תגובה: חלפים תחליפיים, איכות ותקנים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מכיר את היצרנים של הפילטרים שהם בדקו, אבל קשה לי להאמין שיצרן כמו K&N או AEM יזייפו נתוני דינמומטר במודעות מכירה שלהם.
גם הם, לא טוענים לשיפור גדול, אבל שיפור ברור.
הדרך הנכונה לעשות את זה הוא לרכוש קיט יניקה שלם מה שאומר שיש עוד צינור שמוביל לפילטר וע"י כך מגיע אוויר קר יותר ועשיר יותר בחמצן מאשר האוויר החם בתא המנוע. זה משהו שלרוב קיים גם ככה בבית פילטר מקוריים מהחברה אבל מה שאנשים בדרך כלל עושים זה לשים פילטר "פתוח" ומשאירים אותו ככה בתא המנוע והרכב יונק אוויר חם , לא מועיל, הורס את החיישן אוויר ולא נותן כלום חוץ מרעש יניקת אוויר חזק יותר שפסיכולוגית גורם לנהג לחשוב שיש לו יותר כח.
לרכב עם טורבו זה אפילו פחות משמעותי ולמנועים אטמוספרים השיפור כמעט ולא קיים אם בכלל.
בגדול המנוע שואב את האוויר שהוא צריך לא משנה איזה פילטר תשים שם .
העניין עם התוספת כח הוא מאד פשוט, חרטה. כל אוטו יוציא על דיינו מספרים אחרים ואפילו אותו רכב על דיינו שונה יוציא מספרים אחרים מה שאומר שהם יכולים לקחת את "ההוכחות" שלהם ולדחוף אותם ל... יש המון המון חומר על הנושא באינטרנט אני פשוט חוסך לך. הנה קח לינק עם הסבר אם יש לך כח לקרוא.
http://www.nicoclub.com/archives/kn-vs-oem-filter.html
זאת חזרה על דיון ותוכן שכבר נדון הרבה פעמים, כולל סוגיית מיקום שאיבת האויר.
מה שכן, אתה קצת סותר את עצמך, בזה שמצד אחד מדבר על אויר חם מתא המנוע ומצד שני אומר שזה לא משנה.
המנוע ישאב מה שהוא צריך כתלות בהגבלת מדיום הסינון והספיקה האפשרית דרך צנרת האויר.
אבל זה כבר נושא לדיון נפרד, לא לשרשור חלפים תחליפיים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
לא מכיר את היצרנים של הפילטרים שהם בדקו, אבל קשה לי להאמין שיצרן כמו K&N או AEM יזייפו נתוני דינמומטר במודעות מכירה שלהם.
גם הם, לא טוענים לשיפור גדול, אבל שיפור ברור.
אז תתפלא.
ספציפית לגבי k&n (אמנם מעולם אופנועי השטח אבל אני לא רואה כאן הבדל), בחפירות שעשיתי לקראת קניית פילטר שלהם התברר שבאופן גורף בכל הפורומים האפשריים דווח שאמנם ספיקת האוויר גדולה יותר (ובמנועים טפשים ומשופרים זה דבר חיובי) אבל הסינון איננו מספק (גם עם ערכות נוספות המיועדות לתנאי שטח). בלאי ונזק תועדו בהמון מקרים.
ולכן, למרות שהמוצר הוא אפטר מרקט ולכאורה אף יותר טוב מהמקורי, ועוד מחברה בעלת שם עולמי, לא תמיד הוא הבריא למנוע שלך.
חלפים תחליפיים, איכות ותקנים
עזוב סינון, זה לא הנושא.
רכב בלי פילטר גם יציג שיפור, אבל ברור שזה לא ישים בעולם האמיתי.
אגב סינון,
כל פילטר מעביר דרכו חלקיקים, ואם עובר יותר אויר, אז באופן מוחלט יעברו גם יותר חלקיקים, גם אם הפילטר מסנן בצורה זהה.