נכתב במקור על ידי מוני אורבך
לפני חמישה חודשים אני היתי במצב שלך.
היה לי דיסקו זצ"ל ועתה היתי צריך לבחור לאן אני הולך.
הדרישות שלי היו (לפי סדר חשיבות):
1. רכב יום יומי (שלא ישחוט בדלק, כי הוא יסע הרבה)
2. פתוח אם אפשר (ואני מוכן לשלם על חוסר הנוחות)
3. עבירות ברמה הגבוהה ביותר.
4. נוחות
5. אמינות
מדרישה 1 ברור שמדברים על דיזל. חוסר כוח במנוע אינו חשוב לעבירות (הוא רק עושה טוב על הנשמה (-: ) ולכן היתי מוכן להתפשר על זה. רכב שעושה 20K בשנה פשוט לא יכול להיות בנזין גדול (הפרשים של אלפי שקלים לשנה).
דרישה 3 משאירה רק 3 אופציות דיפנדר 110 הילקס או דיסקו.
דיפנדר ממלא דרישות 2,3 אבל הוא ממש לא ממלא את דרישת האמינות, גם מבחינת הנוחות זה לא משהו על הכביש (הנדסת אנוש והרכבה מזעזעת). כמו כן אתה חיב לשפר אותו כדי שיגיע לרמת עבירות טובה (אלפי עד עשרות אלפי שקלים)
דיסקו ממלא בגדול דרישה 4. עוד לא נסעתי ברכב נוח כמותו, גם בשטח גם בכביש. אומנם איכות הרכבה גרועה אבל עדין נוח בטרוף. האישה תלחם בך על האוטו. בנושא עבירות חיבים לשפר ובגדול. לפחות 10K אבל אז אתה מקבל רכב עביר למדי. כל השאר על הפנים, במיוחד אמינות. אפשר לחיות איתו, אבל כל שבוע משהו קטן אחר מתקלקל. וכל כמה חודשים משהו גדול.
ההילקס ממלא דרישות 3,5 באופן מלא ויותר. הרכב באופן יסודי מאוד מאוד עביר. הרבה יותר מדפנדר סטנדרט. אם אתה מוסיף נעילה קידמית ( 1.5K שקלים) אתה מגיע לליגה העליונה. תוסיף צמגי 33 (ושלא יבלבלו את הראש, כמה אלפי שקלים ויש אותם על הרכב ובצורה טובה) ואתה מגיע לרמה מדהימה. במלים אחרות מעט מאוד השקעה, הרבה מאוד עבירות. מבחינת נוחות, על הכביש נוח בצורה סבירה (יותר מדפנדר פחות מדיסקו). בשטח פחות טוב משניהם כמובן. אבל יותר טוב מסופה. ועם קצת עבודה על המתלים אתה יכול להגיע לתוצאות טובות מאוד.
מבחינת אמינות --- ליגה משל עצמו.
אישית אני חולה רכב פתוח. לכן אם היתי מוצא דיפנדר פתוח היתי הולך על זה ללא היסוס. על אף האמינות הלקויה והעבירות טעונת השיפור. הצרה היא שקשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא אחד. מצאתי דיפ 90 פתוח (גם זה במזל, כי הם נדרים). אבל פשוט אני לא יכול לחיות עם חוסר המקום הכרוני.
לכן הלכתי על הילקס, אבל אלו השיקולים שלי, כל אחד ושקוליו הוא...
להגיד שלא יוצאת לי הנשמה בכל פעם שאני נוסע ברכב פתוח... לא אוכל להגיד.
אולי בסוף אחזור לסידור של CJ פתוח לטיולים ופריווט ליום יום. הצרה עם הסידור הזה שחסל סדור טיולים ספונטנים. עם אתה נוסע טיול כביש ופתאום בא לך לחתוך מהשטח, בסידור הזה האופציה לא קימת !!!
כמו כן הוא יותר יקר בכמה וכמה אלפי שקלים לשנה.