תגובה: מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
לא ענית לשתי שאלות:
כמה מחזורי טעינה הסוללה מחזיקה?
כמה עולה סוללה חדשה?
וכמה עולה עמדת טעינה?
אחרי זה תחשב ותגיד לי כמה אגורות עולה כל ק"מ. לדעתי הרבה יותר מ-15. הרבה הרבה יותר. פי כמה אפילו.
עדיין זה יהיה זול יותר ממכונית רגילה - ועדיין זה יהיה אוטו שמוגבל ומגביל.
ותגיד לי שזו מכונית "רק לעיר", ואני בתגובה אתפלא על מכונית "עירונית" באורך של חמישה מטר בערך....
עזוב, בחייך. זה קקה. הרעיון עוד לא בשל. מנסים כאן כל מיני קומבינות רק כדי להקטין נזקים.
עמדת טעינה עולה נכון להיום בין 1500 ל 2000 שח תשלום חד פעמי לג'ינרג'י. ומי שהיה לקוח בטרפלייס קיבל את העמדה שכבר היתה לא הלכה למעשה בחינם.
אורך החיים של הסוללה בטעינה כל יום הוא בערך עד 6 שנים ואז הטווח שלה מתחיל להתקצר. היא לא הופכת לבזנט רק לפחות שימושית, בגלל זה כתבתי שאחרי 4 שנים תזרוק את האןטו לפח.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אני יכול לחיות כרכב שני או שלישי עם משהו כזה.
אבל כמו שדרור שואל
כמה זמן תחזיק הסוללה עד שהקופסא תלך לפח?
Sent from my GT-I9100T using Tapatalk
אגב.. מכונית עירונית זה לא. יותר מכונית פרברית. חצר, עמדת טעינה... זה לא בעיר.
אסף.
יש לי שכן ברחוב עם עמדת טעינה בבית משותף... הרכב נסע כל יום, בזמן האחרון לא ראיתי אותו... העמדה עדיין על הקיר.
השאלה האמיתית היא האם ניתן להשתמש במנוע והסוללה ללא יותר מידי אלקטרוניקה מסובכת על מנת לבנות באגי עבירות מתחם סגור חשמלית. כל שאר השאלות בכלל לא מעניינות...
בפועל, עם מזגן ואורות ורדיו, המכונית הזו נותנת 100-110 ק"מ בקושי. לפעמים גם זה לא. בדקנו.
יותר מדי פעמים אני רואה כאלה זוחלות עם חלונות פתוחים, ללא אורות ועם נהג עצבני ומיוזע שמנסה לחזור הביתה לפני שתיגמר הסוללה...
בגלל זה המכונית הזו כל כך "כדאית ומוצלחת". ובגלל זה בטר פלייס הגיעה לאן שהגיעה.
צא מהראש של חצר ובית צמוד קרקע ושלוש מכוניות למשפחה. רוב עם ישראל לא חי ככה.
אולי זה מסביר למה אין לנו עוד גולשים...:(
ורבים מאלה שחיים ככה גרים במקומות שמספיק רחוקים מהעיר/מקום העבודה שלהם, כדי שהמכונית הזו תחיה כל יום על קצה גבול מעטפת הטווח שלה וכבר לא תתאים לצרכים שלהם... או שיתקינו עמדת טעינה גם במקום העבודה.
...שזה פתרון פשוט וזול לבעיה...
אתה רואה, אפילו אתה מצליח לראות דברים כפשוטם.
אסף.
ועוד דבר... אם רוב הנהגים בישראל נוסעים 30 קמ ביום... מה זה משנה שהטווח הוא רק 100 קמ?
אסף.
שוב, זה משנה כי...
1. רוב המשפחות בישראל לא גרות בצמוד קרקע.
2. רוב המשפחות בישראל לא יכולות להחזיק שתי מכוניות. בטח לא שלוש...
3. לרוב האנשים אין מקום חנייה משלהם. גם לא בעבודה.
4. שום מכונית לא יכולה לעלות רק 15 אג' לק"מ. כי לא סופרים רק דלק או קילוואטים. יש אחזקה שוטפת ויש אגרות ויש ביטוחים. עלות אחזקת פרייבט רגיל היא כ-2.5 שקל לק"מ (אני לא סגור על הסכום המדויק, אבל זה יותר מ-2 שקל לק"מ), אז אין מצב שהקקא הזה עולה בטוטאל 15 אג' לק"מ. פשוט לא. בטח אם מוסיפים לחישוב את אובדן הערך. ולאוטו הזה יש אובדן ערך שעוד לא נראה כמוהו בשוק הרכב בישראל.
וגם אם נניח שהרוב נוסעים 30 ק"מ ביום, הם לא יקנו אוטו שיתקע אותם בבית בשבתות וחגים.
עובדה - לא קנו מבטר פלייס, ואני לא רואה התנפלות על המציאה בשליש או רבע ממחירה בבטר פלייס...
כבר כתבתי פעם - העדר לא טועה וגם לא טיפש. במכוניות הוא אולי לא מבין גדול, אבל קצת שכל ישר עוד נשאר לו.
דרור.
אתה לא יכול להתעלם שהרנו הזו זה רכב כושל ו"מאפען" והסיבה היחידה שקנו אותו, היא שהוא נתן אלטרנטיבה חשמלית.
הרי זה לא שזה היה אוטו טוב,שנמכר טוב והיה לו ערך מוסף של חשמל - זה רכב גרוע שיש לו רק חשמל ובגלל זה קנו אותו - משמע, החשמל קרץ והתאים לאנשים.
בטרפלייס היו גרידים (הרי צריך לממן את הבית של אגסי והמשכורות וכו') וכיוונו יותר על המונופול הטעינה והחשמל והתקן שכפו על כולם ורצו למכור אוטו כמה שיותר גדול "ויוקרתי" לשוק.
אם היו הולכים על איזו סופר מיני/מיני ולא מצטיירים כאלה כוחניים "ומתוחכמים" וחכמים גדולים ויהירים (מישהו אמר אגסי, שיודע יותר מכולם והוא ילמד את כולם על החזון שלו..) ועושם את השימוש לידידותי יותר, בטח היו מצליחים יותר.
כמעט כל משפחה עם יותר מכלי רכב אחד, היתה מעדיפה אחד חסכוני.. כולל הרבה מהחבר'ה פה (קוראים לזה רכב ,לאישה". במקרה שלי, בטח אני הייתי נתקע איתו. ממש כמו שפה אני נוסע ברכב של "האישה" מפלצת ענקית וגמלונית).
לעבודה וחזרה , משהו כמו נתניה-ת"א-נתניה... חשמלית קטנה היא אחלה... כולל לקחת את הגמדים בדרך הלוך/חזור - מישהו אמר ליסינג???
הבעייה עיקרית של בטרפלייס, לטעמי, ובמיוחד אחרי שסימאו את כל המנהיגים והמשק וקיבלו כל מה שרצו, מיצוב מגוחך ודיבורים גבוהים והתמקדות בריבים על תקנים (=מונופול) שחסמו כל מוטיבציה לשת"פ עם אחרים, וכל זאת בשעה שהכסף מגיע מהעמך לא מה"קברניטים" ומשתתפי כנס סבן/הרצליה/אמה...יותר מידי קישקושים על "חזון" ו"עתיד" ו"אוטו גדול" ופחות התרכזות ב"מה שמוכר".
סה"כ.
נראה לי שבסה"כ, שתן שעלה למישהו לראש וחבורה של "מחייכים" שנוהה אחריו, די גרמו לפיספוס ולהפסד של כולנו...
במקום להתקדם לעתיד, החזיר את כל הרעיון שנים אחורה... מי יעז להתעסק בזה עכשיו...
לא הפסדנו כלום. באמת.
רק הרווחנו. תחשוב מה היה קורה אם המזימה הזו היתה מצליחה.
תחשוב שכמקובל בישראל, תכננו גם לכפות עלינו את המציאה הזו.
אז ברוך השם. ברוך שפטרנו.
כן, הרעיון נהדר. ממש כמו ליישב את הירח. הביצוע לא מרשים - פשוט כי הטכנולוגיה לא בשלה.
כשאתה קונה אוטו כזה, משפחתי, פרקטי לכאורה, אתה לא צריך להמציא לעצמך צידוקים ולהתחיל להתפשר. זה לא רכב נישה, זה לא ג'יפ לעבירויות של סופ"ש או לטיול של פעם בחודש, זו לא מכונית ספורט דו מושבית נטולת גג. זה מוצר שאמור להיות נוח ושימושי ויומיומי ולחסוך לך כמה שיותר כסף ולא לאלץ אותך להחזיק לידו עוד מכונית עם מנוע שריפה פנימית שתיין ומזהם. או אפילו שתיים, ולגור בצמוד קרקע יקר כדי שיהיה לך איפה להתקין עמדת טעינה, ולשכנע את הבוס שלך להעניק לך מקום חניה פרטי משלך גם בעבודה, כדי שתתקין גם שם עוד עמדת טעינה... להמשיך?... זו מכונית שמכתיבה לך "צרכים" חדשים. ממש כמו ילד מפגר. אבל להבדיל מאותו ילד אומלל שמשנה את חייך ואין לך ברירה כי אתה הולדת אותו, כאן יש ברירה - אתה ממש לא מוכרח לחיות עם מוצר מוגבל ומגביל כזה.
החשמלית היחידה כיום שגם נותנת טווח נסיעה מתקבל על הדעת זו הטסלה. והיא, מה לעשות, יקרה אש. ולא בגלל הפאר שלה, תאמין לי. וגם אם נניח שהיתה מדופנת בפלסטיק ומרופדת בבד פשוט וזוחלת ל-100 קמ"ש ב-8 שניות נניח ולא עפה ב-4 שניות, היא עדיין היתה יקרה לפחות כמו מכונית סלון גדולה. כי הטכנולוגיה והמכלולים של מכוניות חשמליות עדיין נורא יקרים. יקרים מדי.
בישראל, גם עם ההקלה במיסוי, זה עדיין יקר נורא.
אני בהחלט מאמין ברעיון החשמלי, ולו רק כדי לפטור את העולם מהתלות בנפט, מה שיחזיר את החולירות מהמפרץ הפרסי לגודלם הטבעי ולמקורותיהם - שוכני אוהלים, רוכבי גמלים ובועלי עיזים. כל זה נחמד בפנטזיות, אבל עוד לא מציאותי, לא בשל מספיק כדי להשתלט על עולם הרכב.
אסף,
אני בדיוק "יושב" בפרופיל שהגדרת (מחזיק 3 מכוניות, צמוד קרקע, רכב אחד משמש בעיקר לנסיעות בישוב לבית הספר וחוגים ובממוצע 10 קמ' ליום),
אבל גם ב- 10 אש"ח לא אקנה המכונית של בטרפלייס !
סיבה עיקרית, כמו שדרור ציין, אני רוצה חופש החלטה !
עכשיו צריך לקפוץ לת"א ולחזור, לא מעונין לחשב יכולת חזרה בשלום כאילו אני מתכנן נתיב טיסה למדינת מעגל שלישי ...
להערכתי נפילת המיזם מהסיבות (לא מחייב עפ"י סדר חשיבות) :
א. יוהרה של שי אגסי ! בניגוד לכאלה שהרימו אמפריות בשקט (סטף לדוגמה), הוא היה עסוק בקשקשת ...
ב. תמחור ושוב תמחור , כנראה סמך על האיש עם המציאות המדומה שגם בנושא זה יסחוף את העדר שלו (כ 50% מהעם) לאולם המכירה ...
ג. מדינת הקומבינה, אם זה במינוי פושט מדים שלא מבין כלום בתחום זה (וכנראה בעוד תחומים), קביעת עמדת טעינה יעודית ויחודית לפרובינציה
ישראל בכול מניי נימוקים שונים ומשונים.
רבאק, למה השקע 220V בחניה שלי לא יכול להזין מטען שיטעין המכונית כמו בכל מדינה מתוקנת ?
לדעתי הגאולה ממנוע הבעירה הפנימית ומעבר לחשמל תהיה עם "תאי דלק" (יצור חשמל ע"י מימן כשתוצר הלואי בפליטה הוא מים).
עד אז, לדעתי הקונספט של המכונית ההיברדית הכי נכון (רק שזה יקר).
רענן
מה אומרים על TESLA ? האם הפעם זה באמת זה ?
לדעתי בטר פלייס לא רלבנטית לדיון.
המטרה שלהם היתה לדעתי להשתלט על תקן הסוללות ושקעי הטעינה בעולם אבל זה התפספס להם בגדול.
המכונית היתה תוצר לוואי בכלל.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
נו, זה ברור (וכבר אמרתי :rolleyes:) - מונופול על הטעינה. לא רק למכוניות בטרפלייס אלא על כל רכב חשמלי שיכנס לארץ...
רעיון נחמד וערמומי והצליח להם בגדול, כל זמן שצריך לעוור את מקבלי ההחלטות, במיוחד עם טיעונים "בטיחותיים" מופרכים...
אני רק שמעתי את אגסי כמה פעמים וכל טיעון אובייקטיבי שהיה לי נגד הרעיון שלו, קיבל מושב אחורי לנוכח האנטיגוניזם שהטיפוס הזה עורר אצלי (וכנראה אצל אחרים) - החשיבות העצמית ויכולת הנבואה שניתנה רק לו (ולשוטים) והזילזול ב-COMMON SENSE של הציבור, כאילו שהוא יודע משהו שאנחנו לא נהיה מסוגלים לתפוס בחיים, משום שלנו אין... "חזון ובשביל זה הוא פה, על הפלואנס הלבן... יאללה!!!
כבר היה לנו יהודי יומרני כזה - לא נגמר טוב בשבילו והצרות שהוא עורר...
ודרור.
פתרונות יש - עמדות טעינה בחניונים ציבוריים/פרטיים (ומקומת שמורים), עמדות טעינה (ומקומות שמורים) ליד בתים משותפים, עמדות החלפת סוללה במחיר סמלי (מסובסד ע"י המדינה, ללא מונופול) בכל תחנת דלק (שירוויחו גם מזה כמה גרושים, למה לא. כמו הגז), עמדות טעינה דומות למדחני חנייה (עם מקומות שמורים לחשמלי, כמובן) - לא צריך להמציא את הגלגל (עם פסי טעינה, כמו של רכבות וכו') הכל קיים...
הבעייה, כשאתה מוכר פנטסיה למליארדר ומציג אותה "כדבר הבא" שצריך למנוע מכל האחרים להרוויח ממנו, אתה מהמר על כל הקופה וכשאתה מוציא אצבע משולשת לכל האחרים, עוד לפני שהגברת השמנה שרה... אתה מפסיד הכל...
ןאני כן חושב שהפסדנו, דרור.
אם היתה מכונית עירונית (קטנה, משהו כמו הבדיחות שהופיעו שלשום בYNET (מה זה "רק בעיר"? ומי יקנה "רק לעיר"? המיליונרים שגרים בפרוייקט Y ורוצים להגיע לכיכר המדינה??) במחיר של 30-40K ועלות תחזוקה + נסועה כמו שציין אסף... היו יכולים להיות הרבה קופצים... אם היו תשתיות כמו שציינתי...
ופלואנס??? פלואנס!!! ראבק!!!
- - - Updated - - -
ורענן.
מדינה מתוקנת משתמשת ב-110V :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
אבל גם ב- 10 אש"ח לא אקנה המכונית של בטרפלייס !
רענן
ו 1000 שח?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
למה אתם עושים ספקולציות?... בקרוב יהיו כאלה נטושות. בחינם. תזכרו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shachar
ו 1000 שח?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
לא !
גם בחינם, לא ! כי צריך ביטוח וטסט .
מעדיף את המאזדה (החבוטה חיצונית אך מושלמת מבחינה מכנית) שעם 300 אלף קמ' שתשרת אותי אפילו לנסיעה לאילת בהתראת זמן 0 .
רענן
השאלה רענן, היא אם יש לך כבר מכונית שיכולה לנסע לאילת בלי תכנון, למה לא להחזיק מכונית שניה שכלל לא תידש לכך?
אני לא מצליח להבין את ההתנגדות הזו.
זה כמו שתאמר שבחיים לא תקנה קטנוע כי אי אפשר ליסוע איתו לאילת...
אסף.
רוב הדיון הוא על טסלה S. זכיתי לנהוג בטסלה רודסטר לפני שהפכה להיות פריט אספנות. לדעתי היא עדיין מוצעת למכירה למרות שאיימו על הלקוחות שהיא צפויה לרדת מפס הייצור.
התחושה הייתה עילאית, ונהגתי על לא מעט מכוניות מהירות בחיי. אחת המטורפות ביותר הייתה דודג' וייפר.
סרטון התאוצה 0-100 קמ"ש בטסלה רודסטר:
https://www.youtube.com/watch?v=spnG...l830JFVuIbHBRw