינדבידואלי. קצב התקדמות, מחירי שעות טיסה וכל זה...
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לביא, יכול להיות שיש לנו את אותו החבר? או שגם אתה במסלול כזה עכשיו?
אולי. שמו אסף. המחירים שצויינו נכונים לארהב ולא כוללים דמי מחיה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk