תגובה: עבודה בשטח עם רכבי שטח מכל הסוגים 24-26/06/2014
דרור, אני כבר לא מעודכן בעומק השוק כמה שנים. יש כאן כמה חברי פורום שזה עיסוקם בין היתר. אם הם רוצים הם מוזמנים להגיב.
לא יודע בדיוק כמה עולה סיבוב הטמנות, מן הסתם זה תלוי בכמות הנקודות וכד'.
למיטב ידיעתי, בד"כ מדובר בנהג+רכב בלבד. העבודה/חפירה היא לדעתי בד"כ על מזמיני העבודה (תלוי עד כמה נחמד הנהג).
בד"כ מקובל שמספר שביליסטים מתארגנים כקבוצה ומתחלקים בעלויות.
ע"פ רוב, הם שוכרים ג'יפאים שעיסוקים הוא בד"כ מנהלות/טיולי ג'יפים בשכר ולכן העלויות צריכות להיות זהות אחרת הג'יפאים לא יהיו מוכנים לעשות את העבודה.
מי שיש לו ג'יפ בדרום בד"כ עובד גם בזה וגם בזה וגם בזה. ז"א, שיש לו בכל מקרה את האישורים של הסעת נוסעים בשכר. חלקם מעדיפים לעשות עבודות לוגיסטיקה וחלקם טיולי ג'יפים. אם אין טיולים הם יעשו גם לוגיסטיקה כדי שהרכב לא יעמוד.
התעריפים בד"כ דומים למרות שיכול להיות שהם יתפשרו על המחירים בעבודות לוגיסטיקה. עדיין לא נראה לי שהם יקפצו על יומית של 900 ש"ח כולל הכל עם לילה. בלשון המעטה.
רק להבהיר- אין לי טענות כנגד המחיר ובטח שאני לא מנסה לשכנע אנשים לא ללכת על זה. פשוט חשוב שאנשים ידעו שהתעריף המדובר הוא מהנמוכים בשוק. אם בכלל...
ומזכיר שאין מקסימום ק"מ בחוזה... (ואי אפשר להיות בטוחים מראש מה הולך להיות)
נמתין שמי מאלו שזה עיסוקם יגיב ונהיה יותר חכמים...
במודעה לא כתוב אם יש צורך בגרירת עגלת מטרה ותפעולה או לא , מה שמשנה את התמונה לגמרי הבלאי והכיף בנסיעה עם עגלה הוא משהו אחר.
לגבי מי ששאל למה הצבא לא יכול להקצות כמה רכבים צבאיים , ולעשות את התרגיל לבד,
שרתתי במילואים בכמה תרגילים גדולים בתור ביום אוייב ,בתקופה שזה היה עוד עם רכבים של הצבא ,
כמובן שהקצו לתרגיל לא את הרכבים החדשים והטובים:
כמות הפעמים שהתרגיל ניתקע באמצע בגלל שאיזה גיפ ניתקע , או משאית ריו נפחה את נישמתה באמצע ההר ותקעה את כל השיירה מאחוריה...
בתרגיל אחד :
דרייבשאפט שבור של משאית,
מערכת אוויר של משאית שנידפקה באיזה ירידה מהר ליד הכינרת,
ג'יפ שלא מניע אחרי החנייה הראשונה
ועוד ועוד ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
(אגב יוסי, האם בשביל 900 ש"ח היית יוצא עם הרכב שלך להוביל יום טיול מלא?)
אני יוצא גם בפחות. אבל אני לא רואה בכך עבודה. אלא יום כיף. השכר הוא רק לכיסוי הוצאות. יוצא טוב- לא יוצא גם טוב ...
גם פה לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
אני יוצא גם בפחות. אבל אני לא רואה בכך עבודה. אלא יום כיף. השכר הוא רק לכיסוי הוצאות.
זה זכותך וזה בסדר גמור.
סה"כ זה כיף ומובן.
אבל מה שמעט צורם לי בתמחור של העבודות האלו (וראה את כותרת השרשור: "עבודה בשטח עם רכבי שטח...") זה שמי שתמחר לעצמו את העלויות מול משרד הבטחון ידע שיהיה תמיד מי שלא יראה בזה עבודה ולכן תמחר את זה כמו הפעילות שאתה תארת בהודעה המצוטטת.
בסופו של דבר, לדעתי זה עושה נזק למי שכן מתפרנס מ"עבודה בשטח עם רכבי שטח" כי זה באמת לא מכסה מעבר להוצאות. וזה לא באמת הוגן...
אני לא מבין מה הבעיה שלכם.
בא מישהו ומציע אפשרות להכניס עוד כמה זוזים להכנסה החודשית באפשרות שרובינו נהנים ממנה ועושים אותה בחינם בכל הזדמנות
שאנחנו יכולים (שהייה בשטח - בטיול או סתם לנקות את הראש).
חלק מספרים סיפורים מפעמים קודמות שהשתתפו, וחלק מחפשים איפה הפעם ידפקו אותם.....
מתאים לכם - סבבה תיהנו. לא מתאים לכם - גם סבבה, אבל אל תנסו לחפש רק את החסרונות של כזה דבר (ויש...) ולהשחיר את מי שמציע סתם.
אני אישית נרשמתי, שמעתי מאחרים שסך הכל זאת חוויה ואם אתה נייח במהלך השהות אז אתה מנקה יופי יופי את הראש, אם לא אז מקסימום נוסעים קצת. במקרה הגרוע מטרטרים אותך קצת בלעבור מנקודה לנקודה.
בכל מקרה - אל תטעו - אף אחד לא יגיע לכזה סיפור בלי לעשות חישוב של "עלות-רווח".
מי שלא מתאים לו הסכום פר יום, מחשב כמה יוצא לו בחישוב שעתי וכו' שישאר בבית.
איתי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
בסופו של דבר, לדעתי זה עושה נזק למי שכן מתפרנס מ"עבודה בשטח עם רכבי שטח" כי זה באמת לא מכסה מעבר להוצאות. וזה לא באמת הוגן...
"כתבי רכב" שעובדים בחינם והורידו את המקצוע הזה לזנות, לא עושים עוול לאנשים כמוני שזה מקצועם?...
וכל הגרפיקאיות האלה שעשו קורס ערב ב"אורט קריירה" ועובדות מהבית בגרוש וחצי, לא גורמות נזק אדיר לי, כמאייר וגרפיקאי שצריך לכופף את התמחור שלי כלפי מטה, רק כדי להישאר תחרותי?...
ככה זה היום בכל מקום ובכל ענף. תמיד יהיה מישהו שיהיה מוכן לעבוד תמורת סכום קטן יותר, וימשוך את השוק כלפי מטה. היום, לקוחות רבים מוכנים להתפשר על איכות, רק תהיה זריז ותיתן להם מחיר זול ועוד תגיד תודה שעובדים איתך, והמצב קשה. מאוד קשה.
לצערי אני אישית הגעתי למצב שחלטורות כאלה כמו ביום אויב פעם-פעמיים בשנה וחמש-שש משמרות בשלג בירושלים, כן משתלמות לי. לכן נרשמתי לשני ביומי האויב בחודש יוני ואני יודע שרבים עשו כמוני.
אני לא בא לסנגר על החברות הקבלניות שמארגנות את העבודות הללו בביומי אויב או בהסעת מחלקי עיתונים בשלג וכו' וכו'. הייתי יותר מאשר שמח לקבל תשלום גדול יותר עבור העבודה הזו. ועדיין, מנסיון, לדעתי זה קודם כל כיף וניקוי ראש גדול מאוד, ובסוף נשאר מזה גם כסף ביד. לזכותם ייאמר שהעבודה לא באמת קשה ולעומת העבודה בשלג למשל, ששם המשמרת קצרה אבל האוטו נוסע בתנאים קשים עם סיכוי לבלאי מכני או לתאונה עקב החלקה, אז זה ממש לא נורא.
כמובן שתמיד יצוץ מי שמחשב גם את שעות הלילה כ"עבודה" ואז הסכומים פר שעה הופכים מצחיקים וזה "לא שווה". נו שויין...
אני בהחלט מסכים שישלמו לי תמיד שכר מינימום על כל שעת שינה... מי שלא מתאים לו, שלא יירשם וזהו. העובדה שרבים מאוד קופצים על זה מעידה שכנראה כן יש בזה משהו.
ועוד משהו, אפילו חשוב - החבר'ה האלה מ"ג'יפ חיון" הגונים ומשלמים בזמן שהבטיחו, כמו שעון. ממש לא טריוויאלי היום בארץ.
עבודה בשטח עם רכבי שטח מכל הסוגים 24-26/06/2014
דרור,
בהתחלה חשבתי שאתה צודק ויש מפונקים.
אחרי שראיתי את הסכום שנשאר כשכיר אז אני חושש שזה בקושי מכסה את הבלאי והדלק וממש לא נראה כמו הכנסה נוספת.
אם זה היה טיול שבו היתי מפיק הנאה אז ניחא.
בסוף מדובר בשוק של היצע וביקוש.
אם לא יהיו מספיק קופצים המחיר יעלה עד שיהיו מספיק ג׳יפים.
אני כרגע בחוץ
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
איתי/דרור,
אין לי שום בעיה.
זה גם לא מפריע לי בשום צורה באופן אישי.
אין לי כרגע אפשרות לקחת חלק בהצעה הזו גם אם הייתי רוצה. אני גם לא מתפרנס מרכבי שטח בשום צורה.
אבל כן חשוב לדעתי לחשוף את הציבור כאן למצב השוק הרחב של עבודה עם רכבי שטח.
ובאמת שכל אחד יעשה מה שמתאים לו.
זה בסדר גמור ולגטימי.
לא בא בטענות לאף אחד ובטח לא לנסות למנוע מאנשים להרשם.
הדבר היחיד שחשוב לי להבהיר היא שמי שעובד עם רכבי שטח לפרנסתו נפגע כשאלו הסכומים שמוצעים עבור העבודות האלו.
אבל נכון, מדובר בהיצע וביקוש...