+1
ושגם לא יעזרו להם..
וכל אחד צריך לזכור את המשפט האידי הידוע - כול כאלב, ביג'י יומו.
Printable View
+1
ושגם לא יעזרו להם..
וכל אחד צריך לזכור את המשפט האידי הידוע - כול כאלב, ביג'י יומו.
מה זאת אומרת? יש פירושים אחרים? תרשום.
וואללה.. כל יום לומדים משהו חדש בג'יפולוג...
אני עם איציק, בלי מטומטמים (כמו השכנים של רענן) למוסכים לא תהיה עבודה, אז באו נשנה נקודת מבט, כול ה"כאילו ג'יפ חיה רעה" זה טוב לכלכלה.
וחכו.....זה ילך ויחמיר, כרגע הקרוסאוברים נמצאים בעליית מכירות(עולמית) ויותר ויותר יצרנים יוצאים עם מודלים חדשים, כלומר, תראו אותם בשטח יותר ויותר.
לא הייתי משווה.
למרות שגם אני הופתעתי מביצועיו המאכזבים של הפטרול הנ"ל, הכלי הזה נבנה לייעוד שונה לחלוטין (מסעות ארוכים) משמש לפרנסתו של בעליו ואני יודע שהוא חשש להתעלל בו.
אפרופו פטרול...
בביקור האחרון בארץ, בשל העובדה שהריינג' עדיין "נח", נופק לי פטרול של חבר.
קפיצים גבוהים קמעה + בולמי 7100 עם מיכלים חיצוניים + צמיגי "32.
יומיים לדרום, מיד אחרי הסדר + יומיים לרמת הגולן.
בדרום, ביחד TD5 עם צמיגים בגודל מקורי וגראנד 2002 עם "4, הפטרול הוכיח עצמו כ... בעל מרווח הגחון הנמוך ביותר!
הסרנים האדירים האלה פשוט הצליחו לגרד כל סלע ששני האחרים עברו בלי כל בעייה/שיפשוף..
בצפון, הפטרול התחרה בשיפשופים רק באיסוזו טרופר "מקורי", כשאפילו דיסקברי TDI 1997, התנהל טוב ממנו, מבחינת מרווח גחון ומפגשים קרובים עם סלעים.
דבר נוסף הוא הראות לדרך - אתה יושב "בתוך" הרכב (אני עוד הוספתי כרית) וצופה בעיקר ב.. מכסה המנוע. במעברים מסובכים ו/או זרועים מכשולים אתה נוהג בעיקר על סמך הזיכרון של התוואי, שראית לפני שמכסה המנוע הסתיר הכל - לא פעם כעסתי על חבר שהתעכב (סתם התעכב, לצלם... מעצבן) ואני הספקתי לשכוח איפה בדיוק היתה האבן או הסלע או הבור...
הזכיר לי נהיגה בטנדר אמריקאי ענק..
רכב מאכזב, שבאמת מיועד למסעות מדבר, ללא סיבובים ואם אפשר, על חולות כבושים... מיותר לגמרי, ללא שינויי/שיפור מאסיבי..
אפילו SHIMBO התגעגעה לריינג'...
וואי, ברנרד השטיוית לפעמים אתה פולט פה, באמת מוסיפות צבע לפורום.
אך, בעיקר את ההכרה שכדאי לקחת בערבון מוגבל מאוד מה שנאמר\מומלץ ברשת כי אתה לא באמת יודע מי "המייעץ".
לכו לטייל.
מה?
עצב חשוף, אמיר?
רוצה לערוך מדידות?
וברשת... הכל צריך לקחת בערבון מוגבל ולא להתעצבן/להעלב.. כמו שאני עושה..:rolleyes:
חלילה, הכל ברוח טובה ובחיוך
Sent from my Patrol
הכי טוב ככה.
ומה בדיוק השטויות, שעליהן התכוונת?
המסלול הרלוונטי, היה אותו מסלול בדיוק. הדפרנציאלים של הפטרול גירדו והשתפשפו כשאלה של הWJ וה-TD5 לא.
בשבילי רמת הגולן ובדישון, אותו סיפור רק שהיו גם DTI וטרופר.. הטרופר גירד את גשר הגיר ואני.. דיפרנציאלים, כשהיתר התפלאו...
החבר עם ה-TD5, לא הבין מה אני מתעצבן, בכמה פעמים שעצר לפני. הכנסתי אותו למושב הנהג בפטרול (עם ובלי הכרית) וביקשתי ממנו לסמן לי מתי הא רואה את כפות רגלי, כשאני מתרחק מכיוון מכסה המנוע... ההשוואה הזו בין הפטרול ל-TD5 לא עשתה טוב לפטרול.
גיסי, עם ה-TDI, שצפה בפטרול מתפתל ומתנדנד בשבילי הבזלת רמת הגולן, אמר שמזמן לא ראה ראשים של נוסעים "נזרקים" כך מצד לצד (וכך גם הרגשנו, יחסית לריינג') וזה אישר את הרגשתו כמה ימים קודם לכן, כשישב לצידי במשך יומיים בדרום - התאכזב מאוד ולא יחליף את ה-TDI בפטרול.
לריינג' שלי צמיגי "33.5 ובאותם מקומות בדיוק,כך גם זכרו האחרים, נסעתי הרבה יותר מהר ו... כלום לא התקרב לגרד ברזל ולא נרשמה מחלת ים...
אלה העובדות - מה מהן יכנס להגדרת "שטויות"?
נו, זה פשוט. כל הסימפטומים מעידים על נהג חלש...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
טוב. מה לעשות.. זה מה יש...:(
כנראה נהג חלש צריך משהו אחר... לא פטרול... פורסטר אולי...
גם פורסטר לא יעזור. רק רכב חברה...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
את רוב הקמ בשטח אני עושה בגולן כי שם אני גר מאז שנולדתי. לא זכור לי ולו פעם אחת בה גרדתי ביצה או כל חלק אחר בפטרול או ברכב אחר.
שמחברים את הטילטולים שהזכרת, מצביע לדעתי על טכניקת נהיגה לקויה
How do you like them apples?
Sent from my Patrol
אה.
שכחתי לגמרי את הרסיבר של וו הגרירה, שחרש פה ושם.. ולא קרה עם ה-WJ...
כנראה שגם בזוית הנטישה של הבהמה אני אשם...
אולי.
עזוב, ויכוח עקר ומיותר.
Sent from my Patrol
אז מה ברנרד, המסקנה שלך שפטרול נחות מהלנדרובר ומה WJ?
ניסיון לקעקע אגדה מוטורית לא מוסיפה למוניטין שלך נקודות
מעניין מה המרווח בין הביצה לקרקע בכל אחד מאלו עם תצורה סטנדרטית.
אם לא זהה אז ההפרש אני משער לא יעלה על סנטימטר בודד.
בדקתי ובפטרול זה 8.7 אינטש וב WJ רק 8.3 אינטש.
אתה כנראה נוהג פחות טוב משאתה חושב :-)
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex