זה משנה. אבל זה ב6 עיניים...
אסף.
Printable View
מספר תובנות,
1. גם בנושא הזה (כמו בשאלה הנצחית איזה רכב שטח יותר טוב) כל אחד מסביר איך מה שהוא עשה זה הכי טוב.
2. רוב מי שהזכיר מחירים נמוכים נשוי מעל 10 שנים.
3. אין אמת אחת, מה שמתאים לזוג מסויים (ובדרך כלל גם למעגל החברתי שלו אך לא תמיד למשפחותיו) לאו דווקא יתאים לאחר.
ושיהיה במזל טוב
אומי מזל טוב .
אני התחתנתי בקפריסין אחלה חתונה אצל ראש העיר וגם לא יקר וגם חופשה מעולה , את המסיבה בבית לא רצינו אז ההורים שלי ושל אישתי לא ויתרו ועשו ובנוסף לא שכחו להזמין אותנו :cool:
עידו
+18 (רבנים מובטלים...)
אנחנו חגגנו חתונה כהילכתה, עם 270 מוזמנים, 100K ש"ח, צ'קים שכיסו בערך 60% מזה.
בלי מסוקים, בלי יונים אבל כם עם שמלה ב4000 ש"ח ששוכבת עד היום בארון...
מה שכן, הבאנו רב רפורמי שהגיש טקס מרגש, נעים ושיוויוני.
שילמנו לו 1300 ש"ח מזומנים ותקילין. עם קבלה!
על קפריסין/רבנות ויתרנו.
בת.ז. שלי רשום "רווק"
ממרומי 8 שנות "זוגיות רשמית"ו-2 ילדות מהממות אני אומר לך חד וחלק: הרבנות מיותרת!
כמה שיותר מאיתנו שיוותרו על שירותי הרבנות יעזרו להחליש
את כוחם של מוצצי הדם האלו.
איתי
הנסיון של החתונה שלי הוא מאוד ממזמן אבל תובנות יש לי כמה.
זה טיפשי מאוד כלכלית להוציא סכום של מעל 100,000 שקל על ערב אחד.
ניתן לחגוג ולהנות בכ20% מהמחיר.
תשקיע כסף בבשר טוב(אם תרצה המלצות - תקבל)
מוזיקה תן לאיזה חבר שיכין דיסק אם מה שאתם אוהבים.
תבקש מכל זוג חברים שיביאו בקבוק משקה טוב ולא צריך יותר מזה.
כן רב/לא רב דעתי אינה רלונטית.
צחי שנשוי באושר יותר מ25 שנה...
איתי
, אם תשאר נשוי אתה צודק. אבל יש גם חסרונות. ובמידה ותרצו להיפרד ...... אתה תפגוש אותם .
מתוך :
http://www.divorced.org.il/04/%D7%92...0%D7%95%D7%AA/
גירושין לזוגות שלא התחתנו ברבנות
כיום זוגות רבים אינם נישאים דרך הרבנות ומתחתנים ב"טקס פרטי" ללא הממסד הרבני היכול להיערך גם בישראל. זוגות רבים, מטעמים אידיאולוגיים למשל, מתנגדים למונופול לטענתם של הרבנות הראשית בכל הנוגע לשירותי הדת ולכן בוחרים לקיים חתונות פרטיות.
במידה ושני בני זוג יהיו מעוניינים להתגרש, יהיה עליהם לעבור דרך בית הדין הרבני במידה ושניהם יהודים. חשוב מאוד לציין זאת מכיוון שגם זוג שלא נישא דרך הרבנות יהיה מחויב לעבור דרכה בהתאם לחוק.
כך למעשה כל הזוגות אשר נישאו בטקסים רפורמיים או של בטקסים של התנועה המסורתית יהיו מחויבים לגט מבית הדין הרבני. ההבדל המרכזי בבחירה כזו שונה מאוד מנישואים אזרחיים בחו"ל. זוג שנישא בקידושין פרטיים לא זכאי להירשם במרשם האוכלוסין, למעט הטבות שונות כשל ידועים בציבור. אבל במקרה של נישואים אזרחיים, כללי המשפט הבינלאומי יגברו ויתנו תוקף אשר יאפשר רישומים שונים.
יש להוסיף כי אין כיום אפשרות חוקית לזוגות אלו להירשם כנשואים בישראל אלא דרך הרבנות. הרבנות קובעת מי מוסמך לקיים טקסי נישואין ועל כן מומלץ לבחון בכובד ראש נקיטת פעולה בדרך זו על כל ההשלכות הכרוכות בה.
דורון, כנראה שהתחתנת קצת לפני, צוהר (לפחות בשנת 2006) מאוד "התחרדו" ולא התאימו לנו.
שילמנו מה ששילמנו (אמא שילמה אבל לא חשוב) למי שאנחנו מאמינים שינהל את הטקס לפי מה שמתאים לנו
ולצו מצפונינו. זה נשמע פלצני ואולי היום קצת מוגזם ומתנשא אבל זה מה שהתאים לנו אז.
GP, כל בעל מקצוע והמידע שיש באתר שלו :cool:
וגם אם כל זה נכון ומדויק לפרטי פרטים זה לא
מה שיגרום לי להרשם לנישואים דרך הרבנות או לעלות על מטוס במיוחד בשביל זה לקפריסין.
החיים כרווק עם בת זוג ושתי ילדות משותפות דווקא נחמדים לי ;)
ממליץ בחום לכולם. אולי זה יזיז פה משהו במדינה הזאת.
איתי
התחתנו עם צוהר באמצע 2006..
אני כמו איתי אבל בלי לשלם לרב. את הקידושין ערכה חברה יקרה של המשפחה.
ועד היום... לא מעט שנים אחרי.. לא מצאנו שום בעיה עם זה. יש אפילו כמה יתרונות קטנים.
חשוב היה לנו לנקוט עמדה בנושא שהוא חשוב לדעתנו.
משפט ששמענו ממישהו אחר..
"ביום שאני אוכל לבחור להתחתן בעיריית תל אביב כמו בעיריית ניקוסיה, אולי אבחר להתחתן ברבנות". אין בחירה - אז לא. ממש לא נורא.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
שוב תודה לכל המגיבים.
הסיפור הולך ומתגבש, יש בית קפה-מסעדה של חבר שסוגר לנו את הפינה של הארוע למשפחה.
עברנו לתכנון ה"על האש חברים".
כנראה אצטרך אוהל לייקרה, ואי אילו מחצלות ומזרונים או פוטונים, מאיפה משכירים במחיר שפוי? אולי עדיף כבר לקנות חלק ולהשאיר אצלי לחצר וטיולים?
אומי
אני יודע שאני הולך לשחות "נגד הזרם".. אבל סתם בכל זאת:
אנחנו התחתנו לפני כחצי שנה. חתונה סטנדרטית, גן אירועים, קייטרינג מעולה, דיג'יי, אלכוהול... מלא חברים טובים.
לא אנקוב פה במספרים מדוייקים, אבל אני יכול לומר שלאחר החתונה, כיסינו את העלויות ועוד היינו בפלוס של 15%-20%. לא שהתחתנו בשביל לעשות קופה, אבל מה שאני רוצה להגיד זה שחתונה שפויה בהחלט יכולה להחזיר את עצמה וניתן גם להרוויח קצת בסוף. גם עוד זוג חברים טובים שהתחתן שנה לפנינו, פחות או יותר על אותם מספרים ברווח. לא כל חתונה היא "אסון כלכלי". צריך להתנהל נכון ובשיקול דעת, פה קומבינה, שם וויתור... בסוף, כשאתה פורט את כל ההוצאות, ומגיע לפחות או יותר 300-320 ש"ח עלות של אורח, ברור שכמעט כל האורחים נותנים יותר בצ'ק. זו התובנה שלי לפחות.
בכל מקרה, שיהיה במזל טוב ובהצלחה!
הניסיון שלי מראה שעלות למוזמן באירוע עם 300-400 מוזמנים, בהנחה שמדובר על מקום טוב, אוכל טעים, מוסיקה שמתאימה לקהל, ואלכוהול סטנדרטי, בלי להקה על הבמה, זיקוקים של יום העצמאות וכניסה לחופה בצניחה חופשית, תהיה באמת סביב ה- 300-350 ש״ח למוזמן.
לגבי ההכנסות, כאן יש שונות מאוד גבוהה בין אירוע אחד לשני וזה מאוד תלוי בגיל, שלב בחיים, חוג חברתי ומעמד משפחתי. ראיתי אירועים שההכנסה הממוצעת הייתה 200-250 ש״ח והיו ארועים עם הכנסה של 350-400 ש״ח
שימו לב שההבדלים על 300 מוזמנים נעים בין הפסד של 45,000 ש״ח לרווח של 30,000 ש״ח.
אורי באיזשהו מקום, כשאתה עושה אירוע כזה אתה "מכריח" את האורח להוציא 300 -400 ש"ח.
באירוע כמו שלי, ברור לאורח שהעלות נמוכה יותר, וכל אחד ייתן מה שהוא יכול לתת ולא מה שהוא צריך לתת.
אישית - זרקתי את הרב של צוהר מכל המדרגות - הוא היה חוצפן ופעור יותר מכל רב אורתודוכסי שפגשתי.
בשנת 2002 - הבאתי רב מצוהר, שהוחלף ברב אורתודוכסי, וכשהחלפתי את שם הרב ברבנות לרב שנבחר - מאותו רגע קיבלתי יחס VIP. לא המתנתי יותר דקה. הייתי נכנס - כולם במקהלה מה שלומי ואיך הולך.
בדיעבד הסתבר שהרב היה אחד מהמחזירים בתשובה הכי ידועים. זה גם הסביר את נועם ההליכות שלו, והשפה שבה דיבר אלינו, את היחס הרגיש שנתן , ועוד.
נראה לי שאנחנו רשומים אצלו עדיין בבנק המטרות ככישלון... :-)
אל תיקח את זה אישית, כי המחאה שלי היא נגד התופעה בכללי ולא ברמה האישית, אבל צורת הדיבור וההתייחסות הזו דוחה אותי, הגם שהיא מאוד מקובלת בימינו.
אם יש הכנסות והוצאות, אז זה עסק, ואז אני רשאי לבחור באופן ניטרלי לגמרי אם בא לי לקנות את המוצר, או לא. זה כבר לא עניין חברי אלא עסקי.
כשאני שמעתי משכן שלי דיבור בסגנון הזה, לא באתי למסיבה שהוא אירגן. המוצר ותמורתו לא התאימו לי.
אני רואה את זה בצורה רומנטית יותר. יש לי שמחה שאני רוצה לשתף בה את החברים/משפחה וכו'. אם מישהו רוצה לתת מתנה, סבאבה. אין לזה שום קשר ומחויבות למנה שהוא קיבל.
אני מכיר מראש את התגובות שיגיעו עכשיו כי כבר הייתי בדיונים כאלה: אין ברירה, זה עולה הרבה ובלה בלה.
אל תעשו חתונות מופרעות ולא תיכנסו לפינה הזו. חזרה לשפיות. שמחה נטו.
+1 לחנן.
אני מבריזן סדרתי.
אומי, מזל טוב.
אהבתי את סגנון הארוע שבחרת בסוף.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
חנן,
אני איתך :)
(למרות שזה כבר לא אקטואלי לגבי, השרשור הזה מופיע באיחור של 15 שנים :) )
בעיני, אין רע לחגוג בגן אירועים/אולם, אבל לא להתייחס לזה כאל עסק.
אני לא לוקח אישית, למרבה הפלא אני מסכים עם רוב מה שכתבת.
אבל, המציאות מורכבת יותר מהרצון לרומנטיקה. כשיש שמחה שאני רוצה לחלוק עם חברים קרובים בארוחת ערב מושקעת בבית אני קונה גוש אנטריקוט, קצת ירקות אולי בקבוק יין זול ומארגן ערב בכיף ל6-8 אנשים וזה יעלה לי כמה מאות שקלים, הוצאה לא מבוטלת אבל עדיין אני אוציא אותה בלי לצפות שהיא תניב לי משהו פרט להנאה שבערב עם החברים. בחברה שלנו היום האקט של חגיגת החתונה עם מכרים (לווא דווקא חברים) עם מחויבויות חברתיות של המשפחות הוא אקט שמשרת לרוב עוד כמה מטרות פרט להנאה של בני הזוג.
ואם אנחנו בכיוון של רעיונות יצירתיים, למה להגביל את זה לערב או שניים?
אולי לעשות שנת חתונה שבכל שבוע מזמינים קבוצה קטנה של חברים לארוחה בבית?
הורי התחתנו מיד אחרי מלחמת יו״כ והאוירה הכללית אז היתה לעשות אירועים צנועים (אחרי שכ״כ הרבה אנשים סביבך איבדו מיקיריהם)
החופה נערכה ע״י הרב לאו (אז, רבה הראשי של ת״א) בביה״כ הגדול בת״א
את המסיבה הם עשו ב-3 משמרות בדירתם הפרטית
משמרת ראשונה משפחה וקרובים
משמרת שניה מכרים וחברים לעבודה
משמרת שלישית החברים הקרובים ביותר