מצטרף להמלצה על ההייאס. זרועות גדולות ומאסיביות, מסוגלות למהלך מכובד, ומסוגל חלוקה 6 ברגים בדומה לכלים היפאנים למיניהם
קובי
Printable View
מצטרף להמלצה על ההייאס. זרועות גדולות ומאסיביות, מסוגלות למהלך מכובד, ומסוגל חלוקה 6 ברגים בדומה לכלים היפאנים למיניהם
קובי
וואלה שיגעתם אותי עם ההייאס הזה אז נשכבתי היום באמצע הרחוב מתחת לטויוטה כזאת...אכן הזרועות מסיביות ונראות טוב, יש רק שתי בעיות. קודם כל מעגל החלוקה הוא 5 ברגים ולא 6 וג'אנט 15 ולא 16 כמו שיש לי ברשיונות. שנית גם אם הייתי הולך על המכלול של הטויוטה הייתי צריך לשנות את מכלול הברקסים כיוון שבעגלה השיטה היא פוש-פול ולא הידראולי. יוצא מכך שאני צריך להתאים את המכלולים שיש לי לזרועות של הטויוטה, בהחלט שווה בדיקה. יש למישהו שתי זרועות של הייאס ?
תגידו נראה לכם שאפשר למצוא באילת חלקים לרכב ? אם אתם רוצים לראות התקדמות בפרויקט כדאי שתעזרו לי למצוא זרועות כאלו....
מותר לשאול למה אתה משתמש בגומיות נפרדות במקום בגומי כמו המקורי? אם זה בגלל זמינות, אז תיצור קשר עם חברת קומטרנס הנדסה. אלו גם תושבות מנוע נפוצות במגרסות. אולי הם יוכלו לעזור לך.
Sent from my XT910 using Tapatalk 2
בקפיץ שאתה פירקת ושחזרת. זה עם הגומיה המלבנית בפנים. ראיתי שאתה בונה מחדש עם רצועות גומי במקום הגומיה האחידה שהייתה בפנים. יש כאלה קפיצים לקניה.
נראה לי שקצת פספסת ,,,:rolleyes: לא שחזרתי שום דבר, לא הייתה שום גומייה מלבנית בפנים, הגומיות העגולות שאתה רואה אלו הגומיות המקוריות שהיו בתוך הציר.
מסתבר שאכן פספסתי. :-) בכל מקרה יש תושבות כאלו מוכנות אם הגומי שם עייף או שאתה מעוניין במוצר שכזה.
או קיי, בעזרתו האדיבה של ידידנו ברוך ( הצפרדע ) טולדנו הגיעו לידיי שתי זרועות של טויוטה היאס כולל הקפיצים ,הבולמים והברקסים. אז קודם כל ברוך תודה רבה. שנית חקרתי את הנושא לעומק והחלטתי לזנוח אותו, למה ?
א. הזרועות של ההיאס הינן זרועות חצי עוקבות כלומר הן אינן מחוברות לשאסי במקביל לקו הרוחב של הרכב. ( יש לזה פיתרון )
ב. הברקסים של הטויוטה הינם ברקסים הדראולים כמובן ואילו הברקסים שנמצאים על הנאבות שיש לי הנם מכאניים. ( גם לזה יש פיתרון )
ג. הגלגלים של ההיאב הינם 15 אינץ ושלי 16 ( אפילו לזה יש פיתרון )
ד. חיבור הנאבות שלי לזרועות של ההיאס הינו חיבור שדורש השקעה גדולה בייצור מתאמים והסיכוי לחוסר דיוק בהרכבה באמצעים שעומדים לרשותי הינו גדול.
בקיצור, אפשר לעשות את זה אבל זה דורש השקעה גדולה מדיי ולא כדאית.
אז עכשיו אפשר לחזור לתכנון המקורי של זרועות נפרדות מייצור עצמי. :confused:
תן מידות עיקריות. שיהיה מאיפה להתחיל.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
רוחב זהה לרכב הגורר? יש לך מידות של הטבורים? יש לך קפיצים ובולמים?
אסף.
זה הכיוון?
http://www.expeditionportal.com/foru...90#post1015590
אסף.
היי אסף , כן זה הכיוון אבל עם קפיצים ספיראליים ולא עם כריות אויר.
בגלל שאני מתחיל לחשוב על קרוואן פול סייז לשטח אז המידות שאני חושב עליהן צמחו והן כרגע 4.5 מטר על 2.1 מטר פלוס ייצול של מטר וחצי בערך.
איך הגעתי למידות הללו ? עשיתי חישוב שאני צריך בערך 8 מטר מרובעים בשביל להכיל את מה שאני רוצה שיהיה בקרוואן ( ללא מקלחת ושירותים שיהיו בחוץ ). אז אם אני מגביל את הרוחב הפנימי ל 1.9 מטר כדי שהמיטה הראשית תהיה לרוחב ואני מוסף קירות בעובי 10 ס"מ כל אחד אז מתקבל רוחב כולל של 2.1 מטר. חלק 8 מטר מרובע ל 1.9 מטר ותקבל 4.2 מטר + 20 סנטימטר של הקירות ומתקבל אורך של 4.4 מטר עוד 10 ס"מ בשביל הכייף קבלנו 4.5 מטר אורך. כשהגלגלים נמצאים מתחת לקרוואן.
מצד שני אם אני מחליט להשאר עם עגלה ועלייה טירדרופ קצת יותר גדול מהקיים אז המידות יהיו 3 מטר אורך על 2 מטר רוחב ברוטו כשהגלגלים נמצאים מצידיי הקרוואן.
אני לא רוצה לעבור משקל כולל של 1500 ק"ג כי זה מה שכתוב ברשיונות אז הנה לכם נתונים להתחלת התכנית.
תראו איזה יופי...
חנן, יש מגבלת מידות לנגרר לפי משקלו הכולל ויש גם מגבלת משקל על היצול, לא מצאתי את התקנות אבל אם לא תעמוד בהם לא תוכל לקבל רישוי.
מעבר לזה רשיון b מוגבל לנגרר של עד 1500 ק"ג בלי קשר למשקל הרכב הגורר.
במידות האלו אתה יכול להכניס לקרוואן מיטה זוגית, מקלחת ושרותים ומטבחון.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
תן מידות של הקפיצים והבולמים והטבורים שיש לך.
אסף.
קובץ מצורף 87588
בבקשה,
סקיצה שתוכננה לפיאט דוקאטו שהוא קצת יותר קטן מהנגרר שלך.
פינת הישיבה היא מיטה זוגית שנפתחת לפינת ישיבה, השירותים הם שירותים כימיים קטנים וגם המקלחת קטנה, כמו בקרוואנים.
מיכל המים מתוכנן להיות מתחת לחלק מהמיטה (שים לב לאיזון המשקל מאחור) והקוביה בצד שמאל של השירטוט למעלה היא ארון מצברים וממיר מתח שנטענים משני תאים סולאריים שנמצאים על הגג.
על הקיר בין המטבח למקלחת מתוכנן להיות מחמם מים על גז ובלון גז של 5 ק"ג (הגדול ביותר שמותר בקרוואן) מתוכנן להיות בארון של המטבח.
יש לי עוד כמה סקיצות שתוכננו בתוכנה החינמית Sweet home 3D
היי ארז הקובץ לא נפתח. חוק ראשון אצלי בנושא קרוואנים זה שהמיטה צריכה להיות פתוחה כל הזמן ושלא יהיה לה עוד תפקיד חוץ ממיטה. כמובן שמתחתה יכול להיות מקום לאיכסון.
זה קובץ jpg ואצלי הוא נפתח, שלח לי מייל בהודעה פרטית ואני אשלח לך.
אתה יכול לוותר על ארון ולשים המקומו פינת ישיבה
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk