תגובה: SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
הכל אפשרי עם תכנון נכון. הדבר היחיד שאולי יהווה מכשול הוא עניין המים ודלק שדורשים נפח ומשקל רבים מאד בשביל שבאמת תהיה אוטונומיה של יותר משבוע. כל השאר בר הרכבה עם חשיבה יצירתית ושימוש בציוד מודולרי. כולל אמצעי קירור, בישול, לינה וכמובן תחזוקה במקרה הצורך.
מי יודע, אולי יום אחד תהיה פה בארץ הוכחה אחת ( או יותר ) מתגלגלת בכביש. כבר נראו דברים מתקרבים לכך אבל לא רכב שבאמת עונה על הכל.
יותר נוח לעשות את זה ברכבים גדולים יותר אבל זה לא הופך את זה ללא אפשרי.
מעבר למגבלת הנפח, אתה לא יכול להתגבר על מגבלת המשקל.
איך שלא תסובב את זה.
אבל זה נושא אחר.
הטנדרונים האלו פשוט יפים.
Slowly..
לעשות מסמוראי כלשהו, אפילו ארוך, רכב לאקספדישן, נשמע לי, סלח לי על הביטוי - הזוי ברמות.
מה בדיוק מנסים להוכיח כאן ולמי? אין מקום באוטו! הוא קטן! כמה יצירתיות שלא תמצא, עדיין זה פיצפון. למישהו נראה שסתם בוחרים בדיפנדר 110 או בפטרול או בטויוטה 80/78 כרכב למסעות?...
כל זה לא מוריד מרמת המגניבות הבלתי נתפסת של הטנדרים האלה (למרות שאני אישית לא מסוגל להיכנס לקבינה שלהם, אני גבוה מדי)
על סמוראי (וגם על ג'ימני) אמרו ואומרים שהזוי לעשות איתם הרבה דברים ש"הגדולים" עושים לכאורה בקלי קלות, אבל יש לא מעט שמוכיחים אחרת ואפילו יש דברים שהקטנים עושים יותר פשוט.
נכון שלא ישאר הרבה חומר מקורי מהסמוראי אבל גם בכלים הגדולים מבצעים שינויים למכביר, בהתאם לגודל האתגר.
דרור... הגיון הוא לא הצד החזק של בעלי סמוראי.
דווקא נראה מגניב לקחת סמוראי טנדר עם אוהל גג, מטבח בדופן אחת של הארגז, מיכלי מים ודלק בין הארגז לשלדה ועוד נשאר מלא נפח...
ובסוף יש לך רכב מסעות חסכוני מאוד, עם יופי של תמרון, והכי חשוב.. מגניב לאללה.
אסף.
SJ410K הטנדר של עימרי – פרויקט שיפוץ סמוראי טנדר 84'
והכל בגיראסת ״מינימי״..
מקרר(רון), מטבח(ון),
יש כאן אי-בהירות לגבי המושג expedition, זה מושג שמתייחס למסע עם נוחיות ואיכות, עם מינימום התפשרות, ובגלל זה הכלים הבסיסיים הם אלו שמאפשרים העמסה,טווח ויכולת תמרון טובה גם כשהם עמוסים.
קח את הגמדים, ותעמיס אותם במה שאפשר להעמיס על טנדר מצוי בשביל טייל פסח/סוכות/שבועות ארוך( פרק זמן קצר מכל מה שאפשר לכנות expedition), והוא כמעט ומכפיל את המשקל המותר,והרכב לא יזוז.
תוסיף אוהל גג ופגעת קשות ביכולת התמרון בשטח.
Slowly..
על רמת ה"מגניבות" אין ויכוח. הטנדרונים האלה מקסימים.
אין ויכוח גם על היכולות של סמוראי ונגזרותיו כרכב שטח.
"גמד רשע" זו מחמאה גדולה לגור של ג'יפים שהוא אולי קטן, אבל יש לו כזה....
אבל בחיאת, רכב למסעות, כזה שאפשר איכשהו "לחיות" בו?...
אין משהו פחות הגיוני מזה, ומי שנכנס לזה - זה רק מתוך רצון להוכיח שזה אפשרי, בלי לתהות יותר מדי איזה מין חיים אלה יהיו אחר כך.
ולא ש"לחיות" בדיפנדר 110 או בטויוטה 78 או בפורד F350 זה "כמו בבית" ואפילו לא כמו בדירת חדר וחצי בתחנה המרכזית... אבל בחייכם. יחי ההבדל העצום במרחב הפנימי, בגמישות, בכושר ההעמסה - בינם לבין סמוראי.
למרות אהבתי לסמוראים ארוכים - אפילו שהייתי בעלים של כזה במשך כמה שנים, והפכתי אותו לרכב-טיולים מצוין (לצרכים שלי כמובן),
אני מסכים עם דרור ודורון, הרכבים הגדולים פשוט טובים יותר לדברים הללו. אין מה לעשות.
כשיוצאים למסע של שבוע, לא משנה מה תוואי השטח שתהיה בו, אתה תצטרך הרבה מקום אחסון: מקרר, שולחן, כסאות, צילייה, מזרונים, אוהל, כלים, כלי עבודה, חלקי חילוף, נוזלים...הכל תופס המון המון נפח.
במיוחד שמדובר על הדגמים הקצרים של סוזוקי, שם ציוד כבד על הגגון יכול ממש להביא להרגשה של חוסר ביטחון בשיפועי צד, העברות משקל וכו'.
אבל האוטו מגניב, והפרויקט של עמרי ממש מגניב. והוא גם מתקדם לא רע...
אין ברירה... נצטרך להוכיח לדרור ודורון שזה אפשרי.
אני דיברתי על מסעות של מעל שבוע בלי גישה למים ודלק או מצרכים בסיסיים בטיעונים שלי. אני לא חושב שזה מוסיף עוד טון לרכב אבל גם עם עוד טון הרכב יזוז בסדר גמור וישייט כשצריך. וכמו כל רכב מסעות, זה מצריך תכנון נכון ושינוי מבנה כזה או אחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
והכל בגיראסת ״מינימי״..
מקרר(רון), מטבח(ון),
יש כאן אי-בהירות לגבי המושג expedition, זה מושג שמתייחס למסע עם נוחיות ואיכות, עם מינימום התפשרות, ובגלל זה הכלים הבסיסיים הם אלו שמאפשרים העמסה,טווח ויכולת תמרון טובה גם כשהם עמוסים.
קח את הגמדים, ותעמיס אותם במה שאפשר להעמיס על טנדר מצוי בשביל טייל פסח/סוכות/שבועות ארוך( פרק זמן קצר מכל מה שאפשר לכנות expedition), והוא כמעט ומכפיל את המשקל המותר,והרכב לא יזוז.
תוסיף אוהל גג ופגעת קשות ביכולת התמרון בשטח.
Slowly..
הטווח של ההגדרה מאןד רחב. מ live in ל live by וכל מה שבאמצע.
מציע לפתוח דיון חדש בנושא ולתת לדיון הזה להתקדם כרגיל..
אסף.
יש בחור שהוכיח שבמקום לגור בבית אפשר לגור בגימיני. היית מתחלף איתו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
גם הגיטריסט המופלא יהודה קיסר בזמנו ירד מנכסיו ובמשך תקופה לא קצרה היה ישן בתוך המיצובישי לאנסר הישנה שלו... אז כנראה שהכל אפשרי. השאלה אם אפשר לקרוא לזה חיים....
הכל יחסי, מסתבר.
בביום אויב בשנה שעברה גרתי יומיים בסופה. ממש בתוך הג'יפ. יצאתי ממנו רק פעמיים ביום - כדי להתפנות בשדה וכדי להתקלח מהג'ריקן.
היה מקום לכל מיני ציודים וצידניות ולמזרון עם מצעים ולספרים והייתי גם מקושר לעולם עם לפטופ, ממיר מתח ונטסטיק.
בסך הכל היה לי די נוח, ובכל זאת אחרי יומיים כבר לא יכולתי יותר. סופה ארוכה ממש קטנה מדי ל"אקספדישן", למרות שיש בה לא מעט מקום וגם מספיק כוח כדי לסחוב מה שנרצה. אז סמוראי?
לערום תיקים וחבילות בתוך ג'ימני ולישון באוהל לידו זה לא "רכב מסעות".
הבחור שעשה את זה יכול להגדיר את זה עד מחר כ"לגור בג'ימני" ולכתוב על זה בלוג - כי מבחינתו זה בדיוק זה.
אבל רכב למסעות כפי שאנחנו מכירים (או מקובעים לחשוב) - זה ממש לא. אולי אנחנו צריכים לשנות צורת חשיבה? יכול להיות. זה לא יוסיף לסמוראי נפח פנימי וכושר העמסה יש מאין.
כנסו ללינק שהעליתי. כל מילה מיותרת אחרי שרואים מה הבחור עשה שם ועוד בצורה מתונה יחסית למה שאפשר.
התמונות מדברות בעד עצמן.
בינינו?
מכוער תחת. אבל זה עניין של טעם.
הוא הוכיח שאפשר. נו, אז מה? זה טוב?
מדובר פה על אוטו שאנשים בגובה מעל 1.80 לא יכולים להיכנס אל מאחורי ההגה שלו. אז לישון בו? לזוז בתוכו?
ארגזים כאלה לדיפנדר, טויוטה 70, האנטר, דימקס, אמרוק וכו' (וכל טנדר בעצם) מוצגים בעשרותיהם בתערוכה השנתית בגרמניה.
ההבדל הוא ששם באמת יש מקום, והם באים גם עם גג מתרומם שנפתח לאוהל שמכסה על סוג של "מיטה זוגית".
על טעם ועל ריח בעניין היופי. הוא גם די שמר על המידות המקוריות של הרכב, מה שהופך אותו לקצר יחסית.
בתור 1.83 ואחד שמכיר כמה וכמה גבוהים ממני שנכנסו לסמוראי, אני חולק עליך גם בעניין הזה, אבל אנחנו כבר נכנסים לקטנות.
לימים נוכיח את הנושא.
ראיתי איך אתם מתקפלים לתוך סמוראי.... יש לזה מינוח מקובל - מזוכיזם.
אני מבטיח לך שהחל מגיל מסוים כבר לא תצליח לעשות את זה... אז תהנה מזה כל עוד אתה יכול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
הוא גר באוהל ליד הג'ימני, ולא, לא הייתי מתחלף איתו.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
כנסו ללינק שהעליתי. כל מילה מיותרת אחרי שרואים מה הבחור עשה שם ועוד בצורה מתונה יחסית למה שאפשר.
התמונות מדברות בעד עצמן.
זה מזכיר לי את הצילום המפורסם של חייל חי"ר רוסי עומד ליד טנקיסט רוסי..
ואם אתה לא מכיר, תחפש קצת ברשת, תבין מה ההקבלה.
אשריכם, עד שלא תראו בעיניים ותגעו בידיים תמשיכו בשלכם ואני בשלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ראיתי איך אתם מתקפלים לתוך סמוראי.... יש לזה מינוח מקובל - מזוכיזם.
אני מבטיח לך שהחל מגיל מסוים כבר לא תצליח לעשות את זה... אז תהנה מזה כל עוד אתה יכול.
הוא כבר כתב... "אנחנו נכנסים לקטנות"...
אסף.