אם כך, אהלן וסהלן...לך על זה..
הדיסקו דרך אגב מאאאאד מפנק לצאצאים ...יש מזגן אחורי, יש חלונות נמוכים ושדה ראייה רחב גם לצאצאים, יש מרווח פנים עצום שיאחסן הכל ...
Printable View
אם כך, אהלן וסהלן...לך על זה..
הדיסקו דרך אגב מאאאאד מפנק לצאצאים ...יש מזגן אחורי, יש חלונות נמוכים ושדה ראייה רחב גם לצאצאים, יש מרווח פנים עצום שיאחסן הכל ...
היה לי דור ראשון בנזין.
נהנתי מכל רגע שהוא נסע. (והוא נסע המון)
מדובר על לפני 7 או 8 שנים (הוא עדיין לא היה ישן כמו היום).
אחד לחמש היה ביום טוב (אחרי שהחלפתי אצל גרשון שני חיישני למדה ב 750 לאחד.... ,לפני כן הרכב אכל ביום טוב אחד לארבע !!).
אני די פדנט והוצאתי על הרכב בתיקונים (כולל הרבה דברים שעשיתי לבד, גם אם זה אומר לפרק טרנספר בחנייה בבית בלי בור או ליפט, פשוט להניח על הבטן ולצאת מתחת לרכב) אתה יושב? 44K , כן הבאתי את הרכב למצב מדהים.
בחיים לא נתקעתי ללא יכולת לחזור בשטח.
נכון לפעמים הייתי צריך קצת לאלתר, כמו להעביר חוט זרם ישיר למשאבת הדלק במיכל, אבל הרכב לא איכזב.
לא היו בעיות עבירות גם במקומות שבהם רכבים נעולים קצת התקשו (שלי לא היה נעול בכלל).
היום אני רוכב על פאגרו 98 דיזל.
נכון קצת יותר עגלתי מהדיסקו בנזין (דגש על קצת ,כי 180 כוחות הסוס של הדיסקו מרגישים כמו פחות, הרבה פחות).
אבל, אחד לשבע בתצרוכת הדלק, לא יקר לתחזוקה מצטברת, הרכב אצלי מעל חמש שנים, במבט לאחור על כל התיקונים התוספות ,החלפות הצמיגים טרם זמנם וכל הגחמות והשטויות שלי, עוד לא הגעתי למה שהוצאתי על הדיסקו רק בתיקונים (כן אני מהמשועממים שמעלים הכל בקבצי אקסל).
אתה מוזמן עם האישה לקפה, אפרוס בפניך את כל ההסטוריה של שני הרכבים (יש לי גם של ויטארות אם תרצה לצורך השוואות).
המחירים היום של הפאגרויים כבר ממש לא בשמיים ואתה עומד בתקציב גם של רכב מודל 2000 !!!!
אם אתה רוצה דבר איתי לפני מעשה :)
ולא אני לא מוכר.
כמו שכבר כתבתי, הכל ענין של רגשות.
אם קורץ לך מותג הלנדרובר והדיסקו כרכב, לך על זה.
נכון תוציא יותר בתקונים, כל הזמן יהיה משהו תקול, אבל שורה תחתונה זה יסע.
ולא, לא תשבור את החסכונות של הבן שלך בשביל דיסקו.
אבל אם פאגרו קורץ לך לא פחות, לך על פאגרו.
הרבה אבל הרבה יותר אמין, העדר לא טועה כאן
לדיסקו יש בעיות אמינות אנהרנטיות.
לא זה לא יתקע אותך, אבל קיבינימט כל הזמן משהו יציק.
בפאגרו זה יקרה הרבה הרבה פחות
לא ! (אני משתדל להיות רציונאלי) אבל לחבריי הטובים היה.
זה הספיק לי לדעת מה לא לרכוש . למרות שאני מאד אוהב את הצורה את מבנה המתלים והסרנים "החיים" (בהנחה שיש ציריות מחוזקות).
דיסקו עם רכבת כוח של רכב אמריקאי או יפני, יכול להיות אחלה רכב שטח.
אני אמשיך לפנטז על לנדקרוזר 80 ...
רענן
אני לא יודע על מה נסעת קודם, אבל המעבר ל דיסקברי 1 הוא ממש שונה מג'יפונים אחרים.
אתה צריך להגדיר לעצמך מה אתה "הולך לעשות עם הרכב" איפה לטייל וכדומה.
הרכב כבד, מגושם לנהיגה בעיר והחניה "קשה" לאישה, ההגה כבד יחסית לג'יפון ועוד מגבלות של התנהלות בסביבה עירונית צפופה.
הנסיעה בנהיגה בין עירונית יחסית רועשת.
מומלץ שתאתר בעל רכב כזה, תן לגברת לנהוג בו, אם בנסיעה בינעירונית + כניסה לעיר ומציאת חנייה, התנהלות הכי קרובה ליומיום שלה (לא שלך בטיול שטח), ותראה אם מתאים לה.
בשטח קיים בלאי יחסית גבוה למכלולי הרכב, שתי ביצים, טרנספר, נאבות, תפוחים שונים ועוד חלקים נעים, שנופחים את נשמתם ברכב בעל שנתון גבוה שכזה, עלויות התיקון גבוהות במוסכים עקב שעתון עבודה יקר עבור תיקון מכלולים.
אם אתה בעניין של תיקונים עצמיים, רכישת חלפים מחו"ל, אתה תסתדר יופי, זה עדיין לא TD5 בחלקים ובחשמלים.
נשמע שאתה די "נעול" על הרכב הזה וזה בסדר גמור, אבל אתה, חייב ממש חייב שמישהו שממש מבין ברכב הזה יבדוק את האקזמפלר שאתה מתכנן לקנות, מי שנוסע מספר שנים על רכב כזה מכיר כל רעש, רעידות, חופשים, ריחות (כן אל תצחק) וכדומה ברכב הזה.
רכב מפנק, חלונות גדולים וכיפים בטיולי שטח לילדים, חסון בשטח, תזכור דבר אחד, שהרכב הזה בבסיסו תוכנן לשטח ואח"כ לכביש בניקוד להרבה אחרים בשוק, שתוכננו קודם לכביש עם התאמות לשטח.
יצחקו פה הרבה, אבל לנדרובר הקדימו את זמנם בהצגת רכב שטח (סלוני) יחסית ליצרנים אחרים ותכננו אותו לשטח בעיקר.
בשורה התחתונה, מה שנקרא "תעשה סיבוב" על אחד כזה ואז תחליטו.
אם יוצא לך להיות באיזור חדרה\עמק חפר אתה מוזמן לעשות סיבוב על דיסקו דיזל מפנק מאוד ולהתרשם עם האישה
יותר ממה שכתבו לך מעלי אין לי מה להוסיף רוב אנשים כתבו לך מנסיון על כלים כאלו של שנים והם כרישים בתחום אני נעזרתי בהם ממש לא מזמן
בכל אופן כך הכל בפרופורציה אתה לא קונה מאזרטי
תודה לכולם.
יש לי כמה חברים עם דיסקו. האישה בהחלט תעשה כמה סיבובים על הרכבים כדי להבין מי נגד מי.
לגבי חניות ושאר ירקות מאתגרים בעיר, יש היום לא מעט פתרונות אלקטרוניים לנושא שיעזרו למוכשרים שבינינו להכנס לחניות צפופות ולתמרן גם ברחובות נווה צדק. מצלמה לאחורה, כמה זמזמים והכל בסדר. מקסימום נרכיב אנטנות עם גולה צהובה בפינות הרכב כמו משאית (not... )
יש לי הגדרה די טובה לציפיות שלי ולמטרות שלי. זה לא יהיה מגרסת סלעים כל עוד הוא רכב ראשון אלא יהיה רכב טיולים רגועים ומוקפד בתחזוקה שפויה. לצורך הענין מבחינתי, שיפור ראשון שארצה לשים בו יהיה מקרר וזה לכל רכב שיהיה גם אם לא דיסקו.
אכן, מה שאוכל לתקן לבד אתקן. יש לי קצת נסיון בזה ולא מעט כלי עבודה ומספר חברים שישמחו לעזור וללמוד על עוד רכב.
אני לא נעול על כלום. חשבתי שהיה לי כיוון נעול אבל גל הפניות ששטף אותי מאז פתיחת השרשור בנושא גורם לי לבחון עוד יצרנים שבעבר חשבתי שהם לא נכנסים לתקציב.
חוכמת המונים זה נהדר, אין ספק.
אם בא לך להתשגע...תבדוק עם הד"ר לגבי הריינג' רובר שלו.
אם הוא ימכור אי פעם.... זה מציאה אמיתית.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
עושה רושם שאתה מודע היטב לנסיבות והקשבת קשב רב למה שנכתב, לדעתי ההחלטה כבר התקבלה אצלך.
למרות כל מה שכתבתי קודם, עדיין אני חושב שהרכישה של דיסקו היא עניין של רגש וחיבור לכלי עצמו. לצורך העניין כל מה שכתבתי נכון לכל ג'יפ מזדקן ואם כבר נפלה החלטה לקנות כזה אז זה לא משנה אם הוא יפני מזדקן או אירופאי. מדבריך אתה נשמע כאחד שנכנס לעניין בעיניים פקוחות ולכן כדאי ללכת על זה. מקסימום כמו שאמרו, לא יתאים תמכור. בכל מקרה באלבום התמונות ישארו תמונות לילדים עם הלנדרובר שהיה פעם לאמא. מבחינתי, רק בשביל זה זה, שווה. :)
של מורי הוא 3 דלתות, פחות נוח לה ואולי גם לי. יש גם דיסקו 3 דלתות במצב די טוב בלוחות, נפל בדיוק מאותה סיבה. יש פעוט אחד כרגע וכנראה יהיה עוד אחד/ת בעתיד הלא רחוק, זה לא קל להכניס ילדים לרכב בתצורה הזו, לכן גם לא קניתי פורשה911 אלא התפשרתי על גולף ;)
בנוסף אני לא מערבב ביזנס עם חברים, בטח לא כשיש לנד רובר בתמונה ;)
להגיד שאני נכנס לזה בעיניים פקוחות, אולי זה נכון, אבל אני עדיין מודד קצת משקפיים לחידוד הראייה.
אני כבר יותר מ 3 שנים עם דיסקו 1 בנזין.
רכב מצויין מאוד מפנק בשטח קצת רועש בכביש (צמיג שטח מלא) אבל נוח לאללה גם לילדים מאחור
אצלנו אישתי נוסעת איתו ביום יום והיא לא אוהבת אותו בכלל!!! כדבריה הוא גבוה ועושה רעש (נו זה בדיוק הסיבה למה כן :))
לגבי תחזוקה ממש לא מסכים שהוא יקר ובטח לא יותר מג'יפים מקבילים בשנתון היכרות קרובה שלי עם גרנד ויטארה מודל 2001 בנזין עם הוצאות יותר מכפולות
החלקים של הדיסקו מאוד זולים (אני קונה רק אצל ג'קי)
שלי מלבד הגבהה של 2" סטנדרטי לגמרי ונדיר ממש שאני נתקל במקומות לא עבירים ואני מטייל לפחות פעם בחודש בממוצע
לסיכום ממה שאתה מחפש אני היתי קונה רק בנזין (שונא את הרעש והכבדות של דיזל) ובודק אותו היטב במוסך שמכיר את הרכב
בהצלחה
חן
נתון קטן תודות לד"ר גוגל -
מידות רכבים לפי מטר, עיגלתי למעלה ס"מ בודד פה ושם -
גובה X רוחב X אורך -
disco 4.5 x 1.8 x 2
golf 4.0 x 1.75 x 1.5
mazda (3) 4.5 x 1.75 x 1.45
trooper 4.66 x 1.83 x 1.83
אז הדיסקו ארוך מהגולף בחצי מטר ורחב ב5 ס"מ.
מזדה 3 הנפוצה בארצנו (דור ראשון) צרה מהדיסקו ב5 ס"מ אבל האורך זהה.
הטרופר הוא חתיכת שלונג. ארוך יותר, רחב יותר ורק הגובה שלו במקום השני לדיסקו.
אז מבחינת ניווטים בעיר, על הנייר הדיסקו יותר נוח באיזורים צפופים מהטרופר... ולעומת זאת להכנס לחניונים נמוכים זו בעיה בשבילו.
אגב WHEELBASE, הטרופר 108 מול 100 של הדיסקו.
---------------------------------------------------------------------------
יצא לי אתמול לשבת בדיסקו, היינו 4 גברים בריאים יחסית ברכב - שני אלה מקדימה שנוח להם ומרווח עם משענת יד בהתאם ואלה מאחורה שחשו נחמד אבל לא להסחף, עם קרטון ירקות ביניהם שהותקן לאורך הרכב כי לרוחב אי אפשר וגם לשבת בפיסוק זה לא תענוג גדול לנוסע השני.
זה אומר ש3 מבוגרים מאחורה לא ממש יהנו בנסיעה ארוכה, כל שכן שניים + כיסא תינוק.
הייתי צריך להתכופף קלות בשביל לראות את הנוף מבעד לחלון הנוסע, כנראה בשל גובהי 1.83... מה שאומר שעדיף שאני אהיה מקדימה ;) בנהיגה לא הייתה לי בעיה כזו.
תא המטען הרשים בהחלט, במיוחד היכולת להעמיס כלפי מעלה באופן כמעט אין סופי. רשת הפרדה בין הנוסעים לתא האחורי ובאמת שיש שפע של מקום. יש לי כבר רשת כזו במחסן מחכה.
את המדף שנשלף מהדלת האחורית כבר ראיתי מותקן והתחלתי לחשב אם ערכת הזיווד שיש לי מרכס תתאים ברכב או שאצטרך לבצע בה שינויים...
כבר חשבתי על איך אני מחליף את המתגים לחלונות חשמל מאחורה במידה ואלה מתקלקלים ואיך משדרגים קצת את הדשברוד המפורק של הרכב בו נסעתי (פח מרוג, קרבון, לוח ומתגים אחרים וכד'), מבחינת תא הנוסעים הוא היה לא במצב סימפטי לצערי אבל ללא חריקות או חריגות... החיידק החל לעשות אותותיו וזה אפילו לא ברכב שלי...
הנסיעה עצמה הייתה מאד נעימה בכביש וגם בשטח, מקדימה כנהג ומאחורה כנוסע, גם בנסיעה איטית על שבילים מסולעים קלות (עליות וירידות) וגם בשבילים מהירים ופניות מהירות. לא הבחנתי ברעשים חריגים בנסיעה מהירה בכביש כפי שחלק התלוננו בנושא, ומדובר ברכב מוגבה, עם גגון מצויד (ומצוין), טמבון עם כננת וצמיגי שטח מלא BF.
זו לא הפעם הראשונה שלי עם דיסקו, אבל כשמחפשים לשים לב לפרטים הקטנים, כל פרט נראה כעולם ומלואו. ממש באתי עם רשימה בראש של מה לחפש ומה לשים אליו לב בהדגשה.
עכשיו צריך שהאישה תעשה כמה סיבובים כדי לראות אם היא מתחברת לזה ואז למצוא גם טרופר שיהיה לי כאינדיקציה לאלטרנטיבה.
הדבר היחיד אולי שבאמת מבאס פה הוא העובדה שמדובר במנוע בנזין זללן שלייעל אותו הוא בגדר הבלתי אפשרי. לפחות הסאונד שלו היה נעים.
אל תשליך ממימדים זהים לגבי יכולת תמרון.
שמדובר על רכב בן 16 עם כמה מאות אלפי ק'מ,מה שהכי קובע זה ה מ ז ל .
למדתי מנסיון שכל האגדות מתפוגגות
בורג שמכונאי כלשהוא הידק או לא החליף לחדש לפני 200000 ק'מ ופתאום הוא נשבר והעיף את הגלגלת של רצועת הטיימינג מהמקום, יכול להרוס מנוע שלם גם של מרצדס או רולס רויס.
כמעט כל הבעיות בגילאים האלה הם מחלות זיקנה שנובעות כמו אצל גוף האדם מתחזוקה לקויה, מאורח חיים לא בריא ובעיקר מרופאים גרועים שהם לדעתי גורם המוות מספר 1 באוכלוסיה המבוגרת כמוהם גם מכונאים גרועים שהורגים לכם את הרכב רק בגלל עצלנות וזלזול כמו סגירה עם מד מומנט למשל ומילוי אחרי הוראות יצרן.
לדעתי ובתור בעלים של דיפנדר קשיש, קח בחשבון שלא משנה מה תקנה,תקנה גם ארגז כלים טוב, תצטרך לתקן והצרות יכולות לנבוע ממקומות שגם ישור קו לא מגיע אליהם כי אין לזה סוף.
אז גם אחרי בדיקות ועצות מפה ועד הירח נשאר פקטור אחד שלא תוכל לבדוק.
מזל , ושיהיה לך הרבה.