לחתוך בתפר זה אומר לוותר על כל החלק שמתחבר למסכה הקדמית...
כל הכיפופים בפח נותנים חוזק מבני. ברגע שנפטרים מהם, כל הכנף מתדלדלת כמו עלה ברוח. לא לשכוח שגם מכסה המנוע נשען על הכנף.
Printable View
לחתוך בתפר זה אומר לוותר על כל החלק שמתחבר למסכה הקדמית...
כל הכיפופים בפח נותנים חוזק מבני. ברגע שנפטרים מהם, כל הכנף מתדלדלת כמו עלה ברוח. לא לשכוח שגם מכסה המנוע נשען על הכנף.
לא לא, דרור.
אני חושב שמה שאסף התכוון לעשות, זה לחתוך בנקודה ההיא ולחבר משהו שגם יתאים למנשא של הג'ריקנים. ואני הוספתי, שאתה יכול לעצב משהו שיראה יפה מאוד..
והעניין עם הצינורות לכנף.
חשבתי שרוצים להוסיף משקל קדימה..
וחוץ מזה, עושים שלד, לא מסקדואל 40, אלא צינור דק/קליותר ומספיק רחב, לכסות את רוחה הגלגל - לא ה-5 סמ' הימליים של האמריקאים..
וסבון.. מה זה סבון?
הריינג' שלי לא "ראה" סבון כבר שנים... מקסימום הוא מקבל (קיבל..) מסאז' עם גרניק...
שלא יהיה יפה ולא יקרוץ לאף אחד... אני יודע מה הוא שווה... מבפנים... מתחת לליכלוך...
לא לזה התכוונתי ברנרד.
הגריקנים על הפגןש. זה מקומם.
הכנפיים חתוכות מהתפר קדימה ובמקום זה סרגל או פרופיל שמחבר חזרה למסכה.
פשוט וזול.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
נכון.
ומה עם הג'ריקן בנזין?
בסיקס היו תלויים לי 2 מאחורה (כמעט בטוח שהוא שתה גם מהם דלק לפני שמזגתי למיכל...).
איפה אתה לוקח בנזין בסופה?
תעשה ממנו עציץ.
בסופה אין בו צורך.
בהנחה שבשטח צריכת הדלק די דומה, הסופה פוטרת אותך מהג'ריקן הזה, אלא אם אתה ממש מתעקש בגלל הלוק שלו... ואני אסביר:
לסיקס מיכל של 50 ליטר. קצת גבולי בטיול. טווח תיאורטי של כ-250-280 ק"מ. בפועל, כבר אחרי 200 ק"מ בשטח אתה תמזוג את הג'ריקן.
לסופה מיכל של 76 ליטר. זה 6 ליטר יותר מהמיכל של הסיקס + הג'ריקן. מעשית יש לך 300-350 ק"מ טווח בשטח, די והותר לכל טיול בדרום, גם של שניים-שלושה לילות.
ועדיין נשאר לך מספיק כדי לצאת מהשטח בסיום הטיול לכיוון תחנת דלק.
נו באמת חן.
אז מה חסכת? 20 ש"ח? בשביל זה ג'ריקן ומנשא וכל הבלאגן...
תדלק "רק" 20 ליטר ואז סע לחפש תחנה זולה...
הג'ריקנים זה בשביל הלוק. והמשקל על הקפיצים. הם בכלל מלאים חול.
מים שותים מינרלים. דלק בתחנת דלק... לא?
ואצלי בסופה היו תמיד שניים עם דלק. זה נותן 5 ימי חול המועד עם עצמאות לוגיסטית..
אסף.
בפנים. סופה קצרה סגורה. היתה עמוסה מהמושבים הקדמיים ועד הדלת האחורית מהרצפה עד הגג...
אסף.
אסף, 5 ימים בדרום, וכל יום רק נסעת? לא תפסת לך איזה זולה להתרגע קצת?... בשיטה הזו 2 ג'ריקנים אולי לא יספיקו...
כן, יש בעיית בטיחות עם ג'ריקן בנזין.
בפנים הוא פחות פגיע, אבל אז אסור להדליק סיגריה... והריח... למות.
ג'ריקן בנזין רק בחוץ. ואחרי 100 ק"מ שטח בערך, למזוג את כל תכולת הג'ריקן למיכל של הג'יפ. שיהיה במקום הכי נכון ובטוח עבורו.
אגב מחירי דלק: המחירים ה"לא שפויים" בדרום מתייחסים רק לסולר, כי סולר אינו בפיקוח ו"עם כל הצער שבדבר" זה באמת לא מעניין אותנו אנשי הסופה/סיקס.
מחיר הבנזין הוא בפיקוח ולכן גם בדרום המחירים רגילים - לא הזולים ביותר אבל עם ההנחות המקובלות של 15-18 אג'. כוסות רוח למת.
נסעתי פעם יום שלם עם ג׳ריקן בנזין שהיה אטום ״רק״ ב-99%.
שאיפת אדי דלק במינון נמוך במשך יום הספיק לי לכל החיים.
גמרנו יום נסיעה עם כאב ראש.
וואללה, דורון.
אתה לא יודע מה טוב בחיים - בזמנו, הכרתי כמה שהיו מתים להתחלף איתך... בעצם כמה מהם באמת.. מתו..
טוב. כשאתה מציג את זה ככה...:(
דווקא יש לי תמונה..בראש. לא מצליח להעלות לאתר..
ובכלל.
מי אמר "מפותחת"?
לגבי בנזין, אני נוסע עם שני מיכלים חסיני פיצוץ של בנזין בתוך הרכב (הם קטנים ומלבניים ונכנסים בקלות מבלי להפריע)- סה"כ 10 ליטר שנועדו לשמש בחירום אם משהו יקרה.
איכשהו, גם בטיול של כמה ימים, מעולם לא הייתה לי בעיית דלק בסופה.
המיכל גדול, הצריכה בשטח נמוכה וכשמטיילים כמה ימים (בישראל) מתישהו עולים על איזה כביש ועל הדרך מתדלקים.
מים בג'ריקנים הם דב סופר חשוב.
נכון ששתייה בד"כ מגיעה מבקבוקים (שהיו במקרר קצת) או מטרמוס קטן שיהיה נוח לשתות מידי פעם מבי לפתוח ארגזים.
אבל שטיפת כלים, בישולים, מקלחת, צחצוח שיניים וכל אלו- אין יותר נוח מגריקנים.
אצלי אחד עם ברז עשה את הסופה למרכז שוקק חיים לכל שותפיי לטיול.
ומידי פעם מעבירים מים מהחומים לזה עם הברז.
ולכן חשוב שהג'ריקן יהיה ממוקם נוח כדי להגיע אליו ולקבל ממנו מים בנוחות.
(כן, גם אני יודע את כל התרגולות איך להתרחץ ולצחצח שיניים גם מג'ריקן שחור צהלי.
עברתי את הגיל... זה לא עושה לי את זה...
גם אני עם ג'ריקן דלק 10 ליטר פנימי אך ורק לחירום.ממוקם גבוה מעל פתח התדלוק ובמידת הצורך העברת הדלק מהג'ריקן לפתח התדלוק תתבצע באמצעות שאיבת פה מצינור,לא מזיז את הג'ריקן, לא נוגע בו.
אין שום ריח,כלום.צריך לנצל את יכולת הפקק להיסגר בלחץ ולא בהברגה[ כמו בדגם הצבאי] ולהניח על פתח הג'ריקן משטח אלסטי עמיד,אני משתמש בחתיכת גומי אבובים -10X10 סוגר את מכסה הג'ריקן עד הסוף ואין שום ריח,100 אחוז אטימה.
לא מטריד אתכם סוגיית בטיחות של נוזל דליק מאד ברכב למקרה תאונה?
התהפכות/נפילה או תאונה ח״ח שהמיכל ירסס את כל פנים הרכב הנוזל דליק?