אולי לא בצדק יש לי פחד מסויים מקיה.
ולעניין, שנינו אנשים לא קטנים (גם בגובה וגם ברוחב)שנוסעים בג'ימני אבל את הפיקנטוט הורדנו מהפרק, קטן מידי.
לא חשבתי על ריו אבל אני אבדוק.
Printable View
רכב מיושן הוא יתרון תחזוקתי משמעותי.
בזמנו היו לי רכבים ישנים שלא ראו מוסך, טיפלתי בהם לבד עם סט מפתחות פתוחים, פלייר פטנט ושני מברגים.
נראה אותך מתחזק לבד רכב מודרני.
אין לי שום התנגדות לקנות רכב "מיושן" שהוא יותר תחזוקתי וקצת פחות חסכוני, אני מחפש רכב נוח (וכבר כתבתי שאנחנו נוסעים בג'ימני כך שגם נוח זה עניין יחסי) שיביא אותנו ממקום למקום ויהיה מספיק אמין וזול.
מבחינתי פיאט אונו הוא בחירה מצויינת רק חבל שהוא לא מיוצר יותר במתכונת של שנות השמונים.
אם כך, אני מבין שמה שחשוב לך בעצם זה רכב זול ,אמין יחסית (לא מדע מדוייק), ומיושן (גם יחסית) כי זה תורם לדעתכם לאמינות, הייתי ממליץ לך לבדוק יונדאי i10 או i20 , זה בהחלט עונה לך על הצורך, ואם תצטרך חלקי חילוף, היבואן הזה ידוע בתחום המחירים הנמוכים בהשוואה לשאר.
בכל שאר הפרמטרים יש אופציות הרבה יותר טובות.
10i וחסכנות בדלק?
אחד הגרועים בקטגוריה.
האמינות חשובה לי יותר מהחדשנות ואם החדשנות חוסכת לי קצת דלק ונותנת לי קצת כוח ופוגעת באמינות והתחזוקתיות אז אני מוותר על החדשנות.
Simple as that
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
אז בו ניפתח אקסל ונתחיל לשים מספרים.
כמה עולה הרכב היום ובכמה ימכר בעוד X שנים?
כמה יעלה הביטוח השנתי?
מה עלות התחזוקה?
מה עלות הדלק בהנחה של 10-15K בשנה
ועכשיו תסביר לי כמה החדשנות חוסכת?
בחייך שולץ, אתה נידבק כאן לחדשנות כאילו שזאת מטרה, חדשנות זה כלי שבא להשיג מטרה ואם המטרה היא רכב אמין וחסכוני אז החדשנות עדיין לא השיגה את זה לאורך שנים.
אם עברנו לרכבים ישנים, אז פה גם לי יש מה לתרום :)
חפש את משפחת פיזו סיטרואן. תתעלם מהסטיגמות.
פיזו 307 מנוע 2000 (ה 1600 חלש מדי לטעמי) צריכת דלק של 1 ל 10-11.
יותר ישן? פיזו 306 ידנית, מנוע 1400 - סוס עבודה או, פיזו 106 ידנית עם מנוע 1400...
גם ה 206 כבר לא יקרה.
בגיזרת סיטרואן - סקסו קטנה, קסרה בינונית - משתיהן תוכל להנות בזול מאוד.
סער
(בהיסטוריה הפרטית שלי: סיטרואן AX,ZX, BX, קסרה ובשנים האחרונות ה 307 הנ"ל מודל 2004)
סקסו דיזל..
לא נידבק לכלום, מנסה בהתעקשות לא ברורה לפתוח לאנשים את הראש כדי שישאלו ויבדקו בעצמם את הדברים שנכון לבדוק, ולא יהיו אטומים, למרות שב 4x4 הם מומחים.
אין לנו פה חינוך ותרבות לנהיגה, על חדוות נהיגה בכלל אין מה לדבר, היבואנים מתייחסים אלינו כמו אהבלים, והכל בגללנו הצרכנים.
מדינת עולם שלישי כבר אמרנו?
הדיון מזמן זז בשנתונים..
ומהסיבות שהוזכרו, אני עדיין מצטער שמכרתי את הפיאסטה.
נו..
נתת את הפתרון בגוף התשובה.
5 שנים דורון, 5 עד שכמעט לא תהיה אופציה ללא טורבו למשל.
מי שמוצא את הנושא מעניין, חייב לקרוא קצת על הפיאסטה 1.0 מוגדשת, שמשווקת באירופה, מספרים שמדובר במנוע פשוט מדהים.
טוב. אז התפתח כאן דיון מאוד מעניין אבל לא קיבלתי שום תשובה לשאלה המקורית.
איזה רכב הייתם ממליצים?
כרגע אנחנו שוקלים מזדה 2 או יונדאי i20.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
ארז
כאשר עבדתי במע"צ היו לנו שני סוגי רכבים עיקריים-מזדה 2 ויונדאי 20-4 אנשים בכל מיני כבישים -הרכבים היו מושכרים כמובן,
הנוחות והבטחון בנהיגה היה טוב יותר ב יונדאי-ואילו רכבים שנהגו בהם עשרות נהגים שונים בחודש ועבדו 24 שעות ביום
רובנו לא אהבנו את המאזדה-לא היתה נוחה כמו המתחרה
גם על ה-TSI נהגנו כשהגיע לישראל והלסת נשמטה לנו. כתבנו שזה מנוע מדהים.
וכמובן על ה-DSG. גיר אוטומטי שעושה הכל טוב יותר אפילו מגיר ידני. גיר מדהים.
כשזה חדש זה מדהים. הביצועים מעולים, פוטנציאל החיסכון מרשים. חבל על הזמן.
העורך שלי בידיעות אמר לי "אתה רואה, בכל זאת יש יתרונות לקידמה". ואני עניתי לו - מה אתה אומר. חכה חכה. כולם עוד יבכו על הקידמה הזו.
לא הרבה אחר כך התחילו להגיע שמועות על קרנקים שבורים, ומיסבי טלטל שכשלו, וגירים שהשתגעו, ומכטרוניקים, ומחשבים, ועדכוני תוכנה... ובעיקר לקוחות ממורמרים שרכשו במיטב כספם מכוניות יקרות עם תדמית "פרימיום", ומצאו את עצמם מבלים במוסכים ונוהגים ברכב חלופי וכותבים מכתבי תלונה לעיתון.
ואז היבואן נתן 5 שנים אחריות. זה לא גרם לגיר להתקלקל פחות, רק נתן ללקוחות עוד קצת שקט מכיוון העו"ש ומספיק זמן להיפטר מהאוטו.
ואז גם פורד קפצו על עגלת הגיר הדו מצמדי. מה יש? למה שרק לקוחות פולקסווגן יסבלו?..........
עכשיו יש להם את סדרת ה"אקובוסט" שזה TSI בפורדית. מנועים מדהימים. עיתונות הרכב מהללת. תזכרו רק שעם הסופרלטיבים שלי אתם לא תלכו למכולת או למנהל הבנק לקבל הלוואה כשיילך לכם מנוע.
זה נורא פשוט - אם כולם מהללים את האקובוסט 1.0 החדש של פורד זה רק גורם לי לחשוד בו יותר. מנוע מדהים בלהבלהבלה, אני רוצה לראות אותו עם 250,000 ק"מ כאן בתנאים של ישראל, עם הפקקים והחום והאבק, אחרי שידביקו לו גיר אוטומטי/רובוטי כלשהו שיפריע לו לחיות. אם הוא יעשה את זה בשלום ובלי להחליף 13 פעם את הטורבו תוך כדי, ובלי שטלטלים יעופו דרך הבלוק ובלי שבלאנסר ישתגע, אז אני אשתכנע. עד אז - לא תודה. שאיזו חברת ליסינג תתנדב לניסוי. לא אני.
מתי קידמה זה טוב?.... כשמדברים על בטיחות - מכוניות מודרניות הן בטוחות לאין ערוך בהשוואה למכוניות של פעם וזו כבר סיבה טובה להעדיף אותן. במיוחד אם אפשר לקבל אותן בדגם בסיסי עם מכניקה פשוטה (מנוע אטמוספרי וגיר ידני) ועם כל יתרונות הבטיחות וההתנהגות של רכב מודרני.