ייתכן שהשרשור בנושא (כאורך הגלות) נשכח ?
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=75648
רענן
Printable View
ייתכן שהשרשור בנושא (כאורך הגלות) נשכח ?
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=75648
רענן
לא. להיפך... הקלות שבה אחד הצדדים יכול להתעלם ולהיעלם בדיאלוג ווירטואלי היא לא משהו שקיים ממש בפגישה פנים מול פנים.
החלשים הם הבריונים החדשים. רוכב אופניים יודע שאם הוא נוסע מול רכב ומעקב אותו - הכח אצלו כי הרכב למרות גודלו העדיף לא יכול לשות כלום כי אם יעשה - יענש. אותו רכב גם יודע שאם בטעות הוא מעיף איזה הולך רגל - גם לא יקרה יותר מדי. וזה שאותם רוכבים הם גברים מסוקסים בטייטס לא משנה כלום. אין פה שום ענין של "קבלת האחר" שזו, אגב, שטות מומצאת של פסיכולוגים מודרנים.
יש פה צביעות/תמימות מטורפת של ציבור רוכבים שמישום מה מתכחש לעובדה שכרגע הוא הבייבי של הממשל. אני למשל לא חושב שבשביל כמה חסרי כרס { נניח 15% מתושבי עיר } העריה צריכה לבזבז כסף ושטחים כדי שיוכלו לדווש להנאתם וזאת על חשבות שירותים אחרים כי כידוע - כסף אין. אז אם יש קהילה שאין להם גן ליד הבית והם נאלצי לשלוח את הילים רחוק וגם אז לגן שעשוי מקרטון ומצד שני העריה סוללת שבילי אופניים במיליונים רק כי איזה תחנת רדיו מסוימת ופוליטית מאד עושה להם את המוות.
שאלה היא לא מי יותר בבון מהשני אלא איך יכול להיות שהרשויות מחליטות ...לכתוב "דרור אף אחד לא מכשיר שבילי 4X4 חדשים כי אף אחד לא רואה צורך. אנחנו זכינו בשבילים ומעלות לטייל בהם שהכשרתם הייתה לסיבות אלו ואחרות כמו שאתה מנית ואני מבטיח לך שאף גורם ברשות לא חושב לעצמו "וואלה בוא נעשה מסלול חדש לרכבי שטח" " ואז לנסות להסביר שאין יחס מועדף? מי קובע שאין צורך? מי קובע שאם אדם מהשורה רוצה לקחת את אשתו והילדים לראות טבע באוטו שלו - הוא לא יכול, אבל חבורת גברים על אופניים כן יכולים? ואל תגידו לי עמך ישראל ידווש בשבילים, אני לא רואה את השכנה שלי עולה על אופניים וגורסת ג'בלאות .
אין פה יותר מדי מה לעשות רק להשלים אם התנהלות השלטון - מדי פעם יש לשלטון בייבי ואותו הוא מטפח ולא משנה כלום, כרגע אחד מהתינוקות של השלטון זה נושא האופניים. { יש עוד כמה אבל זה לא המקום }.
שאו ברכה.
אז אם להבין ממכם קהילת האופניים פשוט זכתה לאימוץ... פשוט הממשלה והרשויות החליטו יום אחד שאותם הם יפנקו? וידאגו להם יותר מלשאר סתם ככה כי הם אחלה חברה? או שאולי להם יש פה יודע עם מי ואיפה לדבר... אולי כל השבילים האלה וכל הפרוייקטים הם תולדה של גופים שעשו ימים כלילות למען הקהילה שלהם? משהו שלנו... אין.
אני עייפתי מלחזור על דברי שוב ושוב אבל אם אתה מקבל את המצב כמו שהוא ומרכין ראש אתה חלק מהבעיה ומבחינתי איבדת את זכות התלונה. זה משול בעייני לאדם שכל היום מתלונן על ממשלתו אבל לא מצביע בבחירות כי חבל על המאמץ
בעידן שאנו חיים בו, האמת והעובדות הרבה פחות חשובים מהתדמית. לא משנה מה אתה עושה, משנה מה חושבים עליך.
לג'יפאים יש תדמית איומה - אנחנו "עשירים", אנחנו מבזבזים דלק, אנחנו מרעישים, אנחנו מזהמים, אנחנו רומסים, יש לנו כרס בירה. לא יעזור כמה שנצעק שאנחנו אוהבי טבע ונשתדל לשמור עליו - תמיד יקראו לנו בבונים.
לעומת זאת, לרוכבי אופניים יש את התדמית הנכונה - ספורט, בריא, ירוק, נקי, שקט, משפר את הכושר, משטח את הכרס, ידידותי לסביבה, ולא פחות חשוב - אופנתי. הם גם פריכים ופגיעים פיזית ובעידן המודרני - החלש הוא החזק האמיתי. אולי כואב לו כשהוא נופל, אבל הוא זה שזוכה לאמפטיה. להמשיך?...
לכן נקודת הפתיחה של קהילת האופניים מול הרשויות הרבה יותר חיובית. קל יותר ונכון יותר פוליטית להתייחס אליהם באהדה.
ומנגד - קל ונוח להכליל על כל קהילת הג'יפאים, לכנות בשמות מעולם הזיאולוגיה לנתח את הפיזיולוגיה שלהם, לסגור שבילים קולקטיבית, לצאת במבצעי אכיפה מתוקשרים.
אז על מה יצא הכעס? על הצביעות והמוסר הכפול.
ג'יפ שיורד מהשביל ונוסע בר בשטח משאיר קוליס. עובדה. יש מקומות שזה מותר, יותר נכון לא אסור - אבל הרוב המוחלט בכל זאת נוסעים על שבילים קיימים ואורי, תבדוק טוב את כל השרשור הזה - אף אחד לא דרש שבילים חדשים ל-4X4!!! מה שיש טוב ומספיק לגמרי.
אבל מיני באגר שחוצב בשטח לא משאיר קוליס? לא רומס בתי גידול?... (לא בציניות אורי, תעשה טובה ואל תתנשא. כולנו יודעים טוב מאוד מה זה). אז מה אם זה מנגיש את הטבע והיופי לעוד עשרה רוכבי אופניים ויש לזה אישור מגורמים מוסמכים? גם לכביש 6 יש אישורים רשמיים, נחיצותו ותועלתו ברורים מעבר לכל ויכוח ועדיין מהבחינה הסביבתית מדובר באסון. אז כאן פרצו שביל במיוחד לטובת התחביב של מישהו והפגיעה בטבע בעינה עומדת, ואת בעלי החיים והצמחים שנחצבו לא מעניין אם יש נייר עם חותמת או שלא. בסופו של דבר הכל נשאר עניין של תדמית.