תגובה: שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
בועז.
כשמדובר בהוצאות תיקון גדולות יחסית (יחסית לגודל העסק), אני מבין אבל מחזיר שמן...
נלך לדוגמאות של אביעד.
פעם קניתי מצבר של שנפ (אם אני לא טועה) באחת הרשתות (לא זוכר אם אוטודיפו או הום-סנטר או..), לפאסאט טורב שהיתה לי.
כמה חודשים אחרי תקופת האחריות הלך המצבר. ברשת אמרו שנגמרה האחריות.
קפצתי למחסן/סוכנות/סניף של החברה, בדרך פ"ת, ממש לפני האלוף שדה, ושם, בלי דיבורים מיותרים, החליפו לי את המצבר לחדש!!!בדקו ואמרו האין אחריות והפנו אותי למנהל המקום. זה הסתכל במצבר, מדד לו "דופק" ואמר "שימו לו חדש".
סיפור אמיתי- מאז (ארבע מכוניות, בחסות משהב"ט..), במשך שנים, קניתי רק שם וגם בשני כלי רכב של אחותי והמלצות עד הגג.. אפילו שהיו זולים יותר.
אפל.
אתה מכיר את חיבתי למוצרים של ה"דןרסן" הזה..
ליד הבית שלי יש חנות גדולה (כאילו שיש להם קטנות..) של אפל - 3 טלפונים החלפתי שם, עבור חברים בארץ.
שני אייפון 4, שעברו אחריות לפני שנים ואחד 4S שנקנה לפני שנה חצי.
את כל הטלפונים, העבירו אליף ארי שבארץ רצו הון עבור תיקון והיבואן בכלל לא רצה לתקן - ניקנו בארץ... בשלושתם היתה תקלה במודם.
בחנות, פה, בדקו את ה-IMEI, שאלו אם נקנה בארה"ב (אמרתי לא) והחליפו מיד ב-4S חדש (אין להם 4 יותר).
אני לא אומר שעסק צריך לפשוט את הרגל, ממש לא.
אבל קצת שיקול דעת ורצון טוב והתוצאה בעלת תשואה טובה יותר מכל מודעת פירסומת..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
במקרה זה, על פי המתואר, על הנייר אאוטבק לא הפרו התחייבות שלהם.
אבל, ויש כאן אבל, מן הראוי למצוא את הדרך "לבוא לקראת" הלקוח.
גם אם לא לוקחים 100% מהנזק, יש הרבה ערך במתן תחושה טובה ללקוח.
אני משוכנע שאם היו מסבירים לפותח השרשור שהנ"ל לא באחריות אבל לפנים משורת הדין הם ישאו ב 30% מעלות התיקון- לא היינו קוראים כאן תלונה אלא להיפך- המלצה. אני גם מוכן להמר ש 30% זה הרבה פחות מהרווח שהיבואן מעמיס על המוצר- ואין כאן משום תלונה לדעתי זו זכותו.
הדבר מקובל בכמה ענפים במשק, אפילו יבואן פולקסווגן פעם השתתף איתי בנזק לרכב שממש לא היה באחריותו או בסמוך לתקופת האחריות.
ועוד דבר-
פוקס כנראה עם כל "ההילה" הוא בולם מרוצים שמותג כאן כמוצר פרימיום, הוא מתאים בעיקר לאותו שוק- רכבי מרוצים- וזה לא הג'יפ שנוסעים בו ביומיום.
בולם באופן כללי הוא חלף רגיש עם אורך חיים מוגבל. כמו מצבר, כמו מגבים.
מי שבוחר "להשקיע" בבולם הכי-יקר-בשוק צריך להפנים את הסיכון.
אני יכול לקנא ולהעריך את מי שעושה זאת, אישית אני לא מסוגל להוציא כזה סכום על בולם- לא רק בגלל עומק הכיס אלא בגלל התובנה שציינתי.
אחריות על בולם, מראש, כמו אחריות על צמיג היא דבר מאוד בעייתי בדיוק לאור רגישות ואורך חיים מוגבל.
מכאן ומכל הדברים האחרים- לדעתי לג'יפאי הממוצע אין הרבה הצדקה לקנות מוצר כזה ואם כן אז עדיף אפשרות לייבוא מקביל.
שוב,זו דעתי האישית.
זו תגובה שאני יכול להשלים איתה ומעל לכל להסכים איתה , לקיחת אחריות בחלק יחסי מהתיקון וכל זאת במסגרת רצון טוב ומבלי להודות בפגם ייצור או כד' .
אבל החלק השני בתגובה זה בידיוק הפואנטה שלי, מה ההחלטה שאני אמור לקבל בתור לקוח פוטנציאלי (ואני באמת בצומת הדרכים הזה ) , כפי שהסברתי קודם , חסכתי שקל בשקל לרכב , ברצוני לשדרג את האולדמן לפוקס (ראו את אולדמן למכירה מזה זמן בפורום המסחרי ) מאחר ואני חושב שהמוצר (פוקסים ) טוב גם בנסיעה היומיומית ולכן במשך שנה נוספת חסכתי לקיט פוקסים ( ויחד עם המכירה של האולדמנים )עכשיו בפסח התכוונתי להתקין את קיט הפוקסים אבל לאחר השרשור הזה אני כבר לא בטוח שזה שווה את הסיכון .
הקיט של פוקס שנמכר עבור הל"ק כנראה לא כ"כ מתאים ואת זה אני מבין מאדם ששדרג לפוקס בל"ק שלו ומעלה את בעיותיו כאן:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/81566
חבל שהוא לא טרח לציין איך המתקין סיים את הטיפול בפרשה , יש ממש בטענה שרק "לכלוך" עולה ברשת ותשבוחות קצת פחות , הייתי שמח לראות תודעת שירות כזו שביאה לפוסטים של אנשים שקיבלו שירות וראו אותו כחוויה חיובית שמצדיקה הודעה ברבים.
ולגבי "השיטה"...
איזה עוד דרך, יש ללקוח הבודד (הקטן) להתמודד עם היבואנים ונותני השירות?
להפיץ את המקרה שלם ושיקחו ממנו דוגמא (לשירות טוב/רע) ושישקלו בהתאם, כל הקוראים...
אותי זה מעניין מאוד ויכנס לשיקולים שלי.. בהחלט יכנס.
כך זה בכל העולם וכך זה צריך להיות - לטוב ולרע.
כל אחד מאלה צריך להיות מודע לכך, שייחסו ללקוח זה או אחר ומקרה זה או אחר, ישפיע על יתר הלקוחות שלו - אלה הקיימים ואלה הפוטנציאלים - ושיקח זאת בחשבון..
ובשביל זה הפורום הזה קיים, לשתף ולהפיץ נסיון..
קינג שלום
מהכרותי עם אאוטבק טכנולוגיות(כל שנתיים אני מכניס אליהם את הבולמים לבדיקה ללא עלות) ועם איציק .....כנראה שפנית אליהם בגישה לא "הכי יפה" שלא עשתה להם את החשק לעזור לך .....
אאוטבק הם אחלה יבואנים שנותנים אחריות למוצרים שלהם.
שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
לא קונים מיבואן אלא אם יש לך קשר אישי.
יבואן שיתחרה במשווקים שלו כורת את הענף עליו הוא יושב ולכן בדרך כלל המחיר יהיה פחות אטרקטיבי.
משווק טוב יש לו משקל מול היבואן ולכן יוכל להעביר ללקוח שרות יותר טוב מהיבואן עצמו. יש לו מנוף לחץ בעצם היותו לקוח גדול.
אלו החוקים לפחות בפרובינציה ששמה ישראל...
אפרופו אפל-
החברה מיוצגת גם בישראל.
מעניין מדוע אנחנו לא זוכים לאותו השרות כמו הלקוח האמריקאי?
אגב, גם בארופה אני משער שלא היו מחליפים לך מכשיר...
שוק שונה וכללים שונים.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
ליידוע בולמי פוקס מגיעים ללא אחריות נקודה!!!
ארנון , אתה היית קונה מוצר בסכום הזה ללא אחריות ? נו באמת ?! לא רלוונטי בארץ כי אתה מחוייב עפ"י חוק , ובארה"ב שם יש תרבות אחרת לחלוטין להחזרת מוצרים , בו לא נתפזר.
אני יכול להעיד שבולמים (מכל הסוגים והמינים) קורסים בין חצי שעה אחרי ההרכבה לחמש שש שנים אחריה הכל תלוי בשימוש.
אני בטוח שלא התכוונת להגיד שמקובל עליך שבדרך הביתה לאחר ההתקנה הבולם "יקרוס " ועוד בתוך אותו יוםם אחזור אליך לסדנא ותאמר לי חבר , אין אחריות על בולמי פוקס !
אני לא ממליץ על התעסקות בבולמים הללו בבית!!!
צודק ! חס וחלילה - את העבודה הזו יש להשאיר למקצוענים אבל ניסיתי לאמר שבגלל מחז"ש של 10 שקל + עבודה לא לצאת צדיק ?!
ארנון
אני סמוך ובטוח ארנון שאתה בעל מקצוע מהשורה הראשונה, אני כאן לא מהיום וקראתי את ההודעות שלך כבר ממיזמן , אני מתקשה להאמין שהייתי מגיע אליך לאוברלנד וחוזר הביתה לא מרוצה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sherifon
... יש ממש בטענה שרק "לכלוך" עולה ברשת ותשבוחות קצת פחות , הייתי שמח לראות תודעת שירות כזו שביאה לפוסטים של אנשים שקיבלו שירות וראו אותו כחוויה חיובית שמצדיקה הודעה ברבים.
אני דווקא קורא פה הרבה תשבוחות והרבה המלצות.
הנה אחת רלוונטית, שגם פוקס נמצאים בה:http://www.jeepolog.com/forums/showt...90%D7%93%D7%95
ויש הרבה.
בכלל.
אני לא מבין את כל אלה "שממליצים" לא לכתוב את שם החברה שמתלוננים לגביה וכו'...
או שבאים בטענות כלפי מי שכותב שמות, ומייחסים לו אינטרס בקידום (כן, כבר קפצו פה על כמה שכתבו חיובי והמליצו) או בהכפשה או שמתלוננים למה לא נותנים פרטים ומחירים...
אני חושב שצריך לכתוב הכל, שמות, פרטים אחרים, מחירים הכל -לטוב ולרע - מה הטעם באנונימיות והסתרת הפרטים הזו? איך בדיוק היא עוזרת ליתר? ואם אין פרטים, מה זה בדיוק מעניין?
אתה לא מוסר פרטים, אל תכתוב בכלל - לשחרר קיטור ולפרוק לחץ... כנס לחדר, סגור את הדלת ותצעק - אל תבלבל פה את המוח בלי לתת פרטים, שנדע ממה וממי להזהר ואל מי ללכת..
אני לא מבין את המוסר הכפול הזה.
יש מחיר ותמורה לכל התנהלות של בית עסק והיום אין "סודות".
כל בית עסק שמרגיש שהציגו אותו ו"פירסמו" אותו לא נכון, יכול ואני חושב שאפילו מוזמן להגיב ולחזק/לתקן את הרושם שנוצר..
הכל במסגרת הטעם הטוב וכללי האתר, כמובן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shuy3110
קינג שלום
מהכרותי עם אאוטבק טכנולוגיות(כל שנתיים אני מכניס אליהם את הבולמים לבדיקה ללא עלות) ועם איציק .....כנראה שפנית אליהם בגישה לא "הכי יפה" שלא עשתה להם את החשק לעזור לך .....
אאוטבק הם אחלה יבואנים שנותנים אחריות למוצרים שלהם.
בבקשה.
זה עלה בזמן שכתבתי...
הנה הצד האחר, שבהחלט נכנס גם הוא לשיקול. כל אחד תורם מנסיונו... (או שהבחור הפותח הוא מתחרה של פוקס ושי 3110 הוא פוקס ושניהם מתחזים ל"אזרחים"...)
הנה. את זה חיפשתי..http://www.jeepolog.com/forums/showt...9E%D7%99%D7%93
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orenc
שלום לכולם,
.....קורים לי גם דברים טובים ב"ה.
רציתי לשתף אתכם בחווית קניה שהיתה לי הזכות היום לחוות.
היום החלפתי בשעה טובה את צמיגי הרכב שלי שבאמת אבל באמת עשו עבודה במשך ארבע שנים לערך Cooper ATR מקדימה וPirreli מאחור.
עשיתי זאת בפנצ'ריה בשם צמיגי מוריס בית עובד.
הכל היה מושלם - הקפה, הייעוץ שלפני, השירות, המקצועיות (איזון הגלגלים אצלי לא היה פשוט) , המחיר בהשוואה לאחרים היה הוגן+, לבסוף אפילו רחצו את הרכב.
אני בעצמי נותן שירות, אבל היום קיבלתי שיעור בנתינת שירות.
דרך אגב הצמיגים שבחרתי הם Cooper AT3 כבר בדרך חזרה הביתה הרגשתי את ההבדל ברכות הנסיעה של הרכב (פראדו 99 ארוך).
סתם רציתי לשתף במשהו טוב שקרה לי היום...:-).
ממליץ בחום (ולא, אין לי כל היכרות מוקדמת איתם).
תודה.
אורן.
עכשיו, תארו לעצמכם שהיה מופיע ככה...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
orenc
שלום לכולם,
.....קורים לי גם דברים טובים X"X.
רציתי לשתף אתכם בחווית קניה שהיתה לי הזכות היום לחוות.
היום החלפתי בשעה טובה את צמיגי הרכב שלי שבאמת אבל באמת עשו עבודה במשך ארבע שנים לערך XXXXXXXX מקדימה XXXXXX מאחור.
עשיתי זאת בפנצ'ריה בשם XXXXX XXXX בית XXXX.
הכל היה מושלם - הקפה, הייעוץ שלפני, השירות, המקצועיות (איזון הגלגלים אצלי לא היה פשוט) , המחיר בהשוואה לאחרים היה הוגן+, לבסוף אפילו רחצו את הרכב.
אני בעצמי נותן שירות, אבל היום קיבלתי שיעור בנתינת שירות.
דרך אגב הצמיגים שבחרתי הם XXXXXXXXX כבר בדרך חזרה הביתה הרגשתי את ההבדל ברכות הנסיעה של הרכב (XXXXX99 XXXX ).
סתם רציתי לשתף במשהו טוב שקרה לי היום...:-).
ממליץ בחום (ולא, אין לי כל היכרות מוקדמת איתם).
תודה.
XXXX.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אתה טועה.. מאוד ובמיוחד בדוגמא שנתת לאייפון..
אני מסכים עם כל מילה של קינג -כך זה צריך להיות, בחברה שמכבדת את עצמה ובמיוחד כזו שממתגת עצמה ברף עליון של איכות.
עוד דוגמא איך במחיר של חלף שעולה עד 10 שקלים וזמן עבודה של לא יותר מ-100 (יאללה, תוסיף עוד קצת שמן ונייטרו) חברה
פרובנציאלי...עצוב.
ברנרד היקר, אני לא מבין למה לזעוק בכזאת נחרצות שאני טועה.
בסה"כ הצגתי את חווית השירות בישראל מראות עיני,
אתה מדבר על מה שצריך להיות, בראות עיניך לפחות. ואני מסכים, בתור לקוח גם אני הייתי שמח אם זה היה ככה. ובתור שכיר ולא בעל עסק זה גם לא יפגע בי בשום צורה.
אבל זה לא המצב בארץ, הישראלים הם צרכנים גרועים, ולכן השירות בהתאם.
אל לך לצפות שתקבל מעבר למה שחברה מסוימת התחייבה אליו מראש, ובהרבה מקרים תצטרף גם להלחם על דברים שכן מגיעים לך על פי התחייבותם.
זה לא מצב אידיאלי, אבל זה המצב בארץ. אני לא יודע כמה זמן אתה כבר גר בניכר, אולי שכחת את המנטליות הצרכנית והשירותית בישראל.
אני זוכר שקראתי לפני כמה ימים בשרשור על פרגולה שהוחזרה לחנות אחרי שהייתה מורכבת? אם אני זוכר נכון זה אתה שהחזיר אותה. בארה"ב.
בארץ היו צוחקים לך בפנים. שוב, כלקוח הייתי מעדיף אחרת- אבל זה לא המצב. עובדה.
בנוסף, בוא נדבר עובדות-
0. לכל בולמי פוקס יש אחריות של שנה, אחריות יצרן. הנה הקישור.
1. הבולם לא תקין.
3. היבואן לא רוצה לעשות מחווה של רצון טוב ולתקן על חשבונו.
4. מהודעות של אנשים נראה כי בולמי פוקס נוטים להתקלקל, או להזדקק לטיפול אחת בכמה זמן.
5. בולמי פוקס מיוצרים למירוצים ולא לרכב יום יומי.
מכל העובדות הנ"ל, אני יכול להסיק כמה דברים, והם דעתי האישית.
1. השריף לא עשה את שיעורי הבית שלו לפני שהוא הוציא אלפי שקלים על סט בולמים. גם בעיניי פוקס נתפסו עד קריאת השרשור הזה כחברה מעולה, עם מוצר פרימיום, שמתאים לרכבי שטח שמשתמשים בהם ביום יום. כנראה שטעיתי, וכנראה שגם שריף טעה בכך שהוא ציפה למוצר המחזיק מעמד לכל החיים.
2. חברת אאוטבק לא חייבת ללקוח כלום לאחר תקופת האחריות, אבל אם הם היו מתקנים על חשבונם או בהנחה הם היו קונים לקוח מרוצה, ועוד כמה דעות חיוביות פה בפורום.
בוא נמשיך עוד טיפה, לבולמי פוקס יש תחזוקה שוטפת ומונעת כמו כל מוצר מכני, טיפלת בבולמים בהתאם לטבלה המצורפת?
קובץ מצורף 84667
כי לפי הטבלה אם עשית יותר מ-16,000 ק"מ בשנה וחצי מאז שהתקנת את הבולמים- היית צריך להחליף את המחזיר שמן כתחזוקה מונעת!!!
אגב, הטבלה גם מהדף הזה.
טוב, אני מרגיש שאני קצת מסנגר פה על פוקס ואאוטבק, אז גילוי נאות- אין לי שום קשר לאף אחד מהם ומעולם לא השתמשתי בשירותם.
הדבר שהכי מטריד אותי מכל העניין זה שאאוטבק לא כאן כדי להגיב ולתת את הצד שלהם בסיפור.
אביעד.
למה "נחרץ", למה? למה להעליב?:)
אני יכול להרגיע אותך, אני גר (מבקר..) בניכר מזה כשנה חצי בלבד ועדיין לא התקלקלתי..:).
זוכר את המנטליות ואת האגדות על הצרכן הישראלי הגרוע (הזיכרון של הויכוח עם FOXY, שכמעט הרביץ לי פה, בפורום, עדיין מעיר אותי בלילות..) אבל אני פשוט לא מסכים עם הגישה.
לא בעידן כיום...
אני גם זוכר את הזעקות המרות וקריאות החמס, כשעבר חוק החזרת המוצרים פה... והנה, הצרכן הישראלי לא כ"כ גרוע ולא רץ להחזיר כל מוצר והעסקים לא פשטו את הרגל בסיטונות..
השירות פה, בניו ג'רזי, הוא בהחלט קיצוני לעומת ישראל ולא תאמין - הגלמים הגויים האלה פה... מתלוננים על ירידה ברמת השירות... לך תבין.
הדוגמא של הפרגולה, תאמין או לא, היא לא הקיצונית פה. לא תאמין מה רצו אנשים להחזיר, בתור שעמדתי בו (עציץ שנבל אחרי 1/2 שנה(!!!), הוחזר לפני בתור).
האמריקאי שהביא אותי לחנות, התעצבן ממש שאני לא חשבתי להחזיר והתחיל להתלונן על הום-דיפו וחימם עצמו, עוד לפני שנסענו לשם..
אני הייתי ועדיין בהלם שנתנו לי את הזיכויי וכל פעם שאני נכנס לחנות הענקית, אני חושש שיתפסו אותי..
אבל...
שנים (יותר מעשרים) אני קונה ברשת חנויות כלי עבודה זולה ומרוצה עעד הגג. יש לי 2 כאלה במרחק של 20 דקות ממני אבל בעקבות הסיפור הזה ועוד כמה כאלה, אני כבר כמעט לא קונה שם. אני קונה בהום-דיפו וב-LOWES (אותו רעיון) ומשלם יותר רק בשל השירות הזה ותאמין לי, מספר ההחזרות לא גדל...
השירות וזה שאתה סומך על המוכר פשוט קונה אותך - ואת זה לא הבינו (הרבה) בתי עסק בישראל ושיפסיקו להאשים את הצרכן הישראלי.
אני לא חושב שצרכן "מוצרי 4X4" הוא צרכן "ישראלי אופייני" במובן השלילי של ההגדרה - ג'יפאי יודע להעריך מה שהוא מקבל, מוכן להשקיע יותר על מנת לקבל מוצר איכותי (ושירות בהתאם) ובד"כ הוא גם ענייני ביותר והדרישות שלו לא מופרזות..
פוקס זה מוצר פרימיום בהגדרה, במחיר, באיכות ... בהכל.
מוצר פרימיום אמור לספק גם שירות פרימיום ולא שירות מינמאלי ויוצא ידי חובה.
הזכירו את זה פה כבר ואני מסכים - זה שהאחריות היא לשנה, לא אומר להמוצר יכול "למות" אחרי שנה ושהחברה אמורה להתנער (באופן עקרוני ומבלי להכנס לפרטי המקרה הספציפי).
השיווק של המוצר היקר והיוקרתי הזה, לא נעשה על בסיס מרוצים אלא נכנס לשוק באגרסיביות ומנסה לחדור כרכיב שמומלץ לכל רכב שטח ולא רק מפלצות עבירות או ראלי (אני מכיר, אישית, לפחות סוכן אחד שלהם והוא נחמד מאוד - נשמה טבה שבטח היה מנהל אחרת את "המשבר" שמשווק את הבולם לכל רכב שטח).
לבוא ולהגיד שהוא אמור לעבור פירוק/שיפוץ/הרכבה לאחר כל מירוץ ולכן הוא דורש "התעסקות" אחרת מבולם קונבנציונאלי, זו התממות ואני בטוח שהיבואן/יצרן לא היה רוצה לשווק אותו ככזה...
אין (מצידי) כל ויכוח שהיבואן עמד בחובתו הלגיטימית (המינמאלית) במקרה הזה, יום לאחר תום האחריות.
אני רק אומר שההתנהלות הקטנונית והדווקנית והעמידה על "קוצו של יוד", במקרה הזה, כפי שהו הוצג (וכמו שאמרת, לא שמענו משהו אחר..) היתה קטנונית ולא יהה למוצר פרימיום "ומגיע" לעסק שההתנהלות הזו תפורסם ותזכה למשקל של "כבוד" אצל מי שחשב לקנות..
זה כל מה שאני אומר, על המקרה ועל היבואן.
הדבר האחר שאני מדבר עליו, הוא היציאה נגד כל מי שמעלה טענות נגד ספק שירותים/מוצרים והקפיצה נגד "ההשמצות" שהוא מעז להעלות...
לדעתי.
אתה ואני אומרים אותו הדבר, רק בלי ההסתייגות, לגבי הצרכן הישראלי הגרוע.
הגיע הזמן ששירות גרוע יפסיק להיות מתורץ בצרכן הישראלי הגרוע - זה מזכיר לי את הכללה שכולנו, הגי'פאים, ברברים ולכן אותו פקח "מתעצבן מראש"...
אני לא יודע מה פותח השירשור אמר ואיך הביע עצמו במעמד "התלונה" - אני מצפה מהספק, שיהיה ה"מבוגר האחראי" ויתנהל במקצועיות או... או שישלם את המחיר ביחסי הציבור שיזכה להם.
פיתרון פשוט והגיוני ומתקבל וסביר - חיוב הלקוח בחלק (קטן) מהוצאות התיקון. פה... גם זה היה מיותר, אם הנזק/תיקון הוא כפי שתואר..
כסף קטן - פשוט מאוד - שחור ולבן (נחרץ :)).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sherifon
אני סמוך ובטוח ארנון שאתה בעל מקצוע מהשורה הראשונה, אני כאן לא מהיום וקראתי את ההודעות שלך כבר ממיזמן , אני מתקשה להאמין שהייתי מגיע אליך לאוברלנד וחוזר הביתה לא מרוצה !
שריפון יקר שלי
אני כבר מעל 6 שנים לא עובד באוברלנד אל בעל סדנת רוקסוליד ביבנה.
הנסיון שיש לי עם פוקסים והתקנתם הוא די משמעותי ואני אפילו נותן שירות תיקונים ושיפוץ לבולמים אלו.
נכון שיש חוק אחריות במדינת ישראל והוא אומר שישנה אחריות על המוצר לשלושה חודשים.
היבואן החליט על דעת עצמו לתת אחריות מורחבת לשנה ואינו חייב לתת דקה מעבר לכך.
לבוא ולטעון שאפשר להחליף מחזיר שמן ב 10 ש"ח זה מטופש ולא הגיוני. מעצם פתיחת הבולם בגלל פגיעה במחזיר שמן מומלץ להחליף את השמן וכן האטמים לחדשים. העלויות הם לא זולות השמן הזה עולה יותר מ100 ש" לליטר וסט אטמים עולה גם באיזור ה100+ ש"ח ואלו עלויות לפני עבודה ובדיקת דיינו.
בעקבות המקרה הזה דיברתי עם היבואן ובררתי מדוע לא טופל הבחור למיטב רצונו ונאמר לי שהוא פנה בתחילה דרך העסק שהתקין לו את הבולמים ואחרי התנהלות פוגענית שלו העסק בחר לא לעזור לו מול היבואן ומסתבר שהתנהלות זו המשיכה גם מול היבואן עצמו.
עם כל הכבוד ליבואנים וללקוחות קצת דרך ארץ מביאה אותך רחוק מאד. זאת אני לומד היום בעסק שלי במנות ענקיות.
הגישה של אתה חייב לי היא לא נכונה!!!
אני כר למעלה מ6 שני לא עובד באוברלנד אלא בעל סדנת רוקסוליד ביבנה
שירות אאוטבק טכנולוגיות -בולמי פוקס-לשיפוטכם
מחזק את התשובה הנהדרת של ארנון.
אין לי כל קשר ליבואן אבל אני מעריך אותם יותר עכשיו ואני נוהג בדיוק אותו הדבר על לקוחות בעלי גישה כשל שריפון.
ברנרד, אם פה היה לכל אחד נשק כמו אצלכם בגולה אז כנראה שגם מדיניות החזרת המוצרים היתה שונה.
שמעתי לפני כמה שנים על נוהג מגעיל שבו הרבה ישראלים עוקצים את חברת האשראי.
איך השיטה הזו לדעתך?
הרי היא מבוססת על אותם עקרונות צרכניים שאתה דוגל בהם.
הכול לדעתי סטטיסטיקה.
כשיש שוק גדול ומעט רמאים אז זה עובד.
כשיש שוק קטן והרבה רמאים יפשטו לך את העור.
בכל מקרה אשמח להיות לקוח שלך כשתחזור לארץ עם תובנות אמריקאיות...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אביעד.
למה "נחרץ", למה? למה להעליב?:)
אני יכול להרגיע אותך, אני גר (מבקר..) בניכר מזה כשנה חצי בלבד ועדיין לא התקלקלתי..:).
זוכר את המנטליות ואת האגדות על הצרכן הישראלי הגרוע (הזיכרון של הויכוח עם FOXY, שכמעט הרביץ לי פה, בפורום, עדיין מעיר אותי בלילות..) אבל אני פשוט לא מסכים עם הגישה.
לא בעידן כיום...
אני גם זוכר את הזעקות המרות וקריאות החמס, כשעבר חוק החזרת המוצרים פה... והנה, הצרכן הישראלי לא כ"כ גרוע ולא רץ להחזיר כל מוצר והעסקים לא פשטו את הרגל בסיטונות..
השירות פה, בניו ג'רזי, הוא בהחלט קיצוני לעומת ישראל ולא תאמין - הגלמים הגויים האלה פה... מתלוננים על ירידה ברמת השירות... לך תבין.
הדוגמא של הפרגולה, תאמין או לא, היא לא הקיצונית פה. לא תאמין מה רצו אנשים להחזיר, בתור שעמדתי בו (עציץ שנבל אחרי 1/2 שנה(!!!), הוחזר לפני בתור).
האמריקאי שהביא אותי לחנות, התעצבן ממש שאני לא חשבתי להחזיר והתחיל להתלונן על הום-דיפו וחימם עצמו, עוד לפני שנסענו לשם..
אני הייתי ועדיין בהלם שנתנו לי את הזיכויי וכל פעם שאני נכנס לחנות הענקית, אני חושש שיתפסו אותי..
אבל...
שנים (יותר מעשרים) אני קונה ברשת חנויות כלי עבודה זולה ומרוצה עעד הגג. יש לי 2 כאלה במרחק של 20 דקות ממני אבל בעקבות הסיפור הזה ועוד כמה כאלה, אני כבר כמעט לא קונה שם. אני קונה בהום-דיפו וב-LOWES (אותו רעיון) ומשלם יותר רק בשל השירות הזה ותאמין לי, מספר ההחזרות לא גדל...
השירות וזה שאתה סומך על המוכר פשוט קונה אותך - ואת זה לא הבינו (הרבה) בתי עסק בישראל ושיפסיקו להאשים את הצרכן הישראלי.
אני לא חושב שצרכן "מוצרי 4X4" הוא צרכן "ישראלי אופייני" במובן השלילי של ההגדרה - ג'יפאי יודע להעריך מה שהוא מקבל, מוכן להשקיע יותר על מנת לקבל מוצר איכותי (ושירות בהתאם) ובד"כ הוא גם ענייני ביותר והדרישות שלו לא מופרזות..
פוקס זה מוצר פרימיום בהגדרה, במחיר, באיכות ... בהכל.
מוצר פרימיום אמור לספק גם שירות פרימיום ולא שירות מינמאלי ויוצא ידי חובה.
הזכירו את זה פה כבר ואני מסכים - זה שהאחריות היא לשנה, לא אומר להמוצר יכול "למות" אחרי שנה ושהחברה אמורה להתנער (באופן עקרוני ומבלי להכנס לפרטי המקרה הספציפי).
השיווק של המוצר היקר והיוקרתי הזה, לא נעשה על בסיס מרוצים אלא נכנס לשוק באגרסיביות ומנסה לחדור כרכיב שמומלץ לכל רכב שטח ולא רק מפלצות עבירות או ראלי (אני מכיר, אישית, לפחות סוכן אחד שלהם והוא נחמד מאוד - נשמה טבה שבטח היה מנהל אחרת את "המשבר" שמשווק את הבולם לכל רכב שטח).
לבוא ולהגיד שהוא אמור לעבור פירוק/שיפוץ/הרכבה לאחר כל מירוץ ולכן הוא דורש "התעסקות" אחרת מבולם קונבנציונאלי, זו התממות ואני בטוח שהיבואן/יצרן לא היה רוצה לשווק אותו ככזה...
אין (מצידי) כל ויכוח שהיבואן עמד בחובתו הלגיטימית (המינמאלית) במקרה הזה, יום לאחר תום האחריות.
אני רק אומר שההתנהלות הקטנונית והדווקנית והעמידה על "קוצו של יוד", במקרה הזה, כפי שהו הוצג (וכמו שאמרת, לא שמענו משהו אחר..) היתה קטנונית ולא יהה למוצר פרימיום "ומגיע" לעסק שההתנהלות הזו תפורסם ותזכה למשקל של "כבוד" אצל מי שחשב לקנות..
זה כל מה שאני אומר, על המקרה ועל היבואן.
הדבר האחר שאני מדבר עליו, הוא היציאה נגד כל מי שמעלה טענות נגד ספק שירותים/מוצרים והקפיצה נגד "ההשמצות" שהוא מעז להעלות...
לדעתי.
אתה ואני אומרים אותו הדבר, רק בלי ההסתייגות, לגבי הצרכן הישראלי הגרוע.
הגיע הזמן ששירות גרוע יפסיק להיות מתורץ בצרכן הישראלי הגרוע - זה מזכיר לי את הכללה שכולנו, הגי'פאים, ברברים ולכן אותו פקח "מתעצבן מראש"...
אני לא יודע מה פותח השירשור אמר ואיך הביע עצמו במעמד "התלונה" - אני מצפה מהספק, שיהיה ה"מבוגר האחראי" ויתנהל במקצועיות או... או שישלם את המחיר ביחסי הציבור שיזכה להם.
פיתרון פשוט והגיוני ומתקבל וסביר - חיוב הלקוח בחלק (קטן) מהוצאות התיקון. פה... גם זה היה מיותר, אם הנזק/תיקון הוא כפי שתואר..
כסף קטן - פשוט מאוד - שחור ולבן (נחרץ :)).
אני מבקש את סליחתך ידידי האציל בעל תואר מלכות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
arnonshoshani
קצת דרך ארץ מביאה אותך רחוק מאד.
אמן!
"עלאק" מוצר פרימיום למירוצים...או תרגיל בבניית מותג יוקרה שלא מתאים לגיפ שייעודו טיולים?
כיוונים, מחזירי שמן, שמן, מילוי שמן, לשמור שמוט הבולם לא יתלכלך בבוץ.....כל חודשיים להחליף מחזיר שמן .....בחייכם מה זה כל הקשקוש הזה? אתם בסדר?
השירות שברנרד מדבר עליו לא מגיע לנו, עלינו לסבול משירות סוג ד' בגלל שאנחנו לקוחות ישראלים, מגיע לנו מחיר הקוטג' הזה ומגיע לנו כל מה שהחברות הגדולות עושות לנו ....
מגיע לנו הישראלים שברנרד יירכוש את אותו הקוטג' בחו"ל במחיר זול יותר מאשר בארץ בגלל שאנחנו לקוחות דרק! ועכשיו לעיניננו ובלי ציניות
הניסיון מראה שאפשר להתפרנס גם אחרת , קחו את שואב האבק ניטו שרכשתי (עכשיו אני מפרגן להם, אין צורך בגילוי נאות כי אין לי קשר אליהם) באתי להחליף סוללה לאחר שנה וחצי (קצת יותר ) ובלי לבקש קיבלתי עדכון תוכנה , החלפת פילטר ניקוי הרובוט והחלפת להבי סיליקון ללא עלות מעבר לעלות הסוללות , לא לקחו על עבודה .
כל זה נעשה במקום תמורת המתנה ומבלי שהייתי צריך לבקש.
ואני באופן טבעי ולא בתמורה , כששאלו אותי לגבי המוצר המלצתי עליו לקולגות בעבודה לא בגלל השירות אלא בגלל שאני מרוצה (יותר נכון אשתי מרוצה ) מהמוצר , השירות הטוב זה "בונוס שיוצר גל חוזר בפאזה חיובית "!
4 מחבריי לעבודה רכשו לבסוף NEATO במקום IROBOT ( ואני לא אומר כלום על המוצר השני !) ומרוצים עד הגג , החיוך לא יורד להם מהפרצוף והכי חשוב האשה מרוצה :)
אניי בטוח שכולם מבינים מה זו רשת חברתית של לקוח מרוצה מה כוחה .
מי שרוצה לאמת את העיניין מוזמן ליצור קשר ולקבל את פרטיהם , אנשים בשר ודם .
ארנון .
בלי קשר למקרה דנן ועם הרבה קשר למקרה דנן - יכלתי להיות במקומו של פותח השרשור ( חשבתי ואני עדיין חושב לקנות סט קפיצים ובולמים חדש לרכב שלי-שאינו רכב מרוצים )
אני לא חושב שאני הצרכן המכוער , אבל אני כן חושב שמגיע לי !!!
מגיע לי שירות טוב, מגיע לי יחס טוב , מגיע לי אוזן קשבת , מגיע לי ,תתפלא , גם לך מגיע !
מגיע לי שלא יגלגלו את האשמה עלי מיד ובלי להבין לעומק את טענותיי , מגיע לי שבית עסק יבין שלקוח זה לא מסחטת כספים , אלא רשת חברתית נושמת , מתרחבת במידה וטוב ומצטמצמת במידה ורע.
אני חושב שהמסר הזה הועבר .
גם אם אין לי קול של סלין דיון וגם אם לרוב זה נשמע שאני עצבני (למרות שאני נינוח אבל מתלהב לדבר ), כולנו אנשים ומה שצריך "לדבר " זה המקרה לגופו ולא "הגוף "
-בעל המקרה...
אביעד אני אינני פותח השרשור ( אין לי עדיין סט של פוקס ) אבל אני כן מבין אותו יותר עכשיו, עפ"י ארנון שהעביר כמיטב יכולתו את דבריו של אאוטבק , המקרה לגופו הוא אכן מחזיר שמן - לא חלקו על כך, אבל כנראה שבאאוטבק ובסדנא החליטו לחנך את הלקוחות שלהם להיות ישראלים יפים , ולתת להם להבין דרך הכיס, אז אני יכול להבין למה אותו לקוח רטן.
אני חושב שהמנטליות שלנו עושה אותנו מה שאנחנו וזה טוב , בזכות זה ובזכות המוח שלנו אנחנו אור לגויים .
ארנון , כבעל סדנא
, אם הלקוח היה "מתנהג יפה" היו שוקלים "להמתיק" את עלות התיקון? , או שזה לא קשור , אם כן , אז צריך לאמר שהאחריות על המוצר זה בהתאם לחינוך שקיבלתי בבית ,
לעניות דעתי אין ואסור לקשור בין התנהגותו של הלקוח לסיבה לשמה התכנסנו :
בולם שהדורש שיפוץ לאחר שנה וחצי.
נראה לי שמיציתי את הנושא ...
מעבר להכל , יש פה לא מעט אנשים שהגיפ זה המחלה שלהם וסדנת השיפורים זה הפסיכולוג שלהם , ופריקת התסכולים מתבצעת בסדנא.
בעלי סדנת השיפורים יודעים את זה ועל זה הם מבססים את פרנסתם , אתם לא חיים רק על ספונסרים ורכבי מירוץ!
הלחם והחמאה זה כל מיני כאלו כמונו שרוצים את הקצת יותר , אין לנו נותני חסות שיכולים לבלוע את "הלוקש".
נכון שדרך ארץ זה דבר טוב , אבל לא תמיד אנשים מיתחברים ומה שנשמע כאיום לאחד נשמע כמו בכי לאחר, תאמין לי את זה אני חווה כל יום ובמנות גדולות .
תעשה בלי לרצות לקבל , ותראה איך תקבל בלי לרצות.
אל תנסה לחנך , זה לא תפקידך
תהיה אוזן קשבת , כך אנשים ישמחו לשלם לך על זמנך ( ראה ערך יואב שרכש סט שלהם והוא מודה שזה אובר קיל ).
בחן את המקרה לגופו ולא את הגוף שמביא את המקרה .
כמה מאיתנו באים לסדנא לראות מה חדש , להזיל ריר, להשקיע את הבונוס ( או את החיסכון השנתי) על הרכב "לא " תחרויות שלנו ....
יש כאלו שעושים את זה עם יותר חן ויש כאלו שעושים את זה עם פחות חן , למה לשפוט ?
ממש יצא לי קטע של SUNSCREEN:
http://www.youtube.com/watch?v=sTJ7AzBIJoI
הייתי חייב לחדד את הנקודה .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sherifon
[B]א אז צריך לאמר שהאחריות על המוצר זה בהתאם לחינוך שקיבלתי בבית , כנראה שלאשכנזים האחריות תהיה ארוכה יותר ואם אתה חמום מח אז האחריות היא ל 3 חודשים ...
נראה לי שמיציתי את הנושא ...
יציאה מכוערת ומיותרת .
ארנון אני מעריך את הכנות שלך בטענה שבהתנהגותו של הלקוח היה פגם ולכן טופל "קצת אחרת" או ב"פחות חשק" מבחינת היבואן ומבחינתך.
בשורה התחתונה רוב בני האדם לא אוהבים לשמוע את האמת וכבעל עסק עדיף לך לא להשמיע אותה (לפעמים).
לעניות דעתי קיימות פה 2 אופציות:
א) הלקוח יבצע שיפוץ ותינתן לו הנחה מסוימת כרצון טוב ולמרות שהאחריות נגמרה (אחרי הכל אתה משווק מותג עולמי)
ב) הלקוח לא יקבל דבר כאמור כי נגמרה האחריות .
ארנון אם אתה שואל אותי תן לו את אופציה א' ותצא נותן שירות איכותי מקצועי ורציני.
גם אם ללקוח לא מגיע יש לו פה להתלכלך על המותג או לפחות לא להמליץ עליו וזה יכול לפגוע בהכנסה עתידית.
תוספת כהבהרה: אני מבין שפותח השרשור לא קנה ישירות ממך את הבולמים ולכן אתה יכול לצאת יותר גדול מגדול בזה שתיהיה איש ה"פשרה" בין השניים (היבואן והלקוח)